Vakcine - iskustva

Moderator: O'zone

Locked

Hocete li se vakcinisati protiv COVID-a koliko god puta bude trebalo?

-DA, naravno kad god kazu strucnjaci da treba i koliko god puta tu sam
89
30%
-NE, primio sam 2 doze i dosta od mene
62
21%
-NE, primio sam 3 ili primit cu uskoro trecu dozu i dosta od mene
48
16%
-NISAM se nikako vakcinisao protiv covida niti planiram
102
34%

Total votes: 301

skafilic

#3601 Re: Vakcine - iskustva

Post by skafilic »

gamer4ever wrote: 04/09/2021 18:30
Naslovnica wrote: 04/09/2021 18:14

Sve su to mali procenti koji nikako ne opravdavaju prisilno vakcinisanje ljudi koji su već prebovali covid-19 i onih koji smatraju da imaju jak imunitet i da im vakcina nije potrebna.
Da ne govorim o tome da se u Izraelu uskoro nećeš smatrati vakcinisanim ako nisi primio i treću dozu.
Neko se roka trećom dozom, a neko nema nikakvog pristupa vakcinama kao siromašne države Afrike i Azije.
Ja nisam ni pricao o prisilnom vakcinisanju. Samo sam komentarisao to sto si napisao kako je korona bezopasna bolest za 99% ljudi, sto je daleko od istine
Ma ne vrijedi. Lik je u godinama, tvrdoglav i ne mijenja misljenje. Nema on bas pojma o posljedicama korone, nego probere par stvari i drzi se njih.
Znam ljude kojima je korona ostetila prostatu pa su imali simptome slicne raku prostate i pola godine i vise piju terapiju i idu na kontrole za prostatu da bi se utvrdilo da izrasline i zadebljanje nije rak jer su i tumor markeri na granici. Prije toga redovno kontrolisana prostata i nikad problema nije bilo.
Takodjer, long covid sindrom je vec prihvacen kao standard u svijetu gdje ljudi imaju dugotrajne posljedice, neki cak i trajne. I nije to mal postotak kao sto doticni gospodin voli da gadja sa 1% a nema pojma ustvari koliko, nego eto njemu se od oka cini tako.

Ne vrijedi ti se s takvim raspravljati, ni uzivo a pogotovo ne na forumu. Kazem, covjek je u godinama i tvrdoglav haos jer misli da najbolje zna zato sto je prozivio 50 godina u BiH.
gamer4ever

#3602 Re: Vakcine - iskustva

Post by gamer4ever »

skafilic wrote: 04/09/2021 18:42 Ma ne vrijedi. Lik je u godinama, tvrdoglav i ne mijenja misljenje. Nema on bas pojma o posljedicama korone, nego probere par stvari i drzi se njih.
Znam ljude kojima je korona ostetila prostatu pa su imali simptome slicne raku prostate i pola godine i vise piju terapiju i idu na kontrole za prostatu da bi se utvrdilo da izrasline i zadebljanje nije rak jer su i tumor markeri na granici. Prije toga redovno kontrolisana prostata i nikad problema nije bilo.
Takodjer, long covid sindrom je vec prihvacen kao standard u svijetu gdje ljudi imaju dugotrajne posljedice, neki cak i trajne. I nije to mal postotak kao sto doticni gospodin voli da gadja sa 1% a nema pojma ustvari koliko, nego eto njemu se od oka cini tako.

Ne vrijedi ti se s takvim raspravljati, ni uzivo a pogotovo ne na forumu. Kazem, covjek je u godinama i tvrdoglav haos jer misli da najbolje zna zato sto je prozivio 50 godina u BiH.
E o tome ja pricam. Posljedice i ostecivanje organa. Ljudi na ovom forumu izgleda nisu svjesni ovoga, samo se prica o smrtnosti. Ti si prvi ko je svjestan ovoga, svaka cast ! Ova bolestina se ne moze porediti sa nikakvom gripom, nazalost. Nebo i zemlja. Najnovije studije upucuju da 25% ljudi koji prebole razviju posljedice. Dobna skupina ? Ne, nije 80+, nego su najcesce u skupini od 35 do 60 godina
Naslovnica

