Desavanja u Crnoj Gori

Post Reply
Škobo Habu

#16351 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Škobo Habu »

Fakat je l' ovo Crnogorci ubiše Zorana Đinđića, stvoriše Arkana, Legiju, Zvezdana Jovanovića, zemunski klan?
"Ne samo da nemamo nikakve aspiracije, već želimo najbliže i najbolje odnose sa Crnom Gorom. Sve ćemo da uradimo da tako bude uprkos poniženjima kroz koje smo morali da prolazimo kroz različite odluke. Nemamo nameru da pokorimo nikoga. Sad da odgovorim Đukanoviću: 'Ni ti ni bilo ko drugi nećete da uspete da pokorite Srbiju i nećete pokoravati kao što ste prethodnih 30 godina. Vladali ste ovom zemljom na sve moguće načine. Preko kriminala, policijskih i političkih funkcionera. Mi smo te ljude protiv Srbije najvećim delom počistili i nastavićemo čišćenje. Uvek su iz Crne Gore dolazili napadi na Srbiju, i u vreme NATO agresije. Korišćeni su kao poligon protiv Srbije. Navikli su da upravljaju Srbijom. Mi nećemo da upravljamo Crnom Gorom, hoćemo bratske i prijateljske odnose. Dok sam živ neću vam dati da upravljate Srbijom."
https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1917375
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#16352 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

@mba wrote: 05/09/2021 11:34
Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 05/09/2021 11:30

Koji je to apsurd da pravoslavci Crnogorci, Makedonci i drugi mogu ili moraju da vrse svoje obrede u SPC, a Srbi nece iste takve obrede da obavljaju u CPC ili MPC, i jos su spremni da krv proljevaju za to. Bolest do bola.

pa kontas da hoce sa tim da sprovedu ideju velike srbije, po ideji svi pripadnici ortodoksije moraju biti srbi, nista drugo nego to!
Rado bi oni da i pripadnici drugih religija kazuju da su Srbi. :wink:
zarko.filip

#16353 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by zarko.filip »

zilog wrote: 05/09/2021 11:43
zarko.filip wrote: 05/09/2021 11:32
Pa u kontekstu tvoje price ispade da je Vojislav Kostunica bio u pravu kada je u Srbiji osnovao Islamsku Zajednicu Srbije.Vecina vjernika u Beogradu podrzava Jusufspahice a koliko me sjacanje sluzi i dio njih u Raskoj.Samo sto to sto se tice vjerskih pitanja ne funkcionise bas tako koliko sam ja upoznat.
Upravo si pogodio sustinu. Pravljenje nove IZ, ne samo sto neces da ti iz susjedne drzave neko postavlja poglavare vjerskih zajednica, nego i formiras novu, samo zato sto ti ona u Pazaru - nije po volji.

Super ideja za formiranje Bosanske, ili Federalne Pravoslavne Crkve. :roll:
Apsolutno nemam nista protiv.Meni je ionako vjerovanje u Boga i religiju apsurd.Samo da bi tu ideju sproveo za pocetak bi trebalo da imas svestenstvo,vjernike i objekte.I da tu novoformiranu crkvu priznaju ostale sestrinske pravoslavne crkve.I naravno politicku odluku u Federaciji i trubljenje medija da su hramovi po federaciji oduvjek bili dio Federalne Pravoslavne Crkve.
archi_a

#16354 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by archi_a »

zarko.filip wrote: 05/09/2021 11:52
archi_a wrote: 05/09/2021 11:40

Zarko, ne vidiš apsurd u komentaru:"Vojislav Koštunica bio u pravu kada je u Srbiji osnovao Islamsku Zajednicu Srbije"?
Šta ima on sa IZ-om? Ko je on da osniva IZ? Šta srbi imaju da osnivaju? Da li ste stvarno na toj moždanoj frekvenciji, da ne razumijete?
Pa zar i prethodna vlast u Crnoj Gori i sadasnji predsjednik nisu htjeli da ukinu SPC i naprave novu?Ko su oni da odredjuju nekome u koju ce crkvu ici.Vecina vjernika u Crnoj Gori si pripadnici SPC.
Jesu li iste vjere pravoslavne, u svojoj zemlji Crnoj Gori? Znači, po srbijanskoj logici, srbin u Srbiji može aminovati, osnovati Islamsku zajednicu Srbije, a crnogorac pravoslavac ne može osnovati Crnogorsku crkvu u Crnoj Gori? Bravo
toska

#16355 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by toska »

probook wrote: 05/09/2021 11:23 A ne kontam kakav je problem tamo bio, ako je svaki mitropolit do sada na Cetinju ustolicen?
SPC kakvu danas znamo postoji izvan Srbije od 1920. nakon stvaranja Kraljevine SHS.

