Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Capljina74

#46226 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

spinel_ wrote: 19/08/2021 20:16
belfy wrote: 19/08/2021 20:02

struka nalozila koje ce parole nositi/promovisati voditelji...!? :lol: :-)
Ok. Ako nije struka nalozila da se to mora nositi s takvim natpisom zasto onda ne vidjamo random bedzeve u kojima ce neko nositi npr parolu "misli na sebe, ne cijepi se". A mozda se upravo ta nedozvoljena parola kroz koju godinu pokaze kao istinita. A nadam se da nece.
Ovdje se krije najveća opasnost - autoimune bolesti.

To je problem o kome ne govore.

Sam virus ima dobar potencijal da ih izaziva. Sama citokinska oluja nešto govori i podatak da presing kortikosteroidima daje rezultat dovoljno će reći onom koji želi da čuje.
RtrnOfSalisbury

#46227 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by RtrnOfSalisbury »

doklena je lagahna prehlada sto ce kako rekose neki forumski mislijoci potrajat nekolko hefti i niko je se sjecati nece :D
inace prico sam sa salkanom, jednijem od vecije strucnjaka i kae da ce bit vremena da kome srce iste more upisat tu mikronsku biologiju i zavrsit prije neg sto korona ode. na moje tvrdnje da ce do ng sve glede a u svezi korone bit fergangenhajt, samo se nasmijo :run:
MorningStar

#46228 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MorningStar »

RtrnOfSalisbury wrote: 19/08/2021 20:28 doklena je lagahna prehlada sto ce kako rekose neki forumski mislijoci potrajat nekolko hefti i niko je se sjecati nece :D
inace prico sam sa salkanom, jednijem od vecije strucnjaka i kae da ce bit vremena da kome srce iste more upisat tu mikronsku biologiju i zavrsit prije neg sto korona ode. na moje tvrdnje da ce do ng sve glede a u svezi korone bit fergangenhajt, samo se nasmijo :run:
Da nije upo mrtav hodajuci na cesti ?
Naslovnica

#46229 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Da ponovim, evo šta kaže Zavod za javno zdravstvo KS.

https://www.kzzosa.ba/Publication/Read/ ... akcinacije

ZAŠTO SE TREBA VAKCINISATI?
Vakcinacija je najdjelotvorniji način zaštite od bolesti COVID-19 i najučinkovitiji način suzbijanja širenja pandemije. Vakcinisanjem štitite sebe i osobe s kojima živite ili s kojima dolazite u kontakt. Sve registrirane vakcine u BiH i Evropskoj uniji djelotvorno štite od težih oblika bolesti, hospitalizacije i smrtnih ishoda.

Jesu li ovo napisali Klix i Avaz, ili Zavod za javno zdravstvo, struka?!
RtrnOfSalisbury

#46230 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by RtrnOfSalisbury »

MorningStar wrote: 19/08/2021 20:31
RtrnOfSalisbury wrote: 19/08/2021 20:28 doklena je lagahna prehlada sto ce kako rekose neki forumski mislijoci potrajat nekolko hefti i niko je se sjecati nece :D
Da nije upo mrtav hodajuci na cesti ?

kooo, salkan :shock: ne znas ti salku, salko sto rece to ne izvrnu niti jedan forumski mislijoc al nije him zamjerovat...mnogo veca i teza muda se znoje
laik1981

#46231 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

homer2go wrote: 19/08/2021 19:51 Minvajl u Velikoj Britaniji, vladajući fašistički režim bespotrebno ubija svoje građane.

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/koje ... /210819090

Šta mi da očekujemo, kad se ovako ponašaju prema svojim podanicima.
VB je nova Svedska..
Humljanin

#46232 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Humljanin »

E haj mi ovo neko objasni. Kako je ovo normalno?

homer2go

#46233 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by homer2go »

Capljina74 wrote: 19/08/2021 20:22
spinel_ wrote: 19/08/2021 20:16

Ok. Ako nije struka nalozila da se to mora nositi s takvim natpisom zasto onda ne vidjamo random bedzeve u kojima ce neko nositi npr parolu "misli na sebe, ne cijepi se". A mozda se upravo ta nedozvoljena parola kroz koju godinu pokaze kao istinita. A nadam se da nece.

Sam virus ima dobar potencijal da ih izaziva. Sama citokinska oluja nešto govori i podatak da presing kortikosteroidima daje rezultat dovoljno će reći onom koji želi da čuje.

