Da i to odmah pisu eto Bill Gatesa interesuje šta radi Hamša iz Buljakovog...
Ja sam uvjeren da sad neko otkrije ljek koji 100% ljeci koronu da bi bar imao problema da ga plasira u upotrebu jer tako ovi kapitalisti funkcionisu... Dokazano 1000 puta.
Moderator: O'zone
Da i to odmah pisu eto Bill Gatesa interesuje šta radi Hamša iz Buljakovog...
Upravo tako.
Pa ja ih tako i gledam. Napisao sam i pitao, koliko ovih sto se bune oko vakcine je bilo kod doktora na pregledu i imaju savjet da se ne vakcinisu?Ateista wrote: ↑25/08/2021 12:58 Ma ja, uvijek se potencira kako se antivakseri bune sto ne mogu u kafanu, a sta je sa ljudima koji zbog zdravstvenih problema ne smiju primiti vakcinu, a zbog posla moraju putovati u eu, ulaziti u neke javne objekte koji traze qr kod, nece moci u prodavnicu da kupe nesto i slicno?
Sta je sa onima kojima je kafana ili restoran posao od kojeg izdrzavaju porodicu?
Treba malo gledati stvari i iz drugog ugla.
Tu suplju ostavi djeci ispred haustora. Ono nije naviklo. A slusao si prosle godine? I isao si kuci kad ti se kaze. Nemoj molim te.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑25/08/2021 12:57 Ha gledaj, ako si ti navikao legnes da kada ti neko kazes sjedi, ja nisam. Ja se borim do kraja za svoja prava, a ako ne mogu da se izborim - prodajem sve sto imam u Sarajevu i bjezim dje na selo. Naravno, protesti i gradjanski neposluh - prestanes da placas poreze, kazne, doprinose i sve ostalo, osim struje, jel20-30% da to uradi, ode sve u hendek.
Cuj sloboda ogranicena ustavomjos se nisi umio
![]()
Nije bila prica jel bilo ili nije bilo zabrana nego da su kod nas mjere bile medju najblazim na svijetu, gubis se...
Fino, o koroni i vakcinisanju prica gospdodja cije obrazovanje nije cak ni usko vezano za spomenuta polja.veiz wrote: ↑25/08/2021 18:41 Sve o koroni i vakcinisanju
Forto je kao i Vučić je samo strani plaćenik koji pjeva kako stranci sviraju
Pogledajte video do kraja
https://youtu.be/YSUCU4n1XNo
I sta mislis blizi li se ovome kraj. 2 sedmice na kraju postase 2 godine. Do kada trebamo da se strpimo?Thorgerson wrote: ↑26/08/2021 12:01Tu suplju ostavi djeci ispred haustora. Ono nije naviklo. A slusao si prosle godine? I isao si kuci kad ti se kaze. Nemoj molim te.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑25/08/2021 12:57 Ha gledaj, ako si ti navikao legnes da kada ti neko kazes sjedi, ja nisam. Ja se borim do kraja za svoja prava, a ako ne mogu da se izborim - prodajem sve sto imam u Sarajevu i bjezim dje na selo. Naravno, protesti i gradjanski neposluh - prestanes da placas poreze, kazne, doprinose i sve ostalo, osim struje, jel20-30% da to uradi, ode sve u hendek.
![]()
Nije bila prica jel bilo ili nije bilo zabrana nego da su kod nas mjere bile medju najblazim na svijetu, gubis se...
Da. Jesu medju najblazim na svijetu. Stojim iza toga. Blaze su nego u pola drzavaa EU, pa i u regiji (pogledaj CG).
Naravno da to nije bila prica, al nije bila ni prica imamo li ili nemamo restriktivni aparat. Pa si ti poceo s tom pricom, gdje sam te odmah usutio, jer sam te podsjetio da itekako imamo aparat koji moze da djeluje kad hoce.
Dok god Faktograf.hr.ba.us.com ne potvrdi da je gotovo.
To je onda do tebe ako sve tako gledas.Thorgerson wrote: ↑26/08/2021 11:56Pa ja ih tako i gledam. Napisao sam i pitao, koliko ovih sto se bune oko vakcine je bilo kod doktora na pregledu i imaju savjet da se ne vakcinisu?Ateista wrote: ↑25/08/2021 12:58 Ma ja, uvijek se potencira kako se antivakseri bune sto ne mogu u kafanu, a sta je sa ljudima koji zbog zdravstvenih problema ne smiju primiti vakcinu, a zbog posla moraju putovati u eu, ulaziti u neke javne objekte koji traze qr kod, nece moci u prodavnicu da kupe nesto i slicno?
Sta je sa onima kojima je kafana ili restoran posao od kojeg izdrzavaju porodicu?
Treba malo gledati stvari i iz drugog ugla.
Naravno, minoran broj. Al su svi strucnjaci.
