Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
joint union

#15226 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by joint union »

_BataZiv_0809 wrote: 31/08/2021 09:52
joint union wrote: 31/08/2021 09:50
A zasto se onda 2014 nije glasalo za Raguza iz istih pobuda?
Pa je li Raguz prijetio Kostunici i pricao da je on kandidat svih gradjana ne samo Hrvata?
Koliko se sjecam, nisu mu bili mrski "bosnjacki" glasovi, mislim Raguzu.
Po meni je ispravno da svaki clan Predsjednistva bude kandidat svih gradjana, ocito grijesim.
Ako su prepredeni Bosnjaci htjeli izborom Komsica samo zajebati Covica, zasto to nisu uradili i sa Raguzom?
Ako je samo iz razloga koji si naveo gore...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#15227 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

joint union wrote: 31/08/2021 09:57

Po meni je ispravno da svaki clan Predsjednistva bude kandidat svih gradjana, ocito grijesim.
Ako su prepredeni Bosnjaci htjeli izborom Komsica samo zajebati Covica, zasto to nisu uradili i sa Raguzom?
Nisu, ali nije bio dovoljno zelen jbga..

I po meni je, ali to nije tako po trenutnom uredjenju.
drug_profi

#15228 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Zato sto Raguž nije dovoljno Bošnjak, a nije bilo ni takve upute za glasanje jer je valjalo Bakira izglasat pored Radončića.
Bakir pobijedio sa 6% prednosti, tj 36.000 glasova gdje je za člnaove predsjedništva iz FBiH bilo 45.000 nevažećih listića.

Isto tako
Raguž gubi od Čovića za 34.000 glasova ili 14%. Nije baš da Raguž nije dobio veliku podršku Bošnjaka.

Da se razumijemo, i ja bih građansku državu, ali da su svi u toj državi prvo građani. Ali ovdje je najbitnije kako se zoveš i od građanskog nema i neće dugo biti ništa dok je tako.
joint union

#15229 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by joint union »

_BataZiv_0809 wrote: 31/08/2021 10:10
joint union wrote: 31/08/2021 09:57

Nisu, ali nije bio dovoljno zelen jbga..

I po meni je, ali to nije tako po trenutnom uredjenju.
drug_profi wrote: 31/08/2021 10:13 Zato sto Raguž nije dovoljno Bošnjak, a nije bilo ni takve upute za glasanje jer je valjalo Bakira izglasat pored Radončića.
Bakir pobijedio sa 6% prednosti, tj 36.000 glasova gdje je za člnaove predsjedništva iz FBiH bilo 45.000 nevažećih listića.

Isto tako
Raguž gubi od Čovića za 34.000 glasova ili 14%. Nije baš da Raguž nije dobio veliku podršku Bošnjaka.

Da se razumijemo, i ja bih građansku državu, ali da su svi u toj državi prvo građani. Ali ovdje je najbitnije kako se zoveš i od građanskog nema i neće dugo biti ništa dok je tako.
Ne vidim kako nije po trenutnom uredjenju, inace Komsic ne bi mogao biti clan Predsjednistva.
Takodje, nije uopste bitno kako se zoves, vec kakvu clansku nosas, mogu hejbet primjera navesti.
Uredjenje da svaki tor glasa samo za svog cobana je i zelja HDZ-a, koliko se ja u lokal politiku kontam.
Mislim grebo Komsica, za mene je bivsi od obaranja sestorke, no da li bi se i za Raguza isto pricalo kao i za Komsica da je kojim slucajem "namakao" tih 34 000 glasova? Za bilo kojeg Hrvata koji nije Covic?
drug_profi

