Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
daddy-kool

#47501 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

salik79 wrote: 27/08/2021 00:15 Kada neko hoce da u sebe ubrizgava nesto za sta ne postoje podaci o kancerogenosti, genotoksicnosti i uticaja na musku plodnost, dok se nepostojanje negativnog uticaja na zensku plodnost dokazuje istrazivanjima na stakorima, ja ne vidim razlog zasto se neko ne bi kljukao konjskim tabletama...

Image

Ono, i za kozmetiku moras izvrsiti ispitivanja na kancerogenost prije plasiranja na trziste, ali za nesto sto u sebe direktno ubrizgavas nije potrebno :thumbup:
https://vaxopedia.org/2017/10/24/are-va ... fertility/

članak iz 2017
salik79

#47502 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

daddy-kool wrote: 27/08/2021 08:49
salik79 wrote: 27/08/2021 00:15 Kada neko hoce da u sebe ubrizgava nesto za sta ne postoje podaci o kancerogenosti, genotoksicnosti i uticaja na musku plodnost, dok se nepostojanje negativnog uticaja na zensku plodnost dokazuje istrazivanjima na stakorima, ja ne vidim razlog zasto se neko ne bi kljukao konjskim tabletama...

Image

Ono, i za kozmetiku moras izvrsiti ispitivanja na kancerogenost prije plasiranja na trziste, ali za nesto sto u sebe direktno ubrizgavas nije potrebno :thumbup:
https://vaxopedia.org/2017/10/24/are-va ... fertility/

članak iz 2017
Opet nekakvi factcheckeri, ili?

Postavih ti sta stoji u upustvu/deklaraciji Pfizera.
BadBoy

#47503 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

salik79 wrote: 27/08/2021 08:46
BadBoy wrote: 27/08/2021 08:43 Kako to kod vas funkcioniše, ne bi vakcinu ni za živu glavu ali bi radi bili dobrovoljci za konjske tablete i antibiotike? Jel samo u igli fazon?
Ja ti odgovorih iznad, pa cu copy paste, ako ti je mrsko vracati se:

Kada neko hoce da u sebe ubrizgava nesto za sta ne postoje podaci o kancerogenosti, genotoksicnosti i uticaja na musku plodnost, dok se nepostojanje negativnog uticaja na zensku plodnost dokazuje istrazivanjima na stakorima, ja ne vidim razlog zasto se neko ne bi kljukao konjskim tabletama...

Image

[/quote]

Hajde sad nađi i postavi uputstvo za ivermectin.
daddy-kool

#47504 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

salik79 wrote: 27/08/2021 08:53
Opet nekakvi factcheckeri, ili?

Postavih ti sta stoji u upustvu/deklaraciji Pfizera.
S početka članka:
Spend much time on anti-vaccine websites or forums and you will soon be warned that vaccines are not evaluated for mutagenicity, carcinogenicity or impairment of fertility.

Actually, you can often read that simply by reading a vaccine’s package insert.
Pročitaj ostatak sam.
daddy-kool

#47505 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 27/08/2021 00:53
daddy-kool wrote: 26/08/2021 23:25

Bez odgpvarajuće studije koja to pokazuje mogu misliti bilo šta. Hlorokin je bio zakletva prošle godine.

https://www.the-scientist.com/news-opin ... drug-69049
Da li su istrazivanja radjena ivermetkin/hidroksiklorokin + cink + D3 + C + antibiotik ( sumamed ili doksiciklin ) ili su samo uzeli ivermetkin/hidroksiklorokin i rekli, jok, ne fercera daj vakcine :stidljiv:

Naime, ovo su preporucivali ljekari koji su lijecili pacijente, a onda su iznenada postali antivaxxeri i budale iskljuceni iz svih mogucih desavanja.

Vjerujem da bi bilo dosta dobrovoljaca za stvarna istrazivanja ivermetkinom i hidroksiklorokinim koja se nisu desila, a borimo se u epskoj borbi sa posasti 21 vijeka. To je "malo" cudno desavanje, da se nesto tek tako otpise :hmpf:

Da nisu prejeftini lijekovi, mozda ?
Masa studija urađena za hlorokin sa svim mogućim kombinacijama prošle godine. Mnogo studija urađeno, a mnogo i u toku za ivermektin.
https://www.hopkinsmedicine.org/news/ne ... f-covid-19

Ako se dobro sjećam Indija i Brazil su bili donijeli odluke da dozvole ivermektin za ljude, pa se onda ubrzo povukli te odluke.

https://www.ema.europa.eu/en/news/ema-a ... cal-trials
EMA advises against use of ivermectin for the prevention or treatment of COVID-19 outside randomised clinical trials

https://www.fda.gov/consumers/consumer- ... t-covid-19
Why You Should Not Use Ivermectin to Treat or Prevent COVID-19

Što se tiče cijena, vakcine su vrlo jeftine i daleko najefikasnije. Koliko je ono AZ, 2-3$?
laik1981

#47506 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Oni koji su preboljeli koronu imaju manje šanse da se zaraze delta sojem od vakcinisanih Pfizerom
http://www.klix.ba/clanak/210827019

Opa

Rezultati su dobra vijest za pacijente koji su se već uspješno borili s Covidom-19. Ljudi koji su primili obje doze vakcine Pfizer imali su skoro šest puta veću vjerovatnost da dobiju delta infekciju i sedam puta veću vjerovatnost da će imati simptomatsku bolest od onih koji su se oporavili.

