Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
aldinjo

#45851 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by aldinjo »

toska wrote: 14/08/2021 14:29
aldinjo wrote: 12/08/2021 23:01
Zato si ti tu da analiziraš njegovo znanje.
Izvjesni dr. Srećko Sladoljev :lol: :lol: :lol: Dokle prepotentnost i sujeta idu. :skoljka:
naravno da je za mene "izvjesni" jer sam se prvi put sreo sa tim imenom, a da ima zdravstvenih problema više nego očito.
kad već spominješ prepotentnost na to čak i imam pravo s obzirom na poznavanje materije radiovalova.
da se ufurao u priču o ćelijama, DNK, genima i vakcinama...nešto iz njegove struke, onda bi obični, normalni svijet mu mogao i povjerovati
Ma kakav Sladoljev i njegova stručnost, tebe trebamo slušati.
Naravno da si prvi put čuo za doktora, jer do prije godinu i po vjerovatno o ovoj temi nisi ništa znao.
I provjeri obavezno da li ti imaš kakvih zdravstvenih problema?
aldinjo

#45852 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by aldinjo »

Tesla Edison wrote: 14/08/2021 14:49
Tesla Edison wrote: 13/08/2021 23:47

Još da nađeš to gdje ja spominjem Bill Gatesa u negativnom svjetlu, čipove, teorije o vakcinama pa da nastavimo pričati.

Korona sad i jeste prehlada nakon vakcinacije. Za to vakcina i služi, ne da spriječi zarazu (ni jedna vakcina to ne može) već da spriječi razvoj bolesti. Ako sad korona izaziva prehladu, zašto opet histerija i panika? Dakle nešto ne štima u epidiotskoj priči. Ili su totalno izgubili kompas, ili je ovo do sada sve bila dobro isprogramirana laž.

A broj navodno umrlih od korone? Jel ti zaista vjeruješ u brojeve koje objavljuje KCUS, Zavodi za javno zdravstvo i ostale uhljebsko-pljačkaške ustanove?

Ako vjeruješ u te brojeve, vjeruješ li onda i Sebiji, kad kaže na sudu da su "Maline" spasile hiljade života, te da i dalje spašavaju živote i da se normalno koriste u intenzivnoj njezi?

Ako vjeruješ u te "zvanične" brojke, moraš vjerovati i direktorici ustanove koja je dala ogroman doprinos brojnosti tih podataka.
Vidim da je opet muk na konkretna pitanja i argumentaciju.

Dobro, kažete svi, manje više, da niste botovi. Hajmo onda raspraviti konkretno, bez zajebancije.

Prvo, pozivam sve ove zagovornike mjera da se izjasne o slijedećem:

1. Svi govorite da je umrlo preko 10 000 ljudi od Covida. Mene zanima odakle vam taj podatak, gdje ste to vidjeli?

2. Svi govorite o stotinama umrlih od Covida u KS-u, posebno u mjesecu martu. Odakle vam i taj podatak i gdje ste to vidjeli?

3. Po čemu ste, van svake razumne sumnje, zaključili u tačnost brojki iz pitanja br.1?

4. Po čemu ste, van svake razumne sumnje, zaključili u tačnost brojki iz pitanja br.2?

5. Odakle toliko povjerenje u brojeve koje izbacuju Federalne institucije, čiji premijer entiteta koji je osnovao te institucije, direktoricu KCUS-a oslovljava sa "šefice"?

6. Odakle toliko povjerenje u direktoricu KCUS-a, njene objave i njene brojke, kad je ta ista direktorica, pod zakletvom, izjavila da malina su respiratori uredno u upotrebi i da spašavaju živote, što se kasnije dokazalo, van svake razumne sumnje, da je to što je ona rekla, obična laž?

7. Odakle tolika sigurnost u tvrdnju da ljekari u bolnicama nisu, možda, namjerno ubijali ljude, ili pak iz nehata, kako bi prikrili svoj nemar i izbjegli krivično gonjenje? Na osnovu čega ste tako sigurni da to nije slučaj?