Godine 1920, poslije Prvog svijetskog rata i stvaranja Kraljevine SHS, Pravoslavna crkva u Bosni i Hercegovini dolazi pod vijerski autoritet novo-uspostavljene Srpske patrijaršije, pod patrijarhom Dimitrijem.

prije toga bila je pod Pećkom patrijaršijom, a nakon njenog ukidanja pod nadležnošću Carigradske patrijaršije.
taj period je sporan, iako su pokrivali srpski narod imali su nadležnost i nad drugim pravoslavcima Balkana.
Billy The Pljuc

#16356 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Billy The Pljuc »

Koliko sam ja skontao (što je vrlo upitno da se ne lažemo) ovi jedni kao malo više srbuju a ovi drugi kao pizde zbog toga.

Mislim, nemam ja pozitivan stav prema SPC, čak naprotiv, po meni su isti jedno od najjačih oružja velikosrpske politike i generalno ovime se šalje slika o nazadnosti odnosno mentalnom sklopu stoke sitnog zuba koja naseljava ove naše prostore uopšteno.

Samo ustoličenje kao religijski čin ne bi trebalo imati uopšte ovoliko značenje ali se naravno diglo na nivo pitanja o životu ili smrti. Umjesto da sve prođe manje-više nezapaženo, kako politički moćnici tako i sama SPC je ovo digla na jedan veći nivo i isto jednostavno ne može proći bez prigodnog dekora i pratećih sadržaja koji nemaju veze sa nekim religijskim obredom. Naravno poruke što se šalju sa jednog ovakvog "događaja" potvrđuju srbovanje kao vid inata i dominacije i najavljuju nove "uspjehe".

Meni je donedavno bilo neshvatljivo da je ta neka populacija u CG toliko podijeljena pa su mi neke kolege forumaši malo približili problematiku i zahvaljujem im se ovom prilikom (prepoznaće se isti već).

Ostaje činjenica da je CG duboko podijeljena država sa tendencijom ka još dubljim podjelama i eventualnim raspadom u budućnosti a do ne tako davnih vremena su svi tamo bili maltene k'o jedno.

Meni je to iskreno bezveze i nemam određenih emocija prema CG i dešavanjima tamo, jes' da je u komšiluku i mnogi vide ovo kao određenu opasnost po samu BiH, valjda nesvjesni da mi to ludilo živimo već dugo vremena.

Da su bogdom ljudi na ovim prostorima malo više vjernici i malo manje povodljivi, religija bi bila dio intime svakog pojedinca bez obzira na nastojanja vjerskih lidera na svojevrsnim paradama u organizaciji pojedinih vjerskih event-a koji na kraju malo veze imaju sa religijom uopšte, naravno SPC od davnina prednjači u istom.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#16357 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

zarko.filip wrote: 05/09/2021 11:52
archi_a wrote: 05/09/2021 11:40

Zarko, ne vidiš apsurd u komentaru:"Vojislav Koštunica bio u pravu kada je u Srbiji osnovao Islamsku Zajednicu Srbije"?
Šta ima on sa IZ-om? Ko je on da osniva IZ? Šta srbi imaju da osnivaju? Da li ste stvarno na toj moždanoj frekvenciji, da ne razumijete?
Pa zar i prethodna vlast u Crnoj Gori i sadasnji predsjednik nisu htjeli da ukinu SPC i naprave novu?Ko su oni da odredjuju nekome u koju ce crkvu ici.Vecina vjernika u Crnoj Gori si pripadnici SPC.
Mani se cetnicke mantre i lazi.
Blackjack21

#16358 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Blackjack21 »

Amerika, Rusija, Izrael, Pakistan, Kina, Indija, Britanija ili Francuska trebaju baciti atomsku bombu i sravniti kompletan Balkan. I da ga više niko nikad ne naseli. Vjerujem da je 99% ljudi iz siromašnih afričkih zemalja mentalno razvijenije od ljudi s ovih prostora.
zilog

#16359 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by zilog »

zarko.filip wrote: 05/09/2021 11:58
zilog wrote: 05/09/2021 11:43

Upravo si pogodio sustinu. Pravljenje nove IZ, ne samo sto neces da ti iz susjedne drzave neko postavlja poglavare vjerskih zajednica, nego i formiras novu, samo zato sto ti ona u Pazaru - nije po volji.

