Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Naslovnica

#46576 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Sve si u pravu gejmeru, samo opleti po studijama.
:thumbup:
gamer4ever

#46577 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by gamer4ever »

Naslovnica wrote: 22/08/2021 11:11 Sve si u pravu gejmeru, samo opleti po studijama.
Ne ipak sam shvatio da si ti upravu. Nauka se ne bazira na istrazivanjima i provjerenim informacijama, nego samo na misljenju pojedinaca, pa cije zvuci zanimljivo to se prihvati, a dokazi nisu potrebni :thumbup:
avetinja

#46578 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by avetinja »

Capljina74 wrote: 22/08/2021 10:49 Sinofarm je žena dobila u Srbiji na njeno insistiranje.

Ja sam 31.12. legao u bolnicu. Bio na poluintezivnoj. Poslije u martu kada je žena zakačila ja se na njen nagovor testirao, bio pozitivan. Nisam imao neke simptome. Znači da postoji unakrsna reakcija.

Zbog te situacije nisam se vakcinisao.
Žao mi je zbog tih dešavanja. Nadam se da je sada sve u redu.
Hvala na odgovoru.

Ne znam čime se baviš, ali djeluješ mi kao neko ko vlada materijom. Mogu li ti postaviti dva neobavezna, malo drugačija pitanja? Šta misliš do kada će ovo sve trajati? Moja optimistična prognoza bila je da će se sve završiti sa ljetom 2022. godine, ali nekako stičem dojam da se situacija produbljuje.

Ovo drugo pitanje je malo kontroverzno, mada mislim da nije za odbaciti. Da li misliš da je ovo projekat čiji je cilj loš za ljude? Neko će reći da je to teorija zavjere, u redu, poštujem tuđe mišljenje, ali sjećam se kada su u aprilu/maju neki govorili o zelenim pasošima i bivali napadani i ismijavani zbog toga, a danas vidimo da je to realnost.

Moje mišljenje je da smo pogriješili onoga trenutka kada smo dozvolili upotrebu naziva "novo normalno", jer ovo nije, ne može i ne smije biti normalna svakodnevnica.
Capljina74

#46579 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

gamer4ever wrote: 22/08/2021 11:14
Naslovnica wrote: 22/08/2021 11:11 Sve si u pravu gejmeru, samo opleti po studijama.
Ne ipak sam shvatio da si ti upravu. Nauka se ne bazira na istrazivanjima i provjerenim informacijama, nego samo na misljenju pojedinaca, pa cije zvuci zanimljivo to se prihvati, a dokazi nisu potrebni :thumbup:
Provjerena informacije koje su nam servirali:

Vakcinalni imunitet doživotan, vakcinalni imunitet bolji od preležanog.

To su tvrdili, a ti si vjerovao.

Tvrdili su da ne šire virus i ti to još uvijek vjeruješ.

Hoćemo li dalje?

Teška si "telegencija.
Capljina74

#46580 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

avetinja wrote: 22/08/2021 11:18
Capljina74 wrote: 22/08/2021 10:49 Sinofarm je žena dobila u Srbiji na njeno insistiranje.

Ja sam 31.12. legao u bolnicu. Bio na poluintezivnoj. Poslije u martu kada je žena zakačila ja se na njen nagovor testirao, bio pozitivan. Nisam imao neke simptome. Znači da postoji unakrsna reakcija.

Zbog te situacije nisam se vakcinisao.
Žao mi je zbog tih dešavanja. Nadam se da je sada sve u redu.
Hvala na odgovoru.

Ne znam čime se baviš, ali djeluješ mi kao neko ko vlada materijom. Mogu li ti postaviti dva neobavezna, malo drugačija pitanja? Šta misliš do kada će ovo sve trajati? Moja optimistična prognoza bila je da će se sve završiti sa ljetom 2022. godine, ali nekako stičem dojam da se situacija produbljuje.

Ovo drugo pitanje je malo kontroverzno, mada mislim da nije za odbaciti. Da li misliš da je ovo projekat čiji je cilj loš za ljude? Neko će reći da je to teorija zavjere, u redu, poštujem tuđe mišljenje, ali sjećam se kada su u aprilu/maju neki govorili o zelenim pasošima i bivali napadani i ismijavani zbog toga, a danas vidimo da je to realnost.

