Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
bakiano

#5501 Re: Telemach BiH

Post by bakiano »

Telemach wrote: 23/08/2021 14:44
bakiano wrote: 23/08/2021 13:51 Pozdrav,

Posto ne mogu trenutno pronaci ugovor od telemacha a znam da sam potpisao nekad u oktobru 2019te godine, ali na stranici mojtelemach vidim da pise aktivacija eon light paketa 12.05.2020.

Da li mi istice ugovor sad u oktoboru s obzirom da sam potpisao na 24 mjeseca ili u 2022 zbog aktivacije drugog paketa?
Zdravo bakiano,
Vaša Ugovorna obaveza ističe 24 mjeseca nakon obnove Ugovora.
Kako bismo izvršili detaljnu provjeru i pružili povratne informacije predlažemo da nam dostavite broj Ugovora u inbox.
Dobio sam vec povratnu informaciju na facebooku od vase stranice.

Uglavnom, hvala na odgovoru.
Boban0726

#5502 Re: Telemach BiH

Post by Boban0726 »

laik1981 wrote: 23/08/2021 14:54 Kolike su sanse da se arene vrate na telemach u dogledno vrijeme? Bez arena vise ne djeluju kao ozbiljan igrac.. U zadnjih pola godine vise koristim iptv liste nego telemach..
Veće su šanse da meni ćelavome opet naraste kosa :-D
dend

#5503 Re: Telemach BiH

Post by dend »

laik1981 wrote: 23/08/2021 14:54 Kolike su sanse da se arene vrate na telemach u dogledno vrijeme? Bez arena vise ne djeluju kao ozbiljan igrac.. U zadnjih pola godine vise koristim iptv liste nego telemach..
Nema naznaka da ce se uskoro vratiti Arena na telemach. Moje misljenje je da nema od toga nista dok ne istekne ugovor Arene i Engleske ( 6 godina )
Path_finder

#5504 Re: Telemach BiH

Post by Path_finder »

Ljudi jel imalo normalno da na telemach internetu redovno mi se desava da stranica ili aplikacija ne ocita u potponosti sadrzaj, pa moram refresh uradit nekoliko puta dok ne odluci prikazat sve ??

Vec sam jednom zvao radi ovog problema, dosli, zamjenili modem, s novim modemom puno bolje, ali se opet redovno desava. U cemu je stvar ne kontam ??

Na telecomu sam bio 10+ godina, iako su skupi za onu brzinu neta, NIKADA nisam imao prekide niti problem opisan gore. Presao sam na telemach prije godinu dana otprilike, i ovo ako se ne rijesi, cim mi istekne ugovor vracam se telecomu. Nebitna mi je brzina kad skoro nista nece isprve da otvori.

Znaci u Tuzli sam, u naselju gdje je sjediste telemacha i opet imam taj problem. U pitanju je Eon Light paket.
Benq

#5505 Re: Telemach BiH

Post by Benq »

Path_finder wrote: 23/08/2021 20:43 Ljudi jel imalo normalno da na telemach internetu redovno mi se desava da stranica ili aplikacija ne ocita u potponosti sadrzaj, pa moram refresh uradit nekoliko puta dok ne odluci prikazat sve ??
Je li tako na svim uredjajima ili samo na jednom?

Svakako preporucujem da se javis Telemach-u u PP sa svojim podacima da provjere o cemu se radi.
Path_finder

#5506 Re: Telemach BiH

Post by Path_finder »

Benq wrote: 23/08/2021 20:48
Path_finder wrote: 23/08/2021 20:43 Ljudi jel imalo normalno da na telemach internetu redovno mi se desava da stranica ili aplikacija ne ocita u potponosti sadrzaj, pa moram refresh uradit nekoliko puta dok ne odluci prikazat sve ??
Je li tako na svim uredjajima ili samo na jednom?

