Vakcine - iskustva
Moderator: O'zone
-
Ali_G
#3626 Re: Vakcine - iskustva
Ma pitanje je bilo za ove filozofe:)
Dijabetes nakon virusne infekcije je odavno poznata stvar.
Dijabetes nakon virusne infekcije je odavno poznata stvar.
-
Android Knego
#3627 Re: Vakcine - iskustva
Čest problem sa šećerom vezan je uz lijekove (naročito kortikosteroide) kojima se liječi covid i postcovid. Izašao sam 1. aprila iz bolnice i sjećam se da sam jednom nakon dva zvrka sirnice izmjerio šećer 27 (dva sata nakon jela, kao što se mjeri). I ničim se to nije moglo normalizovati sve dok lijekovi nisu izbačeni. Imam i inače problem sa šećerom, ali to nikad nije bilo ni blizu tih vrijednosti.banjaluka078 wrote: ↑04/09/2021 22:20Da. Stres, između ostalog.
https://www.webmd.com/lung/news/2020071 ... ath-risk#1
https://wexnermedical.osu.edu/blog/why- ... ng-covid19
Ovdje su to prilično rano upratili i dio bolničkog protokola u BL bolnici je bilo mjerenje šećera svakih 6-8 sati.
-
probook
#3628 Re: Vakcine - iskustva
Koju vakcinu za ljude od 60 godina koji su prelezali koronu i nemaju antitijela?
-
Dino033
#3629 Re: Vakcine - iskustva
kineske su najbezazlenije, bazirane na tehnikama na kojima se vakcine prave decenijama
mana je nešto manja učinkovitost i nepriznavanje od strane nekih članica EU, npr. Austrija ih priznaje a Švabo ne
vektorske Astra Zeneca i Johnson su pokazale da mogu imat komplikacije sa ugrušcima krvi
mRNA vakcine Pfizer i Moderna su nove nrdovoljno ispitane tehnologije
takođe imaju nuspojave, zapaljenja srčanog mišića
sve u svemu ... kineska Sinofarm
uostalom kod nas je jedina uz Astru Zenecu na izboru
mana je nešto manja učinkovitost i nepriznavanje od strane nekih članica EU, npr. Austrija ih priznaje a Švabo ne
vektorske Astra Zeneca i Johnson su pokazale da mogu imat komplikacije sa ugrušcima krvi
- sve na kvadrat
#3630 Re: Vakcine - iskustva
Primio nedavno prvu dozu AZ.
Nakon par sati odmah nuspojave. Groznica i bol u mišićima (od ramena do tabana, komplet tijelo). Najviše izraženo u donjim dijelovima leđnih mišića. Držalo par sati i popustilo.
Nakon par sati odmah nuspojave. Groznica i bol u mišićima (od ramena do tabana, komplet tijelo). Najviše izraženo u donjim dijelovima leđnih mišića. Držalo par sati i popustilo.
-
Dino033
#3631 Re: Vakcine - iskustva
to nisu nikakve nuspojave
to je normalna reakcija
koja eto brzo i prođe
to je normalna reakcija
koja eto brzo i prođe
- Ateista
#3632 Re: Vakcine - iskustva
Jasno je da ima slucajeva, ali ove statistike 25-30% su sigurno pretjetane, cak i da ubrajaju potpuno bezazlene posljedice kao gubitak mirisa.banjaluka078 wrote: ↑04/09/2021 21:38Ja poznajem žene kojima mjesecima poslije kosa nije prestala opadati, pa su došle do šišanja skroz kratko i perika. 2 s kojima sam baš dobra su imale usporenu štitnu pod kontrolom, tsh do 7-8 u najlošijim nalazima, pa sad nikako da zauzdaju štitnu i spuste tsh sa 60-70. Moj endokrinolog mi reče da ima baš dosta pacijenata koji su poslije korone fasovali visok šećer.Ateista wrote: ↑04/09/2021 19:46 Kao sto ne poznajem nikog ko je umro od covida, ne znam nikog ni da ima posljedice, a znam ih dosta koji znaju da su prebolovali.
Da je stvarno 25-30% tih posljedica morao bih zakaciti bar nekog da znam. Nisam ni cuo da neko zna nekog sa tim posljedicama, cuo sam sa druge strane od nekih ljudi da znaju ljude koji su umrli.
Sa tom pricom o posljedicama se dobro pretjeruje.
Imam i ja posljedice od vakcina za koje ne znam hoce li ikad proci, pa ne govorim kako su vakcine generalno opasne jer sam svjestan da su ovakvi slucajevi jako rijetki.
