Socijalna ili fizička dostanca?gamer4ever wrote: ↑29/08/2021 11:22Zato sto mjere koje su uvedene bile skoro svuda u svijetu, vjerovao ili ne, djeluju. Socijalna distanca, maske, lockdown. Javit ce se ponovo jer su svuda u svijetu popustili sa mjerama. I sada kada se vrati moze biti i ona zajebanija nego inace, jer je nije bilo prosle godine, pa je ljudima opao imunitet protiv gripe
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
Naslovnica
#47851 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- Point.
#47852 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Bauštel stručnjaci veli ha? Šta to čini njega i ostale što temu trpaju antivaxer šupljom, domaće pametnjakoviće? Razni veterinari, automehaničari i bravari se umislili da su virolozi, vakcinolozi, stručnjaci za viruse a posebno vakcine pa je rastavljaju na proste atome. Sa brdovitog Balkana skontali zavjeru svjetskih razmjera how yes no.
-
Capljina74
#47853 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Oče l' na bauštelu?Point. wrote: ↑29/08/2021 11:57Bauštel stručnjaci veli ha? Šta to čini njega i ostale što temu trpaju antivaxer šupljom, domaće pametnjakoviće? Razni veterinari, automehaničari i bravari se umislili da su virolozi, vakcinolozi, stručnjaci za viruse a posebno vakcine pa je rastavljaju na proste atome. Sa brdovitog Balkana skontali zavjeru svjetskih razmjera how yes no.
More li se?
Čuj antivakser... Hahahaha...
Čuj Balkan... Bolan, Parriz gori ... To ti i geografija sa bauštele...
-
gamer4ever
#47854 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Fizicka naravno, nego se koristi nepravilan termin jos od pocetka pandemije pa ti "udje u usi"Naslovnica wrote: ↑29/08/2021 11:54Socijalna ili fizička dostanca?gamer4ever wrote: ↑29/08/2021 11:22
Zato sto mjere koje su uvedene bile skoro svuda u svijetu, vjerovao ili ne, djeluju. Socijalna distanca, maske, lockdown. Javit ce se ponovo jer su svuda u svijetu popustili sa mjerama. I sada kada se vrati moze biti i ona zajebanija nego inace, jer je nije bilo prosle godine, pa je ljudima opao imunitet protiv gripe
-
Naslovnica
#47855 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Svašta nešto uđe u uši pa ljudi počnu uzimati zdravo za gotovo.gamer4ever wrote: ↑29/08/2021 12:03Fizicka naravno, nego se koristi nepravilan termin jos od pocetka pandemije pa ti "udje u usi"
-
Capljina74
#47856 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
DokleN je marburger?Naslovnica wrote: ↑29/08/2021 12:10Svašta nešto uđe u uši pa ljudi počnu uzimati zdravo za gotovo.gamer4ever wrote: ↑29/08/2021 12:03
Fizicka naravno, nego se koristi nepravilan termin jos od pocetka pandemije pa ti "udje u usi"
![]()
- armin071
#47857 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kako se pronađuPoint. wrote: ↑29/08/2021 11:57Bauštel stručnjaci veli ha? Šta to čini njega i ostale što temu trpaju antivaxer šupljom, domaće pametnjakoviće? Razni veterinari, automehaničari i bravari se umislili da su virolozi, vakcinolozi, stručnjaci za viruse a posebno vakcine pa je rastavljaju na proste atome. Sa brdovitog Balkana skontali zavjeru svjetskih razmjera how yes no.
kroz 3d naočale o dnevnim zarazama, maskama i sl…
-
Naslovnica
#47858 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Eno ima u Bingetu, 3 za marku.
Navalio narod k'o blentav.
- red evil
#47859 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Veterinari su vrlo bitni u riješavanju ovog virusa, svi ovi virusi su potekli od životinja i ne mogu se oni svrstavati u skupinu automehaničara, bravara i sličnih.Point. wrote: ↑29/08/2021 11:57Bauštel stručnjaci veli ha? Šta to čini njega i ostale što temu trpaju antivaxer šupljom, domaće pametnjakoviće? Razni veterinari, automehaničari i bravari se umislili da su virolozi, vakcinolozi, stručnjaci za viruse a posebno vakcine pa je rastavljaju na proste atome. Sa brdovitog Balkana skontali zavjeru svjetskih razmjera how yes no.
-
Capljina74
#47860 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Evo me natjeraše da uzmem Epizootiologiju za postdiplomske...red evil wrote: ↑29/08/2021 12:33Veterinari su vrlo bitni u riješavanju ovog virusa, svi ovi virusi su potekli od životinja i ne mogu se oni svrstavati u skupinu automehaničara, bravara i sličnih.Point. wrote: ↑29/08/2021 11:57
Bauštel stručnjaci veli ha? Šta to čini njega i ostale što temu trpaju antivaxer šupljom, domaće pametnjakoviće? Razni veterinari, automehaničari i bravari se umislili da su virolozi, vakcinolozi, stručnjaci za viruse a posebno vakcine pa je rastavljaju na proste atome. Sa brdovitog Balkana skontali zavjeru svjetskih razmjera how yes no.
