Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Capljina74

#48101 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

Trappist wrote: 31/08/2021 13:06 "Evropska komisija saopćila je danas da je 70 posto odraslih stanovnika EU potpuno vakcinisano protiv koronavirusa, čime je ispunjen cilj postavljen početkom godine."

Eto mustuluk, pandemija gotova, vakcinisano koliko su rekli da ce biti dovoljno da se vratimo normalnom zivotu.

:izet:
BadBoy

#48102 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Naslovnica wrote: 31/08/2021 11:33 OK, ali ovo sa srcem i kojekakvim drugim simptomima, klasični simptomi aneksioznosti nakon preležane bolesti.
Ali vakcina 100% izaziva miokarditis? :D Morel tu biti umišljanje i anskioznost?
Naslovnica

#48103 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

BadBoy wrote: 31/08/2021 14:03
Naslovnica wrote: 31/08/2021 11:33 OK, ali ovo sa srcem i kojekakvim drugim simptomima, klasični simptomi aneksioznosti nakon preležane bolesti.
Ali vakcina 100% izaziva miokarditis? :D Morel tu biti umišljanje i anskioznost?
Naravno da svaki miokarditis ili perikarditis nisu izazvani vakcinom, dapače, iznimno su rijetki slučajevi.
Svako lupanje srca nije posljedica post-covida.
GandalfSivi

#48104 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

salik79 wrote: 31/08/2021 12:54
GandalfSivi wrote: 31/08/2021 12:47 Mogu i ja ovdje pisati da je Cuomo smanjio broj smrti u NY za 12 hiljada, da bolnice na Floridi moraju slati podatke uredu guvernera, pa onda ovi objavljuju (pa im je svaki drugi dan osam umrlih na 25000 zarazenih), da Iowa sedmicama ne objavljuje zvanicne podatke itd itd. Ali opet ko sam ja da pametijem pored takve institucije kao sto je John Hopkins. Eto nasao se Salik da trazi YouTube video, a vamo ljudi vodeci svjetski autoritet u polju medicinske statistike u zadnjih 100 i vise godina.

Smijesno, ali de nadji jos kakav video…

I da, kad smo kod John Hopkinsa, dok je tebi tvoj dedo pausalno pristupao potencijalnom raku sa “ma nije to nista, namazi malo”, meni su ovi doktori zivot spasavali, tako da imam jos jedan razlog da im vjerujem…
To je sve sto imas reci na ovu ZVANICNU izjavu?! Malo spin, malo poluistine, malo lazi i sve ok!?

Bas kao sto lazes za mog dedu... Kako te, ba, nije stid?! Gdje sam to napisao da je rekao "ma nije to nista, namazi malo"?! Mislim, posto je, ocito, citat bilo bi fer da citiras kada i gdje sam to napisao!
Da, u pravu si. Ovo je jos gore. Zanisli ti doktora koji malo pipne potencijalni melanom i kaze, ma nije to nista. A onda, taj jos gori dio, zamislja kako drugi doktori to rjesavaju mazama, znaci veze sa vezom nema. Otprilike kao i tvoji postovi ovdje.
salik79 wrote: 17/07/2021 22:58 On je pogledao i ispipao fleku i doslovno mi ovo rekao: "Mozes ti otici dermatologu ako bas zelis, ali ce ti ta fleka i s njim i bez njeg za isto vrijeme se povuci, samo sto ce ti on dati jos neke maze da se mazes.". I bi tako :mrgreen:
salik79

#48105 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

GandalfSivi wrote: 31/08/2021 14:14
salik79 wrote: 31/08/2021 12:54

To je sve sto imas reci na ovu ZVANICNU izjavu?! Malo spin, malo poluistine, malo lazi i sve ok!?

Bas kao sto lazes za mog dedu... Kako te, ba, nije stid?! Gdje sam to napisao da je rekao "ma nije to nista, namazi malo"?! Mislim, posto je, ocito, citat bilo bi fer da citiras kada i gdje sam to napisao!
Da, u pravu si. Ovo je jos gore. Zanisli ti doktora koji malo pipne potencijalni melanom i kaze, ma nije to nista. A onda, taj jos gori dio, zamislja kako drugi doktori to rjesavaju mazama, znaci veze sa vezom nema. Otprilike kao i tvoji postovi ovdje.
salik79 wrote: 17/07/2021 22:58 On je pogledao i ispipao fleku i doslovno mi ovo rekao: "Mozes ti otici dermatologu ako bas zelis, ali ce ti ta fleka i s njim i bez njeg za isto vrijeme se povuci, samo sto ce ti on dati jos neke maze da se mazes.". I bi tako :mrgreen:
Ne, ovo samo dokazuje strucnost, znanje i dugogodisnje iskustvo. Bio je doajen radiologije u BiH (ukupno dva), primarijus u onaj vakat (na prste si tada mogao nabrojati primarijuse) , sa mali milion subspecijalizacija, od kojih je dio obavio i izvan zemlje.

