Gras all about

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5801 Re: Gras all about

Post by Chmoljo »

Hajvan wrote: 01/09/2021 16:13
Chmoljo wrote: 01/09/2021 15:01

Mogu samo iskomentarisati da je čovjek otkrio aferu i kod poganih vlasti u Krakowu, jer su tramvaje plaćali duplo skiplje od onih u Ostravi.
Tango u Krakovu:

Image

Tango u oStravi:

Image

"ista" vozila :lol:
Pa vidi. Svi smo izjebani i izvarani toliko da smo skeptični i oko stvari koje će izgledno desiti.

Ali čim je on napisao "pogani SDP" jasno je odakle vjetar puše.
foxlife

#5802 Re: Gras all about

Post by foxlife »

Chmoljo wrote: 01/09/2021 16:03 Ono što je meni najstrašnije u svemu:

Nabavka tramvaja pod budnim okom evropske banke niakko ne može biti loša vijest.

Ali postoji cijeli sloj ljudi, koji ne žele pomak nabolje. Veliko broj njih je motivisan političkim razlozima. To je lako vidjeti i jasno je. Neko je uhljebljen, pa konta moji me neće tjerati da radim, neko se želi uhljebiti, neko još misli da su u SDPu Ćetnici. Ali to su nepopravljivi imbecili pa ne treba vrijeme trošiti na takve.

Ali postoji i ogroman broj ljudi koje je, ne znam šta, valjda strah nekog pomaka nabolje.

Kao da će time izgubiti razlog za gunđanje zbog nekih ličnih frustracija, i to im je najveći problem.

Meni je to prestrašno, kao da je u pitanju neka zavist ili stvarno ne znam šta...
strah od nepoznatog
tramvajtrojka

#5803 Re: Gras all about

Post by tramvajtrojka »

foxlife wrote: 01/09/2021 16:23
Chmoljo wrote: 01/09/2021 16:03 Ono što je meni najstrašnije u svemu:

Nabavka tramvaja pod budnim okom evropske banke niakko ne može biti loša vijest.

Ali postoji cijeli sloj ljudi, koji ne žele pomak nabolje. Veliko broj njih je motivisan političkim razlozima. To je lako vidjeti i jasno je. Neko je uhljebljen, pa konta moji me neće tjerati da radim, neko se želi uhljebiti, neko još misli da su u SDPu Ćetnici. Ali to su nepopravljivi imbecili pa ne treba vrijeme trošiti na takve.

Ali postoji i ogroman broj ljudi koje je, ne znam šta, valjda strah nekog pomaka nabolje.

Kao da će time izgubiti razlog za gunđanje zbog nekih ličnih frustracija, i to im je najveći problem.

Meni je to prestrašno, kao da je u pitanju neka zavist ili stvarno ne znam šta...
strah od nepoznatog
taj pojam u psihologiji se treba nazvati Doljani kad je nekog strah promjene na bolje bosnjo ide u Makarsku i dalje i pored bijace dan dns ide na doljane tako da sindrom doljani je savrsen naziv za tu pojavu :mrgreen:
Chmoljo

#5804 Re: Gras all about

Post by Chmoljo »

Ja vjerujem da je nekim i muka jer neće znati poništiti kartu.

Viđao sam i luđe stvari.
nlt

#5805 Re: Gras all about

Post by nlt »

Hakiz wrote: 01/09/2021 16:01
nlt wrote: 01/09/2021 15:58 U kakvom vi svijetu živite? vi bi nekoga ko šara po tramvajima vješali, udarali vrećama? Kakvo je to društveno uređenje? To neki pećinski ljudi? Šta?

Zakon, član, stavka ta i ta. Kazna tolika i tolika, maloljetna osoba-plaća roditelj. Gotova stvar.
Socijalni slučaj, nema para, neće da plati. Pljenidba imovine-prisilna naplata. U roku par mjeseci ne bi niko ni pomislio na uništavanje javnog dobra, a ne sta vise...
Ne tući. Ugrijati termoakumulacionu peć, poduti rižu po njoj i neka kleči na riži.
Eto.......
foxlife

#5806 Re: Gras all about

Post by foxlife »

tramvajtrojka wrote: 01/09/2021 16:25

strah od nepoznatog
taj pojam u psihologiji se treba nazvati Doljani kad je nekog strah promjene na bolje bosnjo ide u Makarsku i dalje i pored bijace dan dns ide na doljane tako da sindrom doljani je savrsen naziv za tu pojavu :mrgreen:
Dobro malo je to beze poredjenje jer i ja odem na doljanje ne zbog straha vec sto se moram zezati do zvirovica pa na bijacu
Kad bude ovo kod pocitelja doljani me nikad nece vidjeti
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#5807 Re: Gras all about