Čista matematika... U šta me uvališe...
-
BadBoy
#47861 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne. Socijalna distanca NIJE isto što i fizička distanca niti je riječ o pogrešnom prevodu.gamer4ever wrote: ↑29/08/2021 12:03Fizicka naravno, nego se koristi nepravilan termin jos od pocetka pandemije pa ti "udje u usi"
Virus se širi zrakom. Đaba ti udaljenost i od X metara ako se nalaziš u zatvorenom, slabo provjetrenom prostoru. Zarazit ćeš se garant. A socijalna distanca znači da u tom slučaju ne bi ni bio tu. Ona podrazumijeva smanjivanje kontakta, osamljivanje, a ne puku fizičku udaljenost od osobe.
-
Capljina74
#47862 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Prevalencija broj slučajeva oboljenja ili jedinki koje posjeduju specifična At u datoj populaciji u određenom vremenskom periodu.
Incidencija broj novih slučajeva koji se javljaju u datoj populaciji tokom nekog određenog vremenskog perioda. Može se izraziti prostim brojem oboljelih životinja, ali se uglavnom koristi u odnosu na populaciju pod rizikom.
Kumulativna incidencija ili rizik je proporcija životinja koje su bile zdrave na početku perioda ispitivanja, a koje su obolile tokom tog perioda.
Stepen incidencija je mjera brzine kojom se novi slučajevi bolesti javljaju u toku vremena.
Odnos prevalencija i stepena incidencije:
Prevalencija zavisi od dužine trajanja oboljenja i stepena incidencije.
I onda se matematički razvija taj odnos.
Ovo je samo uvod uvoda, a jasno je da medicina malo pali ovdje i da će mehaničar imati veću ulogu u epizootiologiji.
Saću se malo zajebavati sa ovim dok sam u samoizolaciji.
Incidencija broj novih slučajeva koji se javljaju u datoj populaciji tokom nekog određenog vremenskog perioda. Može se izraziti prostim brojem oboljelih životinja, ali se uglavnom koristi u odnosu na populaciju pod rizikom.
Kumulativna incidencija ili rizik je proporcija životinja koje su bile zdrave na početku perioda ispitivanja, a koje su obolile tokom tog perioda.
Stepen incidencija je mjera brzine kojom se novi slučajevi bolesti javljaju u toku vremena.
Ovo je samo uvod uvoda, a jasno je da medicina malo pali ovdje i da će mehaničar imati veću ulogu u epizootiologiji.
-
ja71
#47863 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
otprilike to sam i ja prije par dana ovdje izjavio pa me neki ismijasegamer4ever wrote: ↑29/08/2021 11:22Zato sto mjere koje su uvedene bile skoro svuda u svijetu, vjerovao ili ne, djeluju. Socijalna distanca, maske, lockdown. Javit ce se ponovo jer su svuda u svijetu popustili sa mjerama. I sada kada se vrati moze biti i ona zajebanija nego inace, jer je nije bilo prosle godine, pa je ljudima opao imunitet protiv gripe
bas jucer citam bas to, ako se gripa javi da ce jace udariti.
razlog vise i ove godine se i protiv gripe vakcinisati
- red evil
#47864 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
To opet imaš koronu? A što tebe hoće ta korona.Capljina74 wrote: ↑29/08/2021 12:54 Prevalencija broj slučajeva oboljenja ili jedinki koje posjeduju specifična At u datoj populaciji u određenom vremenskom periodu.
- JohnnyS
#47865 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja sam mislio kako je gripa bezvezna bolest jer su svi ovdje uvrijeđeno govorili kako se ne smije za koronu govoriti da je samo gripa.ja71 wrote: ↑29/08/2021 13:14otprilike to sam i ja prije par dana ovdje izjavio pa me neki ismijasegamer4ever wrote: ↑29/08/2021 11:22
Zato sto mjere koje su uvedene bile skoro svuda u svijetu, vjerovao ili ne, djeluju. Socijalna distanca, maske, lockdown. Javit ce se ponovo jer su svuda u svijetu popustili sa mjerama. I sada kada se vrati moze biti i ona zajebanija nego inace, jer je nije bilo prosle godine, pa je ljudima opao imunitet protiv gripe![]()
- ultima_palabra
#47866 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa sam si dokaz hudnice, tri put koronu imao… a i nemao kad svi halisete jednom kasikomCapljina74 wrote: ↑29/08/2021 08:38Каква фраМпантна глупост!ultima_palabra wrote: ↑29/08/2021 02:26
Imunitet ima onaj ko je prebolovao Deltu, a na Balkanu su zasad takvi rijetki.
Бауштел стручњаци доминирају!
Па цијепиш се дивљим сојем, зашто би он дао имунитет против делте?
А зашто га неко ко је преболио дивљи или неки други серовар нема?