I, na kraju krajeva, bio je 100% upravu, jer je sve bilo upravo kako je i rekao. I evo me ziv i zdrav 20 godina poslije.
GandalfSivi

#48106 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

salik79 wrote: 31/08/2021 14:20
GandalfSivi wrote: 31/08/2021 14:14

Ne, ovo samo dokazuje strucnost, znanje i dugogodisnje iskustvo. Bio je doajen radiologije u BiH (ukupno dva), primarijus u onaj vakat (na prste si tada mogao nabrojati primarijuse) , sa mali milion subspecijalizacija, od kojih je dio obavio i izvan zemlje.

I, na kraju krajeva, bio je 100% upravu, jer je sve bilo upravo kako je i rekao. I evo me ziv i zdrav 20 godina poslije.
Ja ba, tako to ide. Meni doktorica bila Julie Lange, co-direktorica melanoma programa u jednoj od najjacih bolnica na cijelom svijetu, ali ‘ta ona zna, bio dedo radiolog :lol: :lol: :lol:
GandalfSivi

#48107 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

Nego da se vratimo na ozbiljne teme. Ne zajebavati se sa lijekom za gliste, moze opasno naskoditi…

https://www.iflscience.com/health-and-m ... Hrge6035ew
salik79

#48108 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

GandalfSivi wrote: 31/08/2021 14:29
salik79 wrote: 31/08/2021 14:20

Ja ba, tako to ide. Meni doktorica bila Julie Lange, co-direktorica melanoma programa u jednoj od najjacih bolnica na cijelom svijetu, ali ‘ta ona zna, bio dedo radiolog :lol: :lol: :lol:
Kakve veze ima tvoj slucaj sa mojim?!
Maxxtro

#48110 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Maxxtro »

spinel_ wrote: 31/08/2021 11:08 Struka kaze ovo:

Zasto ne slusas struku?
A cek, ti slusas struku? Onda smatras da su vakcine efikasne i potrebne, narocito ugrozenim kategorijama (1:34:15), da uprkos agresivnom, dobrim dijelom politicki motiviranom propagacijom alternativnih metoda i lijekova poput jos uvijek ne postoje jaki naucni dokazi koji upucuju na efikasnost ivermectina (57:05) ili recimo hidroksiklorokina (45:00), smatras da su vakcine sjajno postignuce, ne dijelis sulude ideje antivaxxera da se radi o nekom planskom genocidu ali smatras da njihov uspjeh zavisi od dosta nepoznatih faktora, te da treba ozbiljno uzeti i potencijalne, nepredvidjene rizike (49:50).

Sve ovo su stavovi tog istog naucnika kojeg si upravo ti citirao, na postavljenom videu, sa timestampovima. Naravno, moga sam naci brojne eminentne sturcnjake koji govore o vaznosti vakcinisanja, ali ti si izgleda selekivan, pa sam nasao bas ovoga kojem ti vjerujes. S obzirom da vjerujes njemu, nije mi jasno zasto nemilice nizes glupe i idiotske upise pune neistina i dezinformacija na ovoj temi. Ne slazem se licno sa ovim Ionnaidisom oko svega sto prica u vezi ove pandemije, ali mislim da je generalno svojim stavom blize mojim nego tvojim upisima na ovoj temi. Mozes li malo pojasniti kako citiras i pozivas se na njega gore, a generalno pises neke stavove skoro dijametralno suprotne njegovim? Covjek je specificno prozvao antivaxxere i distancirao se od njihovih stavova. Ili ti to tretiras ko svedski sto, samo uzimas izjave, statistike od ljudi lisene bilo kakvog konteksta, makar izvodio poptuno suprotne zakljucke od tih ljudi?
GandalfSivi