Od sredine Januara 2019 otkad baš pozorno pratim ovu Pandemiju (i psujem prokletu sudbinu što me nagradila da živim u ovako zanimljivim vremenima) moji problemi sa strukom su bili sljedeći.

Imunitet krda - to nikad nisam mogao shvatiti kako neko može u istu rečenicu staviti corona virus i imunitet krda u smislu da će imunitet krda zaštiti kompletnu populaciju. Virus koji je sličan gripi i koji stalno mutira, koji živi u onim šišmišima maltene u simbiozi, meni to nikad nije zvučalo moguće. Da će se na neki način stvoriti balans između homo sapiensa i corone, to da, prebolit ćemo je nekoliko puta, vakcinisat se i Corona će mutirati da ne uzima previše od nas, to da. I naravno, mnogi će se razboliti teško a mnogi i podleći bolesti.

Ove mjere epidemiološke - meni su u početku izgledale kao prilično racionalan pristup, u smislu da se organizovano suočimo sa virusom i nekako organizovano se svi zarazimo. a ne da bude, hajdmo sad svi skupa od jednom. (Ovdje se referiram na Evropu, Kina, Australija su druga priča). Međutim, nisam mogao vjerovati da ljudi stvarno vjeruju u sprječavanje širenja virusa ovim mjerama epidemiološkim. Mislim, halo virus koji se širi zrakom kao aerosol i kapljično. Isto nisam nikad shvatio kako su ljudi ikad mogli pomisliti da Corona ima lice stranca u samoposluzi. U 80% slučajeva Corona ima lice drage i bliske osobe ili radnog kolege.

I danas mi je nevjerojatano da toliki broj ljudi vjeruje da je medicina egzaktna nauka, pa jeli imaš neku malo komplikovaniju boljku prođeš dug put proba i pokušaja dok se ne ustanovi dijagnoza, potom ni terapija ne ide baš iz prve. I tu se proba jedno, pa drugo pa treće pa na kraju dođeš do nekog optimuma. I to je iskustvo koje smo svi prošli, ali ne ljudi i dalje vjeruju stručnjacima da u medicini postoji algoritam koji će iz prve garantovati odlične rezultate. Pa pričamo o ljudima i virusu koji igra na ivici živog i neživog. Koji je sam obavijen velom tajne.

E da ne zaboravim, sprječavanjem nekontrolisanog širenja virusa smanjujemo mogućnost pojave mutacija i novih spojeva. Mislim kakva je to tek glupost. Veliko širenje virusa i povećan broj mutacija znači da će se samo povećati broj učesnika na izboru za najdominantniji novi soj. Međutim pobjednika bira žiri koji čine, vremenski uslovi, geografija, način života, imunološki odgovor ljudi, zdravstveno stanje ljudi, broj prije oboljelih i tako dalje. Mislim ovo su stvari koje učiš u dobroj srednjoj školi.
Naslovnica

#46234 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Humljanin wrote: 19/08/2021 21:07 E haj mi ovo neko objasni. Kako je ovo normalno?

Ma nema sanse da ovo rade, ne zelim da vjerujem, mora da je neki fake video, nesto...
:roll: :(
Capljina74

#46235 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

homer2go wrote: 19/08/2021 21:08
Capljina74 wrote: 19/08/2021 20:22

Od sredine Januara 2019 otkad baš pozorno pratim ovu Pandemiju (i psujem prokletu sudbinu što me nagradila da živim u ovako zanimljivim vremenima) moji problemi sa strukom su bili sljedeći.

Imunitet krda - to nikad nisam mogao shvatiti kako neko može u istu rečenicu staviti corona virus i imunitet krda u smislu da će imunitet krda zaštiti kompletnu populaciju. Virus koji je sličan gripi i koji stalno mutira, koji živi u onim šišmišima maltene u simbiozi, meni to nikad nije zvučalo moguće. Da će se na neki način stvoriti balans između homo sapiensa i corone, to da, prebolit ćemo je nekoliko puta, vakcinisat se i Corona će mutirati da ne uzima previše od nas, to da. I naravno, mnogi će se razboliti teško a mnogi i podleći bolesti.

Ove mjere epidemiološke - meni su u početku izgledale kao prilično racionalan pristup, u smislu da se organizovano suočimo sa virusom i nekako organizovano se svi zarazimo. a ne da bude, hajdmo sad svi skupa od jednom. (Ovdje se referiram na Evropu, Kina, Australija su druga priča). Međutim, nisam mogao vjerovati da ljudi stvarno vjeruju u sprječavanje širenja virusa ovim mjerama epidemiološkim. Mislim, halo virus koji se širi zrakom kao aerosol i kapljično. Isto nisam nikad shvatio kako su ljudi ikad mogli pomisliti da Corona ima lice stranca u samoposluzi. U 80% slučajeva Corona ima lice drage i bliske osobe ili radnog kolege.