Tacno je da su trenutno medju najblazima, odnosno najmanje se provode. U regiji i u EU, bar sto sam ha vidio, se u trznim centrima u velikoj vecini slucajeva stvarno nose maske, kod nas kako kad i gdje.Thorgerson wrote: ↑26/08/2021 12:01Tu suplju ostavi djeci ispred haustora. Ono nije naviklo. A slusao si prosle godine? I isao si kuci kad ti se kaze. Nemoj molim te.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑25/08/2021 12:57 Ha gledaj, ako si ti navikao legnes da kada ti neko kazes sjedi, ja nisam. Ja se borim do kraja za svoja prava, a ako ne mogu da se izborim - prodajem sve sto imam u Sarajevu i bjezim dje na selo. Naravno, protesti i gradjanski neposluh - prestanes da placas poreze, kazne, doprinose i sve ostalo, osim struje, jel20-30% da to uradi, ode sve u hendek.
![]()
Da. Jesu medju najblazim na svijetu. Stojim iza toga. Blaze su nego u pola drzavaa EU, pa i u regiji (pogledaj CG).
Naravno da to nije bila prica, al nije bila ni prica imamo li ili nemamo restriktivni aparat. Pa si ti poceo s tom pricom, gdje sam te odmah usutio, jer sam te podsjetio da itekako imamo aparat koji moze da djeluje kad hoce.
Uopste nije bila prica o tome, gubis se ko abdest. Prica je da se treba buniti za mjere, a ti napisao hajde sta fali sto hoce da uvedu restrukcije za nevakcinisane. Bukvalno je tako bilo. To sto tebi ne smeta i sto legnes kada ti kazu da sjednes je tvoj, a ne moj problem. I nema veze ko to kaze, ha debili iz trojke, ha debili iz sda, meni je svejedno, tebi nije. Tu je razlika druze izmedju nas dvojice.Thorgerson wrote: ↑26/08/2021 12:01Tu suplju ostavi djeci ispred haustora. Ono nije naviklo. A slusao si prosle godine? I isao si kuci kad ti se kaze. Nemoj molim te.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑25/08/2021 12:57 Ha gledaj, ako si ti navikao legnes da kada ti neko kazes sjedi, ja nisam. Ja se borim do kraja za svoja prava, a ako ne mogu da se izborim - prodajem sve sto imam u Sarajevu i bjezim dje na selo. Naravno, protesti i gradjanski neposluh - prestanes da placas poreze, kazne, doprinose i sve ostalo, osim struje, jel20-30% da to uradi, ode sve u hendek.
![]()
Nema boljeg primjera da narod uvijek ima vlast koju zaslužuje.vaučer wrote: ↑25/08/2021 10:27Ateista wrote: ↑25/08/2021 10:16
Pravi lockdown nije bilo zatvaranje djece pa samim tim i njihovih roditelja, te starih ljudi 2 mjeseca da ne smiju izaci i da su ko gerilci morali tajno izlaziti i kriti se od policije? Nije pravi lockdown sto vecina firmi nije radila nekoliko mjeseci, sto si dobar dio godine morao nositi masku vani? Ne mogu da vjerujem sta sve neko nece izvaliti...
A to je trajalo koliko? Živim u EU i proveo sam 80% vremena od početka pandemije u skoro pa potpunom lockdownu, ograničenje rekreativnog kretanja na 5km oko mjesta stanovanja, limitiran javni prevoz i otvoreni samo dućani s osnovnim potrepštinama, maske svugdje i uvijek. BIH nije prošla kroz ništa slično i opet je svaka mjera teret i dočekana na nož. Razmaženi nego šta. Ako ekonomija ne može (a ne može) trpiti isplate pomoći i slično, onda barem ljudi moraju biti oprezniji, nositi maske i izbjegavati koliko je moguće velike skupove - ali ku’ac, svi bi sve i odmah i ponašaju se kao da je sve to tuđi problem.
A radio presenter died due to complications from the AstraZeneca Covid-19 vaccine, a coroner has found.
Lisa Shaw, who worked for BBC Radio Newcastle, died at the age of 44 in May after developing headaches a week after getting her first dose of the vaccine.
Newcastle coroner Karen Dilks heard Ms Shaw suffered blood clots in the brain which ultimately led to her death.
The inquest heard the condition linked to the Oxford-AstraZeneca vaccine was very rare.
The coroner said: "Lisa died due to complications of an AstraZeneca Covid vaccination."
Ms Dilks said Ms Shaw was previously fit and well but concluded that it was "clearly established" that her death was due to a very rare "vaccine-induced thrombotic thrombocytopenia", a condition which leads to swelling and bleeding of the brain.
AZ vakcina: 3 eura
Zaista ne znam sta je bruka u tome sto izazivam sumnju u dobronamjenost profitno orijentisane farmaceutske industrije.A_A_AKCIJA wrote: ↑27/08/2021 00:04AZ vakcina: 3 eura
Otprilike ko tri table paracetamola.
Ili dva litra kozije surutke.
Jeftinije od šumećeg aspirina C
Tri-četiri puta jeftinije od D vitamina malo boljeg.
Tocilizumab, doza 800 KM. Znam ljude koji su potrošili 6 doza tokom liječenja od korone.
