kakve veze ima izborni zakon sa spc
Desavanja u Crnoj Gori
-
Škobo Habu
#16327 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Mislim da ovakav razvoj situacije više odgovara Milu, nego li Abazoviću i Krivokapiću.
Ustoličenje je samo dodatno polariziralo građanstvo, a ta će se polarizacija najbolje osjetiti na idućim izborima.
Sredina, poput Dritana i sličnih, u političkom životu CG. neće imati šta da traži.
Sve ovo je samo dodatno zakomplikovalo situaciju u CG. i to sigurno vodi u dalje podjele. Znajući koliko su obje strane i tvrdoglave, ali i ponosne, te da je u crnogorskom društvu još uvijek prisutna ta plemenski svijest - sve to vodi u dubok društveni rascjep na one kojima je Crna Gora sve i na one kojima je Crna Gora nezamislivi bez beogradskog patronata. Devedesete su trideset godina zakasnile dole.
Ustoličenje je samo dodatno polariziralo građanstvo, a ta će se polarizacija najbolje osjetiti na idućim izborima.
Sredina, poput Dritana i sličnih, u političkom životu CG. neće imati šta da traži.
Sve ovo je samo dodatno zakomplikovalo situaciju u CG. i to sigurno vodi u dalje podjele. Znajući koliko su obje strane i tvrdoglave, ali i ponosne, te da je u crnogorskom društvu još uvijek prisutna ta plemenski svijest - sve to vodi u dubok društveni rascjep na one kojima je Crna Gora sve i na one kojima je Crna Gora nezamislivi bez beogradskog patronata. Devedesete su trideset godina zakasnile dole.
Last edited by Škobo Habu on 05/09/2021 11:35, edited 1 time in total.
-
laik1981
#16328 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Al posle jucasnjih najava iznenadjujuce je da su ih uspjeli razbiti sa par suzavaca.. Bolje bi bilo za crnogorce da su izignorisali cijeli dogadjaj..
-
Škobo Habu
#16329 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Eto, baš je Dodik svoje probrane žandare poslao dole na ekskurziju.Kikibombona wrote: ↑05/09/2021 11:10Gledam sad ispracaj patrijarha i mitropolita iz manastira, pored vjerskih službenika tu je veliki broj momaka u punoj snazi. To govori da SPC nista nije prepustala slucaju, vjerovatno su ti momci u manastiru vec par dana, dovedeni da brane svestenstvo ako crnogorski suverenisti probiju policijski obruc.
- p206
#16330 Re: Desavanja u Crnoj Gori
daj izjavu u kojoj IZ spominje vojsku i osvajanje republike genocidne
ako nađeš aferim, onda su isti
- Casual's
#16331 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Dostojan pedofilije
-
probook
#16332 Re: Desavanja u Crnoj Gori
A ne kontam kakav je problem tamo bio, ako je svaki mitropolit do sada na Cetinju ustolicen?
-
laik1981
#16333 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Sve dok su politicki pristrasni slicna su govna.. U sustini su sve religijske "krovne kuce" samo jedna karika u organizovanim kriminalnim grupama.. Produzena ruka vlasti kojoj je posao da kontrolise i usmjerava ovce..
- moa
#16334 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Pade Crna Gora bez ispaljenog metka. pih
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#16335 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Koji je to apsurd da pravoslavci Crnogorci, Makedonci i drugi mogu ili moraju da vrse svoje obrede u SPC, a Srbi nece iste takve obrede da obavljaju u CPC ili MPC, i jos su spremni da krv proljevaju za to. Bolest do bola.archi_a wrote: ↑05/09/2021 10:36 Čuj brani se religijski obred?
U državi u kojoj su stanovnici većinski pravoslavci i u kojoj sateliti, koji nisu najbrojniji, pod uticajem druge države ne dozvoljavaju crnogorcima koji neće da budu srbi, da imaju svoju vjeru i svoju crkvu, svog mitropolita, već upiru da im se iz beograda diriguje i upravlja. Pa valjda crnogorci imaju pravo da odluče šta i kako hoće u svojoj zemlji i ko će im biti patrijarh, mitropolit?!? Ili možda ne? A puna vam usta "gradjanizma i multietnicnosti". Izgleda da može, al samo na srpski način.![]()
-
zilog
#16336 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Bio je snimak, mislim u petak, kada je jedan od vodja Zvezdinih navijaca dosao u Mmanastir.Kikibombona wrote: ↑05/09/2021 11:10Gledam sad ispracaj patrijarha i mitropolita iz manastira, pored vjerskih službenika tu je veliki broj momaka u punoj snazi. To govori da SPC nista nije prepustala slucaju, vjerovatno su ti momci u manastiru vec par dana, dovedeni da brane svestenstvo ako crnogorski suverenisti probiju policijski obruc.