#15230 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Građanska država nije samo način glasanja. Ako postoji nacionalni ključ, nje nema. Ako se u svakodnevnom životu gleda kakvo je ime, nje nema.
A gleda se vjeruj mi.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#15231 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

joint union wrote: 31/08/2021 10:43
Ne vidim kako nije po trenutnom uredjenju, inace Komsic ne bi mogao biti clan Predsjednistva.
Takodje, nije uopste bitno kako se zoves, vec kakvu clansku nosas, mogu hejbet primjera navesti.
Uredjenje da svaki tor glasa samo za svog cobana je i zelja HDZ-a, koliko se ja u lokal politiku kontam.
Mislim grebo Komsica, za mene je bivsi od obaranja sestorke, no da li bi se i za Raguza isto pricalo kao i za Komsica da je kojim slucajem "namakao" tih 34 000 glasova? Za bilo kojeg Hrvata koji nije Covic?
Ne vidim da su idejni tvorci Dejtona nakon 4 godine rata i stradanja mogli prognozirati da ce se glasati bez etnickih preferencija. Tad se (opravdano) smatralo da ce svako glasat za svog.

Mi zivimo torove, to je nazalost tako, svi smo tome doprinijeli, politika najvise, ali i gradjani svojim komformizmom. Ne vidim da ce se to dugorocno promijeniti, a to onda namece i takva politicka rjesenja iz 19. vijeka.

Jedino da nas ode jos milion, a da se doseli milion izbjeglica iz Afrike i Azije.
Sanjarko

#15232 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Sanjarko »

drug_profi wrote: 31/08/2021 08:22
Sanjarko wrote: 31/08/2021 05:50

Suplja. Eto vecina Hrvata bi okrenula plocu itd., da nema Komsica, a drze sve vaznije pozicije u Bosni i FBiH i u blokadi. Jadni oni, ni krivi, ni duzni, Zeljko kriv sto biraju i ovdje i u Hr fasiste, nacionaliste, soviniste, lopove itd.

De ba nismo od juce.
Ne razumiješ. Sad je to prošlo vrijeme. Efekat ŽK je učinio svoje.
Danas su ti razumni ljudi u strahu od toga da će brojniji narod njima određivati predstavnike. A domovinu i dalje vole.
Uzmi analogiju sa Bošnjacima u SFRJ. Bošnjaci su htjeli živjeti u saveznoj državi, ali izlaskom Hrvatske tom državom bi komforno vladali Srbi.
Jesu li Bošnjaci bili neprijatelji SFRJ ili su je voljeli? Ili su Srbi bili oni koji su je razvaljivali svojom hegemonijom?
Svaka sličnost je namjerna.
Suplja. Vole oni Bosnu ali u kurcu. Da je vole ne bi krenuli u podjelu iste u prethodnom ratu i to sa Srbima dok su s istima u Hr ratovali, i sad zele je s Srbima podijelit. Prespavali ili zaboravili Srpska/Hrvatska zemlja itd., cak i jbni zrak i kavez.

Eto ZK kriv i za tu sramnu proslost, i za sadasnjost, ostaje da vidimo sta buducnost nosi.

PS. Pricam o vecini Hrvata i Srba koji su zadojeni sovinizmom, nacionalizmom, fasizmom i sl., ne o svima naravno.
joint union

#15233 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by joint union »

_BataZiv_0809 wrote: 31/08/2021 10:48
joint union wrote: 31/08/2021 10:43
Ne vidim da su idejni tvorci Dejtona nakon 4 godine rata i stradanja mogli prognozirati da ce se glasati bez etnickih preferencija. Tad se (opravdano) smatralo da ce svako glasat za svog.

Mi zivimo torove, to je nazalost tako, svi smo tome doprinijeli, politika najvise, ali i gradjani svojim komformizmom. Ne vidim da ce se to dugorocno promijeniti, a to onda namece i takva politicka rjesenja iz 19. vijeka.

Jedino da nas ode jos milion, a da se doseli milion izbjeglica iz Afrike i Azije.
Da se dosele ti iz Azije i Afrike, tek onda bi vidio etnicke/vjerske preferencije :)
Ako su tvorci mislili tako, zasto bi onda, npr, u Dejton ugradili aneks 7, a stavili da se bira Srbin iz RS?
Za koga su mislili da ce glasati ti povratnici? Ili su ih u startu diskriminirali?
Odosmo daleko od teme, ni NIP ni Konakovic (jos uvijek) sa ovim i nemaju neke veze.
drug_profi

#15234 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

@Sanjarko
De ti meni reci koliko se družiš sa srbima hrvatima, koliko putuješ po Bosni, koliko si piva popio sa njima, pa da to sve tako čvrsto tvrdiš?