Схваташ ли шта си написао?
Види шта вакцина уради од чоЈека...
- JohnnyS
#47867 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ali ima masa ljudi koji su prebolovali lani, bili u kontaktu s osobom koja ima "najzarszniji od svih virusa" pa se opet nisu zarazili. To je individualno.
-
Naslovnica
-
gamer4ever
#47869 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Znam da se virus prenosi zrakom, i kada ne bi ulazio u zatvoreni prostor sanse da se zarazis su ti smanjenje 99%. Ali ne moze se tako zivjeti, pa moras uci u radnju da kupis namirnice. I kakve to ima veze sa socijalnom distancom ? Socijalne kontakte mozes odrzavati i preko telefona, vibera i na kraju krajeva mozes i uzivo na otvorenom prostoru uz fizicku distance, maske i sl. Prema tome smatram da je "socijalna distanca" promasen terminBadBoy wrote: ↑29/08/2021 12:49Ne. Socijalna distanca NIJE isto što i fizička distanca niti je riječ o pogrešnom prevodu.gamer4ever wrote: ↑29/08/2021 12:03
Fizicka naravno, nego se koristi nepravilan termin jos od pocetka pandemije pa ti "udje u usi"
Virus se širi zrakom. Đaba ti udaljenost i od X metara ako se nalaziš u zatvorenom, slabo provjetrenom prostoru. Zarazit ćeš se garant. A socijalna distanca znači da u tom slučaju ne bi ni bio tu. Ona podrazumijeva smanjivanje kontakta, osamljivanje, a ne puku fizičku udaljenost od osobe.
-
gamer4ever
#47870 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Haj dobro je da si normalan. Mislio sam sad ces napisati da razlog sto nema gripe je urota, da nas lazu, skrivaju podatke, slucajeve gripe pripisuju koroni i slicne teorije zavjereja71 wrote: ↑29/08/2021 13:14otprilike to sam i ja prije par dana ovdje izjavio pa me neki ismijasegamer4ever wrote: ↑29/08/2021 11:22
Zato sto mjere koje su uvedene bile skoro svuda u svijetu, vjerovao ili ne, djeluju. Socijalna distanca, maske, lockdown. Javit ce se ponovo jer su svuda u svijetu popustili sa mjerama. I sada kada se vrati moze biti i ona zajebanija nego inace, jer je nije bilo prosle godine, pa je ljudima opao imunitet protiv gripe![]()
-
Capljina74
#47871 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nemam.red evil wrote: ↑29/08/2021 13:37To opet imaš koronu? A što tebe hoće ta korona.Capljina74 wrote: ↑29/08/2021 12:54 Prevalencija broj slučajeva oboljenja ili jedinki koje posjeduju specifična At u datoj populaciji u određenom vremenskom periodu.
Saću se malo zajebavati sa ovim dok sam u samoizolaciji.Brz oporavak.
Žena i Stari neku virozu... Neće da se testiraju pa sam ih zaključao na desetak dana.
-
Capljina74
#47872 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kako tri puta?ultima_palabra wrote: ↑29/08/2021 13:48Pa sam si dokaz hudnice, tri put koronu imao… a i nemao kad svi halisete jednom kasikomCapljina74 wrote: ↑29/08/2021 08:38
Каква фраМпантна глупост!
Бауштел стручњаци доминирају!
Па цијепиш се дивљим сојем, зашто би он дао имунитет против делте?
А зашто га неко ко је преболио дивљи или неки други серовар нема?
Схваташ ли шта си написао?
Види шта вакцина уради од чоЈека...![]()
Legao u decembru prošle godine, znači jedan.
U martu bio pozitivan bez ikakvih simptoma, znači imunitet odradio svoje.
I to je to.
Evo i sada, moji koji su vakcinisani neki ih belaj potjerao. Ne tvrdim Korona, ali lako bi moglo biti.
Ništa kod mene...
Ali tu glupost što si gore naveo ne pobijaš ovim što si napisao nego naprotiv.
Tvrdiš da su oni koji su vakcinisani jednim proteinom virusa imuni, a oni koji su stvorili imunitet na kompletan broj Ag tog virusa nisu.
Shvataš li dubiozu?
- armin071
- avetinja
#47874 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Vakcinacija tri puta godišnje (sa tendecijom rasta broja doza), maska (već je napravljen sigurnosni sistem od strane Pentagona koji skenira srce, a ne lice, jer skener postane zbunjen kada čovjek sa maskom stane ispred njega), distanca ( socijalna i fizička, kombinovano), zeleni pasoš i ljetni raspust od tri-četiri mjeseca. To je, izgleda, budućnost, osim ako se ne digne kuka i motika.
-
Naslovnica
#47875 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
A slušaj, šta fali?!
Ako je to način i cijena da zaustavimo pandemiju, ja sam se spreman vakcinisati na sedmičnoj bazi.
Samo glupi antivakseri, ravnozemljaši i veterinari mogu razmišljati drugačije.
Ha ja!