Svakako preporucujem da se javis Telemach-u u PP sa svojim podacima da provjere o cemu se radi.
2 racunara i 2 mobitela, potpuno ista stvar. Znaci nije do wirelessa jer su racunari spojeni lan kablom.
Benq

#5507 Re: Telemach BiH

Post by Benq »

Path_finder wrote: 23/08/2021 20:53 2 racunara i 2 mobitela, potpuno ista stvar. Znaci nije do wirelessa jer su racunari spojeni lan kablom.
Jesi li probao sa fabrickim resetom modema?
Path_finder

#5508 Re: Telemach BiH

Post by Path_finder »

Benq wrote: 23/08/2021 20:55
Path_finder wrote: 23/08/2021 20:53 2 racunara i 2 mobitela, potpuno ista stvar. Znaci nije do wirelessa jer su racunari spojeni lan kablom.
Jesi li probao sa fabrickim resetom modema?
Nisam. Oni su resetovali modem sa svoje strane nekoliko puta, ali onaj prvi modem koji je zamjenjen. Sad i na ovom se desava potpuno ista stvar (mada rjedje), pa nekako sumnjam da ce reset pomoci.

Reset mogu sam odraditi jel, i modem ce povuci s neta sve sto mu treba da radi, bez nekih postavki s moje strane ?? (osim ime konekcije, pass i sl)
Benq

#5509 Re: Telemach BiH

Post by Benq »

Path_finder wrote: 23/08/2021 21:09
Reset mogu sam odraditi jel, i modem ce povuci s neta sve sto mu treba da radi, bez nekih postavki s moje strane ?? (osim ime konekcije, pass i sl)
Tako je, sve ce sam da povuce, ti poslije samo podesi SSID i PW za wifi. Ako to ne pomogne, javi im se sa korisnickim podacima da izvrse detaljne provjere o cemu se radi.
Telemach

#5510 Re: Telemach BiH

Post by Telemach »

Vec sam jednom zvao radi ovog problema, dosli, zamjenili modem, s novim modemom puno bolje, ali se opet redovno desava. U cemu je stvar ne kontam ??

Na telecomu sam bio 10+ godina, iako su skupi za onu brzinu neta, NIKADA nisam imao prekide niti problem opisan gore. Presao sam na telemach prije godinu dana otprilike, i ovo ako se ne rijesi, cim mi istekne ugovor vracam se telecomu. Nebitna mi je brzina kad skoro nista nece isprve da otvori.

Znaci u Tuzli sam, u naselju gdje je sjediste telemacha i opet imam taj problem. U pitanju je Eon Light paket.
Zdravo @Path_finder,
Izvinjavamo se zbog poteškoća na koje ste našili u radu servisa. Molimo Vas da nam dostavite korisničke podatke i kontakt broj u inbox stranice. Kolege iz odjeljenja tehničke podrške će Vas pozvati u najkraćem roku za detaljnu provjeru. Stojimo Vam na raspolaganju.
jarobot

#5511 Re: Telemach BiH

Post by jarobot »

Kad N1 krene pričati hvalospjeve kako je PussyLips veliki vođa neprikosnoven i kako vodi narod ka blagostanju bogatstvu i nirvani tad će Arene besplatno na telemach :D
typeOnegative

#5512 Re: Telemach BiH

Post by typeOnegative »

znači nikad, a možda ni tad :D
samo se možemo nadati promjeni vlasti u Srbiji, pa bi možda i bilo nešto u budućnosti, pod uvjetom da ne dođu još gori :-D
123bih123

#5513 Re: Telemach BiH

Post by 123bih123 »

Zna li neko sta moze praviti problem da kada se spajam na 5ghz mrezu pise nema interneta. Preko 3 razlicita telefona pokuso ista stvar. Sva su podesavanja kao i sto treba da budu. Pokuso fabricki restart modema. Isto tako vec neki period primjetim da ponekad internet stane odnosno stranica se ceka 10 sekundi da ucita ili ukoliko sam u zoom pozivu isti zaledi i “zapinga” na 1000 ms.
Path_finder

#5514 Re: Telemach BiH

Post by Path_finder »

Benq wrote: 23/08/2021 21:11 Tako je, sve ce sam da povuce, ti poslije samo podesi SSID i PW za wifi. Ako to ne pomogne, javi im se sa korisnickim podacima da izvrse detaljne provjere o cemu se radi.
Telemach wrote: 23/08/2021 21:11 Zdravo @Path_finder,
Izvinjavamo se zbog poteškoća na koje ste našili u radu servisa. Molimo Vas da nam dostavite korisničke podatke i kontakt broj u inbox stranice. Kolege iz odjeljenja tehničke podrške će Vas pozvati u najkraćem roku za detaljnu provjeru. Stojimo Vam na raspolaganju.
Hvala Benq i Telemach, javio sam se u inbox u nadi da se ovo rijesi. Lp
Benq

