Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
maxell_sarajevo wrote: ↑26/08/2021 11:30
Kad bude za mjesec dana “radovi za zamjeni pruge obustavljeni zbog podzemnih instalacija, neriješenih IP odnosa, neplaniranih problema i sl…”
Onda za tri godine naslov na klixu “Uskoro nastavak radova na zamjeni pruge”.
Da ne bude da trolam sjetite se samo Dallasa, Ivazovica, sarajevske zaobilaznice, prve transferzale na Šipu, kruznog u Hrasnom, kasnjenja sa devetom i proširenjem Džemala Bijedića…
nije to baš tako... ovdje se niš novo ne pravi
kad su pravili onu stanicu na stupu ja sam mislio nikad neće završiti
ali ide to kad je već ucrtano i postojalo
maxell_sarajevo wrote: ↑26/08/2021 11:30
Kad bude za mjesec dana “radovi za zamjeni pruge obustavljeni zbog podzemnih instalacija, neriješenih IP odnosa, neplaniranih problema i sl…”
Onda za tri godine naslov na klixu “Uskoro nastavak radova na zamjeni pruge”.
Da ne bude da trolam sjetite se samo Dallasa, Ivazovica, sarajevske zaobilaznice, prve transferzale na Šipu, kruznog u Hrasnom, kasnjenja sa devetom i proširenjem Džemala Bijedića…
Boldirao sam projekte gdje je bilo IPO problema (vrlo moguće i na ostalim). Ovdje bi trebalo da je sve čisto, ne vidim da problemi te vrste mogu usporiti odvijanje radova.
Živi bili pa vidjeli.
Last edited by Dzematlija on 26/08/2021 11:37, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809 wrote: ↑26/08/2021 11:41
Jesi stigao na posao @Black swan
na stranici 222 imaš izvješće kad sam čekao keca tramvaj koji nikad došao nije
a tračnice su HRĐAVE znači to jutro nikako nije gonio
pa sam prošetao malo gradom
Kad nasi dobiju tender, sto nisu stranci a kad stranci dobiju tender zar nije mogla neka nasa firma.
NAMA nista ne treba dati, pogotovo ne neki tender.
Ovako, sad Bosman firma "radi" za kineze, a ugovor je takav da ako zayebes kinez ti nece platiti, imas penale pa ti uspori kao podizvodjac koliko hoces.
Prije ih qurac bolio, jer se znalo da ce drzava da plati pa kasnio ti i po 10 godina. Zato mislim da ce ovo da ide svojim tokom.
nlt wrote: ↑26/08/2021 12:06
Kakvi ce biti problemi na pojasu kuda ide pruga. Ne ide kroz privatno zemljiste. Bit ce na istom mjestu na kojem se i sada nalazi.
Registarska oznaka wrote: ↑26/08/2021 12:44
Kad nasi dobiju tender, sto nisu stranci a kad stranci dobiju tender zar nije mogla neka nasa firma.
Ovako, sad Bosman firma "radi" za kineze, a ugovor je takav da ako zayebes kinez ti nece platiti, imas penale pa ti uspori kao podizvodjac koliko hoces.
Prije ih qurac bolio, jer se znalo da ce drzava da plati pa kasnio ti i po 10 godina. Zato mislim da ce ovo da ide svojim tokom.
Pa donekle jedina je prednost sto imamo taj mehanizam u ovoj situaciji, ali ko nam garantuje da ce Bosman i GPM Group uraditi dobar posao. Ja se jedino nadam da ovo malo Kineza sto smo vidili na slikama su inzinjeri koji ce radnicima ove dvije firme govoriti, sta i kako da rade i na taj nacin osigurati kvalitetan proizvod u konacnici, jer ja cisto sumnjam da Bosman ima inzinjera koji nesto zna o tramvajskim sinama.
Pa donekle jedina je prednost sto imamo taj mehanizam u ovoj situaciji, ali ko nam garantuje da ce Bosman i GPM Group uraditi dobar posao. Ja se jedino nadam da ovo malo Kineza sto smo vidili na slikama su inzinjeri koji ce radnicima ove dvije firme govoriti, sta i kako da rade i na taj nacin osigurati kvalitetan proizvod u konacnici, jer ja cisto sumnjam da Bosman ima inzinjera koji nesto zna o tramvajskim sinama.
Pa valjda postoji neki nadzor koji će utvrditi jesu li uradili dobar posao ili ne
Nije GPM nego GBM
Zanimljivo im postojanje mozds 2 godine....kakve su reference imali da su dobili poslove hah
Nova odijela radna, jel i to u sklopu sminkeraja?nigdje pravog irgata
Nije GPM nego GBM
Zanimljivo im postojanje mozds 2 godine....kakve su reference imali da su dobili poslove hah
Nova odijela radna, jel i to u sklopu sminkeraja?nigdje pravog irgata
Je li to firma koju je pokrenuo onaj momak što se vratio iz Njemačke, nema ni 30 godina starosti?
Vidim da rade na sve strane snimanja, imaju dobru opremu. Očito imaju i neko političko zaleđe, čim sve poslove dobijaju.