Post by konektovan »

foxlife wrote: 01/09/2021 17:18

Dobro malo je to beze poredjenje jer i ja odem na doljanje ne zbog straha vec sto se moram zezati do zvirovica pa na bijacu
Kakvo bolan zezanje...sad pa sad si na bijači.
foxlife

#5808 Re: Gras all about

Post by foxlife »

konektovan wrote: 01/09/2021 17:54

do zvirovica kuda ides?
ps. osim ako nisu jos nesto gradili
kad je tek otvoreno to bilo je onim putevima do zvirovica meni licno je peglanje
konektovan

#5809 Re: Gras all about

Post by konektovan »

foxlife wrote: 01/09/2021 18:04
konektovan wrote: 01/09/2021 17:54

do zvirovica kuda ides?
kad je tek otvoreno to bilo je onim putevima do zvirovica meni licno je peglanje
Pa ideš desno u Čapljinu i nastaviš prema A1, asfalt je do zvirovića, nisu kozje staze...
foxlife

#5810 Re: Gras all about

Post by foxlife »

konektovan wrote: 01/09/2021 18:09
foxlife wrote: 01/09/2021 18:04

do zvirovica kuda ides?
Pa ideš desno u Čapljinu i nastaviš prema A1, asfalt je do zvirovića, nisu kozje staze...
znam ja gdje je isao jednom doduse kad je tek otvoreno kao sto rekoh moguce da se nesto dogradilo od tada al je tada bilo skoro "kozja staza"
Tesla Edison

#5811 Re: Gras all about

Post by Tesla Edison »

strah od nepoznatog
:lol: :lol: :lol:

Čuj Doljani sindrom

:lol: :lol: :lol:

Kralju! :thumbup:
neki

#5812 Re: Gras all about

Post by neki »

foxlife wrote: 01/09/2021 18:13
konektovan wrote: 01/09/2021 18:09

znam ja gdje je isao jednom doduse kad je tek otvoreno kao sto rekoh moguce da se nesto dogradilo od tada al je tada bilo skoro "kozja staza"
Šefe tom kozjom stazom se ne ide još od 2014 kako je obnovljena cesta Čapljina Međugorje..
Ti si tipičan primjer bošnje koji ne želi znati za novo, kakvog on i pominje
Chmoljo

#5813 Re: Gras all about

Post by Chmoljo »

Lik je milion posto u pravu.

Svaki put kada idemo na more idemo preko Čapljine i cedta je odlična. Kvalitetan asvalt, bez rupa i širok kao magistrala.

Govorim o zadnjih 5 godina.

Još ove godine kaže namhrvatski graničar, nikad mi nećete biti jasni što idete na Doljane, a ovdje kapacitet deset puta veći.

Mi bili u pet ujutro na granici, bukvslno nikednog auta iz oba pravca osim nas.
foxlife

#5814 Re: Gras all about

Post by foxlife »

neki wrote: 01/09/2021 19:46
foxlife wrote: 01/09/2021 18:13

Šefe tom kozjom stazom se ne ide još od 2014 kako je obnovljena cesta Čapljina Međugorje..
Ti si tipičan primjer bošnje koji ne želi znati za novo, kakvog on i pominje
ja govorim za tu koziju stazu
doduse kasnije nisam ni isao dole mozda 2 puta
nisam rekao da je i sada tako procitaj prvi moj post na to
ps. nije to da ne zelim znati novo nego nisam isao kasnije al bih isao na doljane da nisam ovo saznao
al bih vjerovatno pprije puta pitao ovdje pa bih znaci saznao
Last edited by foxlife on 01/09/2021 20:28, edited 1 time in total.
foxlife

#5815 Re: Gras all about

Post by foxlife »

Chmoljo wrote: 01/09/2021 19:55

Svaki put kada idemo na more idemo preko Čapljine i cedta je odlična. Kvalitetan asvalt, bez rupa i širok kao magistrala.

Još ove godine kaže namhrvatski graničar, nikad mi nećete biti jasni što idete na Doljane, a ovdje kapacitet deset puta veći.

nisam rekao da nije upravu
doduse ja na jadran nisam otisao zadnjih bar jedno 7-8 godina tako da i ne idem dole cesto
al prvi put kad budem dole isao idem na ap

ps. ako sam ja tipican primjer bosnje koji ne zeli znati za novo a isao u japan i prosao "cijelu" europu da saznam nesto novo onda bravo jesam tipicni primjer
Last edited by foxlife on 01/09/2021 20:47, edited 1 time in total.
So What!

#5816 Re: Gras all about

Post by So What! »

Chmoljo wrote: 01/09/2021 19:55Lik je milion posto u pravu.