#3603 Re: Vakcine - iskustva

Post by Naslovnica »

skafilic wrote: 04/09/2021 18:42
gamer4ever wrote: 04/09/2021 18:30

Ja nisam ni pricao o prisilnom vakcinisanju. Samo sam komentarisao to sto si napisao kako je korona bezopasna bolest za 99% ljudi, sto je daleko od istine
Ma ne vrijedi. Lik je u godinama, tvrdoglav i ne mijenja misljenje. Nema on bas pojma o posljedicama korone, nego probere par stvari i drzi se njih.

Lik u godinama, pa mi dade 50 kuka, ni manje, ni više?! :lol:
Bravo, sve bolje od boljeg. :lol: :thumbup:
Eto znaš toliko da u samo jednoj rečenici diskredituješ sam sebe kao relevantnog sugovornika.
Sa kakvim se ti likovima družiš kada ih toliko znaš da im je covid-19 oštetio prostatu, pa čak i istoriju njihove prostate.
Kod mene na poslu prodefilovale desetine, niko se nije žalio na prostatu nakon covid-19, pogotovu tako detaljno kao što ti opisuješ.
Moguće da mi na poslu ili u društvu nismo baš toliko intimni da pričamo o prostatama, ili nismo stari kao tvoje društvo koje je redovno kontroliše i priča o tome. ;-)
Ipak, ako si ćunolog i baviš se time, onda je to druga priča.
:gunjastajl:
Naslovnica

#3604 Re: Vakcine - iskustva

Post by Naslovnica »

gamer4ever wrote: 04/09/2021 18:57
skafilic wrote: 04/09/2021 18:42 Ma ne vrijedi. Lik je u godinama, tvrdoglav i ne mijenja misljenje. Nema on bas pojma o posljedicama korone, nego probere par stvari i drzi se njih.

E o tome ja pricam. Posljedice i ostecivanje organa. Ljudi na ovom forumu izgleda nisu svjesni ovoga, samo se prica o smrtnosti. Ti si prvi ko je svjestan ovoga, svaka cast ! Ova bolestina se ne moze porediti sa nikakvom gripom, nazalost. Nebo i zemlja. Najnovije studije upucuju da 25% ljudi koji prebole razviju posljedice. Dobna skupina ? Ne, nije 80+, nego su najcesce u skupini od 35 do 60 godina
Čestitam, sada vas je dvojica svjesnih opasnosti covid-19 i long covida.

:thumbup:
skafilic

#3605 Re: Vakcine - iskustva

Post by skafilic »

Naslovnica wrote: 04/09/2021 19:16
skafilic wrote: 04/09/2021 18:42

Eto znaš toliko da u samo jednoj rečenici diskredituješ sam sebe kao relevantnog sugovornika.
Sa kakvim se ti likovima družiš kada ih toliko znaš da im je covid-19 oštetio prostatu, pa čak i istoriju njihove prostate.
Kod mene na poslu prodefilovale desetine, niko se nije žalio na prostatu nakon covid-19, pogotovu tako detaljno kao što ti opisuješ.
Moguće da mi na poslu ili u društvu nismo baš toliko intimni da pričamo o prostatama, ili nismo stari kao tvoje društvo koje je redovno kontroliše i priča o tome. ;-)
Pa vidio sam ti upise na drugim temama da mogu zakljuciti da su tvrdoglavi covjek u godinama.
Ne bih s tobom da se raspravljam, samo eto nek covjek vidi da sam bio u pravu da ti po svojoj raji sudis koje su to posljedice Covida pa izvlacis neke procente na osnovu 10 ljudi. Nek vidi covjek da nervoznog lika u godinama ne vrijedi pokusavati urazumiti.
Naslovnica

