Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Ajdinn4

#5476 Re: Telemach BiH

Post by Ajdinn4 »

Loki2k9 wrote: 21/08/2021 21:26
Bezveze komentar. Ljudi koji slusaju Bubu, Jalu i puse nargilu su stari do 25 godina i bas njima nije stalo da se peglaju po bankama i posti. Lakse je platiti klikom uz nargilu.
Jes kad bi znali. Iznenadio bi se koliko njih je tehnološki nepismeno, nemaju pojma ni da mogu kredit dopuniti preko interneta nego idu na kiosk
FrozenCastle

#5477 Re: Telemach BiH

Post by FrozenCastle »

U Njemačkoj ugostiteljski objekti, prodavnice i dalje čvrsto vjeruju u keš samo, postoje mjesta gdje ne možeš platiti karticom ni da hoćeš. Tako da opusti se.
Tesla Edison wrote: 21/08/2021 17:09
SindzaBG wrote: 21/08/2021 15:32

Ne, vec postoji mogucnost prosirenja liste kanala koji ce se naci u ponudi ;) Jos uvek nista nije zavrseno i radi se na tome!
Sto se tice digitalizacije BiH, to ce se sacekati...

Poz
Zemlja u kojoj ljudi ne vjeruju u elektronsko bankarstvo, jer nema "papirnatih odrezaka", i ne zaslužuje bilo kakav vid digitalizacije. Tužno, ali to je činjenica.

Dajte nargile, Jale, Bube, Trube i ostalog, jebeš tehnologiju...
nerminz

#5478 Re: Telemach BiH

Post by nerminz »

Ajdinn4 wrote: 22/08/2021 00:52 Jes kad bi znali. Iznenadio bi se koliko njih je tehnološki nepismeno, nemaju pojma ni da mogu kredit dopuniti preko interneta nego idu na kiosk
Ili bi se ti iznenadio kad bi znao koliko njih to zna, samo online ne mogu uplatiti 1KM ili nemaju karticu.
Kafići su puni jer nude besplatan WI-FI pa omladina, umjesto da uplati dopunu za internet, pije kafu u kafiću a internet FREE.
Ne rade to TEHNOLOŠKI NEPISMENI, nego SNALAŽLJIVI ljudi.
Malo je danas omladine koja je tehnološki nepismena.
Ma šta ti mislio o tome, ja ne poznajem nikoga ko to ne zna... i mnogo više od toga!
Ako naša današnja omladina išta zna, onda zna kako da se snađe da dopuni kredit ili koristi besplatan internet.
Bolje znaju to nego MATERNJI JEZIK!
Last edited by nerminz on 22/08/2021 15:50, edited 1 time in total.
Tesla Edison

#5479 Re: Telemach BiH

Post by Tesla Edison »

nerminz wrote: 22/08/2021 15:28
Ajdinn4 wrote: 22/08/2021 00:52 Jes kad bi znali. Iznenadio bi se koliko njih je tehnološki nepismeno, nemaju pojma ni da mogu kredit dopuniti preko interneta nego idu na kiosk
Ili bi se ti iznenadio kad bi znao koliko njih to zna, samo online ne mogu uplatiti 1KM ili nemaju karticu.
Malo je danas omladine koja je tehnološki nepismena toliko koliko ti misliš!
Nisam baš siguran.
nerminz

#5480 Re: Telemach BiH

Post by nerminz »