Zato što je prosječan Bosanac nažalost plitak i boji se promjene. Većina ljudi u ovoj zemlji nažalost puteve uči napamet, pa tako logika kojom izađe na magistralu M17 i ide pravo sve dok ne dođe do kraja je dio te kulture.

Mislim da se kao društvo pomalo mijenjamo i napredujemo po ovom pitanje, vjerovatno zbog sve većeg prisustva tehnologija.

Što se tiče tramvaja i svega ostalog, to je onaj mentalitet "što nisu fabriku pravili", samo u kontru i generalno ponovo iracionalan strah od promjene.

I na drugim temama koje se tiču infrastrukture, sličan je pristup jednog dijela ljudi. Kritikuju se javni projekti, koji dolaze za dobrobit svih nas iz našeg novca, dok se gotovo bilo šta izgrađeno privatnim kapitalom pljuje kao da su svi do para došli lihvarenjem. Potežu se pitanja zelenila, parkova, ekologije, zračnih koridora, pa da ne živim u ovoj zemlji i njenom glavnom gradu pomislio bih da živim u nekoj ekološkoj utopiji.

Ustvari mi smo samo na riječima takvi, gotovo nijedna izgradnja se ne blokira nekim protestima, pa čak ni ekoloških udruženja, na sve što dođe nove mi ustvari naviknemo, pa tako ćemo se navići i na nove tramvaje i koristiti ih, navikli smo se i na Sarajevsku obilaznicu iako se pravila skoro deceniju, navikli smo se i na Tibru iako je žešće ruglo, navikli smo se i na BBI i na SCC, i na Vranduk i na Karaulu i manje više na sve se naviknemo i zaboravimo da se desilo, iako kada se pojavi, moemntalno to isto razapinjemo.
Chmoljo

#5817 Re: Gras all about

Post by Chmoljo »

So What! wrote: 01/09/2021 20:26
Zato što je prosječan Bosanac nažalost plitak i boji se promjene. Većina ljudi u ovoj zemlji nažalost puteve uči napamet, pa tako logika kojom izađe na magistralu M17 i ide pravo sve dok ne dođe do kraja je dio te kulture.

Mislim da se kao društvo pomalo mijenjamo i napredujemo po ovom pitanje, vjerovatno zbog sve većeg prisustva tehnologija.

Što se tiče tramvaja i svega ostalog, to je onaj mentalitet "što nisu fabriku pravili", samo u kontru i generalno ponovo iracionalan strah od promjene.

I na drugim temama koje se tiču infrastrukture, sličan je pristup jednog dijela ljudi. Kritikuju se javni projekti, koji dolaze za dobrobit svih nas iz našeg novca, dok se gotovo bilo šta izgrađeno privatnim kapitalom pljuje kao da su svi do para došli lihvarenjem. Potežu se pitanja zelenila, parkova, ekologije, zračnih koridora, pa da ne živim u ovoj zemlji i njenom glavnom gradu pomislio bih da živim u nekoj ekološkoj utopiji.

Ustvari mi smo samo na riječima takvi, gotovo nijedna izgradnja se ne blokira nekim protestima, pa čak ni ekoloških udruženja, na sve što dođe nove mi ustvari naviknemo, pa tako ćemo se navići i na nove tramvaje i koristiti ih, navikli smo se i na Sarajevsku obilaznicu iako se pravila skoro deceniju, navikli smo se i na Tibru iako je žešće ruglo, navikli smo se i na BBI i na SCC, i na Vranduk i na Karaulu i manje više na sve se naviknemo i zaboravimo da se desilo, iako kada se pojavi, moemntalno to isto razapinjemo.
To što pišeš je posljedica poslijeratnog razvlačenja pameti.

Kako nam je Mladić razvlačio pamet granatiranjem, tako nam SDA razvlači pamet ubjeđujući nas da smo nesposobni za sve. Svojski su se trudili i da to provedu u djelo, pa tako je zadnkih 20 godina minimalno ulagano u sport, kulturu, obrazovanje, sve u tom strahu da bi mogle stasati pametnije generacije koje neće dozvoliti da ih neko jebe u zdrav mozak.

Jednostavno, ništa bolji od četnika nisu. I jedni i drugi nam razvlače pamet i zbog svog dobra puštaju nas da se mučimo i patimo.

Ko što su nam četnici govorili da smo genetski otpad, tako nas ovi ubjeđuju da se ništa ne može i da je to mimo naših kapaciteta.

Trebaće generacijski trud da se ispravi ono što su ove krkanske štetočine uradile, ali ljudi trebaju shvatiti da se dovoljno malo potruditi, a rezultati će doći.