I ja sam bio Alijin bojovnik. Jesam li to po deafaultu sada mudžahedin, taliban iz očiju srba i hrvata?
Jesam možda kod nekih koji samo gledaju šta nam je politika napravila.

Obični ljudi samo žele nir i posao. Jebe se njima ko bi bio na vlasti, ako bi im bila vlast dobra.
Last edited by drug_profi on 31/08/2021 11:04, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#15235 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

joint union wrote: 31/08/2021 11:01Ako su tvorci mislili tako, zasto bi onda, npr, u Dejton ugradili aneks 7, a stavili da se bira Srbin iz RS?
Za koga su mislili da ce glasati ti povratnici? Ili su ih u startu diskriminirali?
Odlicno pitanje.
drug_profi

#15236 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

_BataZiv_0809 wrote: 31/08/2021 11:04
joint union wrote: 31/08/2021 11:01Ako su tvorci mislili tako, zasto bi onda, npr, u Dejton ugradili aneks 7, a stavili da se bira Srbin iz RS?
Odlicno pitanje.
Upravo je cijeli Dejton samo jedan truli kompromis kojem je bio potreban Dejton 2 kad se odnosi malo relaksiraju.
I to je trebalo da bude u ugovoru.
Aprilski paket, plakaćemo za njim.
daddy-kool

#15237 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by daddy-kool »

Dayton 2 se nikada neće desiti.

Živimo ovaj Dayton, osim ako se neko ne odluči na rat.
jefff

#15238 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by jefff »

zivimo mi sranje u bojama
invincible1921

#15239 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by invincible1921 »

drug_profi wrote: 31/08/2021 11:06
_BataZiv_0809 wrote: 31/08/2021 11:04

Odlicno pitanje.
Upravo je cijeli Dejton samo jedan truli kompromis kojem je bio potreban Dejton 2 kad se odnosi malo relaksiraju.
I to je trebalo da bude u ugovoru.
Aprilski paket, plakaćemo za njim.
Dejton je bio mirovni sporazum sa osnovnim zadatkom da se rat prekine, sve ostalo se trebalo dogovarati naknadno, ali eto zapeli smo
drug_profi

#15240 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Zato kažem da ćemo plakati za Aprilskim jer su se stvari prilično relaksirale 10 godina nakon rata. Predsjednik RS je u skupštini rekoa da je u Srebrenici BIO genocid (D.Čavić), prihvatali su Aprilski, svi osim Šešelja, u federaciji Haris jeo govna. Najeo ih se dabogda.
HDZ imao jaku opoziciju i komforno se mogao zaobilaziti.

I onda pada aprilski (fala ti Harise i svim ostalim koji ste se poveli za njim, biljezice vas historija), i rodi se OVAJ Dodik. I onda ide lancana reakcija. Zeljko Komsic, Dragan Covic, trt-mrt. Posvađasmo se sa Hrvatskom, sa Amerikancima, sa Evropom...
Ekstra potezi. Povrh svega Bakir ukrade stranku i napravi od nje ovo sto je sad. Nije ni prije bila oličenje morala, ali makar je pazila šta se vidi.

Eh, evo nas 15 godina poslije, umjesto u nekoj reltivno normalnoj drzavi, imamo pseudofeudalni plemenski sistem, nekrunisane banove i banovine.
Daleko od modernih civilizacija.
palermo

#15241 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

Pa aprilski je srušila HDZ-ova opozicija. Zar ne?

I kad smo se sa Hrvatskom posvađali ?
Sanjarko

#15242 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Sanjarko »

drug_profi wrote: 31/08/2021 11:04 @Sanjarko
De ti meni reci koliko se družiš sa srbima hrvatima, koliko putuješ po Bosni, koliko si piva popio sa njima, pa da to sve tako čvrsto tvrdiš?

I ja sam bio Alijin bojovnik. Jesam li to po deafaultu sada mudžahedin, taliban iz očiju srba i hrvata?