Moje mišljenje je da smo pogriješili onoga trenutka kada smo dozvolili upotrebu naziva "novo normalno", jer ovo nije, ne može i ne smije biti normalna svakodnevnica.
Hvala.

Svi smo ok.

Koliko će trajati...

Ovim što rade samo produžavaju stanje.

Ljudima je dosta laži. Čeka nas i dosta lošija ekonomska situacija.

Tek će nastati tumbanje i veliko sranje.

Prošle godine kada je ono govno Vučić najavio zaključavanje ljudi su upali u skupštinu i heftu je SAJ i žandarmerija tukla protestante dok nije sve završilo.
gamer4ever

#46581 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by gamer4ever »

Capljina74 wrote: 22/08/2021 11:20

Hoćemo li dalje?

Teška si "telegencija.
Niko ne kaze da je nauka nepogresiva. Ali tvoje teorije se baziraju bas na nicemu. To su samo tvoje teorije, i nista vise. Ne mora znaciti da je tako, tj velika vjerovatnoca je da nisi upravu, bazirano na dokazima koje imamo do sada.
Ne sjecam se da je stav struke bio da je vakcinalni imunitet dozivotan. Uvijek se govorilo da se ne zna koliko ce trajati.
Pa i ne sire originalni soj i alpha soj, taj problem se pojavio sa delta sojem
avetinja

#46582 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by avetinja »

Capljina74 wrote: 22/08/2021 11:23
Hvala.

Svi smo ok.

Koliko će trajati...

Prošle godine kada je ono govno Vučić najavio zaključavanje ljudi su upali u skupštinu i heftu je SAJ i žandarmerija tukla protestante dok nije sve završilo.
Da, sjećam se toga. To su, ako se ne varam, prvi protesti protiv mjera u svijetu. Imali su i niz drugih zahtjeva, ali među njima bio je i taj zahtjev kao jedan koji se nalazio na samom vrhu liste. I nakon toga odustalo se od mjera.
Capljina74

#46583 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

:mrgreen:
gamer4ever wrote: 22/08/2021 11:28

Hoćemo li dalje?

Teška si "telegencija.
Niko ne kaze da je nauka nepogresiva. Ali tvoje teorije se baziraju bas na nicemu. To su samo tvoje teorije, i nista vise. Ne mora znaciti da je tako, tj velika vjerovatnoca je da nisi upravu, bazirano na dokazima koje imamo do sada.
Ne sjecam se da je stav struke bio da je vakcinalni imunitet dozivotan. Uvijek se govorilo da se ne zna koliko ce trajati.
Nauka... Hahahaha...

Hahahaha...

Pa medicinske sestre sa srednjom znaju da ne postoji vakcina koja daje doživotan imunitet,

Da vakcinalni imunitet nije prinjeti preležanom...

Ti nemaš veze.

Za sve što tvrdim stoji dvadeset godina škole i iskustvo.

Od samog početka nas lažu i to lažu kao psi čim zinu.
Trappist

#46584 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

gamer4ever wrote: 22/08/2021 11:28

Hoćemo li dalje?

Teška si "telegencija.
Jesi se nadovezao na taj delta soj, koji su nas kurac onda godinu i po jebavali sa prethodnim sojevima koji su, prema tvojim upisima, sega sala naspram delta soja. Evo delta soj kruzi u BiH 3 mjeseca pa nema mrtvih po ulicama jos...
Capljina74

#46585 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

avetinja wrote: 22/08/2021 11:40
Capljina74 wrote: 22/08/2021 11:23
Hvala.

Svi smo ok.

Koliko će trajati...

Da, sjećam se toga. To su, ako se ne varam, prvi protesti protiv mjera u svijetu. Imali su i niz drugih zahtjeva, ali među njima bio je i taj zahtjev kao jedan koji se nalazio na samom vrhu liste. I nakon toga odustalo se od mjera.
Isto veče kada su Srbijanci podivljali on je izašao i rekao kao ja se to šalio, nisam bio ozbiljan.
splinter

#46586 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by splinter »