Napravila se fama od GRASa, a trebalo je samo malo muda skupiti i početi rješavati neke stvari. Ali ne, radije će se pustiti dvodecenijsko uništavanje, nego rizikovati pokoji glas stečajem GRASa ili otpuštanjem prekobrojnih radnika.

Četnici u davno sišli sa Vraca. Među nama su.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5818 Re: Gras all about

Post by Truba »

So What!

#5819 Re: Gras all about

Post by So What! »

Chmoljo wrote: 01/09/2021 20:38To što pišeš je posljedica poslijeratnog razvlačenja pameti.

Kako nam je Mladić razvlačio pamet granatiranjem, tako nam SDA razvlači pamet ubjeđujući nas da smo nesposobni za sve. Svojski su se trudili i da to provedu u djelo, pa tako je zadnkih 20 godina minimalno ulagano u sport, kulturu, obrazovanje, sve u tom strahu da bi mogle stasati pametnije generacije koje neće dozvoliti da ih neko jebe u zdrav mozak.

Jednostavno, ništa bolji od četnika nisu. I jedni i drugi nam razvlače pamet i zbog svog dobra puštaju nas da se mučimo i patimo.

Ko što su nam četnici govorili da smo genetski otpad, tako nas ovi ubjeđuju da se ništa ne može i da je to mimo naših kapaciteta.

Trebaće generacijski trud da se ispravi ono što su ove krkanske štetočine uradile, ali ljudi trebaju shvatiti da se dovoljno malo potruditi, a rezultati će doći.

Napravila se fama od GRASa, a trebalo je samo malo muda skupiti i početi rješavati neke stvari. Ali ne, radije će se pustiti dvodecenijsko uništavanje, nego rizikovati pokoji glas stečajem GRASa ili otpuštanjem prekobrojnih radnika.

Četnici u davno sišli sa Vraca. Među nama su.
Što se tiče nove Vlade u Sarajevu, ona je pod nevjerovatnom medijskom paljbom, svaki potez se vaga, svaka izjava se vadi iz konteksta, od štanda u Parkuši se napravi fama kao da je neko bombu tu postavio i opet je ekspresno uklonjeno dok recimo ona smiješna nadstrešnica ispred rektorata koja je ruglo sličnog ranga je preživjela tu verbalnu paljbu i samo ostala tamo gdje jeste.

Sarajevo se probudilo i napravilo kakav takav iskorak, dok je ostatak zemlje još uvijek uspavan i nažalost, narod je prečesto ogledalo te iste SDA te ih on i bira, jer čim se nekog provincijalca može uplašiti da ako izaberu Našu Stranku da su time izabrali i Paradu Ponosa, zapita se čovjek da li je taj narod išta bolje i zaslužio.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5820 Re: Gras all about

Post by _BataZiv_0809 »

Ja volim Rostovo-Kupres-Livno-Kamensko :cry:
Chmoljo

#5821 Re: Gras all about

Post by Chmoljo »

_BataZiv_0809 wrote: 01/09/2021 21:16

Ja volim Rostovo-Kupres-Livno-Kamensko :cry:
Pa dobro, mi, obični plebs, idemo na Bijaču jer ljetujemo južno od Splita :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5822 Re: Gras all about

Post by _BataZiv_0809 »

Chmoljo wrote: 01/09/2021 22:11
Pa dobro, mi, obični plebs, idemo na Bijaču jer ljetujemo južno od Splita :mrgreen:
Pa i ja sam obicni plebs i cesto sam juzno od Splita, ali ovu rutu obozavam. Kakvi krajolici :izet: Rostovo, pa ona suma izmedju Bugojna i Kupresa, pa Kupres, pa izmedju Suice i Livna ona prostranstva sa divljim konjima :thumbup:
konektovan

#5823 Re: Gras all about

Post by konektovan »

_BataZiv_0809 wrote: 01/09/2021 22:29
Pa i ja sam obicni plebs i cesto sam juzno od Splita, ali ovu rutu obozavam. Kakvi krajolici :izet: Rostovo, pa ona suma izmedju Bugojna i Kupresa, pa Kupres, pa izmedju Suice i Livna ona prostranstva sa divljim konjima :thumbup:
Prelijepo fakat za voziti.. :thumbup:
Chmoljo

#5824 Re: Gras all about

Post by Chmoljo »

znam. imam familiju u Livnu :)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5825 Re: Gras all about

Post by _BataZiv_0809 »

konektovan wrote: 01/09/2021 22:32

Prelijepo fakat za voziti.. :thumbup:
A tek kad stanes negdje usput i cujes onu tisinu ili osjetis miris sume, fkt premocno iskustvo :thumbup:

Vozio sam tu turu sam, mozda i dvocifren broj puta, nije mi nikad naporna. Uzivam u ljepoti.

Ostali sorry za off
Post Reply