8. Kako komentarišete na stotine svjedočenja članova porodica pacijenata sa KCUS-a, koji svjedoče o masovnim egzekucijana u tim ustanovama?

9. Kako možete vjerovati osobi koja se nalazi na čelu najveće medicinske ustanove u BiH, a od škole jedva da ima i srednju stručnu spremu, a predstavlja se kao uvažena profesorica?

10. Jel zaista mislite da je sve što je rečeno iz tih ustanova, medija i kriznih štabova apsolutna istina koja se ne smije propitivati?

Evo vam prilike da odgovorite i da me uvjerite, za sva vremena u tačn8st vašeg pisanja. Dakle konkretno, bez onog "meni umro ovaj, meni umro onaj", to može svako napisati, bilo istina ili ne. Dakle, konkretno i koncizno odgovorite na ovih 10 jednostavnih (bar bi vama to trebalo biti) pitanja.

@zubi, @gamer4ever, @daddy-kool, @geralt, @channel10, @jeza u ledja ......

Hajmo sad, ili pukovnici ili pokojnici. Odgovorite na ova pitanja pa da vidimo jeste li obični plaćeni, a neinteligentni botovi, ili zaista to što pišete drži vodu i ima neke logike.

Naravno, ako ne odgovorite i izignorišete ova pitanja, odgovor se sam nameće ;)

Bujrum. :kiss:
A gdje je tebi dokaz Sebija nema završen fakultet?
Trappist

#45853 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

Raigor Stonehoof wrote: 14/08/2021 14:54
Trappist wrote: 14/08/2021 14:49
Jesi mi ga suknuo nema sta. Evo odoh se i ja u podrum zatvoriti
Ne znas pricat a kamoli razmisljat. Klasicni antivakserski glupan koji je pokupio svu pamet svijeta.
Popij sta, smiri sr malo. Izadji napolje prosetaj, nisu jos poceli mrtvi padati po ulici ne brini se
Tesla Edison

#45854 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

.....
Last edited by Tesla Edison on 15/09/2021 13:30, edited 1 time in total.
salik79

#45855 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

splinter wrote: 13/08/2021 10:37 Prije nekih godinu otprilike jednoj od ovih tema (sad više ne znam ni koja je u pianju) sam napisao da bi jedna od potencijalnih komplikacijai koja bi mogla uticati na razvoj a potom i efikasnost cjepiva: ADE fenomen ( Antibody-dependent enhancement )
Relativno rijedak ali kod nekih porodica virusa među kojima i Coronavirusi prisutan fenomen kada antitjela umjesto da inhibiraju replikaciju virusa, zapravo učestvuju u njegovoj pojačanoj replikaciji.
Pojednostavljeno virus se veže za pogrešan receptor na antitjelima i onda se remeti čitav ciklus fagocitze i neutralizacije virusa. Antitjela tijela tada doslovno služe virusu za ulazak u imuloške ćelije u kojima se on razmnožava.
Pitanje je koliko antitjela koja se stvaraju prije svega na antgene izvornog Wuhanskog soja mogu neutralizirati virus npr Delta soja.
Moguća da se stvara jedna vrsta ADE fenomena jer dolazi do ubrzane replikacije virusa ali u ćelija imunog sistema a ne respiratornog sistema pa izostaju neki izraženiji klinički simptomi. Ovo bi moglo najviše doći do izražaja kod mRNA cjepiva jer je jak imuni odgovor, odnosno velika količina antitjela, koja umjesto da inhibiraju i neutrališu virus, doprinose "kidnapovanju" imunih ćelija i pojačanoj replikaciji virusa.
Moguće da kod nekih drugih cjepiva, imuni odgovor se stvara sporije, sa manjim brojem antitjela ali povećanim stvaranjem T ćelija tako da ovaj fenomen ne dolai toliko do izražaja ili možda nikako.
Ovaj ADE fenomen je izučavan i uzet u obzir priikom izrade cjepiva ali opet govorimo o antigenima izvornog soja, ne i nekih drugih novijih sojeva.