#48111 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

salik79 wrote: 31/08/2021 14:32
GandalfSivi wrote: 31/08/2021 14:29

Kakve veze ima tvoj slucaj sa mojim?!
Prikazuje dva pristupa koja imamo ovdje. Jedan ukljucuje detaljnu provjeru, konsultovanje strucnjaka u tom polju, kontrole, analize, akciju, sve sto treba i sto mi je spasilo zivot, a drugo ukljucuje “pisaj ga nije to nista, valjda mi se posreci” pristup…
BadBoy

#48112 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Maxxtro wrote: 31/08/2021 14:49

Zasto ne slusas struku?
A cek, ti slusas struku? Onda smatras da su vakcine efikasne i potrebne, narocito ugrozenim kategorijama (1:34:15), da uprkos agresivnom, dobrim dijelom politicki motiviranom propagacijom alternativnih metoda i lijekova poput jos uvijek ne postoje jaki naucni dokazi koji upucuju na efikasnost ivermectina (57:05) ili recimo hidroksiklorokina (45:00), smatras da su vakcine sjajno postignuce, ne dijelis sulude ideje antivaxxera da se radi o nekom planskom genocidu ali smatras da njihov uspjeh zavisi od dosta nepoznatih faktora, te da treba ozbiljno uzeti i potencijalne, nepredvidjene rizike (49:50).

Sve ovo su stavovi tog istog naucnika kojeg si upravo ti citirao, na postavljenom videu, sa timestampovima. Naravno, moga sam naci brojne eminentne sturcnjake koji govore o vaznosti vakcinisanja, ali ti si izgleda selekivan, pa sam nasao bas ovoga kojem ti vjerujes. S obzirom da vjerujes njemu, nije mi jasno zasto nemilice nizes glupe i idiotske upise pune neistina i dezinformacija na ovoj temi. Ne slazem se licno sa ovim Ionnaidisom oko svega sto prica u vezi ove pandemije, ali mislim da je generalno svojim stavom blize mojim nego tvojim upisima na ovoj temi. Mozes li malo pojasniti kako citiras i pozivas se na njega gore, a generalno pises neke stavove skoro dijametralno suprotne njegovim? Covjek je specificno prozvao antivaxxere i distancirao se od njihovih stavova. Ili ti to tretiras ko svedski sto, samo uzimas izjave, statistike od ljudi lisene bilo kakvog konteksta, makar izvodio poptuno suprotne zakljucke od tih ljudi?
A što ga rastavi na proste faktore :lol: :lol:

Nemoj tako ba, ima i on majku :lol:

Sad, ako ti se i javi, odgovorit će sa jednom, bullshit rečenicom. Pazi šta ti kažem.
GandalfSivi

#48113 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

Jok eto, napisat ce smislen, analiticki post :lol: :lol: :lol:
spinel_

#48114 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Maxxtro wrote: 31/08/2021 14:49

Zasto ne slusas struku?

idemo po stampovima:
-koristio bi vakcine za starije i ugrozene, gdje djecu spominje i gdje spominje polugodisnje vakcinisanje koje kaze ta tvoja struka koju slusas i za sta se zalazes?
-za te lijekove ja nikad nisam tvrdio da lijece ali da je ivermectin naprasno povucen iz proizvodnje to da.
-video je objavljen u junu, sta danas ima reci za Izrael i za ove vakcine s novom tehnologijom?

I btw, ne vodim se ja ovim strucnjakom. Ovo je mislim drugi put da sam ga citirao. Prvi put u veze bespotrebnog lockdowna i sada.
Tako da, sve si fulio u vezi mene. Vakcine mozda rade ali samo pola godine cak i manje.
A aKo trazis strucnjaka kojeg vise slusam to bi bio Bhakdi i njega jesam postavljao vise puta.
spinel_

#48115 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

GandalfSivi wrote: 31/08/2021 15:05 Jok eto, napisat ce smislen, analiticki post :lol: :lol: :lol:
Jah eto, ti pises smisleno :lol:
Maxxtro

#48116 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Maxxtro »