Obični ljudi samo žele nir i posao. Jebe se njima ko bi bio na vlasti, ako bi im bila vlast dobra.
Imam komsije i susjede, poznanike itd., Srbe i Hrvate, imao cak i Vehabije. Kako s kim, vecinom ok odnosi. Ja govorim o pristalicama/pristasama VS i VH, RS i HB. S njima samo mozemo opet rat i genocid dobit, a oni su medzu Srbima i Hrvatima vecina. Pokusavas me ubjedit u suplju da nije tako i da nevidim ponasanja njihova svuda.
Sanjarko

#15243 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Sanjarko »

palermo wrote: 31/08/2021 15:11 Pa aprilski je srušila HDZ-ova opozicija. Zar ne?

I kad smo se sa Hrvatskom posvađali ?
Zabili nam noz u ledza u ratu, napali nas, svadzaju se oni prvi s nama, suruju s Srbima i dalje da podjele Bosnu, i opet Bosnjo kriv, cak i kad se argumentima i rijecima brani. Bosnjo, Bosnjo, dze ce ti dusa.
drug_profi

#15244 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Sanjarko wrote: 31/08/2021 15:14
drug_profi wrote: 31/08/2021 11:04 @Sanjarko

Imam komsije i susjede, poznanike itd., Srbe i Hrvate, imao cak i Vehabije. Kako s kim, vecinom ok odnosi. Ja govorim o pristalicama/pristasama VS i VH, RS i HB. S njima samo mozemo opet rat i genocid dobit, a oni su medzu Srbima i Hrvatima vecina. Pokusavas me ubjedit u suplju da nije tako i da nevidim ponasanja njihova svuda.
Mislim, vejruj sta hoces, ja te razuvjeriti ne mogu. I nemam vala ni zelje ni vremena. I ti i Palermo cete po svom, u svoj tor i za onim što ima zvono oko vrata.
Sanjarko

#15245 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Sanjarko »

drug_profi wrote: 31/08/2021 15:19
Sanjarko wrote: 31/08/2021 15:14

Mislim, vejruj sta hoces, ja te razuvjeriti ne mogu. I nemam vala ni zelje ni vremena. I ti i Palermo cete po svom, u svoj tor i za onim što ima zvono oko vrata.
Ma ja, nevidim ja i drugi sta rade. De ba, mani se suplje.
drug_profi

#15246 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Vidi, ja te postujem radi toga sto znam da si zakinut za normalan zivot.
Ali hajd molim te izbaci iz komunikacije sa mnom riječ "šuplja".
Možeš se ne slagati, ok je to. Ali me nemoj vrijeđati.
Sanjarko

#15247 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Sanjarko »

drug_profi wrote: 31/08/2021 15:29 Vidi, ja te postujem radi toga sto znam da si zakinut za normalan zivot.
Gdje te vrijedzam? Vrijedzanje rec da ti je suplja prica.
drug_profi

#15248 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Sanjarko wrote: 31/08/2021 15:38
drug_profi wrote: 31/08/2021 15:29 Vidi, ja te postujem radi toga sto znam da si zakinut za normalan zivot.
Šuplja priča jeste samo drugi ime za laž.
Ja tebi ne govorim da lažeš.
Možemo završiti.
drug_profi

#15249 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Sarajmen wrote: 31/08/2021 17:26 Šuplji balvan svaki glas doživljava kao viku protiv sebe.
Sreća pa imamo bosanske bukve dovoljno.
Sanjarko

#15250 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Sanjarko »

drug_profi wrote: 31/08/2021 22:12
Sanjarko wrote: 31/08/2021 15:38

Šuplja priča jeste samo drugi ime za laž.
Ja tebi ne govorim da lažeš.
Možemo završiti.
Ko podrzava, slavi itd., ratne zlocince, krsi prava na jezik i sto sta nesto itd. Ja i moj narod. Gdje sam ti reko da lazes? Kazem da je ta prica suplja, i ko god vjeruje u nju je u zabludi. Ovo ti dolazi od osobe koja je otvorena prema svima u ponasanju, sirokih shvatanja itd.
Post Reply