Tesla Edison wrote: 22/08/2021 15:49

Malo je danas omladine koja je tehnološki nepismena toliko koliko ti misliš!
Nisam baš siguran.
Očito ne poznaješ omladinu.
Sumnjam da postoji bilo kakva opcija za besplatan internet ili bilo kakav način da se dopuni kredit a da oni to ne znaju.
Manje o tome znaju stariji. Panzioneri npr... Oni imaju kartice ali vjerujem da dobar dio njih ne zna ONLINE dopuniti kredit (mnogim djeca i unuci podiŽu penzije), a imaš i mnogo onih koji se boje bilo kakvih ONLINE transakcija. Ali tu treba imati u vidu da su oni odrasli u nekom drugom vremenu i teško ih je sad mijenjati.
Stvari nisu baš proste. Ja recimo imam 2 kartice. Na jednoj držim ušteđevinu i nju ne koristim ni ONLINE ni na bankomatu. Ona mi slušzi samo ako mi zatreba više novca da s nje prebacim na dugu onoliko koliko mi treba. Drugu koristim za sve ostalo. PayPal, online kupovine,bankomat, vecinu plaćanja (gdje god jeto moguće). Nije da ne vjerujem ONLINE BANKARSTVU ali naprosto,zašto da rizikujem ako ne moram. Tako imaš ljudi kojim kartica služi isključivo da PODIGNU PLATU. Sve drugo plaćaju kešom. To ne znači da su tehnološki nepismeni, neko naprosto VOLI KEŠ!
kakaljin

#5481 Re: Telemach BiH

Post by kakaljin »

Kafići su puni jer nude besplatan WI-FI pa omladina, umjesto da uplati dopunu za internet, pije kafu u kafiću a internet FREE.
Ne rade to TEHNOLOŠKI NEPISMENI, nego SNALAŽLJIVI ljudi.
Malo je danas omladine koja je tehnološki nepismena.
Ma šta ti mislio o tome, ja ne poznajem nikoga ko to ne zna... i mnogo više od toga!
Ako naša današnja omladina išta zna, onda zna kako da se snađe da dopuni kredit ili koristi besplatan internet.
Bolje znaju to nego MATERNJI JEZIK!
Ako su toliko tehnološki pismeni zašto se ne zaposle ili pokrenu sopstveni biznis, a ne da traže gdje djaba mogu koristiti internet I cijeli dan ispijati kafu a briga ih za sopstvenu budućnost.

S da ne govorim o toj omladini koja kupi skupe telefone da bi se pokazali a vamo se žale da nemaju para

Odo smo u off topic
RandomAndCasual

#5482 Re: Telemach BiH

Post by RandomAndCasual »

:bih:
Tesla Edison wrote: 21/08/2021 17:09
SindzaBG wrote: 21/08/2021 15:32

Ne, vec postoji mogucnost prosirenja liste kanala koji ce se naci u ponudi ;) Jos uvek nista nije zavrseno i radi se na tome!
Sto se tice digitalizacije BiH, to ce se sacekati...

Poz
Zemlja u kojoj ljudi ne vjeruju u elektronsko bankarstvo, jer nema "papirnatih odrezaka", i ne zaslužuje bilo kakav vid digitalizacije. Tužno, ali to je činjenica.

Dajte nargile, Jale, Bube, Trube i ostalog, jebeš tehnologiju...
Ogromna vecina ljudi nema potrebe za elektro bankarstvo jer im mjesecna primanja jedva sastave kraj sa krajem.

U Sarajevu gdje ima masa uhljeba na opstinskoj kantonalnoj federalnoj i drzavnoj sisi, i raznoraznim drzavnim ii ostal8m organizacijama i institucijama, elektronsko bankarstvo i ima smisla mozda.

Evo ja ga imam i cesto se zapitam zasto ga imam i zasto placam dodatno da bi ga imao.

Sica je, nije do toga, al ...

De ti navedi te strasne prednosti elektronskog bankarstva koje redovno na dnevnoj bazi koristis - minus sto mjesecno platis racune pa eto kao nisi stajao 5 minuta u redu negdje
Benq

#5483 Re: Telemach BiH

Post by Benq »

Vratite se na temu, ode ovo u offtopic..
semirsar

#5484 Re: Telemach BiH

Post by semirsar »

Benq wrote: 22/08/2021 17:14 Vratite se na temu, ode ovo u offtopic..
i ti se nes' uspav'o... bris'o si nes' sto nije trebalo, a u sklopu teme je, a ovo si ostavio, ne valja to vala, jok bogumi :skoljka:
kakaljin

