Bilo je prije legalno samo za zene, sad je i za muskarce. Ja sam svoj prijavio u pu, radi vatrenog oruzja. Zbog rutinskh kontrola.dzeno123 wrote: ↑01/09/2021 15:42Znas li mozda da li je zakonom zabranjeno nosenje suzavca odrasloj muskoj osobi?STARx wrote: ↑01/09/2021 00:31 Posjedujem dozvolu, nosim vatreno oruzje 90% vremena sa sobom. Pored istog nosim i suzavac, uvijek mi se nalazi na dohvatu ruke. Serijski broj suzavca zajedno s fiskalnim racunom je prijavljen u PU. Dakle legano sve. Na ovakve jajare nikad ne bih potego da pucam. Prsko bi ih direktno po faci. A onda bi dobili degenek. I to dobar.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
STARx
#47826 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- drug_profi
#47827 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Imas legalan peper sprej za odbranu od pasa. Ne mora se prijavljivati.
-
Iker C
#47828 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mangupi koji su spremni pucati nose vatreno oruzje bez dozvole, ostali koji imaju dozvolu ne smiju pucati sve i da im zivot bude ugrozen. Zamisli te sramote da prijavljujes neki sprej nadleznoj PU , a jos muskarac
.
-
STARx
#47829 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bas, jos ako zensko radi na salteru gotov si. Ubije musko u tebi.
- RagibUzoriti
- Vozim: Vozim se na struju
#47830 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dok sam ga nosio, naravno da mi je davao sigurnost. Bio momak, putovao svukuda sirom BiH sto privatno sto poslom, kasno se vraćao kuci, dobro(skupo) auto vozio. U slucaju napada na mene, otmice auta, bio sam spreman da ga upotrijebim 100%.EasyMan wrote: ↑01/09/2021 13:38 Svi koje znam da legalno nosaju oruzje za pasom su picke osim jedne osobe. Picke bili u osnovnoj, picke bili u srednjoj, picke su sada. Niti su ga upotrijebili niti ce, samo sebi dizu ego sa pistoljem za pasom. Kao srednjoskolac bio malo ziv i toliko glup da sam zelio nekoga ubiti i ubio bih da sam imao cime. Sreca pa nisam, nije bilo vecih posljedica. Od tada nikada ni kamen ne uzimam u ruku, a kamoli kakvo oruzje. Stalno mi neko nudi daj da ti zavrsim dozvolu pa sam poceo razmisljati da nabavim neko oruzje, ali opet kontam sta cu s njim. Sramota bi me pojela da hodam gradom sa pistoljem za pasom. Kakav je to strah kod ljudi da moraju nositi pistolj? Sta ako neko izvadi pistolj nebitno da li ce pucati? Ja licno bi ga izbusio sa svim sto imam, ne iz mangupluka nego iz straha.
Ako ima neko ko nosa oruzje sa sobom volio bih da mi objasni zasto ga nosi?
Danas ozenjen i stekao neke druge stvari iza sebe i licno mislim da je bolje da ga ne nosim, i pokusavam da ne nosim kad god je to moguće osim ako ne idem prema nekim zabacenim djelovima(suma, planina itd).
Danas imam mnogo vise izgubiti nego prije recimo10 godina.
I ne bi mi se isplatilo zbog krezavog klošara sve baciti niz vodu.
-
EasyMan
#47831 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pronasao se decko jel?zigson wrote: ↑01/09/2021 14:15I sta sad ti loOd i mangup jer si mogao nekog u srednjoj ubiti, pa se sad kao bojis sebe i neces da nosas pistolj da ne bi nekog ubio kad bi te mrko pogledaoEasyMan wrote: ↑01/09/2021 13:38 Svi koje znam da legalno nosaju oruzje za pasom su picke osim jedne osobe. Picke bili u osnovnoj, picke bili u srednjoj, picke su sada. Niti su ga upotrijebili niti ce, samo sebi dizu ego sa pistoljem za pasom. Kao srednjoskolac bio malo ziv i toliko glup da sam zelio nekoga ubiti i ubio bih da sam imao cime. Sreca pa nisam, nije bilo vecih posljedica. Od tada nikada ni kamen ne uzimam u ruku, a kamoli kakvo oruzje. Stalno mi neko nudi daj da ti zavrsim dozvolu pa sam poceo razmisljati da nabavim neko oruzje, ali opet kontam sta cu s njim. Sramota bi me pojela da hodam gradom sa pistoljem za pasom. Kakav je to strah kod ljudi da moraju nositi pistolj? Sta ako neko izvadi pistolj nebitno da li ce pucati? Ja licno bi ga izbusio sa svim sto imam, ne iz mangupluka nego iz straha.