Remdesivir isto tako košta u stotinama maraka
Favira 400...
Sve navedeno (osim sirutke) proizvodi farmaceutska industrija.
Dajte, ljudi, nemojte se brukati.
Jel sad moram korak po korak objašnjavati da jedan tretman tocilizumabom košta 133 puta više od te vakcine?
Da ne spominjem koliko se ostalih lijekova skrha na jednog težeg bolesnika na Podhrastovima, kisika, ostale medicinske opreme...
Stvarno ne znam ošta vam je da se ovako brukate i provaljujete?
Ovo više nisu ni teorije zavjere nego elementarno neznanje i neinformiranost.
Dino dragi,A_A_AKCIJA wrote: ↑27/08/2021 00:04AZ vakcina: 3 eura
Tocilizumab, doza 800 KM. Znam ljude koji su potrošili 6 doza tokom liječenja od korone.
Favira 400...
Jel sad moram korak po korak objašnjavati da jedan tretman tocilizumabom košta 133 puta više od te vakcine?
Da ne spominjem koliko se ostalih lijekova skrha na jednog težeg bolesnika na Podhrastovima, kisika, ostale medicinske opreme...
Sumnja ti nema nikakve osnove, jer je profit uvijek bio i biće u hroničnim bolesnicima. Cilj svakog biznisa je da imaš tzv heavy users, koji tvoj proizvod troše više od ostalih. Hronični bolesnici su upravo to. Vakcine sprječavaju hronične bolesnike i teške slučajeve, pa su totalno suprotne toj logici.MUNAFIK wrote: ↑27/08/2021 00:49Zaista ne znam sta je bruka u tome sto izazivam sumnju u dobronamjenost profitno orijentisane farmaceutske industrije.A_A_AKCIJA wrote: ↑27/08/2021 00:04
Favira 400...
Isto tako razumijem svaku mladu osobu koja ima dobar imunitet i kojanje prebolila koronu bez ikakvih problema što ne želi da se vakciniše. Zašto bi posebno ako imaju antitjela...
Halali, ali nemam kad pisati eseje, a morao bih kada bih se kačio na svaku apsolutnu glupost koju si napisao. Nema smisla da se spuštam u tu rupčagu neznanja kojoj se ne nazire dno.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑27/08/2021 01:10Dino dragi,A_A_AKCIJA wrote: ↑27/08/2021 00:04
Favira 400...
To sto ti mislis da nisi pokusni kunic koji je primio vakcinu je tvoj problem. Ne znam sto pokusavas da uvjeris nekoga da i on treba da bude pokusni kunic, nema logike, al nikako.
Zar ti treba crtati da neke vakcine tipa tetanusa postoje 100+ godina i blago je receno da su provjerene, ove nisu, a ovi sto ih prave imaju dugu historiju zajeba sa lijekovima, a onda to negiraju ili se vansudski nagode, ako ne mogu da se iscupaju. Mnogo puta se desilo, a vjerujem da ce se i desavati.
Ima ljudi koji nece da budu pokusni kunici, a koji cak i zive zdravo.
Ne znam kako ti to nije jasno
Jod jednom da ponovim. Proizvodjac NEMA nikakvu odgovornost za eventualne povrede. Vakcine NISU prosle sve faze ispitivanja. Dugorocne posljedice se NE ZNAJU.
Jedino ko se bruka odnosno rekao bih da je neoprezan si ti i tebi slicni...puno galamite, a malo razmisljate. Na rijec, a to je ovdje u pitanju, ne vjerujem nikome. Ko vjeruje, bujrum, al bez mene![]()
Prije 100+ godina i te vakcine tipa tetanusa su bile neprovjerene.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑27/08/2021 01:10 Zar ti treba crtati da neke vakcine tipa tetanusa postoje 100+ godina i blago je receno da su provjerene, ove nisu...
Pa ne bas, onda su bila testiranja na ljudima koji su svjesno na to pristajali i bili placeni za to, znajuci da rizikuju, ovo sto se sada desava je presedan sto se tice mas vakcinacije i vakcina koje nisu testirane do kraja, jos se, fakticki, sile ljudi da se vakcinisu. Okreni kako hoces, al tako je, kako je.Hakiz wrote: ↑27/08/2021 03:03Prije 100+ godina i te vakcine tipa tetanusa su bile neprovjerene.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑27/08/2021 01:10 Zar ti treba crtati da neke vakcine tipa tetanusa postoje 100+ godina i blago je receno da su provjerene, ove nisu...
Da su ih ljudi odbacili tada kao što danas odbacuju ove protiv covida, ne ne bi danas imali provjerene vakcine tipa tetanusa.
Kao što kažu Kinezi "I put od 1.000 kilometara počinje prvim korakom".
A_A_AKCIJA wrote: ↑27/08/2021 00:04
Favira 400...
E sad zamisli da je neko od nas primio ovo samo drugog proizvodjaca?https://www.aa.com.tr/ba/korona-virus/j ... je/2346341
Japan: Obustavljena upotreba 1,6 miliona vakcina Moderne zbog kontaminacije