"Ova analiza pokazala je da prirodni imunitet pruža dugotrajniju i jaču zaštitu od infekcija, simptomatskih bolesti i hospitalizacije zbog delta varijante", rekli su istraživači.
JohnnyS

#47507 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JohnnyS »

laik1981 wrote: 27/08/2021 10:14 Oni koji su preboljeli koronu imaju manje šanse da se zaraze delta sojem od vakcinisanih Pfizerom

Opa

Rezultati su dobra vijest za pacijente koji su se već uspješno borili s Covidom-19. Ljudi koji su primili obje doze vakcine Pfizer imali su skoro šest puta veću vjerovatnost da dobiju delta infekciju i sedam puta veću vjerovatnost da će imati simptomatsku bolest od onih koji su se oporavili.

"Ova analiza pokazala je da prirodni imunitet pruža dugotrajniju i jaču zaštitu od infekcija, simptomatskih bolesti i hospitalizacije zbog delta varijante", rekli su istraživači.
Ništa neobično kad se Pfizer testirao u vremenu između dva vala. AZ testirana u dobra kad je bjesnila epidemija u JAR
Trappist

#47508 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

laik1981 wrote: 27/08/2021 10:14 Oni koji su preboljeli koronu imaju manje šanse da se zaraze delta sojem od vakcinisanih Pfizerom

Opa

Dzaba im ova istrazivanja kad se moras vakcinisati ako hoces normalno da zivis, pogotovo vani a eto ima i najava kod nas. Ja sam se vakcinisao iako sam imao dobru kolicinu antitijela, hajd barem sam sad siguran 99.9% :D
Trappist

#47509 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

U Americi vise ljudi u bolnici nego u augustu prosle godine a 50% stanovnistva im vakcinisano :-) :-) :-) pomoglo im je bas.

PS: ako mi sad neko od ovih strucnjaka napise "pa skoro svi su nevakcinisani u bolnicama" poslat cu ga u 3 pm makar dozivotni ban dobio. Znam da su nevakcinisani u bolnicama, ali i prosle godine je bilo 0 vakcinisanih pa nije bilo toliko ljudi u bolnici.
BadBoy

#47510 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Trappist wrote: 27/08/2021 10:30 U Americi vise ljudi u bolnici nego u augustu prosle godine a 50% stanovnistva im vakcinisano :-) :-) :-) pomoglo im je bas.

PS: ako mi sad neko od ovih strucnjaka napise "pa skoro svi su nevakcinisani u bolnicama" poslat cu ga u 3 pm makar dozivotni ban dobio. Znam da su nevakcinisani u bolnicama, ali i prosle godine je bilo 0 vakcinisanih pa nije bilo toliko ljudi u bolnici.
A možda jer je delta opasnija i zaraznija? :D
Matzan

#47511 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Matzan »

.....
Last edited by Matzan on 26/01/2022 01:58, edited 1 time in total.
kritikos

#47512 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kritikos »

Trappist wrote: 27/08/2021 10:22

Opa

Dzaba im ova istrazivanja kad se moras vakcinisati ako hoces normalno da zivis, pogotovo vani a eto ima i najava kod nas. Ja sam se vakcinisao iako sam imao dobru kolicinu antitijela, hajd barem sam sad siguran 99.9% :D
Ne moras se vakcinisati. To je samo narativ za prisilu da se dobrovoljno vakcinises. A siguran jesi jer si prebolovao i po pitanju mirnoce i spokoja oko vakcine i covida, ali ne i po pitanju svega drugog sto vakcina moze da izazove, a to ce se pratiti od uboda pa narednih 5 godina. Zelim ti svako dobro i da grijesim ali ja mirno ne bih mogao spavati da u sebi imam eksperimentalnu splacinu.
Trappist

#47513 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

kritikos wrote: 27/08/2021 10:33
Ne moras se vakcinisati. To je samo narativ za prisilu da se dobrovoljno vakcinises. A siguran jesi jer si prebolovao i po pitanju mirnoce i spokoja oko vakcine i covida, ali ne i po pitanju svega drugog sto vakcina moze da izazove, a to ce se pratiti od uboda pa narednih 5 godina. Zelim ti svako dobro i da grijesim ali ja mirno ne bih mogao spavati da u sebi imam eksperimentalnu splacinu.
Kakvih sve splacina unesemo svaki dan mislim da se najmanje treba brinuti za ovu vakcinu.
Trappist

#47514 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

BadBoy wrote: 27/08/2021 10:30
Trappist wrote: 27/08/2021 10:30 U Americi vise ljudi u bolnici nego u augustu prosle godine a 50% stanovnistva im vakcinisano :-) :-) :-) pomoglo im je bas.