#3606 Re: Vakcine - iskustva

Post by Naslovnica »

skafilic wrote: 04/09/2021 19:21
Naslovnica wrote: 04/09/2021 19:16

Pa vidio sam ti upise na drugim temama da mogu zakljuciti da su tvrdoglavi covjek u godinama.
Ne bih s tobom da se raspravljam, samo eto nek covjek vidi da sam bio u pravu da ti po svojoj raji sudis koje su to posljedice Covida pa izvlacis neke procente na osnovu 10 ljudi. Nek vidi covjek da nervoznog lika u godinama ne vrijedi pokusavati urazumiti.
Debelo griješiš u svojim zaključcima što se tiče mene.
Ili slabo čitaš, ili imaš problema sa razumijevanjem pročitanog.
Kako god, do tebe je. :thumbup:
Ateista

#3607 Re: Vakcine - iskustva

Post by Ateista »

Kao sto ne poznajem nikog ko je umro od covida, ne znam nikog ni da ima posljedice, a znam ih dosta koji znaju da su prebolovali.
Da je stvarno 25-30% tih posljedica morao bih zakaciti bar nekog da znam. Nisam ni cuo da neko zna nekog sa tim posljedicama, cuo sam sa druge strane od nekih ljudi da znaju ljude koji su umrli.

Sa tom pricom o posljedicama se dobro pretjeruje.

Imam i ja posljedice od vakcina za koje ne znam hoce li ikad proci, pa ne govorim kako su vakcine generalno opasne jer sam svjestan da su ovakvi slucajevi jako rijetki.
Bloo
Globalna šefica

#3608 Re: Vakcine - iskustva

Post by Bloo »

salik79 wrote: 04/09/2021 15:59
Bloo wrote: 04/09/2021 15:23

https://www.cbc.ca/news/canada/toronto/ ... -1.5680122

Voli zena biti poznata na Twitteru :D sta's.. :mrgreen:

zar predaje na Oxfordu ili pak prenosi ovu drugu?
Ma ja, 'ta ce ona, frizerka, znanje kupila na wc solji. :mrgreen:

Kakvo je to pitanje, lijepo ti pise da se profesorica zove Sunetra Gupta, koliko god to tebi cudno zvucalo.
Pa malo ti je post nejasan. Sunetru prenosi druga lijecnica, koja je interesantna. :mrgreen:
Elem, da li ti ili tvoji blizi imate kakva iskustva sa vakcinama? :mrgreen:
Naslovnica

#3609 Re: Vakcine - iskustva

Post by Naslovnica »

Ateista wrote: 04/09/2021 19:46 Kao sto ne poznajem nikog ko je umro od covida, ne znam nikog ni da ima posljedice, a znam ih dosta koji znaju da su prebolovali.
Da je stvarno 25-30% tih posljedica morao bih zakaciti bar nekog da znam. Nisam ni cuo da neko zna nekog sa tim posljedicama, cuo sam sa druge strane od nekih ljudi da znaju ljude koji su umrli.

Imam i ja posljedice od vakcina za koje ne znam hoce li ikad proci, pa ne govorim kako su vakcine generalno opasne jer sam svjestan da su ovakvi slucajevi jako rijetki.
Ma naravno da ima posljedica kod mnogih, ali ove cifre 25-30% su niđe veze ba.
Ne znaju ni koliko tačno ljudi oboli jer je gomila neregistrovanih, ali se znaju procenti post covida.
Kod mene samo ja registrovan, a svi preboljeli.
Niđe veze ba.
Izrazito se pretjeruje u brojkama i to je jedino što mene strašno iritira.
JohnnyS

#3610 Re: Vakcine - iskustva

Post by JohnnyS »

Ateista wrote: 04/09/2021 19:46 Kao sto ne poznajem nikog ko je umro od covida, ne znam nikog ni da ima posljedice, a znam ih dosta koji znaju da su prebolovali.