#5485 Re: Telemach BiH

Post by kakaljin »

semirsar wrote: 22/08/2021 18:00
Benq wrote: 22/08/2021 17:14 Vratite se na temu, ode ovo u offtopic..
i ti se nes' uspav'o... bris'o si nes' sto nije trebalo, a u sklopu teme je, a ovo si ostavio, ne valja to vala, jok bogumi :skoljka:
I ja gledam off topic predugo stoji a žalbe na uslugu se brišu brzinom svjetlosti, i jos nista ne napisu kao razlog brisanja. Kao što je sad napisano da se vratimo temi
semirsar

#5486 Re: Telemach BiH

Post by semirsar »

semirsar wrote: 09/08/2021 20:53
Telemach wrote: 09/08/2021 08:36
Zdravo @semirsar,
Zahvaljujemo se na povjerenju koje nam ukazujete. SK 4K kanal je dostupan isključivo putem EON BOX-a i to je za sada nepromijenjeno. Uvijek se trudimo da korisnicima ponudimo najbolji kvalitet usluga, tako da ćemo i dalje raditi na unapređenju u svakom smislu i nadamo se da ćemo uskoro moći da Vas obavijestimo da je navedeni kanal dostupan i putem CAM modula. Stojimo na raspolaganju za sva dodatna pitanja.
Postovani, vidim, krenuo nas razgovor, mnogo ugodniji od onijeh generickih, napamet naucenih odgovora :)
pa da iskoristim priliku i jopet nesto priupitam, naime...
Upload, velika mana i falinka vase internet ponude, da li, i kada, cete povecati isti, barem na... recimo, minimalno 10% visine downloada ovisno o paketu?

unaprijed zahvalan na odgovoru,

Lijep pozdrav,

Jos uvijek... vas

Image
semirsar wrote: 20/08/2021 03:03
Telemach wrote: 19/08/2021 20:00
Zdravo nerminz,
Za konkretne slučajeve i zahtjeve za intervencijama na lokaciji Vašeg priključka preporučujemo Vam da prvo kontaktirate korisnički servis, telefonom ili e-mailom. Za razliku od ljudi iz tehničke podrške, kojima je jedina obaveza kontakt s Vama i rješavanje odnosno prosljeđivanje Vaših zahtjeva nadležnim službama, ljudi koji pripadaju administraciji na temi imaju donekle ograničeno vrijeme koje mogu posvetiti odgovaranju na ovom forumu. Stoga Vas molimo za strpljenje - iako možda nećemo biti u prilici da odgovorimo na svaku poruku, garantujemo Vam da će ona biti pročitana. Naravno, ako niste uspjeli da preko korisničkog servisa dobijete pomoć ili potrebnu informaciju, stojimo Vam na raspolaganju - jedan od razloga kreiranja ovog foruma je i želja za stalnim poboljšanjem odnosa prema korisnicima kroz poboljšanje rada naših službi. Budite slobodni da nam se javite u inbox, rado ćemo izvršiti sve potrebne provjere za Vas i odgovoriti na Vaše upite.
:-) aj, nek ste priznali, da je vas :mrgreen:
nego, ne odgovoriste na moj zadnji upit...
je l' to nijesam vise vas,
i ako sam jos uvijek
Image
Telemach wrote: 20/08/2021 08:12
Zdravo @semirsar,
Izvinjavamo se zbog propusta. Zamoliti ćemo Vas da nam ponovo dostavite Vaš upit kako bi Vam mogli pružiti potrebne infromacije. Stojimo Vam na raspolaganju.
Eto ga, gore skroz na vrhu u prvom postu, podebljat' crvenom bojom :mrgreen:
jesam tezak, priznam, ali da vas mi korisnici ne handrimo ne bi bili ni upola kakvi ste sad :-)

P.S. Hvala @Benq na pomoci pronalaska posta :thumbup:

P.P.S. @Telemach jedno potpitanje... a sto bolan ne napravite svoj forum :-)
warzone

#5487 Re: Telemach BiH

Post by warzone »

'Ta ce pentagon, koje se ovdje tajne vrte LOL
crnivrag wrote: 21/08/2021 09:28
markma wrote: 21/08/2021 09:14 Zna li se koji to kanali stizu?
Ne zna se još, Sindža jutros zaključao blog i forum, i omogućio pristup samo ljudima sa pozivnicom.