Ako ima neko ko nosa oruzje sa sobom volio bih da mi objasni zasto ga nosi?a vamo se pravdas da bi te sramota bila
izbusio bi ti, sve bi pobio aaa
Taman posla da se sebe bojim, pa ne hodam nadrogiran gradom.
-
STARx
#47832 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma nema to veze s gubljenjem. Prije koju godinu je doktor ispuco nekog klosara kod bbia, krenuo da mu otme stvari. Ne dobi ni dana. Konfliktne situacije gledam da izbjegnem, a ako isti navaljuje odgovaram silom koju procijenim da je u datom trenutku dovoljna. U 99% slucajeva je to suzavac. Nisam fizicki sitan, a nije mi ni prvi ni zadnji put da se pobijemo. Kazne o javnom redu i miru se ne bojim, a ni nocenja u stanici.
-
EasyMan
#47833 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne prozivam ljude koji putuju sami, nocu, idu po zabacenim mjestima, sumama itd...RagibUzoriti wrote: ↑01/09/2021 16:01Dok sam ga nosio, naravno da mi je davao sigurnost. Bio momak, putovao svukuda sirom BiH sto privatno sto poslom, kasno se vraćao kuci, dobro(skupo) auto vozio. U slucaju napada na mene, otmice auta, bio sam spreman da ga upotrijebim 100%.EasyMan wrote: ↑01/09/2021 13:38 Svi koje znam da legalno nosaju oruzje za pasom su picke osim jedne osobe. Picke bili u osnovnoj, picke bili u srednjoj, picke su sada. Niti su ga upotrijebili niti ce, samo sebi dizu ego sa pistoljem za pasom. Kao srednjoskolac bio malo ziv i toliko glup da sam zelio nekoga ubiti i ubio bih da sam imao cime. Sreca pa nisam, nije bilo vecih posljedica. Od tada nikada ni kamen ne uzimam u ruku, a kamoli kakvo oruzje. Stalno mi neko nudi daj da ti zavrsim dozvolu pa sam poceo razmisljati da nabavim neko oruzje, ali opet kontam sta cu s njim. Sramota bi me pojela da hodam gradom sa pistoljem za pasom. Kakav je to strah kod ljudi da moraju nositi pistolj? Sta ako neko izvadi pistolj nebitno da li ce pucati? Ja licno bi ga izbusio sa svim sto imam, ne iz mangupluka nego iz straha.
Ako ima neko ko nosa oruzje sa sobom volio bih da mi objasni zasto ga nosi?
Danas ozenjen i stekao neke druge stvari iza sebe i licno mislim da je bolje da ga ne nosim, i pokusavam da ne nosim kad god je to moguće osim ako ne idem prema nekim zabacenim djelovima(suma, planina itd).
Danas imam mnogo vise izgubiti nego prije recimo10 godina.
I ne bi mi se isplatilo zbog krezavog klošara sve baciti niz vodu.
Ne vidim poentu nosenja pistolja u izlazak, na kafu, u setnju itd...
Zar ne ides tu da uzivas? Sto ce ti oruzje? Ako vec ocekujes negdje problem zasto ides tamo?
Ja sam siguran da bi upotrijebio oruzje da me neko napadne bilo cim, taman da ciglom krene na mene.
-
oruzana_pobuna
#47834 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
samo ovaj je imo herca da ishekla stoku
[/quote]
[/quote]
-
Horcrux
#47835 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovaj se covjek samo zajebao zasto je priznao. Da nije priznao i da se posluzio sistemom kako se kriminalci posluzuju (razvlacenje procesa, ne priznavanje, prozivanje vjestaka i ne znam ti sta sve jos), ili bi dobio manje ili ne bi nista dobio. A ovako se desi kad posten covjek prizna, jer ima savjest, pa se onda citav sistem slomi od njega.
-
oruzana_pobuna
#47836 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pa advokata su mu pretukli zbog tog.... prije kiju heftu sam vidio tog majmuna na slobodi i isto je zasluzio rafal u glavu....
obavezno cu coeku poslat gebiru kad budem mogo
obavezno cu coeku poslat gebiru kad budem mogo
- nepass1
#47837 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Najzajebanija ekipa je na klix forumu 
-
STARx
- RagibUzoriti
- Vozim: Vozim se na struju
#47839 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Imao on i Hadzija iz Lukavca sa skracenom papovkom
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#47840 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Moje iskustvo od prije nekoliko godina. Navečer krenuo na rekreaciju i na semaforu kraj mene staje đip. Lik sa suvozačkog sjedišta spušta prozor izvlaći utoku, repetira je i nanišani me. Pitam ga: Šta sam mu skrivio. Kaže : Jaro oprosti zamijenio sam te s nekim. Kockaste glave i on i vozač, kriminalne face. Kako se upalilo zeleno lagano odoše ni tablica nemaju. Okrenem se oko sebe što je bilo pješaka okolo svi se razbježali.