I danas mi je nevjerojatano da toliki broj ljudi vjeruje da je medicina egzaktna nauka, pa jeli imaš neku malo komplikovaniju boljku prođeš dug put proba i pokušaja dok se ne ustanovi dijagnoza, potom ni terapija ne ide baš iz prve. I tu se proba jedno, pa drugo pa treće pa na kraju dođeš do nekog optimuma. I to je iskustvo koje smo svi prošli, ali ne ljudi i dalje vjeruju stručnjacima da u medicini postoji algoritam koji će iz prve garantovati odlične rezultate. Pa pričamo o ljudima i virusu koji igra na ivici živog i neživog. Koji je sam obavijen velom tajne.

E da ne zaboravim, sprječavanjem nekontrolisanog širenja virusa smanjujemo mogućnost pojave mutacija i novih spojeva. Mislim kakva je to tek glupost. Veliko širenje virusa i povećan broj mutacija znači da će se samo povećati broj učesnika na izboru za najdominantniji novi soj. Međutim pobjednika bira žiri koji čine, vremenski uslovi, geografija, način života, imunološki odgovor ljudi, zdravstveno stanje ljudi, broj prije oboljelih i tako dalje. Mislim ovo su stvari koje učiš u dobroj srednjoj školi.
Cilj svakog virusa je ne talasati puno. Ako ubija domaćina sam sebe osuđuje na propast.

Ove stvari se najčešće dešavaju kod preskoka vrste.

Na primjer, Rabdo virus, virus bjesnila se smatra da je izvorno ARBO virus, virus insekata. Još se nije odomaćio i zato radi to što radi, ali kada zapali jednu oblast, ako populaciju lisica spusti na jedan nivo po km kvadratnom sam je sebe zajebao.

Znači Korona će se saživiti sa ljudima ili će nestati što je zaista malo vjerovatno.

Virusu se dugoročno ne isplati ni genetski izlet u avanturu zvanu genetički šift..., svaka promjena na informaciji je za njega više štetna. Mutacija je genetička diverzija.

Oni vakcinacijom kako je sprovode tjeraju virus preko ivice u nove genetičke avanture i izlete.

Apsolutno si u pravu. Stalno pišem da je u medicini 2 i 1 najrijeđe trica.
tindbe

#46237 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by tindbe »

Humljanin wrote: 19/08/2021 21:07 E haj mi ovo neko objasni. Kako je ovo normalno?

E haj ti nama objasni kako vjeruješ u svaku glupost što neko na twitteru postavi?
spinel_

#46238 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

tindbe wrote: 19/08/2021 21:55

E haj ti nama objasni kako vjeruješ u svaku glupost što neko na twitteru postavi?
Vidis dobro si skontao. Djeca glume za film. I taj i onaj gore video.
tindbe

#46239 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by tindbe »

spinel_ wrote: 19/08/2021 21:59
tindbe wrote: 19/08/2021 21:55

Vidis dobro si skontao. Djeca glume za film. I taj i onaj gore video.
Australian gestapo kidnaps daughter from her fathers arms to forcibly inject her with an experimental drug.
Yebem ja takav gestapo gdje se ove stvari ovako lagano snimaju i objavljuju, prije svega.
I ko zna kakav je kontekst videa, već je barem par stotina ovakvih videa ovom temom prošlo, gdje se pokazalo da tekst iznad i kontekst nemaju veze jedno s drugim.
P.S. vakcinacija nije obavezna u australiji, a kamoli ne za djecu. Tako da ne odvodi gestapo djecu od roditelja, ne brinite se.
armin071

#46240 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by armin071 »

tindbe wrote:
Oj zemljo :run:
armin071

#46241 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by armin071 »

[yt][/yt]

TLN na australijski način……
aldinjo

#46242 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by aldinjo »

Trappist wrote: 19/08/2021 20:06 Jesu li ovo epidemiolozi stvarno ovoliko iskompleksirani i zeljni pažnje? Pa čovječe kad se pandemija skroz ugasi imat cemo desetine samoubistava medju epidemiolozima jer ih vise niko nista ne pita.