#5515 Re: Telemach BiH

Post by Benq »

123bih123 wrote: 24/08/2021 14:36 Zna li neko sta moze praviti problem da kada se spajam na 5ghz mrezu pise nema interneta. Preko 3 razlicita telefona pokuso ista stvar. Sva su podesavanja kao i sto treba da budu. Pokuso fabricki restart modema. Isto tako vec neki period primjetim da ponekad internet stane odnosno stranica se ceka 10 sekundi da ucita ili ukoliko sam u zoom pozivu isti zaledi i “zapinga” na 1000 ms.
Ako mozes, postavi screenshot postavki za 5Ghz mrezu da vidimo je li sve ok sa re strane.
123bih123

#5516 Re: Telemach BiH

Post by 123bih123 »

Benq wrote: 24/08/2021 14:40
123bih123 wrote: 24/08/2021 14:36 Zna li neko sta moze praviti problem da kada se spajam na 5ghz mrezu pise nema interneta. Preko 3 razlicita telefona pokuso ista stvar. Sva su podesavanja kao i sto treba da budu. Pokuso fabricki restart modema. Isto tako vec neki period primjetim da ponekad internet stane odnosno stranica se ceka 10 sekundi da ucita ili ukoliko sam u zoom pozivu isti zaledi i “zapinga” na 1000 ms.
Ako mozes, postavi screenshot postavki za 5Ghz mrezu da vidimo je li sve ok sa re strane.
Mreza mi je najmanji problem to nekao i zaboravim. Koristim ovu sporiju preko mobitela. Vazna mi je brzina na lanu. Ovaj problem sto zoom zapinga ubija me. Posao ne mogu normalno obaviti.
Image
Benq

#5517 Re: Telemach BiH

Post by Benq »

123bih123 wrote: 24/08/2021 14:56 Image
Hajde prebaci 802.11 mode u "A/N/AC-mix" pa testiraj kako ce ici.
Telemach

#5518 Re: Telemach BiH

Post by Telemach »

Path_finder wrote: 24/08/2021 14:37
Benq wrote: 23/08/2021 21:11 Tako je, sve ce sam da povuce, ti poslije samo podesi SSID i PW za wifi. Ako to ne pomogne, javi im se sa korisnickim podacima da izvrse detaljne provjere o cemu se radi.
Telemach wrote: 23/08/2021 21:11 Zdravo @Path_finder,
Hvala Benq i Telemach, javio sam se u inbox u nadi da se ovo rijesi. Lp
Zdravo Path_finder,
Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
Provjera Vašeg Ugovora je u toku. Zamolit ćemo Vas za malo strpljenja.
reeds

#5519 Re: Telemach BiH

Post by reeds »

Pozz Telemach..

Imam jedno pitanje, ako je moguce da se uradi nesto po tom pitanju, ako ste jos za brigu o korisnicima :D :D posto sam korisnik od samog pocetka i uvjek sa najjacim paketima :-D :-D, naravno ako ima za nas nekih pogodnosti uopce vise...

Naime, interesira me da li se moze dobiti treci EON BOX "gratis" da se ne placa cjena od 80 KM? U zamjenu za CAM MODUL koji koristim.

Od svih pogodnosti koje sam dobio od kako su izbacene Arene i kada je nastao onaj haos, dali ste mi samo da ne ne placam drugi EON box mjesecno 5km...

Ajde potrudite se :)
Telemach

#5520 Re: Telemach BiH

Post by Telemach »

reeds wrote: 24/08/2021 15:38 Pozz Telemach..

Imam jedno pitanje, ako je moguce da se uradi nesto po tom pitanju, ako ste jos za brigu o korisnicima :D :D posto sam korisnik od samog pocetka i uvjek sa najjacim paketima :-D :-D, naravno ako ima za nas nekih pogodnosti uopce vise...