Eto ima i na ovom dole linku malo više o posljednjun ispitivanjima:

https://www.journalofinfection.com/arti ... 3/fulltext
Ovo je upravo ono sto sam te prije 15-20 dana pitao. :idea:
https://www.nationalgeographic.com/scie ... eadtherest

Image

Na ovo je, izmedju ostalog, od samoga pocetka ukazivao dr. Malone, kao i nobelovac dr. Luc Montagnier (jos u maju ove godine).
Dead Man Walking

#45856 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dead Man Walking »

Jel ono Malone bjese dvaput bocnuti, ili je to onaj novi mesija iz Njemacke? A morebit bidne i obojica.
aldinjo

#45857 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by aldinjo »

Tesla Edison wrote: 14/08/2021 15:46
aldinjo wrote: 14/08/2021 15:06
A gdje je tebi dokaz Sebija nema završen fakultet?
Gdje je dokaz da ima?

Ne kažem, možda i ima VSS, ali sve poslije, po ovome što je dostupno iz medija, nema. Što znači da i titula "uvažena profesorica", pada u vodu.

I btw, ti se ne moraš obazirati na taj post. Za tebe je dokazano da si najveća sekina i riđobradova botina, kakvu ovaj forum ne pamti.
Trol ostaje trol. Veze ti nemaš.
Point.

#45858 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

Evo ga, Dr. Malone, Svevišnji i Jedini. :oops:
saint_mirad

#45859 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by saint_mirad »

nisam siguran da li je satira :D
Image
saint_mirad

#45862 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by saint_mirad »

Dead Man Walking wrote: 15/08/2021 00:11 Nisi? Zasto bi bila satira?
lik imao 5 srčanih udara od posledica vakcinisanja, i još kaže šuti dobroe, hvala allahu na vakcinama. :-)
Point.

#45863 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

Laganim guglanjem od dva klika je dovoljno da se može reći da je ovo fake news. Uzeli royalty free sliku u moru drugih, bubnuli common ime John i udri sa fake news.
cvrčak_na_hedonizmu

#45865 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Ne popustas godinu i kusur. Jel barem cash dobar, zdravstveno i penziono idu, nadam se ?
spinel_

#45866 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Izvorna corona kao sto je bila vise ne postoji. Mozemo reci da kraj dosao. Delta i bilo koji alfabet soj da izmisle ispod ranga su obicne prehlade.
hladan.preminger

#45867 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by hladan.preminger »

Počela Engleska liga. Stadioni dupke puni.
Svi ce pomrti. Nece JCB moci bagera nateci.
GandalfSivi

#45868 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

spinel_ wrote: 15/08/2021 17:25
Izvorna corona kao sto je bila vise ne postoji. Mozemo reci da kraj dosao. Delta i bilo koji alfabet soj da izmisle ispod ranga su obicne prehlade.
Jeste, ako su vakcinisan. Ako nisi, ili zivis na mjestu gdje nece da se vakcinisu, onda je situacija radikalno drugacija...

Image
daddy-kool

#45869 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 15/08/2021 17:10
Ne popustas godinu i kusur. Jel barem cash dobar, zdravstveno i penziono idu, nadam se ?
Kako tebe rusi placaju da siris nepovjerenje, sumnju i dezinformacije? Dolari ili rublje?
daddy-kool

#45870 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

spinel_ wrote: 15/08/2021 17:25
:-? :?
Trappist

#45871 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

hladan.preminger wrote: 15/08/2021 17:29 Počela Engleska liga. Stadioni dupke puni.
Ne jebu Englezi nikog, svaka im čast. Ko se vakcinisao vakcinisal se, oni se vracaju normalnom zivotu.
MUNAFIK

#45872 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

kritikos wrote: 14/08/2021 13:32
Tesla Edison wrote: 14/08/2021 12:53

Hvala na sugestiji, da ne editujem opet, @kritikos , ti ignoriši :)