BTW, dobro je da nije krv pala. Ovo je, svakako, obezvrijedilo kapital litija i politicki uticaj crkve, koji je omogucio smjenu vlasti prosle godine.
Poslije ovoga, svaki pokusaj SPC da utjece na politicke tokove u regionu, bice docekan sa opstom sablazni. Proveli ste vjerski proces, ne krecite vise u politicke vode...
Mogli su odmah za Pec odletiti, dok su Albanci jos nespremni...
- @mba
#16337 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Tananarive wrote: ↑05/09/2021 11:11Nazalost nisu idioti nego dobro organizovana zlocinacka organizacija
bas tako, kao neki kartel, izvor zla stoljecima na ovim prostorima!
- zarko.filip
#16338 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Pa u kontekstu tvoje price ispade da je Vojislav Kostunica bio u pravu kada je u Srbiji osnovao Islamsku Zajednicu Srbije.Vecina vjernika u Beogradu podrzava Jusufspahice a koliko me sjacanje sluzi i dio njih u Raskoj.Samo sto to sto se tice vjerskih pitanja ne funkcionise bas tako koliko sam ja upoznat.archi_a wrote: ↑05/09/2021 10:36 Čuj brani se religijski obred?
U državi u kojoj su stanovnici većinski pravoslavci i u kojoj sateliti, koji nisu najbrojniji, pod uticajem druge države ne dozvoljavaju crnogorcima koji neće da budu srbi, da imaju svoju vjeru i svoju crkvu, svog mitropolita, već upiru da im se iz beograda diriguje i upravlja. Pa valjda crnogorci imaju pravo da odluče šta i kako hoće u svojoj zemlji i ko će im biti patrijarh, mitropolit?!? Ili možda ne? A puna vam usta "gradjanizma i multietnicnosti". Izgleda da može, al samo na srpski način.![]()
- @mba
#16339 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Ima Bosne_Bice Bosne wrote: ↑05/09/2021 11:30Koji je to apsurd da pravoslavci Crnogorci, Makedonci i drugi mogu ili moraju da vrse svoje obrede u SPC, a Srbi nece iste takve obrede da obavljaju u CPC ili MPC, i jos su spremni da krv proljevaju za to. Bolest do bola.archi_a wrote: ↑05/09/2021 10:36 Čuj brani se religijski obred?
pa kontas da hoce sa tim da sprovedu ideju velike srbije, po ideji svi pripadnici ortodoksije moraju biti srbi, nista drugo nego to!
- Ludzak
#16340 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Većinski narod je odabrao prosrpsku vlast. I ne vidim ja tu neki razlog za masovniji problem. Cetinje i mali dio Podrgorice su inače pristalice Đukanovićeve vlasti.
- Ludzak
#16341 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Crna gora je vazda bila pristalica srpske politike. Šta im Srbi kažu, to su i radili.@mba wrote: ↑05/09/2021 11:34Ima Bosne_Bice Bosne wrote: ↑05/09/2021 11:30
Koji je to apsurd da pravoslavci Crnogorci, Makedonci i drugi mogu ili moraju da vrse svoje obrede u SPC, a Srbi nece iste takve obrede da obavljaju u CPC ili MPC, i jos su spremni da krv proljevaju za to. Bolest do bola.
pa kontas da hoce sa tim da sprovedu ideju velike srbije, po ideji svi pripadnici ortodoksije moraju biti srbi, nista drugo nego to!