Pa imaš dosta ljudi i na forumu koji mjesecima imaju izmijenjen njuh ili ga uopće nemaju. I to je posljedica covida.
Laertes

#3611 Re: Vakcine - iskustva

Post by Laertes »

Poslije prve vakcine, imao tri noći temperaturu, drhtavicu, preznpjavanje. Drugu dozu primio prije 15 dana i nikakvih nuspojava. A onda danas potpuno isti simptomi kao i prvi put. Je li ovo normalno, nakon 15 dana? Ili sam fasovo COVID?
Naslovnica

#3612 Re: Vakcine - iskustva

Post by Naslovnica »

Laertes wrote: 04/09/2021 21:32 Poslije prve vakcine, imao tri noći temperaturu, drhtavicu, preznpjavanje. Drugu dozu primio prije 15 dana i nikakvih nuspojava. A onda danas potpuno isti simptomi kao i prvi put. Je li ovo normalno, nakon 15 dana? Ili sam fasovo COVID?
Moguce je, zasto da ne?!
BiBi911

#3613 Re: Vakcine - iskustva

Post by BiBi911 »

Laertes wrote: 04/09/2021 21:32 Poslije prve vakcine, imao tri noći temperaturu, drhtavicu, preznpjavanje. Drugu dozu primio prije 15 dana i nikakvih nuspojava. A onda danas potpuno isti simptomi kao i prvi put. Je li ovo normalno, nakon 15 dana? Ili sam fasovo COVID?
Pa kada primis vakcinu "fasujesCOVID" vec je u vakcini :P

Nisi ti primo vakcine odavno, svako drugacije reaguje. Nekome tijelo ko crnogorac nakon 15 dana reaguje nekome dan poslije neko nista.
laik1981

#3614 Re: Vakcine - iskustva

Post by laik1981 »

Koja vakcina?
banjaluka078
Moderator

#3615 Re: Vakcine - iskustva

Post by banjaluka078 »

Ja poznajem žene kojima mjesecima poslije kosa nije prestala opadati, pa su došle do šišanja skroz kratko i perika. 2 s kojima sam baš dobra su imale usporenu štitnu pod kontrolom, tsh do 7-8 u najlošijim nalazima, pa sad nikako da zauzdaju štitnu i spuste tsh sa 60-70. Moj endokrinolog mi reče da ima baš dosta pacijenata koji su poslije korone fasovali visok šećer.
Ja sama nisam imala endokrinološke/internističke probleme, ali sam mjesecima bila strašno umorna, bez energije, ni 2 km po ravnom nisam mogla prehodati.
Dugo sam imala groznice i neobjašnjive skokove temperature. I sinusi, s kojima do korone nikad nisam imala problema, kako su se tad začepili, ili šta već sinusi rade, nisu nikad popustili, daju mi jake glavobolje, reaguju na sve: hladnoću, promjene temperature, vjetar, sve smeta, sve ih odmah "upali".
I imala sam neke čudne bolove u abdomenu zbog koje su me primili na urgentnu pod sumnjom na slijepo crijevo, ali su ga nalazi isključili, prošla kompletnu GI obradu, CT, pretresli sve od-do, bolovi jaki i prilično stalni. I onda samo prestali. Bez dijagnoze, misle da je možda bilo nešto neurološki poslije korone, ili nemaju pojma ili nemaju objašnjenje. Meni je bitno samo da više ne boli.
Laertes

#3616 Re: Vakcine - iskustva

Post by Laertes »

Naslovnica wrote: 04/09/2021 21:34
Moguce je, zasto da ne?!
BiBi911 wrote: 04/09/2021 21:35
Pa kada primis vakcinu "fasujesCOVID" vec je u vakcini :P

Nisi ti primo vakcine odavno, svako drugacije reaguje. Nekome tijelo ko crnogorac nakon 15 dana reaguje nekome dan poslije neko nista.
Hvala, sad mi je lakše. :thumbup:
Laertes