Super ideja za formiranje Bosanske, ili Federalne Pravoslavne Crkve. :roll:
Apsolutno nemam nista protiv.Meni je ionako vjerovanje u Boga i religiju apsurd.Samo da bi tu ideju sproveo za pocetak bi trebalo da imas svestenstvo,vjernike i objekte.I da tu novoformiranu crkvu priznaju ostale sestrinske pravoslavne crkve.I naravno politicku odluku u Federaciji i trubljenje medija da su hramovi po federaciji oduvjek bili dio Federalne Pravoslavne Crkve.
Hramovi su uvijek podizani za lokalni vjerni narod, a Beogradska Mitropolija, a kamo li Patrijarsija, nije ni postojala kada ih je vecina podignuta.
Sto se tice sestrinskih pravoslavnih crkvi tice, dovoljno presedana postoji da bi se cekalo da iz Beograda nekoga moraju priznati.

Medjutim to nije nesto oko cega bih se zelio petljati. Jedino sto zelim je da SPC prestane biti paradrzavno krilo velikosrpskog projekta. Kada to prestane, prestace i zloupotreba crkve.
archi_a

#16360 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by archi_a »

Da se razumijemo spc i sveštenstvo su glas mira. Skrušeni su kao božiji službenici, ne priznaju siledžijstvo i ništa ne rade silom. Šire ljubav, zagrljaje, nenasilništvo i raširenih ruku ljube komšije gdje god da dođu.

Image

Image

Jeste, kad bi vjerovali u bajke. :-)
zigubigule

#16361 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by zigubigule »

Crkva pjeva o vojsci a poziva na mir.
Ove budaletine zaista nisu normalne. Mitomani i bolesnici kakvih nema na svijetu.

S njima cemo se cerati hiljade godina svi od reda.
Druge nema..

Fuj
ljevoruki

#16362 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by ljevoruki »

@Billy

“Ostaje činjenica da je CG duboko podijeljena država sa tendencijom ka još dubljim podjelama i eventualnim raspadom u budućnosti a do ne tako davnih vremena su svi tamo bili maltene k'o jedno.”

To je taj uticaj Srbije otkako je Vucic glavni i odgovorni, prvo BiH, sada CG, srpski (polu)svet je modifikacija za propali plan Karlovac - Virovitica - Karlobag sto su treblae biti granice velike srbije.
Sto je najgore, CG je clanica NATO pakta i oni rade sta hoce i izazivaju sukobe, sto je opet rezultat tragicne politike Trumpa i pojave sve vise radikalnih desnicara u EU.
llull

#16363 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by llull »

Kako ja juce napisah sacekajte finis, opet ste se zajebali kao za izbore. Ameri su dali amin da se sve obavi na Cetinju, doslovno je SPC zahtjevala helikopter da policija ne mora da probija barikade. Realno su otprilike komite samo sa sobom ratovali. Dok je SPC sinoc imao skup, a danas ustolicenje.
Takticki maestralno !
p206

#16364 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by p206 »

Škobo Habu wrote: 05/09/2021 11:54 Fakat je l' ovo Crnogorci ubiše Zorana Đinđića, stvoriše Arkana, Legiju, Zvezdana Jovanovića, zemunski klan?
"Ne samo da nemamo nikakve aspiracije, već želimo najbliže i najbolje odnose sa Crnom Gorom. Sve ćemo da uradimo da tako bude uprkos poniženjima kroz koje smo morali da prolazimo kroz različite odluke. Nemamo nameru da pokorimo nikoga. Sad da odgovorim Đukanoviću: 'Ni ti ni bilo ko drugi nećete da uspete da pokorite Srbiju i nećete pokoravati kao što ste prethodnih 30 godina. Vladali ste ovom zemljom na sve moguće načine. Preko kriminala, policijskih i političkih funkcionera. Mi smo te ljude protiv Srbije najvećim delom počistili i nastavićemo čišćenje. Uvek su iz Crne Gore dolazili napadi na Srbiju, i u vreme NATO agresije. Korišćeni su kao poligon protiv Srbije. Navikli su da upravljaju Srbijom. Mi nećemo da upravljamo Crnom Gorom, hoćemo bratske i prijateljske odnose. Dok sam živ neću vam dati da upravljate Srbijom."
po ovoj izjavi bi se reklo da je Crnogoraca 30 miliona a ne jedva 300 hiljada i oni upravljaju Srbijom :-)
lik je bolestan
Blitz1

