Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
toska wrote: ↑03/09/2021 23:17
Da li je nepriznavanje Crnogorske nacije standard SPC-a ?
Pjevač grupe “Perper” Nikola Radunović:
"Mitropolit Joanikije i patrijarh Porfirije imaju istorijsku šansu da izađu i kažu, dođite braćo Crnogorci, vi postojite, ovo je vaše, dođite s nama da služite."
...
"Problem je samo da se pokaže dobra volja, kad kažu braćo da kažu na koga misle. Da kažu Crnogorci vi sta naša braća, kao što su oni naša." https://m.cdm.me/politika/radunovic-joa ... ku-naciju/
Non stop ih se naziva bracom samo oni nece da cuju. Otac Gojko je to ponovio milion puta.
Evo i danas ih mitropolit zove bracom.
ili sam propustio u ovom podužem videu ili me nisi shvatio.
naravno da SPC njih naziva braćom, ali ne i Crnogorcima ili braćom Crnogorcima.
to je ovaj pjevač gore naglasio, a ja upitao da li SPC uopšte priznaje CG kao naciju?
Tako je danas nešto iza 11 sati došlo incidenta ispred manastira u Cetinju gdje su se okupile crnogorske patriote koji se protive ustoličenju mitropolita Srpske pravoslavne crkve na Cetinju.
Last edited by jagugu on 04/09/2021 12:21, edited 1 time in total.
Blek Stena wrote: ↑04/09/2021 01:15
Non stop ih se naziva bracom samo oni nece da cuju. Otac Gojko je to ponovio milion puta.
Evo i danas ih mitropolit zove bracom.
Doduše, stalno su ih militantni popovi nazivali braćom, mislim u pauzama od kopilad, nakot, inženjering, itd, itd...
RunnerX wrote: ↑02/09/2021 11:27
Samo neke od poruka koje su četnički popovi slali sve ove godine,
Srbi kao faktor nestabilnosti ovog dijela Evrope su uspjeli zafuntat i sa braćom po vjeri (i mnogo čemu drugome) Crnogorcima - nema dalje. Mislim da je nakon ovog i najglupljim među nama jasno o kakvom je tu narodu riječ i da ogromna većina srpske populacije jednostavno nije sposobna živjeti s drugim narodima i poštovati druge (uglavnom susjedne) zemlje.
Škobo Habu wrote: ↑04/09/2021 13:42
Kad se skupi 500 Crnogoraca na Cetinju isto je k'o milon Srba na Kosovu. To je taj neki odnos u fizičkom smislu.
Ima tu i popriličan broj Bošnjaka u odbrani "svojih" svetinja.
Evo nam ga stari poznanik Hedo, danas u borbi sa ogradom.
Brane se sekularne vrijednosti građanske Crne Gore, a Bošnjaci moraju prvi biti u suprotstavljanju velikosrpskim idejama jer su oni uvijek krajnji cilj
U sklopu organizacije ustoličenja mitropolita Crkve Srbije Joanikija na Cetinju, danima se okupljaju bezbjednosno intersantna lica koja su smještena u Cetinjskom manastiru.
Tako je juče tokom dana, sa svojom ekipom u Cetinjski manastir došao Marko Vučković, vođa navijača ,,Crvene Zvezde“. Prošao je policijsku patrolu koja je stacionirana ispred Manastira, a na ulazu ga je dočekao sveštenik Crkve Srbije.
Srpski mediji godinama su povezivali aktivnosti Vučkovića sa Andrejom Vučićem, bratom srpskog predsjednika Aleksandra. Prema navodima tih medija Vučković i Andrej Vučić su zajedno u građevinskom biznisu.
RunnerX wrote: ↑04/09/2021 13:54
Počeli su hapsiti građane na Cetinju, a manastir je kao i uvijek pun naoružanih kriminalaca koje su danima ubacivali unutra.
trocadero wrote: ↑04/09/2021 13:47
Brane se sekularne vrijednosti građanske Crne Gore, a Bošnjaci moraju prvi biti u suprotstavljanju velikosrpskim idejama jer su oni uvijek krajnji cilj
U sklopu organizacije ustoličenja mitropolita Crkve Srbije Joanikija na Cetinju, danima se okupljaju bezbjednosno intersantna lica koja su smještena u Cetinjskom manastiru.
Tako je juče tokom dana, sa svojom ekipom u Cetinjski manastir došao Marko Vučković, vođa navijača ,,Crvene Zvezde“. Prošao je policijsku patrolu koja je stacionirana ispred Manastira, a na ulazu ga je dočekao sveštenik Crkve Srbije.
Srpski mediji godinama su povezivali aktivnosti Vučkovića sa Andrejom Vučićem, bratom srpskog predsjednika Aleksandra. Prema navodima tih medija Vučković i Andrej Vučić su zajedno u građevinskom biznisu.
trocadero wrote: ↑04/09/2021 13:47
brane se sekularne vrijednosti napadom na manastir
bhnapoleon1 wrote: ↑04/09/2021 13:56