Terorizam Forte i kriznog staba

Moderator: O'zone

Locked
preselio na ahiret

#1401 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by preselio na ahiret »

Thorgerson wrote: 25/08/2021 00:22 Ljudi ba imamo najblaze jebene mjere na cijelom svijetu. Sta je vama vise?

Pogledajte australiju sta se desava, djecu oduzimaju ljudina koji su pozitivni, smjeste ih negdje dok roditelji nw budu negativni.

Ovdje vam covjek samo malo eto najavi neku manju stegu, vama vuna.

U Kini citava luka zatvorena jer imaju 1, JEDNOG POZITIVNOG. CITAVA LUKA, jedna od NAJVECIH na svijetu.

U Njemackoj, barem ono sto meni pricaju, rigorozne mjere. Pa ja prije 3-4 mjeseca ispijam kafu, raja rodjaci sjebani, kako, sta.

Znaci, ponavljam jos jednom. Sto se tice mjera, medju najblazim u svijetu.
Vjerovatno zato sto imamo malo zarazenih jer da je tako potvrđuju brojke kao i situacija ispred domova zdravlja.Sta ce dobit ovi sto govoris sa represivnim mjerama,nista,ljude ne mozes u kucu zatvorit godinama jer kako stvari stoje virus nikada nece otici,ako postoji uopste,jer kako vidimo ljeto prođe sirom bivse juge raja ide na more,odrzavaju se festivali,koncerti,utakmice,dok neko na jesen opet ne pusti virus,jer mu je vakat.Dosta smo odmarali,haman 3 mjeseca :D
I jos nesto ne moze se bosna mjerit sa drzavama ciji gradovi imaju stanovnika ko citava bh,mora vam to biti na umu.
cvrčak_na_hedonizmu

#1402 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Thorgerson wrote: 25/08/2021 00:22 Ljudi ba imamo najblaze jebene mjere na cijelom svijetu. Sta je vama vise?

Pogledajte australiju sta se desava, djecu oduzimaju ljudina koji su pozitivni, smjeste ih negdje dok roditelji nw budu negativni.

U Kini citava luka zatvorena jer imaju 1, JEDNOG POZITIVNOG. CITAVA LUKA, jedna od NAJVECIH na svijetu.

U Njemackoj, barem ono sto meni pricaju, rigorozne mjere. Pa ja prije 3-4 mjeseca ispijam kafu, raja rodjaci sjebani, kako, sta.

Cuj "covjek samo malo eto najavi neku manju stegu, vama vuna"( necemo imati milosti prema nevakcinisanim i zabrana ulaska u javne prostore ) :D To je bilo opipavanje misljenja javnosti, kada su vidjeli da se dosta ljudi pobunilo, povukli su se, do nove prilike i do novog kredita MMF-a.

Mislis da i nama ne bi uveli sto je uvedeno u svijetu da to mogu sprovesti u djelo ? Mi, pod jedan, nismo u mogucnosti nastampati dovoljno novca da platimo ljudima da ostanu kuci, a pod dva nas represivni aparat je prilicno tanak sto je sreca u ovom slucaju. Nek je i to jednom dobra i pozitivna stvar :D

Dalje, to sto jebu u zdrav mozak ljude u Australiji, Kini, Izraelu i gdje li vec apsolurno ne znaci da moramo trpiti ove debile, njihove nebuloze i da treba da budemo sretni sto nas jos vise ne jebu odnosno sto ne mogu da nas jebu. Los im represivni aparat ili mozda treba da budemo sretni sto nemamo osmi lockdown, jel to, bjezi ba. Jebem im familiju debilnu.

Ono sto me razocaralo, jah, bas je to bitno :D al da ostane zabiljezeno, jesu ovi fol ljevicari i liberali, a ispadose mini neizivljene autokrate u pokusaju, samo ih jebe sto ne mogu, barem trenutno.

Usput, pored trojke jebem mater SDA, Fahri, Komsicu i slobodno dodaj koga sam fulio.
Karikaturist

#1403 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Karikaturist »

Rigorozne mjere su i na Jadranu :mrgreen:
Nasoj rulji bi uvodili mjere a oni osnovno nece da ispostuju: maske.
Ateista

#1404 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Ateista »

Ma suti, dobro je, nek se ne puca...
muhafuca

#1405 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by muhafuca »

cuj "ljudi imamo najblaze mjere" pa onda "vidi australiju"

e jesi mudar. ako pratish, a vidim da pratis dok spominjesh australiju, znas da je australija totalni izuzetak.