Ove tri tačke se odnose i na ostale koje nisam spomenuo a koji spadaju u ovu grupu. Previše je klonova da bih sve pobrojao.
Od pocetka sam govorio da cu se voditi statistickim parametrima bez sabiranja krusaka i jabuka. Ostajem pri tome. Rekao sam krajem godine da cekam zvanicne podatke smrtnosti za 2020 sa uporedbom iz prethodnih godina. I evo dostavljam sliku i komentare:

Image

Uvidom u ranije statisticke podatke iz 2015, 16, 17 i 18te, godisnji prirast smrtnosti je cca 1000 osoba. Tako da je ocekivan prirast bez covida u 2020 trebao biti cca 38.000 a to je iz razloga jer kao nacija starimo i smrtnost se povecava. S druge strane brojka od 42800 potvrdjuje da je doslo do skoka od cca 4800 i to se moze podvesti kao stvarna cifra smrtnosti zbog covida. Dobro sam napisao zbog a ne od covida, jer u mnogome je uticao i izostanak zdravstvene usluge za osobe sa ozbiljnom potrebom medicinske pomoci i njege. Sustinski gledano, covid je napravio problem i odnio zrtve zbog covida konkretno, ali brojka od cca 9700 je apsolutno neopravdana i netacna. Pretpostavljena brojka od cca 4000 je vjerovatnija i statisricki uklopivika i logicnija, a razlika od 5700 upravo otvara spekulacije koje dobijaju potpuni smisao u ranije navedenoj opasci i opservaciji Tesle. I da neko pogresno ne shvati i cca 4000 je jako puno i zabrinjavajuca brojka.
Sa obzirom da sam bio svjedok odnosa ljekara u vrijeme lockdowna u hitnim intervencijama dobro smo prosli.

Momak je pao na stepenici i polomio rebra, rebra su mu ostetila plucnu maramicu i pored velikih bolova od loma dolazi do ulaska zraka kroz plicnu maramicu i veliki bolovi u grudnom kosu, jako otezano disanje i poremecen rad srca... Hitna sluzba dolazi nakon 25 minuta, radi pregled i ostavlja momka u kuci pod sa recenicom "KORONA JE PA NE ZNAM GDJE DA TE SALJEMO HOCE LI TE PRIMIT, HAJD UJUTRO ODI AKO BUDE BILO PROBLEMA...."

Nakon 20 minuta momak se gusi i vozimo ga na KUM gore ga odmah vode na Torakalnu i operaciju...

Sreca zivimo u Sarajevu i blizu nam je KUM... Da smo bilo gdje drugo ovo bi se drugacije zavrsilo.

Samo se pitam koliko je ljudi umrlo tako jer je KORONA PA NE MOZEMO TE PRIMITI...
Dead Man Walking

#45873 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dead Man Walking »

saint_mirad wrote: 15/08/2021 10:47
Dead Man Walking wrote: 15/08/2021 00:11 Nisi? Zasto bi bila satira?
lik imao 5 srčanih udara od posledica vakcinisanja, i još kaže šuti dobroe, hvala allahu na vakcinama. :-)
Pa logicno kad su vakcinisani ljudi glupi. Evo pogledaj recimo onaj Dr Malone vakcinisani, toliko je svjestan kako su vakcine opasne a boca se, ili onaj patolog mesija iz Njemacke vakcinisani koji tvrdi da je 30-40% umrlih od vakcine, ali se i on boca. Jedina razlika izmedju ovih eminentnih strucnjaka i lika sa slike je sto je njegov slucaj izmisljen a oni su stvarni. Zivot vakcinisanih je satira ocito.
GandalfSivi

#45874 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

Trappist wrote: 15/08/2021 18:08
hladan.preminger wrote: 15/08/2021 17:29 Počela Engleska liga. Stadioni dupke puni.
Ne jebu Englezi nikog, svaka im čast. Ko se vakcinisao vakcinisal se, oni se vracaju normalnom zivotu.
Drago mi je sto se slazemo da je u vakcinama spas.