Ja sama nisam imala endokrinološke/internističke probleme, ali sam mjesecima bila strašno umorna, bez energije, ni 2 km po ravnom nisam mogla prehodati.
Dugo sam imala groznice i neobjašnjive skokove temperature. I sinusi, s kojima do korone nikad nisam imala problema, kako su se tad začepili, ili šta već sinusi rade, nisu nikad popustili, daju mi jake glavobolje, reaguju na sve: hladnoću, promjene temperature, vjetar, sve smeta, sve ih odmah "upali".
I imala sam neke čudne bolove u abdomenu zbog koje su me primili na urgentnu pod sumnjom na slijepo crijevo, ali su ga nalazi isključili, prošla kompletnu GI obradu, CT, pretresli sve od-do, bolovi jaki i prilično stalni. I onda samo prestali. Bez dijagnoze, misle da je možda bilo nešto neurološki poslije korone, ili nemaju pojma ili nemaju objašnjenje. Meni je bitno samo da više ne boli.
- salik79
#3633 Re: Vakcine - iskustva
Apsolutno nicega nema nejasnog, osim ako se pravis "mutav". Doktorica prenosi citate profesorice sa Oxforda iz clanka/priloga na koji je postavila link. Sasvim uobicajena pojava na twitteru.
Ja i moji ukucani nemamo, nismo vakcinisani, roditelji moji vakcinisani sinofarmom - za sada sve ok, hvala Bogu, ali oni i bez vakcinacije nisu fasovali koronu, iako su se najnormalnije kretali, ja i moji ih posjecivali itd. Neki dan rodica u Makedoniji, koja je bila vakcinisana sinofarmom, fasovala koronu, satralo je par dana, sada je vec bolje, hvala Bogu. Punac nije prelezao koronu, iako punica jeste, on se - podlegavsi hajpu - vakcinisao AZ, punici ne pada ni na pamet. Ona provodi cijelo ljeto na moru i to joj je "vakcina"...Kod tebe, ti i tvoji?
Evo jos jedan prilog na temu vakcina i vakcinacije (zanimljivo je da se uveliko uklapa sa misljenjem profesorice sa Oxforda) :
- Bloo
- Globalna šefica
#3634 Re: Vakcine - iskustva
Pa tema se i bavi iskustvima forumasa sa vakcinom, zato i pitah za tebe i tvoje blize.salik79 wrote: ↑05/09/2021 13:39 Ja i moji ukucani nemamo, nismo vakcinisani, roditelji moji vakcinisani sinofarmom - za sada sve ok, hvala Bogu, ali oni i bez vakcinacije nisu fasovali koronu, iako su se najnormalnije kretali, ja i moji ih posjecivali itd. Neki dan rodica u Makedoniji, koja je bila vakcinisana sinofarmom, fasovala koronu, satralo je par dana, sada je vec bolje, hvala Bogu. Punac nije prelezao koronu, iako punica jeste, on se - podlegavsi hajpu - vakcinisao AZ, punici ne pada ni na pamet. Ona provodi cijelo ljeto na moru i to joj je "vakcina"...Kod tebe, ti i tvoji?
Evo jos jedan prilog na temu vakcina i vakcinacije (zanimljivo je da se uveliko uklapa sa misljenjem profesorice sa Oxforda) :
Razni tweetovi/misljenja mogu na druge teme.
Svi vakcinisani, svi OK.
Za sada nikom nije narasla treca sisa, testis, 4G siglan i dalje dobar...
-
DonieBrasco
#3635 Re: Vakcine - iskustva
Pa sta se onda cjepimo ako svaka doza smanjuje imunitet, koja je sad to teorija zavjere ?
Odakle se pojavljuju ovi kojekakvi "prof, dr, mr, sc, strucnjaci i titulasi" i ko njih finasira da ovo pricaju ?
Odakle se pojavljuju ovi kojekakvi "prof, dr, mr, sc, strucnjaci i titulasi" i ko njih finasira da ovo pricaju ?
-
channel10
#3636 Re: Vakcine - iskustva
Mozes uci u Austriju sa dokazom da si vakcinisan Sinofarmom?Dino033 wrote: ↑05/09/2021 11:02 kineske su najbezazlenije, bazirane na tehnikama na kojima se vakcine prave decenijama
mana je nešto manja učinkovitost i nepriznavanje od strane nekih članica EU, npr. Austrija ih priznaje a Švabo ne![]()
-
skafilic
#3637 Re: Vakcine - iskustva
Samo jedan savjet.