#16365 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Blitz1 »

llull wrote: 05/09/2021 12:21 Kako ja juce napisah sacekajte finis, opet ste se zajebali kao za izbore. Ameri su dali amin da se sve obavi na Cetinju, doslovno je SPC zahtjevala helikopter da policija ne mora da probija barikade. Realno su otprilike komite samo sa sobom ratovali. Dok je SPC sinoc imao skup, a danas ustolicenje.
Takticki maestralno !
Blago tebi
Dope_Man

#16366 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Dope_Man »

p206 wrote: 05/09/2021 12:25
Škobo Habu wrote: 05/09/2021 11:54 Fakat je l' ovo Crnogorci ubiše Zorana Đinđića, stvoriše Arkana, Legiju, Zvezdana Jovanovića, zemunski klan?

po ovoj izjavi bi se reklo da je Crnogoraca 30 miliona a ne jedva 300 hiljada i oni upravljaju Srbijom :-)
lik je bolestan
Pa to je modus operandi Srbije otkako imaju ambicije za kontrole nad drugima - dakle bar zadnjih 100 godina. Pricaj konstantno kako oni drugi napadaju Srbiju, kako zele da kontrolisu Srbiju itd.. dok istovremeno to rade svima oko sebe.

Vjecno laganje, koje je danas samo ofirno vidljivo jer svi imaju internet, nisi ogranicen na jednu televiziju i novine pa da vjerujes da je tako kako pricaju vec vidis informacije i apsurd. Naravno, milioni Srba su jos uvjereni u ovaj zvanicni narativ politickog vrha Srbije.
Blek Stena

#16367 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Blek Stena »

Posle Baketa i Niksic je prozborio koju pametnu.
Mora da i oni citaju forum i vide kakvo je vecinsko raspolozenje. To je bitno a ne tamo neke cinjenice i argumenti.
ALi dobro, sta se tu moze.

Najvaznije je da je ovo proslo bez mrtvih glava. Milo ce se do kraja zivota gristi za jaja zbog idiotskog zakona koji je na silu progurao. Najgore je kad moc udari u glavu i umislis da sve mozes. Bezbroj je takvih primjera u istoriji.
Da nije nakon toga pukao na izborima lako bi se ustolicenje sprijecilo sa svim polugama vlasti koje bi imao na raspolaganju. Ovako mu je ostalo da lozi sljedbenike i nada se nekom kardinalnom kiksu nove vlasti kako bi povratio izgubljene pozicije. Izgubljenu tonu kokaina tesko da moze da povrati :D complements of Dritan Abazovic :D
Nije ovde jos kraj. Davno je Dritan obecao da ce razmontirat kriminalnu DPS hobotnicu kao ultimativni cilj. Mlad je decko, treba mu dati sansu da se pokaze ! :D
TomANDJerry

#16368 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by TomANDJerry »

Pa realno, mozda je ovo namjerno propusteno od strane obavjestajno-taktickih jedinica NATO-a, EUa ili tko vec o tome odlucuje u Crnoj Gori. :D

Oni koji su pristalice SPC su odavno izgubljene duse i nema nikakve nade da se tim ljudima promjeni misljenje. Isto tako mozemo reci i za one vjerne pristalice druge strane. :navijacica:

Ali dobar dio ljudi je negdje izmedju te dvije opcije, a realno za njih ovo jucer je jasan pokazatelj šta se ustvari nalazi na strani na kojoj je SPC ... nema tu religije ili nekih ideja koje je Isus propagirao prije 2000 godine ... to su ideje o povratku vojske na Kosovo a Crne Gore kao kolonije Srbije :fazlija:

Tako da ovo samo moze otvoriti oci tom jednom dijelu javnosti, ostali ce ostati na svojim pozicijama kao i ranije.
Blitz1

#16369 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Blitz1 »

Patrijarh i mitropolit aplauzom dočekani u Podgorici, građani skandirali "Vladiko, sokole"

Obzirom da je doletio i odletio helikopterom, nisu ništa pogriješili. Jeste neka tica
😂
HerrFlick999

#16370 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by HerrFlick999 »

DPS huligani napali i uznemiravali novinarku N1. Tjerali je da brise FB lajv haha :-)
Sva slika i prilika Djukanoviceve mafijaske tvorevine.

https://ba.n1info.com/vijesti/reporterk ... ali-video/
Škobo Habu

#16371 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Škobo Habu »

lik je bolestan
Vučić za sve loše u Srbiji, zadnjih trideset godina, optužuje Milu i Crnogorce!?