Naime, interesira me da li se moze dobiti treci EON BOX "gratis" da se ne placa cjena od 80 KM? U zamjenu za CAM MODUL koji koristim.

Od svih pogodnosti koje sam dobio od kako su izbacene Arene i kada je nastao onaj haos, dali ste mi samo da ne ne placam drugi EON box mjesecno 5km...

Ajde potrudite se :)
Zdravo @reeds,
Zahvaljujemo se na javljanju. Vaš upit je proslijeđen kolegama iz Tima za brigu o korisnicima. Poziv možete očekivati u najkraćem mogućem roku. Zamolit ćemo Vas za malo strpljenja. Sigurni smo da ćemo pronaći rješenje na obostrano zadovoljstvo. Naša glavna misija je zadovoljstvo naših korisnika, potrudit ćemo se opravdati ukazano povjerenje.
rida1976

#5521 Re: Telemach BiH

Post by rida1976 »

@Telemach

Ja imam jednu primjedbu a ujedno i sugestiju za ubuduce kad je u pitanju zatamnjivanje određenih kanala. O cemu se zapravo radi. Vise puta se do sada desilo da zatamnite neki sadrzaj prije njegovog pocetka, pa tako sadrzaj koji je u toku bude zatamnjen bez potrebe. Jako je stupidna situacija kad gledate neki film i 15 minuta prije kraja vam iskoci da je sadrzaj zatamnjen, a ustvari naredni treba biti zatamnjen. Pretpostavljam da vam je to podeseno automatski po epg, pa kad se epg ne poklopi sa stvarnim stanjem ovo se desi. Smatram da je Telemach ozbiljna kompanija i da joj se ovo ne bi trebalo desavati. Valjda imate nekog u tehnickom centru koji ce "rucno" staviti tu restrikciju kad taj sadrzaj pocne, a nikako prije toga.
dend

#5522 Re: Telemach BiH

Post by dend »

rida1976 wrote: 24/08/2021 20:20 @Telemach

Ja imam jednu primjedbu a ujedno i sugestiju za ubuduce kad je u pitanju zatamnjivanje određenih kanala. O cemu se zapravo radi. Vise puta se do sada desilo da zatamnite neki sadrzaj prije njegovog pocetka, pa tako sadrzaj koji je u toku bude zatamnjen bez potrebe. Jako je stupidna situacija kad gledate neki film i 15 minuta prije kraja vam iskoci da je sadrzaj zatamnjen, a ustvari naredni treba biti zatamnjen. Pretpostavljam da vam je to podeseno automatski po epg, pa kad se epg ne poklopi sa stvarnim stanjem ovo se desi. Smatram da je Telemach ozbiljna kompanija i da joj se ovo ne bi trebalo desavati. Valjda imate nekog u tehnickom centru koji ce "rucno" staviti tu restrikciju kad taj sadrzaj pocne, a nikako prije toga.
Epg dostavlja valjda tv kanal

Za taj prijedlog treba ekipu imati koja ce sjediti i cekat zatamnjeni sadrzaj
Telemach

#5523 Re: Telemach BiH

Post by Telemach »

Zdravi @rida1976,
Zahvaljujemo se na javljanju i upućenim sugestijama. Zatamnjenjen određenih sadržaja se vrši shodno dostavljenim Zahtjevima od strane TV kuća i njihovom EPG. Nažalost, može se desiti propust, ukoliko se EPG ne poklapa sa sadržajem koji se emitira na kanalu, ili je naknadno došlo do izmjena u programskoj shemi za određeni dan. Kolege svakako vrše dodatne provjere kako bi izbjegli navedene situacije.
TheRealist

#5524 Re: Telemach BiH

Post by TheRealist »

S obzirom da ne dolazim često, blago rečeno, ima li kakvih najava novih kanala (ili starih, koje smo izgubili, i ovdje ne mislim na Arene)?
rida1976

#5525 Re: Telemach BiH

Post by rida1976 »

dend wrote: 24/08/2021 20:57

Epg dostavlja valjda tv kanal

Za taj prijedlog treba ekipu imati koja ce sjediti i cekat zatamnjeni sadrzaj
Bravo, nek si nam objasnio :thumbup:
Post Reply