Kad vidis naziv tog portala/facebook stranice a pogotovo kad vidis to na kraju posta ".... DIJELI ...." nemoj to ni otvarati a kamo li dijeliti jer je u pitanju najobicnija clickbait propaganda.
Eto da te malo uputim kako facebook stranice i propagandni lazni portali koje zive od klikova funkcionisu.
Dakle - ne otvarati a pogotovo ne dijeliti. Nema na cemu.
- Bloo
- Globalna šefica
#3638 Re: Vakcine - iskustva
Bitno je da se narod budi...
-
Dino033
#3639 Re: Vakcine - iskustva
tako kažu ovdjechannel10 wrote: ↑05/09/2021 13:54Mozes uci u Austriju sa dokazom da si vakcinisan Sinofarmom?Dino033 wrote: ↑05/09/2021 11:02 kineske su najbezazlenije, bazirane na tehnikama na kojima se vakcine prave decenijama
mana je nešto manja učinkovitost i nepriznavanje od strane nekih članica EU, npr. Austrija ih priznaje a Švabo ne![]()
https://www.nezavisne.com/novosti/drust ... -EU/677223
"Oni koji su primili kinesku vakcinu sinofarm mogu da pređu granicu Austrije, Kipra, Grčke, Mađarske, Islanda, Španije, kao i Švedske", stoji na ovom sajtu.
Nadalje se navodi da oni koji su se vakcinisali vakcinom sinovak mogu da uđu u Austriju, Kipar, Finsku, Grčku, Island, Nizozemsku, Španiju i Švedsku.
Last edited by Dino033 on 05/09/2021 13:57, edited 1 time in total.
- salik79
#3640 Re: Vakcine - iskustva
https://apps.ualberta.ca/directory/person/terzinDonieBrasco wrote: ↑05/09/2021 13:50 Pa sta se onda cjepimo ako svaka doza smanjuje imunitet, koja je sad to teorija zavjere ?
Predlazem da poslusas cijeli prilog, a ne samo procitas naslov.
Za njih nema logike da ih iko finansira, zna se ko i zasto finansira:
-
channel10
#3641 Re: Vakcine - iskustva
Da ne bude ono mozes uci u Austriju, ali ne mozes u HR I SLO 
- avetinja
#3642 Re: Vakcine - iskustva
Je li neko upratio zašto su se uopšte odlučili za mRNK vakcinu? Ta tehnologija je stara svega 10 godina, nikada se nije upotrebljavala za vakcinaciju i ne zna se kako djeluje.
- salik79
#3643 Re: Vakcine - iskustva
A da poslusas izlaganje prije zakljucka? Gospodin je zaista profesor na univerzitetu Alberta u Kanadi, sto se moze sa dva klika provjeriti.skafilic wrote: ↑05/09/2021 13:55Samo jedan savjet.
Kad vidis naziv tog portala/facebook stranice a pogotovo kad vidis to na kraju posta ".... DIJELI ...." nemoj to ni otvarati a kamo li dijeliti jer je u pitanju najobicnija clickbait propaganda.
Eto da te malo uputim kako facebook stranice i propagandni lazni portali koje zive od klikova funkcionisu.
Dakle - ne otvarati a pogotovo ne dijeliti. Nema na cemu.
- Bloo
- Globalna šefica
#3644 Re: Vakcine - iskustva
JestE, associate professor. Isto tako drzi zanimljiva predavanja :
Genetički kod – dokaz vanzemaljske tehnologije
Sva živa bića na našoj planeti, uključujući i nas, su pažljivo dizajnirane mašine.
Naučni dokazi vaskrsenja
Isusovo vaskrsenje je naučno dokazano, kao što je i sam princip vaskrsenja prisutan na mnogim nivoima u živoj prirodi. Ova znanja su među najcenzurisanijim u naučnom svetu, jer su krunski dokaz u prilog istinitosti hrišćanstva.
A sad - tema je Vakcine - iskustva.
Svoje videe postaj tamo u Teorijama zavjere ili negdje drugo.
- salik79
#3645 Re: Vakcine - iskustva
Super, drago mi je.Bloo wrote: ↑05/09/2021 13:47Pa tema se i bavi iskustvima forumasa sa vakcinom, zato i pitah za tebe i tvoje blize.salik79 wrote: ↑05/09/2021 13:39 Ja i moji ukucani nemamo, nismo vakcinisani, roditelji moji vakcinisani sinofarmom - za sada sve ok, hvala Bogu, ali oni i bez vakcinacije nisu fasovali koronu, iako su se najnormalnije kretali, ja i moji ih posjecivali itd. Neki dan rodica u Makedoniji, koja je bila vakcinisana sinofarmom, fasovala koronu, satralo je par dana, sada je vec bolje, hvala Bogu. Punac nije prelezao koronu, iako punica jeste, on se - podlegavsi hajpu - vakcinisao AZ, punici ne pada ni na pamet. Ona provodi cijelo ljeto na moru i to joj je "vakcina"...Kod tebe, ti i tvoji?