Medobrundo25 wrote: 31/08/2021 11:11
Ja kad sam forumskim volovima objasnjavao da statistika nije pijacarska matematika, i da se sa istom vrlo lagano i efikasno manipulise oni mene proglasise antivaxxerom i ostale nebuloze, zatrpavajuci me studijama ( internim od pfizera na osnovu kojih je i izbacen taj magicni broj od 95% + "zastite"). Nije prvi put da se tako kompleksna nauka kao statistika svodi na pijacarski racun da bi se progurao neki interes, u ovom slucaju Pfizer-ovo enormno bogacenje na osnovu ocigledno nicega. :thumbup:
Da, vidis kako si to dobro primjetio da se statistikom lagano i efikasno manipulise, samo si se zajebo malo ko su zapravo ti pijacari. Najbolji pokazatelj je sama kolicina antinaucne propagande na internetu od strane antivaxxera i raznih teoreticara zavjere, a koja je toboze potkrijepljena kojekakvim statistikama i brojevima ciji je cilj da pruzaju privid kredibilitata, iako se uz malo propitivanja te tvrdnje urusavaju poput kule od karata. Jer ako ces dijeliti recimo zvanicne brojke i statistike npr. neke zvanicne zdravstvene ustanove jer si uvjeren da iste ukazuju na neefikasnost vakcina a u isto vrijeme ignorisati preporuke u korist vakcinacije te iste ustanove koja je objavila te brojke i statistike, postoje dvije moguce opcije. Ili si ti, odnosno taj moron sa tvitera kojeg religiozno pratis izvukao pogresne zakljucke, ili su ti naucnici, epidemiolizi i biostatisticari koji pripadaju toj ustanovi izvukli pogresne zakljucke iz podataka koje su sami prikpuljali. Primjer ti je ovaj gore kojeg sam citirao, koji ce se pozivati na nekog naucnika jer misli da to ide u njegovu korist ali ce ignorisati preporuke tog istog naucnika o vakcinaciji.

Vec sam jedno rekao ovdje da se dosta upisa i generalnog kontriranja antivaxxera empirijski utemeljenim cinjenicama da objasniti time da su jednostavno glupi za matematiku i statistiku. Pocevsi recimo od ovog salika kojem sam u 2-3 primjera neosporivo i konkretno sa izvorima dokazao kako ne razumije o cemu prica.
GandalfSivi

#48117 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

spinel_ wrote: 31/08/2021 15:14
GandalfSivi wrote: 31/08/2021 15:05 Jok eto, napisat ce smislen, analiticki post :lol: :lol: :lol:
Jah eto, ti pises smisleno :lol:
Uglavnom se potrudim da procitam vise od naslova…
nosara

#48118 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by nosara »

KraljicaIzJajca

#48119 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by KraljicaIzJajca »

Da li je Izrael primjer uspješnog cijepljenja?
Trappist

#48120 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

Maxxtro wrote: 31/08/2021 15:16
Medobrundo25 wrote: 31/08/2021 11:11
Ja kad sam forumskim volovima objasnjavao da statistika nije pijacarska matematika, i da se sa istom vrlo lagano i efikasno manipulise oni mene proglasise antivaxxerom i ostale nebuloze, zatrpavajuci me studijama ( internim od pfizera na osnovu kojih je i izbacen taj magicni broj od 95% + "zastite"). Nije prvi put da se tako kompleksna nauka kao statistika svodi na pijacarski racun da bi se progurao neki interes, u ovom slucaju Pfizer-ovo enormno bogacenje na osnovu ocigledno nicega. :thumbup:
Da, vidis kako si to dobro primjetio da se statistikom lagano i efikasno manipulise, samo si se zajebo malo ko su zapravo ti pijacari. Najbolji pokazatelj je sama kolicina antinaucne propagande na internetu od strane antivaxxera i raznih teoreticara zavjere, a koja je toboze potkrijepljena kojekakvim statistikama i brojevima ciji je cilj da pruzaju privid kredibilitata, iako se uz malo propitivanja te tvrdnje urusavaju poput kule od karata. Jer ako ces dijeliti recimo zvanicne brojke i statistike npr. neke zvanicne zdravstvene ustanove jer si uvjeren da iste ukazuju na neefikasnost vakcina a u isto vrijeme ignorisati preporuke u korist vakcinacije te iste ustanove koja je objavila te brojke i statistike, postoje dvije moguce opcije. Ili si ti, odnosno taj moron sa tvitera kojeg religiozno pratis izvukao pogresne zakljucke, ili su ti naucnici, epidemiolizi i biostatisticari koji pripadaju toj ustanovi izvukli pogresne zakljucke iz podataka koje su sami prikpuljali. Primjer ti je ovaj gore kojeg sam citirao, koji ce se pozivati na nekog naucnika jer misli da to ide u njegovu korist ali ce ignorisati preporuke tog istog naucnika o vakcinaciji.