Bas se vidi mrznja i tuga u njima jer je Britanija ukinula sve mjere i nisu doživjeli apokalipsu, da se tacno vidi da prizeljkuju porast smrtnih slucajeva samo da mogu reci da su bili u pravu. Bolesno!
Da se ti ublehaši jedino pitaju, mjere u Britaniji bi trajale još godinama. Da li imaju neki interes da mjere traju što duže ili su u pitanju psihički bolesnici, to mi nije jasno.
daddy-kool

#46243 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Capljina74 wrote: 18/08/2021 21:04

U toku je eksperiment i to u živo ide prenos.

Još niko ne priča o jednoj važnoj stvari kod mRNA vakcina, a to su autoimune bolesti.

Kako su riješiti taj problem.

Zbog toga su propali u dva navrata u veterinarskoj medicini.

Autoimune bolesti. Pričekajmo koju godinu pa ćemo da vidimo situaciju

Daj Bože da griješim.

Da ponovim da je ta tehnologija na tome pala dva puta u veterinarskoj medicini.

daddy-kool wrote: 19/08/2021 12:49 Koje se se mrna vakcine koristile kod zivotinja?
GandalfSivi

#46244 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

Djeci u ovom dobu se ne daju vakcine ni da roditelji mole, a ne da ih se tjera.

Ali hajde, pun internet ljudi koji ce u svasta povjerovati…
hladan.preminger

#46245 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by hladan.preminger »

belfy wrote: 19/08/2021 19:41
hladan.preminger wrote: 19/08/2021 07:28

Baš si tup?

Pa jedina parola u Hrvatskoj je "misli na druge, cijepi se".
Voditelji nosaju bedževe na TV-u non stop.
ko je tebi drmao kavez pa da se meni ovako obracas? koga briga za tv parole i bedzeve. sve do sada pricamo o strucnim misljenjima i ti ovdje uletis kao padobranac samo da bi meni rekao da sam tup, a nakon toga je argument sta je parola na TV u Hr i koje bedzeve nosaju voditelji... vjerujem da i sam mozes uvidjeti da ovo dosta vise govori o tebi. idi nastavi gledati TV i pratiti sta voditelji nose da ne bi postao tup...
normalno da si tup. postaviš retardirano pitanje, dobiješ više odgovora i dalje nastaviš trubiti istu nesuvislu priču.
pitaš ko je rekao, kaže ti se ko je rekao i ko još uvijek govori, ali džaba.
koristeći puni kapacitet mozga, šta ti misliš jesu li voditelji sami sebi pravili parole i bedževe ili je to uradio HZJZ koji je puno prof. dr-a i ostalih stručnih lica.
btw. to je službena parola u hrvatskoj kojom se promovira cijepljenje (koju je opet uradio neki berošev poznanik za pretplaćenu sumu novca).

u kavezima, bilo mentalnim, bilo stvarnim, izgleda ziviš ti i drugi poput tebe jer i nakon godinu i pol dana još uvijek pričate u najmanju ruku nelogične stvari..
hladan.preminger

#46246 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by hladan.preminger »

homer2go wrote: 19/08/2021 19:51 Minvajl u Velikoj Britaniji, vladajući fašistički režim bespotrebno ubija svoje građane.

koji plaćenički članak, majko moja.
sad se sjetili da drugi pacijenti trpe zbog korone i zatvarnja bolnica, a to traje već 18 mjeseci.
nosara

#46247 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by nosara »

nosara

#46248 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by nosara »

nosara

#46249 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by nosara »

Naslovnica

#46250 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

hladan.preminger wrote: 20/08/2021 08:01

koji plaćenički članak, majko moja.
sad se sjetili da drugi pacijenti trpe zbog korone i zatvarnja bolnica, a to traje već 18 mjeseci.
"U Velikoj Britaniji se trenutno dnevno registruje 90 osoba koje su preminule od koronavirusa. Ublažavanje epidemioloških mjera je daleko od uspješnog", istakao je jedan od direktora Centra za matematičku biologiju pri Univerzitetu Bath.

Broj smrtnih slučajeva je mnogo manji u odnosu na vrhunac pandemije, kada je svaki dan umiralo 1.300 osoba. No, Yates je mišljenja da je to bespotrebno veliki broj preminulih.
To je cijena koja se plaća da bi država ponovo počela da funkcioniše. Ne vidim da neko protestuje, nekakve demonstracije, vratite lockdown, vratite mjere, vratite maske i slično.
Novonormalcima bi odgovaralo da lockdown i striktne mjere traju dokle god postoji i jedan slučaj COVID-19 u svijetu, jer samo tako možemo sačuvati naše najmilije od smrti.
:lol:
Locked