Skrenuo na autobusku 10 minuta da se smirim i u tih 10 minuta naleti murija i poče mi srati kako ugrožavam bezbjednost sobračaja jer sam stao gdje ne smijem.
Na rekreaciji je bilo par likova iz policijskih struktura. Kad sam im ispričao samo rekoše da trebam zvati turu jer sam živ i netaknut.
Kasnije sam viđao revolveraša u gradu i na TV(prvi saf sa bivšim reisom).
Prošao sam ratišta, odrastao u mahali gdje smo se stalno šaketali ali ovo je bilo iskustvo zbog kojeg djecu treba slati odavde.
Skrenuo na autobusku 10 minuta da se smirim i u tih 10 minuta naleti murija i poče mi srati kako ugrožavam bezbjednost sobračaja jer sam stao gdje ne smijem.
Na rekreaciji je bilo par likova iz policijskih struktura. Kad sam im ispričao samo rekoše da trebam zvati turu jer sam živ i netaknut.
Kasnije sam viđao revolveraša u gradu i na TV(prvi saf sa bivšim reisom).
Prošao sam ratišta, odrastao u mahali gdje smo se stalno šaketali ali ovo je bilo iskustvo zbog kojeg djecu treba slati odavde.
-
oruzana_pobuna
#47841 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
isto mi se desilo sa majmunima u jednom x5 prije 10ak g
- Haris.ba
#47842 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pisano je vec o njemu. Nije to bas tako kako on prica.
-
Sydnor
#47843 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Rođak pucao u zrak u 3 ujutru da otjera lopova koji mu je htio ukrast auto, odbije se metak od oluk i pogodi ovog. Pobjegne u šumu, ujutru ga nađu mrtvog.
6 mjeseci rođo dobije ali je platio da ne leži. Samo ne mogu se sjetit je li dobio za ubistvo ili zbog činjenice da je oružje bilo nelegalno.
-
Hakiz
#47844 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije problem 6 mjeseci.
Nego, dobiješ otkaz, a za svaki sljedeći posao ti traže potvrdu o nekažnjavanju.
Što bih, kod ovolike nezaposlenosti, zaposlio nekoga ko puca okolo, makar u samoodbrani? Ako je pucao jednom, možda će opet. U firmi.
Da ja ne rizikujem, nekog ću drugog.
Nego, dobiješ otkaz, a za svaki sljedeći posao ti traže potvrdu o nekažnjavanju.
Što bih, kod ovolike nezaposlenosti, zaposlio nekoga ko puca okolo, makar u samoodbrani? Ako je pucao jednom, možda će opet. U firmi.
Da ja ne rizikujem, nekog ću drugog.
-
Sydnor
#47845 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I to je jebada.
Buraz od jarana imao neku tuču i dobio 6 mjeseci uslova, kad jedna dobra firma ga zove da počne radit kod njih u struci, sve prošao i ljekarski i sve i samo treba predat dokaz o nekažnjavanju i ne mogne ga dobit iako je tražio sve moguće štele. I nw zaposle ga na kraju, eno ga rinta građevinu u Hrvatskoj.
Što kažeš, pošten insan o sebi pri sebi može samo izgubit i život sebi sjebat. Bolje ispast pichka.
I rođo je na kraju imo sreće jer je taj lik pobjegao iz zatvora tj nije se vratio sa dopusta, otac njegov došao i svjedočio na sudu da ne tereti ovog nizašta, da je ovaj bio nepopravljiv itd
Ali ipak dugo vremena se sikiro oko procesa, izdavo se para na advokate, dokazuj ovo dokazuj ono, vještačenje ovo, vještačenje ono.
Meni je isto ovako nadrogiran lik izletio, nemam pojma ni ja što, ja sam 2 metra i 100 kila a on majkemi moje nema 70 kila i znam ga iz drugog sela je, mogo sam ga pojest ali biži, reko izvini jarane idi svojim putem... Ne znam ni zbog čegaega se izvinjavam, hvala Bogu osaburao sam, 10 dana mi bilo krivo što ga nisam izmlatio, sad hvala Bogu vidim da bi se samo zajebao i nevolju na vrat nakačio
Buraz od jarana imao neku tuču i dobio 6 mjeseci uslova, kad jedna dobra firma ga zove da počne radit kod njih u struci, sve prošao i ljekarski i sve i samo treba predat dokaz o nekažnjavanju i ne mogne ga dobit iako je tražio sve moguće štele. I nw zaposle ga na kraju, eno ga rinta građevinu u Hrvatskoj.