Ma bio je i britanski soj zarazniji i opasniji, sa jako malim brojem vakcinisanih pa evo sad imaju brojeve u bolnicama kao u januaru-februaru. Najlakse kriviti deltu jadnu :D
BadBoy

#47515 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Trappist wrote: 27/08/2021 10:37

Kakvih sve splacina unesemo svaki dan mislim da se najmanje treba brinuti za ovu vakcinu.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Capljina74

#47516 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

Opa

Ko plaća Kliksa? Ravnozemljaši?

Antivakseri, šta god to značilo?
spinel_

#47517 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Ali zato booster bajo 97%
Izrael: Buster doza štiti od teške bolesti 97 posto poslije 16 dana
https://avaz.ba/globus/svijet/676528/iz ... je-16-dana
:lol:

A pocetkom godine razbacivale se slicne brojke nakon 1,2 doze. Sada TEK nakon 3.. Bice na kraju i nakon 4,5... :izet:
salik79

#47518 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

Trappist wrote: 27/08/2021 10:37

Nisam bas siguran, a volio bih da si u pravu:

Capljina74

#47519 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

Zarazniji, ne i sa težom kliničkom slikom.
saint_mirad

#47520 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by saint_mirad »

spinel_ wrote: 27/08/2021 10:56 Ali zato booster bajo 97%
Izrael: Buster doza štiti od teške bolesti 97 posto poslije 16 dana
https://avaz.ba/globus/svijet/676528/iz ... je-16-dana

A pocetkom godine razbacivale se slicne brojke nakon 1,2 doze. Sada TEK nakon 3.. Bice na kraju i nakon 4,5... :izet:
sada 97%, kad izbije soj gama sigma onda će štititi samo 37%. :-)
Capljina74

#47521 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

saint_mirad wrote: 27/08/2021 11:07
spinel_ wrote: 27/08/2021 10:56 Ali zato booster bajo 97%

sada 97%, kad izbije soj gama sigma onda će štititi samo 37%. :-)
Beta je genetski najudaljenija od divljeg serovara.
gamer4ever

#47522 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by gamer4ever »

Eksperimentalna splacina se izluci iz organizma za par dana
Ateista

#47523 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ateista »

Capljina74 wrote: 27/08/2021 11:06

Zarazniji, ne i sa težom kliničkom slikom.
Upravo to, ali to se inace presuti kada se govori o novom i opasnijem soju.
cvrčak_na_hedonizmu

#47524 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

daddy-kool wrote: 27/08/2021 09:11
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 27/08/2021 00:53

Da li su istrazivanja radjena ivermetkin/hidroksiklorokin + cink + D3 + C + antibiotik ( sumamed ili doksiciklin ) ili su samo uzeli ivermetkin/hidroksiklorokin i rekli, jok, ne fercera daj vakcine :stidljiv:

Naime, ovo su preporucivali ljekari koji su lijecili pacijente, a onda su iznenada postali antivaxxeri i budale iskljuceni iz svih mogucih desavanja.

Vjerujem da bi bilo dosta dobrovoljaca za stvarna istrazivanja ivermetkinom i hidroksiklorokinim koja se nisu desila, a borimo se u epskoj borbi sa posasti 21 vijeka. To je "malo" cudno desavanje, da se nesto tek tako otpise :hmpf:

Da nisu prejeftini lijekovi, mozda ?
Masa studija urađena za hlorokin sa svim mogućim kombinacijama prošle godine. Mnogo studija urađeno, a mnogo i u toku za ivermektin.
https://www.hopkinsmedicine.org/news/ne ... f-covid-19

Ako se dobro sjećam Indija i Brazil su bili donijeli odluke da dozvole ivermektin za ljude, pa se onda ubrzo povukli te odluke.

https://www.ema.europa.eu/en/news/ema-a ... cal-trials
EMA advises against use of ivermectin for the prevention or treatment of COVID-19 outside randomised clinical trials

https://www.fda.gov/consumers/consumer- ... t-covid-19
Why You Should Not Use Ivermectin to Treat or Prevent COVID-19

Što se tiče cijena, vakcine su vrlo jeftine i daleko najefikasnije. Koliko je ono AZ, 2-3$?
I dalje nisi postavio istrazivanje onoga sto navedoh :stidljiv:

Postavis vise linkova, ali ne ono sto pitao :D al su zato vakcine najefikasnije :D

Cirkus...

Znaci, daj mi istrazivanje za mix ivermetkin/hidroksiklorokin + cink + D3 + C + antibiotik ( sumamed ili doksiciklin ), potpisano imenom i prezimenom, sa dozama i ta prica. Ne trazim puno, zar ne ?

Hajde, zaradi platu i budi koristan barem jednom :D
ja71

#47525 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ja71 »

Opa

nista neobicno.
sad ce antivakseri reci: pa vakcina nije potrebna kada prirodno steceni imunitet pruza bolju zastitu.
Ali upitajte se sta je rizicnije.
Koliko ljudi je podleglo "sticajuci" prirodni imunitet ?
Locked