Vec sam jedno rekao ovdje da se dosta upisa i generalnog kontriranja antivaxxera empirijski utemeljenim cinjenicama da objasniti time da su jednostavno glupi za matematiku i statistiku. Pocevsi recimo od ovog salika kojem sam u 2-3 primjera neosporivo i konkretno sa izvorima dokazao kako ne razumije o cemu prica.
"U Kantonu Sarajevo do sada revakcinisano 60 posto zdravstvenih radnika"

:thumbup:
Capljina74

#48121 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

KraljicaIzJajca wrote: 31/08/2021 15:29 Da li je Izrael primjer uspješnog cijepljenja?
Da, veoma, nadasve, iznad svega...
Dozer

#48122 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

U medjuvremenu, Izrael...

Image

Image

Mozemo se zajebavati, podbadati, itd., ali notorne cinjenice od samog pocetka ove p(l)andemije su, mislim, jasne svakome. Samo je stvaru tome ko koliko vjeruje "autoritetima" na individualnom nivou...

A te cinjenic su:
- Pandemija proglasena mimo svih pravila (na samo 12.000 ljudi sirom svijeta).
- Sinhronizovana medijska pompa, dizanje panike i rigidna uputstva "autoriteta" su bili ociti.
- Razne kontradiktorne nebuloze iz svih izvora su takodjer isle sinhronizovano.
- Vakcina se pojavljuje mimo svih mogucih pravila, rokovai probjera vec nakon 6 mjeseci. Ovo se, vrlo glupavo, pravdalo "ogromnom lovom koja je ulozena u to". Price za malu djecu, naravno. Daleko se vise love, navodno, ulaze u trazenje lijeka protiv raka, i tako vec 70 godina...a nigdje lijeka ni na mapi. Pri tome, samo od januara ove godine umrlo je za 20% vise ljudi od raka nego od Covid-a za godinu i po.
- Uporedo s gornjim, expresno je uvedena cenzura, a zatim i svi moguci vidovi diskreditacije za sve dojucerasnje stvarne eksperte na poljima virologije, infektologije, imunologije, mikrobiologije, itd., a koji su se drznuli da kazu bilo sta protiv zvanicnog narativa koji se bjesomucno pumpao. A pumpa se i sada.
- Za PCR test mnogi strucnjaci od samog starta tvrde da nije pouzdan i da ce, u zavisnosti od broja iteracija, pokazati sta god neko hoce da se prikaze.
- Na-vrat-na-nos "testirane" vakcine, pogotovo najizivikanije mRNA, ispostavlja se da imaju najvise negativnih nuspojava, uz notornu cinjenicu da niko ziv ne zna sta nose sa sobom u srednjerocnom i dugorocnom periodu.
- Svi lijekovi za koje su razni eskperti jos davno tvrdili da daju ocline rezultate (Ivermectin je jedan od njih), naprasno su takodjer cenzurisani, banovani i satanizirani kroz main-stream narativ.

I sve ovo ne vidi samo neko ko to ne zeli da vidi. Ili nema dovoljno mentalnih kapacitata da ovo shvati i sagleda onako kako jeste. A pozadina je, ocigledno - stotine milijardi koje su se vec slile na farmaceutske racune. I to ne samo od vakcina, nego i od svega drugog, poput PCR testova, itd..

A, da je farmaciji zaista stalo do ljudskog zdravlja, kao i vladama, sve su to mogli uraditi na nacin da vlade finasiraju proizvodnju vakcina, dok bi one bile besplatne za sve. Pustite se suplje ba....
Last edited by Dozer on 31/08/2021 15:32, edited 1 time in total.
KraljicaIzJajca

#48123 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by KraljicaIzJajca »

Capljina74 wrote: 31/08/2021 15:30
KraljicaIzJajca wrote: 31/08/2021 15:29 Da li je Izrael primjer uspješnog cijepljenja?
Izvor, molim.
Capljina74

#48124 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

KraljicaIzJajca wrote: 31/08/2021 15:32
Capljina74 wrote: 31/08/2021 15:30

Izvor, molim.
Kaki je šejtanluk tebe jamio kada ne kontaš ironiju?
splinter

#48125 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by splinter »

Poslije 9 mjeseci i koji dan, eto nek bude 9 i po :-D još su prisutna antitjela.
U subotu ću otići da uradim i test na neutralizacijska antitjela, dakle ne S protein RBD antigen nego baš striktno neutralizacijska antitjela.
Mislim da prirodni imunitet u formi antitjela ide negdje do godinu dana gore-dole, a kroz T ćelije i znatno duže, al hajd ih izmjeri ovdje jbg.
Locked