To radi kad želi samo određenom broju ljudi da prenese neku tajnu informaciju koju onda obriše i ponovo pusti blog za javnost.
zubi

#5488 Re: Telemach BiH

Post by zubi »

warzone wrote: 23/08/2021 08:51 'Ta ce pentagon, koje se ovdje tajne vrte LOL
crnivrag wrote: 21/08/2021 09:28

Ne zna se još, Sindža jutros zaključao blog i forum, i omogućio pristup samo ljudima sa pozivnicom.

To radi kad želi samo određenom broju ljudi da prenese neku tajnu informaciju koju onda obriše i ponovo pusti blog za javnost.
:lol:
Telemach

#5489 Re: Telemach BiH

Post by Telemach »

semirsar wrote: 22/08/2021 23:54
semirsar wrote: 09/08/2021 20:53

Postovani, vidim, krenuo nas razgovor, mnogo ugodniji od onijeh generickih, napamet naucenih odgovora :)
pa da iskoristim priliku i jopet nesto priupitam, naime...
Upload, velika mana i falinka vase internet ponude, da li, i kada, cete povecati isti, barem na... recimo, minimalno 10% visine downloada ovisno o paketu?

unaprijed zahvalan na odgovoru,

Lijep pozdrav,

Jos uvijek... vas

Image
semirsar wrote: 20/08/2021 03:03
:-) aj, nek ste priznali, da je vas :mrgreen:
nego, ne odgovoriste na moj zadnji upit...
je l' to nijesam vise vas,
i ako sam jos uvijek
Image
Telemach wrote: 20/08/2021 08:12
Zdravo @semirsar,
Izvinjavamo se zbog propusta. Zamoliti ćemo Vas da nam ponovo dostavite Vaš upit kako bi Vam mogli pružiti potrebne infromacije. Stojimo Vam na raspolaganju.
Eto ga, gore skroz na vrhu u prvom postu, podebljat' crvenom bojom :mrgreen:
jesam tezak, priznam, ali da vas mi korisnici ne handrimo ne bi bili ni upola kakvi ste sad :-)

P.S. Hvala @Benq na pomoci pronalaska posta :thumbup:

P.P.S. @Telemach jedno potpitanje... a sto bolan ne napravite svoj forum :-)
Zdravo @semirsar,
Zahvaljujemo se na Vašem javljanju.
Konstantno radimo na unapređenju naših servisa i sadržaja. Ukoliko u narednom periodu dođe do konkretnih izmjena i povećanja internet brzina, kao i do sada sve korisnike ćemo rado informisati. U ovom trenutku nemamo precizniju informaciju vezanu za Vaš upit.
Budući da već niz godina imamo uspješnu komunikaciju sa našim korisnicima ovdje na temi, nije u planu kreiranje novog foruma.
sizif

#5490 Re: Telemach BiH

Post by sizif »

Uskoro mi istice ugovor pa me interesuje kakva je procedura prilikom prestanka koristenja tm usluga posto cu najvjerovatnije potraziti drugog operatera.
semsasuljakovic

#5491 Re: Telemach BiH

Post by semsasuljakovic »

sizif wrote: 23/08/2021 13:06 Uskoro mi istice ugovor pa me interesuje kakva je procedura prilikom prestanka koristenja tm usluga posto cu najvjerovatnije potraziti drugog operatera.
Procedura je da te sada zovu razni operateri dok se ne dogovorite da ostaneš na Telemachu :D

Čim ti istekne ugovor samo uzmeš svu opremu i odneseš im u poslovnicu i to je to. Naravno, prvo platiš neizmirene obaveze.
sizif

#5492 Re: Telemach BiH

Post by sizif »

semsasuljakovic wrote: 23/08/2021 13:07
sizif wrote: 23/08/2021 13:06 Uskoro mi istice ugovor pa me interesuje kakva je procedura prilikom prestanka koristenja tm usluga posto cu najvjerovatnije potraziti drugog operatera.
Procedura je da te sada zovu razni operateri dok se ne dogovorite da ostaneš na Telemachu :D

