_BataZiv_0809 wrote: ↑31/08/2021 10:10
joint union wrote: ↑31/08/2021 09:57
Koliko se sjecam, nisu mu bili mrski "bosnjacki" glasovi, mislim Raguzu.
Po meni je ispravno da svaki clan Predsjednistva bude kandidat svih gradjana, ocito grijesim.
Ako su prepredeni Bosnjaci htjeli izborom Komsica samo zajebati Covica, zasto to nisu uradili i sa Raguzom?
Ako je samo iz razloga koji si naveo gore...
Nisu, ali nije bio dovoljno zelen jbga..
I po meni je, ali to nije tako po trenutnom uredjenju.
drug_profi wrote: ↑31/08/2021 10:13
Zato sto Raguž nije dovoljno Bošnjak, a nije bilo ni takve upute za glasanje jer je valjalo Bakira izglasat pored Radončića.
Bakir pobijedio sa 6% prednosti, tj 36.000 glasova gdje je za člnaove predsjedništva iz FBiH bilo 45.000 nevažećih listića.
Isto tako
Raguž gubi od Čovića za 34.000 glasova ili 14%. Nije baš da Raguž nije dobio veliku podršku Bošnjaka.
Da se razumijemo, i ja bih građansku državu, ali da su svi u toj državi prvo građani. Ali ovdje je najbitnije kako se zoveš i od građanskog nema i neće dugo biti ništa dok je tako.
Ne vidim kako nije po trenutnom uredjenju, inace Komsic ne bi mogao biti clan Predsjednistva.
Takodje, nije uopste bitno kako se zoves, vec kakvu clansku nosas, mogu hejbet primjera navesti.
Uredjenje da svaki tor glasa samo za svog cobana je i zelja HDZ-a, koliko se ja u lokal politiku kontam.
Mislim grebo Komsica, za mene je bivsi od obaranja sestorke, no da li bi se i za Raguza isto pricalo kao i za Komsica da je kojim slucajem "namakao" tih 34 000 glasova? Za bilo kojeg Hrvata koji nije Covic?