Što kažeš, pošten insan o sebi pri sebi može samo izgubit i život sebi sjebat. Bolje ispast pichka.
I rođo je na kraju imo sreće jer je taj lik pobjegao iz zatvora tj nije se vratio sa dopusta, otac njegov došao i svjedočio na sudu da ne tereti ovog nizašta, da je ovaj bio nepopravljiv itd
Ali ipak dugo vremena se sikiro oko procesa, izdavo se para na advokate, dokazuj ovo dokazuj ono, vještačenje ovo, vještačenje ono.
Meni je isto ovako nadrogiran lik izletio, nemam pojma ni ja što, ja sam 2 metra i 100 kila a on majkemi moje nema 70 kila i znam ga iz drugog sela je, mogo sam ga pojest ali biži, reko izvini jarane idi svojim putem... Ne znam ni zbog čegaega se izvinjavam, hvala Bogu osaburao sam, 10 dana mi bilo krivo što ga nisam izmlatio, sad hvala Bogu vidim da bi se samo zajebao i nevolju na vrat nakačio
- preselio na ahiret
-
STARx
#47847 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mozda se ne krece nocu.
Ima jedan migrant na trgu ispred bbia, blize semaforu prema mcdu. Smara s pricom da je izaso iz zatvora, treba mu para. Odlezo je 6godina
Veceras ga uhvatim kako smara stariju zenu, poce je vuci za rukav. Trza se zena, nizeg rasta. Uletio sam mu u usta tijelom. Jebem li im pleme smrdljivo iz picke materine doslo maltretirat nekoga
- preselio na ahiret
#47848 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I onda se ovaj pita sto nosite oruzjeSTARx wrote: ↑02/09/2021 00:18 Mozda se ne krece nocu.Ima jedan migrant na trgu ispred bbia, blize semaforu prema mcdu. Smara s pricom da je izaso iz zatvora, treba mu para. Odlezo je 6godina
Veceras ga uhvatim kako smara stariju zenu, poce je vuci za rukav. Trza se zena, nizeg rasta. Uletio sam mu u usta tijelom. Jebem li im pleme smrdljivo iz picke materine doslo maltretirat nekoga
Sta treba da dopustim migrantima da me isjeku nozem radi para,telefona itd?Da je jedan pa hajde ali da ga napadne copor sa cakijama pito bi ga ja treba li mu pistolj i sta ce mu.Zato ga pitam odakle nam dolazi na forum,sa koje planete,kod njega izgleda ovoga nema.
-
STARx
#47849 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja inace nemam problema s migrantima, ne prilaze mi. Ako pridju ignorisem, ode odma. Ovaj bas ne jebe zivu silu. Neku noc sam ga otreso, sutradan mi pridje opet. Prati te po par minuta, baca neke sihre. Nije nimalo prijatno, pogotovo ako si zensko.preselio na ahiret wrote: ↑02/09/2021 00:23I onda se ovaj pita sto nosite oruzjeSTARx wrote: ↑02/09/2021 00:18 Mozda se ne krece nocu.Ima jedan migrant na trgu ispred bbia, blize semaforu prema mcdu. Smara s pricom da je izaso iz zatvora, treba mu para. Odlezo je 6godina
![]()
Sta treba da dopustim migrantima da me isjeku nozem radi para,telefona itd?Da je jedan pa hajde ali da ga napadne copor sa cakijama pito bi ga ja treba li mu pistolj i sta ce mu.Zato ga pitam odakle nam dolazi na forum,sa koje planete,kod njega izgleda ovoga nema.
- preselio na ahiret
#47850 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nemam ni ja ali ih ima i nikad ne znas sta im je na pameti.Za ove lokalne se i ne sekiram,sutra prekosutra svakog mozes naci ali ovi migranti su problem veci,nit ima zakon neki za njega nit ista,vidis kako se ponasaju po gradu ko da su ga oni odbranili.STARx wrote: ↑02/09/2021 00:26Ja inace nemam problema s migrantima, ne prilaze mi. Ako pridju ignorisem, ode odma. Ovaj bas ne jebe zivu silu. Neku noc sam ga otreso, sutradan mi pridje opet. Prati te po par minuta, baca neke sihre. Nije nimalo prijatno, pogotovo ako si zensko.preselio na ahiret wrote: ↑02/09/2021 00:23
I onda se ovaj pita sto nosite oruzje![]()