#3617 Re: Vakcine - iskustva

Post by Laertes »

laik1981 wrote: 04/09/2021 21:35
Koja vakcina?
AZ
tovarish

#3618 Re: Vakcine - iskustva

Post by tovarish »

banjaluka078 wrote: 04/09/2021 21:38

Ja poznajem žene kojima mjesecima poslije kosa nije prestala opadati, pa su došle do šišanja skroz kratko i perika. 2 s kojima sam baš dobra su imale usporenu štitnu pod kontrolom, tsh do 7-8 u najlošijim nalazima, pa sad nikako da zauzdaju štitnu i spuste tsh sa 60-70. Moj endokrinolog mi reče da ima baš dosta pacijenata koji su poslije korone fasovali visok šećer.
Ja sama nisam imala endokrinološke/internističke probleme, ali sam mjesecima bila strašno umorna, bez energije, ni 2 km po ravnom nisam mogla prehodati.
Dugo sam imala groznice i neobjašnjive skokove temperature. I sinusi, s kojima do korone nikad nisam imala problema, kako su se tad začepili, ili šta već sinusi rade, nisu nikad popustili, daju mi jake glavobolje, reaguju na sve: hladnoću, promjene temperature, vjetar, sve smeta, sve ih odmah "upali".
I imala sam neke čudne bolove u abdomenu zbog koje su me primili na urgentnu pod sumnjom na slijepo crijevo, ali su ga nalazi isključili, prošla kompletnu GI obradu, CT, pretresli sve od-do, bolovi jaki i prilično stalni. I onda samo prestali. Bez dijagnoze, misle da je možda bilo nešto neurološki poslije korone, ili nemaju pojma ili nemaju objašnjenje. Meni je bitno samo da više ne boli.
I sad će neko od njih reći da lažeš ili da si umislila, te da vjeruješ njima a ne sebi.
banjaluka078
Moderator

#3619 Re: Vakcine - iskustva

Post by banjaluka078 »

tovarish wrote: 04/09/2021 22:03
I sad će neko od njih reći da lažeš ili da si umislila, te da vjeruješ njima a ne sebi.
Hoće to na forumu, oguglala sam.
spinel_

#3620 Re: Vakcine - iskustva

Post by spinel_ »

A korona uzrok secera? Direktno korona?
Znaci svaka bolest koja dodje nakon prebolovane korone je posljedica iste?
tovarish

#3621 Re: Vakcine - iskustva

Post by tovarish »

banjaluka078 wrote: 04/09/2021 22:10
tovarish wrote: 04/09/2021 22:03
Hoće to na forumu, oguglala sam.
:thumbup:
banjaluka078
Moderator

#3622 Re: Vakcine - iskustva

Post by banjaluka078 »

spinel_ wrote: 04/09/2021 22:12 A korona uzrok secera? Direktno korona?
Da. Stres, između ostalog.
https://www.webmd.com/lung/news/2020071 ... ath-risk#1

https://wexnermedical.osu.edu/blog/why- ... ng-covid19

Ovdje su to prilično rano upratili i dio bolničkog protokola u BL bolnici je bilo mjerenje šećera svakih 6-8 sati.
Ali_G

#3623 Re: Vakcine - iskustva

Post by Ali_G »

A sta je uzrok secera ako ga nisi imao, a u toku infekcije coronom ga dobijes?
Dead Man Walking

#3624 Re: Vakcine - iskustva

Post by Dead Man Walking »

banjaluka078 wrote: 04/09/2021 22:20
spinel_ wrote: 04/09/2021 22:12 A korona uzrok secera? Direktno korona?
Da. Stres, između ostalog.
Bas mi je ovo rekao radni kolega koji je prebolovao deltu, da mu je psihicki bilo teze nego fizicki (iako je i fizicki prilicno nagrabusio 2 sedmice). I jos uvijek nije nacisto da je pregurao.
banjaluka078
Moderator

#3625 Re: Vakcine - iskustva

Post by banjaluka078 »

Ali_G wrote: 04/09/2021 23:44 A sta je uzrok secera ako ga nisi imao, a u toku infekcije coronom ga dobijes?
Nisam ljekar, ali tipovala bih na stres.
Možda se desi i nešto metabolički, zaista ne znam, nisam nešto istraživala o tome, bilo mi je bitnije kako da zaštitim srce i psihu dok sam bila pod infekcijom.
Locked