:
Capljina74 wrote: 22/08/2021 10:58
splinter wrote: 22/08/2021 00:54 @Medobrundo25
@Capljina74
Ali i ostali Homer i sad ne znam sviju hvala.
Nisam se vakcinisao prvobitno iz čisto tehničkih razloga, a osim toga imam i antitjela.
E onda me počelo kopkati koliko će to trajati pa sam prolongirao cijepljenje.
Eto sad znam da prirodni imunitet traje bar u mom slucaju evo sad će i 9 mjeseci, a redovno sam (od svojih para naravno) radio serološko ispitivanje svako mjesec i po otprilike.
Nikad nisam imao neku visoku koncentraciju antitjela ali ni ova prisutna nije opala ni najmanje za cijelo ovo vrijeme.
Lično mislim da je prirodni imunitet na duže staze barem bolji od vještačkog. Davno sam pisao da se nakon infekcije, odnosno u periodu kad možemo govoriti o virusnoj remisiji, organizam bukvalno izoluje male "đepove" virusa kako bi "obučavao" B ćelije na virusni antigen. Npr otuda neki ljudi osjećaju pojedine simptom, prije svega stomačne tegobe i mjesecima poslije infekcije.
Mislim da će kod takvih ljudi imunitet trajati godinama, da ne kažem doživotno.
Čak se takav imuni odgovor prije prilagoditi novim sojevima.
Opet kažem, ja imam antitijela i nisam se cijepio na vlastitu odgovornost. Osim toga hoću da sam skroman doprinos nauci :-D
Podržavam razvoj cjepiva kao i masovnu imunizacija ali se ne slažem sa nekim stvarima i mislim da su neke greške počinjene.
Misliš, jarane, da postoji premunicija? "Prljavi imunitet"?
Pa neka vrsta. Možda ne baš kao npr kod životinja babezioze, ali ubijeđen sam da virus pod određenim kontrolisanim uslovima od strane imuniteta ostane mnogo duže u organizmu nego što mislimo.
gamer4ever

#46587 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by gamer4ever »

Capljina74 wrote: 22/08/2021 11:41
Nauka... Hahahaha...

Hahahaha...

Pa medicinske sestre sa srednjom znaju da ne postoji vakcina koja daje doživotan imunitet,

Ti nemaš veze.

Nigdje ja nisam ni napisao da se ne slazem sa tobom u vezi toga da imunitet stecen vakcinom nije dozivotan i da nije bolji od prelezanog. Problem je u nekim drugim tvojim tvrdnjama koje su nevjerovatne i neobicajene :

1. Vakcine unistavaju imunitet kod ljudi koji se prelezali covid. Nigdje nijednog dokaza, ni case study
2. Delta soj je izazvan vakcinama, a nastao u zemlji sa jako niskom stopom vakcinacije.
3. Samo kineske vakcine stvaraju celijski imunitet, a postoji hrpa dokaza da i druge vakcine stvaraju celijski imunitet.
4. Vakcine ne mogu stiti protiv sirenja zaraze jer ne stvaraju IgA antitijela, a postoji hrpa dokaza da su ipak stitile, barem od originalnog i alpha soja, iako nisu ni tada stvarale Iga antitijela
armin071

#46588 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by armin071 »

Raduje što naučna “ljevica” i “desnica” ovog foruma približavaju stavove na ovom podforumu uz ignore ovih par google mrna botova.
Medobrundo25

#46589 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Medobrundo25 »

armin071 wrote: 22/08/2021 12:21 Raduje što naučna “ljevica” i “desnica” ovog foruma približavaju stavove na ovom podforumu uz ignore ovih par google mrna botova.
Ocigledno je ogromno pomjeranje i usaglasavanje misljenja u skorije vrijeme da nas neko sve realno jebe. I teski zagovornici mjera, opasnosti od virusa itd su okrenuli pricu kako je dosta vise svega i ds je vrijeme za povratak na normalan zivot. Cak vecina uvidja da je "struka" koja nam se servira obicna baba Vanga i da ljudi lupetaju iz dana u dan. Lazu, petljaju ili jednostavno nemaju pojma. Vakcine su tu, ima ih dovoljno , zar nam tada nije obecan kraj? Kome nije jasno da ovo vise nema veze sa bolescu taj definitivno ima problem u svojoj glavi. Ismijavanje "teorija zavjere" vise i nema, jer realno vecina i nisu teroje zavjere nego cinjenice ( naravno osim 5g budalastinja, nano cipova itd). Vidjet cemo kako ce se sve odvijati dalje, mozda se nesto i promijeni ako se uspiju okrenuti vladajuce strukture u EU u sto cisto sumnjam.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#46590 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

Capljina74 wrote: 22/08/2021 11:43...
Šta ti, kao neko koje iz struke i ko je preležao Koronu preporučuješ nekome kao što sam ja, koji se nije vakcinisao, koji se jedno vrijeme lomio da to uradi sa Sinofarmom, ali sam odustao jer draga neće ni da čuje ("ti se vakciniši, ja neću").