Čim ti istekne ugovor samo uzmeš svu opremu i odneseš im u poslovnicu i to je to. Naravno, prvo platiš neizmirene obaveze.
Hvala na odgovoru.
bakiano

#5493 Re: Telemach BiH

Post by bakiano »

Pozdrav,

Posto ne mogu trenutno pronaci ugovor od telemacha a znam da sam potpisao nekad u oktobru 2019te godine, ali na stranici mojtelemach vidim da pise aktivacija eon light paketa 12.05.2020.

Da li mi istice ugovor sad u oktoboru s obzirom da sam potpisao na 24 mjeseca ili u 2022 zbog aktivacije drugog paketa?
kakaljin

#5494 Re: Telemach BiH

Post by kakaljin »

bakiano wrote: 23/08/2021 13:51 Pozdrav,

Posto ne mogu trenutno pronaci ugovor od telemacha a znam da sam potpisao nekad u oktobru 2019te godine, ali na stranici mojtelemach vidim da pise aktivacija eon light paketa 12.05.2020.

Da li mi istice ugovor sad u oktoboru s obzirom da sam potpisao na 24 mjeseca ili u 2022 zbog aktivacije drugog paketa?
Ta aktivacija zna pisati kada se neka promjena desi. Tako da trebas provjeriti tj da nadjes ugovor ili da ih nazoves ili ovdje pitas do kada ti ugovor vazi
Telemach

#5495 Re: Telemach BiH

Post by Telemach »

Zdravo sizif,
Žao nam je ukoliko je raskid Vaša konačna odluka.
Da bi se raskinuo pretplatnički Ugovor, potrebno je da ispoštujemo proceduru raskida Ugovora predviđenu Uslovima poslovanja, te da nosilac Ugovora ili posrednik potpiše zahtjev za raskid u najbližem Korisničkom servisu https://telemach.ba/podrska/kontakt/prodajna-mjesta
Također, je neophodno da se izmire obaveze sa danom podnošenja zahtjeva, kao i da se izvrši povrat zadužene opreme, kako bi se mogao uvažiti zahtjev za raskid.
Telemach

#5496 Re: Telemach BiH

Post by Telemach »

bakiano wrote: 23/08/2021 13:51 Pozdrav,

Zdravo bakiano,
Vaša Ugovorna obaveza ističe 24 mjeseca nakon obnove Ugovora.
Kako bismo izvršili detaljnu provjeru i pružili povratne informacije predlažemo da nam dostavite broj Ugovora u inbox.
tap3ah75

#5497 Re: Telemach BiH

Post by tap3ah75 »

Ček ba .... jer to sad nemamo gdje ni Reala i Barsu gledati?
Ja tek za vikend skontao.
:run:
kakaljin

#5498 Re: Telemach BiH

Post by kakaljin »

tap3ah75 wrote: 23/08/2021 14:45 Ček ba .... jer to sad nemamo gdje ni Reala i Barsu gledati?
Na areni je spanska liga, a od slijedece sezone na areni je i engleska liga
tap3ah75

#5499 Re: Telemach BiH

Post by tap3ah75 »

kakaljin wrote: 23/08/2021 14:49
tap3ah75 wrote: 23/08/2021 14:45 Ček ba .... jer to sad nemamo gdje ni Reala i Barsu gledati?
Na areni je spanska liga, a od slijedece sezone na areni je i engleska liga
Auuuuuuu
Pa ne valja to.
Engleza gledam i ponekad Špance.

Njemačka, Italija, Francuska me ne zanima.
laik1981

#5500 Re: Telemach BiH

Post by laik1981 »

Kolike su sanse da se arene vrate na telemach u dogledno vrijeme? Bez arena vise ne djeluju kao ozbiljan igrac.. U zadnjih pola godine vise koristim iptv liste nego telemach..
Post Reply