Australiji se ibrete sve zemlje i vec je slucaj za proucavanje u smislu kako su lahko prepustili da im vlast oduzme toliko slobode

u tako kratko vremena. Pa kad amerikanci i Britanci ne mogu da vjeruju sta se desava dole i smiju im se jer se australijanci

vole hvaliti kako su cvrsti jaki nema sa njima zafrkavanja ... i onda ih vlada i policija satjera u tor kao pascad,

Vojsku im izvede na ulice i nikom nista.

Jedino objasnjenje za sad je da su u genima zatvorska kolonija i da su genetski podlozni torturi i represiji i ne otimaju se puno.

Kina je Kina, nikom se ni ne hvale da su zemlja opstih sloboda, jel tako?

Nije uopste tako, evo i meni su bili sto familija sto prijatelji i poznanici.

Mjere blage imaju, nista strasno trenutno, ono dok je bilo najvece hajpanje tad su bile i najjace ali sada je to vec proslo ima mjeseci.

ALI u Njemackoj je testiranje cjelo vrijeme besplatno, Ljudi primaju platu redovno cak iako su poslani kuci iz bilo kojeg razloga

malim biznisima se isplacuje pomoc ukoliko su morali zatvoriti itd itd

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

znaci ne kuka niko ovdje na mjere najavljene per se, vec sto bi nasi pratili zapad u uvodjenju represivnih mjera

ali ne bi pratili zapad u olaksavanju narodu da te mjere ispostuje i da mu se ne ugrozavaju slobode.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

UVedi mjere, vakcincija ili negativan test, ALI obezbjedi besplatno testiranje

(koje je u gore spomenutoj njemackoj besplatno od pocetka pandemije)

i rjesio si problem, ko se ne zeli vakcinisati, neka se redovno i besplatno testira i nek ima pristup svim institucijama

tj da mu se ne ugrozava ljudsko pravo slobode kretanja, i gradjansko pravo pristupa institucijama
vaučer

#1406 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by vaučer »

EU ide u smjeru ukidanja besplatnog testiranja. Također nisu sve države ni nudile besplatne testove. BIH ljudi su razmaženi jer nisu ni osjetili pravi lockdown, vrlo, vrlo tanko u poređenju s većinom zemalja.
Ci-Nick

#1407 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Ci-Nick »

Definitivno virus ostaje, kao virus gripe, i sve će manje ljudi ubijati.
Koga ne ubije u prvom kontaktu sigurno neće ni u drugom ( osim najslabijih).
Za godinu dana će imati smrtnost ko gripa i treba ga tretirati kao gripu.
Vakcinu ponuditi, mjere preporučiti i to je to.
laik1981

#1408 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by laik1981 »

Ne bi me iznenadilo da uvedu te restrikcije i da im za sedam dana zafali vakcina.. Koji su baksuzi ovi u KS tako nesto je i vise nego vjerovatno..
muhafuca

#1409 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by muhafuca »

vaučer wrote: 25/08/2021 09:33 EU ide u smjeru ukidanja besplatnog testiranja. Također nisu sve države ni nudile besplatne testove.
to "ide u smjeru ukidanja besplatnog testiranja" mozemo pricati kad ga stvarno i ukinu, do tada je suplja prica

a i kada ga ukinu, mi opet imamo godinu i po (i vise) fore iza njih, tj kod nas nikad nije bilo pesplatno

pa nek kod nas sad uvedu besplatno testiranje narednu godinu i po AKO zele uvoditi mjere ogranicavanja kretanja.
BIH ljudi su razmaženi jer nisu ni osjetili pravi lockdown, vrlo, vrlo tanko u poređenju s većinom zemalja.
Sta je taj "pravi" lockdown?

Kad ti drzava isplacuje platu ako te posalju kuci iz bilo kojeg razloga, kad biznisi dobijaju redovnu pomoc drzave ako su morali zatvoriti

ili ako im je posao opao zbog mjera ili bilo cega drugog, kad ti je besplatno testiranje ....