Vakcinisati se ili bildati prirodni imunitet?
Capljina74

#46592 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

gamer4ever wrote: 22/08/2021 12:03
Capljina74 wrote: 22/08/2021 11:41
Nauka... Hahahaha...

Hahahaha...

Ti nemaš veze.

Nigdje ja nisam ni napisao da se ne slazem sa tobom u vezi toga da imunitet stecen vakcinom nije dozivotan i da nije bolji od prelezanog. Problem je u nekim drugim tvojim tvrdnjama koje su nevjerovatne i neobicajene :

1. Vakcine unistavaju imunitet kod ljudi koji se prelezali covid. Nigdje nijednog dokaza, ni case study
2. Delta soj je izazvan vakcinama, a nastao u zemlji sa jako niskom stopom vakcinacije.
3. Samo kineske vakcine stvaraju celijski imunitet, a postoji hrpa dokaza da i druge vakcine stvaraju celijski imunitet.
4. Vakcine ne mogu stiti protiv sirenja zaraze jer ne stvaraju IgA antitijela, a postoji hrpa dokaza da su ipak stitile, barem od originalnog i alpha soja, iako nisu ni tada stvarale Iga antitijela
Opet lažeš!
Fauja Singh

#46593 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Fauja Singh »

Challenger_ wrote: 22/08/2021 13:12
Šta ti, kao neko koje iz struke i ko je preležao Koronu preporučuješ nekome kao što sam ja, koji se nije vakcinisao, koji se jedno vrijeme lomio da to uradi sa Sinofarmom, ali sam odustao jer draga neće ni da čuje ("ti se vakciniši, ja neću").

Ovo i mene interesuje. Ja sam prelezao koronu, 2-3 dana imao temperaturu, kretao se citavo vrijeme, standardno gubitak cula mirisa i ukusa... saturacija bila dobra.
Sad sam u dilemi da li se vakcinisati i kojom vakcinom.
Kontam ako se ne vakcinisem i opet zarazim , a s obzirom da sam vec prelezao i prosao sa blazom klinickom slikom, valjda ne bi trebao iduci put zaglaviti na respiratoru i sl.
Kolegica mi poznaje osobu koja je imala koronu, vakcinisla se Pfizerom i evo opet se zarazila. Oba puta teza klinicka slika.
Naslovnica

#46595 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

spinel_ wrote: 22/08/2021 13:36

Image
Ovo nekakva zajebancija?
Trappist

#46596 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

Image
Kako bi se ponasali da im dodje virus koji je smrtnonosniji od 0.5% ili tako nesto. Sta da im ebola dodje, automatski bi svi sami sebe poubijali, za svaki slucaj.
Capljina74

#46597 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

Burazeru,
To je jako nezahvalno, ali da ti pokušam ovako reći... Žena kada je odlučila da primi vakcinu nisam je zaustavljao, samo preporučio Kineza.
avetinja

#46598 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by avetinja »

Image
Kako je svijet postao nakazan.

Prije godinu dana spominjali su agendu do 2030. godine i smanjenje broja ljudi na zemlji. Sada kada ovo gledam uopšte me ne čudi mogućnost istinitosti toga plana.
Capljina74

#46599 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

Fauja Singh wrote: 22/08/2021 13:29

Ovo i mene interesuje. Ja sam prelezao koronu, 2-3 dana imao temperaturu, kretao se citavo vrijeme, standardno gubitak cula mirisa i ukusa... saturacija bila dobra.
Sad sam u dilemi da li se vakcinisati i kojom vakcinom.
Kontam ako se ne vakcinisem i opet zarazim , a s obzirom da sam vec prelezao i prosao sa blazom klinickom slikom, valjda ne bi trebao iduci put zaglaviti na respiratoru i sl.
Kolegica mi poznaje osobu koja je imala koronu, vakcinisla se Pfizerom i evo opet se zarazila. Oba puta teza klinicka slika.
Ako si preležao Kinez je zakon.

Tu je problem politike. Ne priznaju ga u EU.
spinel_

#46600 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Naslovnica wrote: 22/08/2021 13:41

Image
Ovo nekakva zajebancija?
Nazalost nije.

https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... lians.html
Locked