- p206
#16342 Re: Desavanja u Crnoj Gori
to se slažem...tako je uostalom bilo i u srednjem vijeku, kad je papa skupljao vojsku za krstaške ratove gdje su debili glupo gubili život
ali u 2021 prizivati vojsku otvoreno da ide negdje,bilo gdje, je bolest
-
archi_a
#16343 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Zarko, ne vidiš apsurd u komentaru:"Vojislav Koštunica bio u pravu kada je u Srbiji osnovao Islamsku Zajednicu Srbije"?zarko.filip wrote: ↑05/09/2021 11:32Pa u kontekstu tvoje price ispade da je Vojislav Kostunica bio u pravu kada je u Srbiji osnovao Islamsku Zajednicu Srbije.Vecina vjernika u Beogradu podrzava Jusufspahice a koliko me sjacanje sluzi i dio njih u Raskoj.Samo sto to sto se tice vjerskih pitanja ne funkcionise bas tako koliko sam ja upoznat.archi_a wrote: ↑05/09/2021 10:36 Čuj brani se religijski obred?
Šta ima on sa IZ-om? Ko je on da osniva IZ? Šta srbi imaju da osnivaju? Da li ste stvarno na toj moždanoj frekvenciji, da ne razumijete?
- vatrogasac
#16344 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Ne kriju oni da balkanski mentor treba da bude Srbija. Kriza u Bosni , ovaj haos u Crnoj Gori bi sada mogao da se prelije na Kosovo i zato svi trebamo da se ugledamo u Srbiju u kojoj vlada red, dolaze investicije, sve cveta....
I onda ide komentar kako je Pink tv koja hladi vrele situacije.
Za ovo treba imati stomak i treba pisati +16.
-
u-pet-deka
#16345 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Ima rokanja, tako sad na TV prenose. Izgleda da je izbio rat u CG...
-
zilog
#16346 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Upravo si pogodio sustinu. Pravljenje nove IZ, ne samo sto neces da ti iz susjedne drzave neko postavlja poglavare vjerskih zajednica, nego i formiras novu, samo zato sto ti ona u Pazaru - nije po volji.zarko.filip wrote: ↑05/09/2021 11:32Pa u kontekstu tvoje price ispade da je Vojislav Kostunica bio u pravu kada je u Srbiji osnovao Islamsku Zajednicu Srbije.Vecina vjernika u Beogradu podrzava Jusufspahice a koliko me sjacanje sluzi i dio njih u Raskoj.Samo sto to sto se tice vjerskih pitanja ne funkcionise bas tako koliko sam ja upoznat.archi_a wrote: ↑05/09/2021 10:36 Čuj brani se religijski obred?
Super ideja za formiranje Bosanske, ili Federalne Pravoslavne Crkve.
- JohnnyS
#16347 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Opet se pokazalo da je Katolička crkva iznad pravoslavne, nama papu avionom dovoze u druge države, a ovim samo helikopter...
- vatrogasac
#16348 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Ne može se ovo više komentarisati...

- zarko.filip
#16349 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Pa zar i prethodna vlast u Crnoj Gori i sadasnji predsjednik nisu htjeli da ukinu SPC i naprave novu?Ko su oni da odredjuju nekome u koju ce crkvu ici.Vecina vjernika u Crnoj Gori si pripadnici SPC.archi_a wrote: ↑05/09/2021 11:40Zarko, ne vidiš apsurd u komentaru:"Vojislav Koštunica bio u pravu kada je u Srbiji osnovao Islamsku Zajednicu Srbije"?zarko.filip wrote: ↑05/09/2021 11:32
Pa u kontekstu tvoje price ispade da je Vojislav Kostunica bio u pravu kada je u Srbiji osnovao Islamsku Zajednicu Srbije.Vecina vjernika u Beogradu podrzava Jusufspahice a koliko me sjacanje sluzi i dio njih u Raskoj.Samo sto to sto se tice vjerskih pitanja ne funkcionise bas tako koliko sam ja upoznat.
Šta ima on sa IZ-om? Ko je on da osniva IZ? Šta srbi imaju da osnivaju? Da li ste stvarno na toj moždanoj frekvenciji, da ne razumijete?
- vatrogasac
#16350 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Pravoslavno i islamsko učenje se tu razilaze. Imam prijateljicu iz Crne gore i pitam je da mi kaže iz prve ruke i veli da Crkva Srbije drži govore po Crnoj Gori kako im krštenje, vjenčanje, slava itd. itd...nije ispravno jer CPC nema autokefalnost nego da su to raspopi i Đukanovićevi ekstremi i mafijaši.