Image
gamer4ever

#45875 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by gamer4ever »

Tesla Edison wrote: 14/08/2021 12:48

Prvo, pozivam sve ove zagovornike mjera da se izjasne o slijedećem:

1. Svi govorite da je umrlo preko 10 000 ljudi od Covida. Mene zanima odakle vam taj podatak, gdje ste to vidjeli?

2. Svi govorite o stotinama umrlih od Covida u KS-u, posebno u mjesecu martu. Odakle vam i taj podatak i gdje ste to vidjeli?

3. Po čemu ste, van svake razumne sumnje, zaključili u tačnost brojki iz pitanja br.1?

4. Po čemu ste, van svake razumne sumnje, zaključili u tačnost brojki iz pitanja br.2?

5. Odakle toliko povjerenje u brojeve koje izbacuju Federalne institucije, čiji premijer entiteta koji je osnovao te institucije, direktoricu KCUS-a oslovljava sa "šefice"?

6. Odakle toliko povjerenje u direktoricu KCUS-a, njene objave i njene brojke, kad je ta ista direktorica, pod zakletvom, izjavila da malina su respiratori uredno u upotrebi i da spašavaju živote, što se kasnije dokazalo, van svake razumne sumnje, da je to što je ona rekla, obična laž?

7. Odakle tolika sigurnost u tvrdnju da ljekari u bolnicama nisu, možda, namjerno ubijali ljude, ili pak iz nehata, kako bi prikrili svoj nemar i izbjegli krivično gonjenje? Na osnovu čega ste tako sigurni da to nije slučaj?

8. Kako komentarišete na stotine svjedočenja članova porodica pacijenata sa KCUS-a, koji svjedoče o masovnim egzekucijana u tim ustanovama?

9. Kako možete vjerovati osobi koja se nalazi na čelu najveće medicinske ustanove u BiH, a od škole jedva da ima i srednju stručnu spremu, a predstavlja se kao uvažena profesorica?

10. Jel zaista mislite da je sve što je rečeno iz tih ustanova, medija i kriznih štabova apsolutna istina koja se ne smije propitivati?

Evo vam prilike da odgovorite i da me uvjerite, za sva vremena u tačn8st vašeg pisanja. Dakle konkretno, bez onog "meni umro ovaj, meni umro onaj", to može svako napisati, bilo istina ili ne. Dakle, konkretno i koncizno odgovorite na ovih 10 jednostavnih (bar bi vama to trebalo biti) pitanja.

@zubi, @gamer4ever, @kritikos, @daddy-kool, @geralt, @channel10, @jeza u ledja ......

Hajmo sad, ili pukovnici ili pokojnici. Odgovorite na ova pitanja pa da vidimo jeste li obični plaćeni, a neinteligentni botovi, ili zaista to što pišete drži vodu i ima neke logike.

Naravno, ako ne odgovorite i izignorišete ova pitanja, odgovor se sam nameće ;)

Bujrum. :kiss:
1. https://www.klix.ba/koronavirus-u-bih
2.https://www.klix.ba/koronavirus-u-bih
Ostatak pitanja je jedno te isto pitanje i sve se svodi na teoriju zavjere u koju ti vjerujes. Kao prvo nije Sebija jedina koja kontrolise te brojeve koji se objavljuju, to kontrolisu i drugi ljudi. Za nijednu teoriju zavjere ne mozes reci da je neistinita "van svake sumnje". Jel ti mozes reci "van svake sumnje" da ti nece nista biti od te vakcine koju su primio za recimo godinu dana ? Jel mozes na kraju krajeve reci van svake sumnje i da Bill Gates nije umjesan u ovu epidemiju ? Naravno da ne mozes. Vjeruje se u ono sto je najvjevoratnije istinio, a ti ako imas nekakav dokaz da se ti brojevi friziraju objavi pa cu ti onda povjerovati. Dotat cu vjerovati sto pise na https://www.klix.ba/koronavirus-u-bih jel mislim je da ipak vjerodostojnije nego tvoji upisi do sada
Locked