U pravu si, bas smo razmazeni jer nismo nista to osjetili

kod nas bi samo uvodili represivne mjere, ali ne i davanja koja bi olaksala zivot tokom tih mjera

bas smo razmazeni
Ateista

#1410 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Ateista »

Nije mi ok to sa obavezom testiranja ni da je testiranje besplatno, ja trebam svaka tri dana da dokazujem da nisam zarazen da bih mogao normalno zivjeti? Ne pada mi na pamet, pogotovo sto je jasno da vakcinama ne mozemo unistiti virus ni stvoriti globalni imunitet, virus ce uvijek biti tu i sad kad imamo vakcina dovoljno neka se vakcinise ko hoce i zastiti se, ko nece rizikuje iskljucivo svoje zdravlje i to je njegovo pravo, ne moze ugroziti one koji zele da se zastite i vakcinisu jer su se isti valjda vakcinisali i zastitili, ne vidim cemu vise bilo kakve mjere, ni prije vecina nije imala smisla jer je i tad onaj ko je htio je mogao sam sebe da cuva, sad pogotovo nemaju smisla.
muhafuca

#1411 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by muhafuca »

Ateista wrote: 25/08/2021 10:11 Nije mi ok to sa obavezom testiranja ni da je testiranje besplatno, ja trebam svaka tri dana da dokazujem da nisam zarazen da bih mogao normalno zivjeti? Ne pada mi na pamet, pogotovo sto je jasno da vakcinama ne mozemo unistiti virus ni stvoriti globalni imunitet, virus ce uvijek biti tu i sad kad imamo vakcina dovoljno neka se vakcinise ko hoce i zastiti se, ko nece rizikuje iskljucivo svoje zdravlje i to je njegovo pravo, ne moze ugroziti one koji zele da se zastite i vakcinisu jer su se isti valjda vakcinisali i zastitili, ne vidim cemu vise bilo kakve mjere, ni prije vecina nije imala smisla jer je i tad onaj ko je htio je mogao sam sebe da cuva, sad pogotovo nemaju smisla.
nije mozda nekom, ko se ne zeli vakcinisati i ne vjeruje u ove vakcine, u redu da su vakcine besplatne, jer se i iz njegovih davanja i placanja vakcine kupuju ali ...

zato nek je testiranje besplatno AKO se uvedu mjere pa kome odgovara nek koristi, kome ne odgovara nek ne koristi
Ateista

#1412 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Ateista »

vaučer wrote: 25/08/2021 09:33 EU ide u smjeru ukidanja besplatnog testiranja. Također nisu sve države ni nudile besplatne testove. BIH ljudi su razmaženi jer nisu ni osjetili pravi lockdown, vrlo, vrlo tanko u poređenju s većinom zemalja.
Pravi lockdown nije bilo zatvaranje djece pa samim tim i njihovih roditelja, te starih ljudi 2 mjeseca da ne smiju izaci i da su ko gerilci morali tajno izlaziti i kriti se od policije? Nije pravi lockdown sto vecina firmi nije radila nekoliko mjeseci, sto si dobar dio godine morao nositi masku vani? Ne mogu da vjerujem sta sve neko nece izvaliti...
Sanjarko

#1413 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Sanjarko »

Sta se zalite? Dala je vlast penzicima jednokratno po oko 100 km i jednokratno nesto biznisima. :evil:
vaučer

#1414 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by vaučer »

Ateista wrote: 25/08/2021 10:16
vaučer wrote: 25/08/2021 09:33 EU ide u smjeru ukidanja besplatnog testiranja. Također nisu sve države ni nudile besplatne testove. BIH ljudi su razmaženi jer nisu ni osjetili pravi lockdown, vrlo, vrlo tanko u poređenju s većinom zemalja.
Pravi lockdown nije bilo zatvaranje djece pa samim tim i njihovih roditelja, te starih ljudi 2 mjeseca da ne smiju izaci i da su ko gerilci morali tajno izlaziti i kriti se od policije? Nije pravi lockdown sto vecina firmi nije radila nekoliko mjeseci, sto si dobar dio godine morao nositi masku vani? Ne mogu da vjerujem sta sve neko nece izvaliti...