Evo jos jedan prilog na temu vakcina i vakcinacije (zanimljivo je da se uveliko uklapa sa misljenjem profesorice sa Oxforda) :![]()
Razni tweetovi/misljenja mogu na druge teme.
Svi vakcinisani, svi OK.![]()
Za sada nikom nije narasla treca sisa, testis, 4G siglan i dalje dobar...
Ja sam se nadovezao na link vezan za neku noname gospodju iz Banja Luke, koji je postavila obicna vanilija, postavisi direktan link na tweet svima poznatog Oscara de la Hoye, koji, gle cuda, mediji ne zele prenijeti, a 100% bi ga prenijeli da je situacija obrnuta - da je zavrsio nevakcinisan u bolnici (uoci samoga meca, za koji se spremao).
-
Juliuscezar
#3646 Re: Vakcine - iskustva
ali ga šefica pokopa 
amidža i strina sinopharm, žalili se jučer da ih bole kosti amidža danas cijepa drva znači dobar
amidža i strina sinopharm, žalili se jučer da ih bole kosti amidža danas cijepa drva znači dobar
- Bloo
- Globalna šefica
#3647 Re: Vakcine - iskustva
Sve me srce boli za Oskarom.salik79 wrote: ↑05/09/2021 14:04 Ja sam se nadovezao na link vezan za neku noname gospodju iz Banja Luke, koji je postavila obicna vanilija, postavisi direktan link na tweet svima poznatog Oscara de la Hoye, koji, gle cuda, mediji ne zele prenijeti, a 100% bi ga prenijeli da je situacija obrnuta - da je zavrsio nevakcinisan u bolnici (uoci samoga meca, za koji se spremao).
- Bloo
- Globalna šefica
#3648 Re: Vakcine - iskustva
Nego, jel se neciji blizi ili dalji clan porodice vakcinisao, zarazio pa umro u bolnici? Nuspojave i tako to?
Postao pametniji?
Postao pametniji?
- salik79
#3649 Re: Vakcine - iskustva
Vjerovatno su debila pozvali da bude associated professor i dali mu da prica iz domena za koji nije kvalifikovan. Postavim i Luca Montagniera, pa i njemu nadjete 101 mahanu.Bloo wrote: ↑05/09/2021 14:03JestE, associate professor. Isto tako drzi zanimljiva predavanja :
Genetički kod – dokaz vanzemaljske tehnologije
Sva živa bića na našoj planeti, uključujući i nas, su pažljivo dizajnirane mašine.
Naučni dokazi vaskrsenja
Isusovo vaskrsenje je naučno dokazano, kao što je i sam princip vaskrsenja prisutan na mnogim nivoima u živoj prirodi. Ova znanja su među najcenzurisanijim u naučnom svetu, jer su krunski dokaz u prilog istinitosti hrišćanstva.
A sad - tema je Vakcine - iskustva.
Svoje videe postaj tamo u Teorijama zavjere ili negdje drugo.
Prenio sam ono za sta je strucno vezan, a ovo sto zi citiras nizi sam gledao, niti me interesuje. Eventualno poslusam ono sto je na Fakultetu islamskih nauka u Bihacu izlagao.
Vazi, ali te molim da budes dosljedna i kada su u pitanju vaxxisti.
- Tesla Edison
#3650 Re: Vakcine - iskustva
Dosadan si direktore.Dino033 wrote: ↑05/09/2021 13:56tako kažu ovdje
https://www.nezavisne.com/novosti/drust ... -EU/677223
"Oni koji su primili kinesku vakcinu sinofarm mogu da pređu granicu Austrije, Kipra, Grčke, Mađarske, Islanda, Španije, kao i Švedske", stoji na ovom sajtu.
Nadalje se navodi da oni koji su se vakcinisali vakcinom sinovak mogu da uđu u Austriju, Kipar, Finsku, Grčku, Island, Nizozemsku, Španiju i Švedsku.
@Bobi , molim te reguliši ovoga, dok opet nije počeo psovati, prvo moderaciji, pa onda ostalima.
Otvorena je prijava na post zbog kloniranja.