Kao da je škaljarce i sve ostale klanove, koji su harali po Srbiji, lično blagosiljao mitropolit novouspostavljene CPC.

U suštini, ovakvom izjavom Vučić baca anatemu na Crnogorce u Srbiji, i dovodi ih i dosta nezgoda položaj.
I onda Vučić kaže, po onoj već izlizanoj, da želi bratske i dobrosusjedske odnose!?
AtillaS

#16372 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by AtillaS »

Papa Jovan Pavle Drugi: „Trebalo bi da bombardujete Srbe“.

Bil Klinton: „Srbi sprovode teror i siluju albansku decu“.

Vilijam Koen, ministar odbrane SAD: „Ovo je borba između dobra i zla, a NATO neće dozvoliti da zlo nadvlada“.

Toni Bler: „Rat protiv Srba nije više samo vojni sukob, to je bitka između dobra i zla, između civilizacije i varvarstva“.

Margaret Tačer: „Zaustavite Srbiju, odmah i zauvek“.

Žak Širak: „Srbi su narod bez zakona i vere, to je narod bez zakona i narod terorista“.

Helmut Kol: „Neka se srbi podave u sopstvenom smradu“.

Klaus Kinkel, nemački vicekancelar i ministar: „Srbe treba baciti na kolena“.
Emiremir33

#16373 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Emiremir33 »

:-D
Škobo Habu wrote: 05/09/2021 12:50
lik je bolestan
Vučić za sve loše u Srbiji, zadnjih trideset godina, optužuje Milu i Crnogorce!?

Kao da je škaljarce i sve ostale klanove, koji su harali po Srbiji, lično blagosiljao mitropolit novouspostavljene CPC.

U suštini, ovakvom izjavom Vučić baca anatemu na Crnogorce u Srbiji, i dovodi ih i dosta nezgoda položaj.
I onda Vučić kaže, po onoj već izlizanoj, da želi bratske i dobrosusjedske odnose!?
Čovjek koji je ima praksu u Hrvatskoj i Bosni da kaže da želi šatro dobro susjedske odnose
Emiremir33

#16374 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Emiremir33 »

zilog wrote: 05/09/2021 12:14
zarko.filip wrote: 05/09/2021 11:58

Hramovi su uvijek podizani za lokalni vjerni narod, a Beogradska Mitropolija, a kamo li Patrijarsija, nije ni postojala kada ih je vecina podignuta.
Sto se tice sestrinskih pravoslavnih crkvi tice, dovoljno presedana postoji da bi se cekalo da iz Beograda nekoga moraju priznati.

Medjutim to nije nesto oko cega bih se zelio petljati. Jedino sto zelim je da SPC prestane biti paradrzavno krilo velikosrpskog projekta. Kada to prestane, prestace i zloupotreba crkve.
Sam znaš da od toga nema ništa
Škobo Habu

#16375 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Škobo Habu »

Blek Stena wrote: 05/09/2021 12:41 Posle Baketa i Niksic je prozborio koju pametnu.
Mora da i oni citaju forum i vide kakvo je vecinsko raspolozenje. To je bitno a ne tamo neke cinjenice i argumenti.
ALi dobro, sta se tu moze.

Najvaznije je da je ovo proslo bez mrtvih glava. Milo ce se do kraja zivota gristi za jaja zbog idiotskog zakona koji je na silu progurao. Najgore je kad moc udari u glavu i umislis da sve mozes. Bezbroj je takvih primjera u istoriji.
Da nije nakon toga pukao na izborima lako bi se ustolicenje sprijecilo sa svim polugama vlasti koje bi imao na raspolaganju. Ovako mu je ostalo da lozi sljedbenike i nada se nekom kardinalnom kiksu nove vlasti kako bi povratio izgubljene pozicije. Izgubljenu tonu kokaina tesko da moze da povrati :D complements of Dritan Abazovic :D
Nije ovde jos kraj. Davno je Dritan obecao da ce razmontirat kriminalnu DPS hobotnicu kao ultimativni cilj. Mlad je decko, treba mu dati sansu da se pokaze ! :D
Crnogorski društvo puca po šavovima, radikalizacija je očita. Ideološki Crna Gora nije bila razjedinjena ovakvo još od 1918. godine, a ti govoriš o Milovoj političkoj kapitulaciji!?

To je u domenu Dodikovih floskula o izdaji srpstva od strane Mila Đukanovića.

Dritan na sljedećim izborima neće biti nikakav faktor, to je već sada jasno.
Post Reply