A to je trajalo koliko? Živim u EU i proveo sam 80% vremena od početka pandemije u skoro pa potpunom lockdownu, ograničenje rekreativnog kretanja na 5km oko mjesta stanovanja, limitiran javni prevoz i otvoreni samo dućani s osnovnim potrepštinama, maske svugdje i uvijek. BIH nije prošla kroz ništa slično i opet je svaka mjera teret i dočekana na nož. Razmaženi nego šta. Ako ekonomija ne može (a ne može) trpiti isplate pomoći i slično, onda barem ljudi moraju biti oprezniji, nositi maske i izbjegavati koliko je moguće velike skupove - ali ku’ac, svi bi sve i odmah i ponašaju se kao da je sve to tuđi problem.
hadzinicasa

#1415 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by hadzinicasa »

vaučer wrote: 25/08/2021 10:27

A to je trajalo koliko? Živim u EU i proveo sam 80% vremena od početka pandemije u skoro pa potpunom lockdownu, ograničenje rekreativnog kretanja na 5km oko mjesta stanovanja, limitiran javni prevoz i otvoreni samo dućani s osnovnim potrepštinama, maske svugdje i uvijek. BIH nije prošla kroz ništa slično i opet je svaka mjera teret i dočekana na nož. Razmaženi nego šta. Ako ekonomija ne može (a ne može) trpiti isplate pomoći i slično, onda barem ljudi moraju biti oprezniji, nositi maske i izbjegavati koliko je moguće velike skupove - ali ku’ac, svi bi sve i odmah i ponašaju se kao da je sve to tuđi problem.
Bas tako.
Fossil

#1416 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Fossil »

Sreca pa nije.
Tesla Edison

#1417 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Tesla Edison »

Haj ne s***!

Lahko je tebi baljezgati vani, gdje za vrijeme restrikcija ne ideš na posao, a puna plata liježe, još i pomoć pride. Pusti se dijasporske pameti. Uživaj u restrikcijama, a nas pusti u našoj državi da budemo razmaženi koliko želimo. Može nam se, šta je?

I jeste tuđi problem. Vi iz dijaspore ste nam i donijeli virus. Prvo zatvaranje i svi pohrlili u Bosnu. Trebalo vas još tad u kavez na granici i do danas vas ne puštati.
kakotakonikako

#1418 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by kakotakonikako »

Fossil wrote: 25/08/2021 10:35 Sreca pa nije.
Naravno da je sreca.
vaučer

#1419 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by vaučer »

Tesla Edison wrote: 25/08/2021 10:35
Haj ne s***!

Lahko je tebi baljezgati vani, gdje za vrijeme restrikcija ne ideš na posao, a puna plata liježe, još i pomoć pride. Pusti se dijasporske pameti. Uživaj u restrikcijama, a nas pusti u našoj državi da budemo razmaženi koliko želimo. Može nam se, šta je?

I jeste tuđi problem. Vi iz dijaspore ste nam i donijeli virus. Prvo zatvaranje i svi pohrlili u Bosnu. Trebalo vas još tad u kavez na granici i do danas vas ne puštati.
Aha, ok.
Hakiz

#1420 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Hakiz »

Je li pomoglo?
Manual

#1421 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Manual »

Jebe Forto ne vadi nane mi...
dječak sa šibicama

#1422 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by dječak sa šibicama »

Moze li neko objasniti, gdje se vade potvrde o vakcinisanju, sta je covid pasos i gdje se to vadi, i koliko to sve kosta?
Ateista

#1423 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Ateista »

Predugo je trajalo, to sto je kod vas trajalo duze ne umanjuje nase probleme niti znaci da smo razmazeni, i meni je zao sto ste vi kroz sve to prolazili, pogotovo sto vecina mjera nema nikakvog smisla i logike, vec sam pisao da su uvedene bez analize hoce li imati vise stete nego koristi. Kao sto Tesla rece, vi ste ako nista imali adekvatnu pomoc za razliku od nas, ja samo imam srece sto mi je firma bila dovoljno jaka da to pregura, mnoge nisu.
Thorgerson

#1424 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Thorgerson »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 25/08/2021 01:08

Cuj "covjek samo malo eto najavi neku manju stegu, vama vuna"( necemo imati milosti prema nevakcinisanim i zabrana ulaska u javne prostore ) :D To je bilo opipavanje misljenja javnosti, kada su vidjeli da se dosta ljudi pobunilo, povukli su se, do nove prilike i do novog kredita MMF-a.

Mislis da i nama ne bi uveli sto je uvedeno u svijetu da to mogu sprovesti u djelo ? Mi, pod jedan, nismo u mogucnosti nastampati dovoljno novca da platimo ljudima da ostanu kuci, a pod dva nas represivni aparat je prilicno tanak sto je sreca u ovom slucaju. Nek je i to jednom dobra i pozitivna stvar :D

Dalje, to sto jebu u zdrav mozak ljude u Australiji, Kini, Izraelu i gdje li vec apsolurno ne znaci da moramo trpiti ove debile, njihove nebuloze i da treba da budemo sretni sto nas jos vise ne jebu odnosno sto ne mogu da nas jebu. Los im represivni aparat ili mozda treba da budemo sretni sto nemamo osmi lockdown, jel to, bjezi ba. Jebem im familiju debilnu.

Ono sto me razocaralo, jah, bas je to bitno :D al da ostane zabiljezeno, jesu ovi fol ljevicari i liberali, a ispadose mini neizivljene autokrate u pokusaju, samo ih jebe sto ne mogu, barem trenutno.

Usput, pored trojke jebem mater SDA, Fahri, Komsicu i slobodno dodaj koga sam fulio.
Cuj uradili bi da mogu. Ti prespavao proslu godinu, jelde?

Zar nismo imali zabranu kretanja? Zar nismo imali policijski sat?

Zar nisu pozitivni dobijali zabranu kretanje, te ih policija svakodnevno obilazila (licno iskusio).

Izgleda da mi ipak imamo represivni aparat.

Poenta svega jeste da ste digli hajku na vladu, i da cete se uskoro svi usutiti.

Isto kao onda kad su digli frku sto im zabranise nargile i kafane, a vec narednih sedmica kad smo imali po 100 mrtvih dnevno niko se nije nesto bunio protiv te odluke.

Sta ces to ti uraditi, ako ti sutra kazu da moras imati potvrdu o vakcinaciji, test i sl da bi usao u opstinu i sl. Sta ces ti? Proteste ces neke dici jel...hahah.

Umjesto da dizemo frku jer su nam digli cijene za 100% vama je vuna jer morate primiti vakcinu i hocete l moc u kafanu. Lafo ogranicavaju nam slobodu.. hahah. Sloboda nam ogranicena jbt ustavom, sad vam eto ovo odjednom problem.
cvrčak_na_hedonizmu

#1425 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Thorgerson wrote: 25/08/2021 12:30
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 25/08/2021 01:08

Cuj uradili bi da mogu. Ti prespavao proslu godinu, jelde?

Zar nismo imali zabranu kretanja? Zar nismo imali policijski sat?

Zar nisu pozitivni dobijali zabranu kretanje, te ih policija svakodnevno obilazila (licno iskusio).

Izgleda da mi ipak imamo represivni aparat.

Poenta svega jeste da ste digli hajku na vladu, i da cete se uskoro svi usutiti.

Isto kao onda kad su digli frku sto im zabranise nargile i kafane, a vec narednih sedmica kad smo imali po 100 mrtvih dnevno niko se nije nesto bunio protiv te odluke.

Sta ces to ti uraditi, ako ti sutra kazu da moras imati potvrdu o vakcinaciji, test i sl da bi usao u opstinu i sl. Sta ces ti? Proteste ces neke dici jel...hahah.

Umjesto da dizemo frku jer su nam digli cijene za 100% vama je vuna jer morate primiti vakcinu i hocete l moc u kafanu. Lafo ogranicavaju nam slobodu.. hahah. Sloboda nam ogranicena jbt ustavom, sad vam eto ovo odjednom problem.
Ha gledaj, ako si ti navikao legnes da kada ti neko kazes sjedi, ja nisam. Ja se borim do kraja za svoja prava, a ako ne mogu da se izborim - prodajem sve sto imam u Sarajevu i bjezim dje na selo. Naravno, protesti i gradjanski neposluh - prestanes da placas poreze, kazne, doprinose i sve ostalo, osim struje, jel :D 20-30% da to uradi, ode sve u hendek.

Cuj sloboda ogranicena ustavom :lol: jos se nisi umio :?

Nije bila prica jel bilo ili nije bilo zabrana nego da su kod nas mjere bile medju najblazim na svijetu, gubis se...
Locked