Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Kikibombona

#53551 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

Bgm SDA rumenim seljoberima gori pod nogama, udarili su brutalnu ofanzivu... Koriste sve resurse da odbrane ZDK nakon sto su zijanili KS i TK.

Time ce zadovoljstvo kada 2022. popuse ZDK biti vece.
Last edited by Kikibombona on 23/08/2021 17:49, edited 1 time in total.
Nivelacija

#53552 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Kikibombona wrote: 23/08/2021 17:43
Nivelacija wrote: 22/08/2021 18:47

Kazu bjezao migrant kroz maline :mrgreen:
A ovi seljoberi su kao domaci?
Kamo te gore da zajedno za šefom bjezis kroz malinjake :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#53553 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Image

:D
Kikibombona

#53554 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

Nivelacija wrote: 23/08/2021 17:48Kamo te gore da zajedno za šefom bjezis kroz malinjake :mrgreen:
Imate li ikakve aktivnosti u gradu ili se sve svodi na selo?

Ima li u vasoj stranci ijedna gradska njuska?

...

I bgm, zestoko ste krenuli, samo je mali problem sto ste se ljudima nepovratno ogadili.
Casual's

#53555 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Kikibombona wrote: 23/08/2021 17:48 Bgm SDA rumenim seljoberima gori pod nogama, udarili su brutalnu ofanzivu... Koriste sve resurse da odbrane ZDK nakon sto su zijanili KS i TK.

Time ce zadovoljstvo kada 2022. popuse ZDK biti vece.
Brutalna ofanziva je to sto sto neko skonta kako nas vakufsko krme vec par godina laze da vraca 20 mil. duga godisnje?
muhafuca

#53556 Re: Zeničani

Post by muhafuca »

Eh da je SDA ovako transparentna bila

u vezi toga gdje se i kako trose narodne pare

dok je imala vlast, nikad je nebi izgubili

Nekako bolje kad je SDA u opoziciji, transparentnije sve

- treba opet za bilo koga drugog glasat a SDA drzat u dubokoj opoziciji

da nas informisu ako gdje zapne
Crni cvijet

#53557 Re: Zeničani

Post by Crni cvijet »

Bobi wrote: 23/08/2021 16:42 Cim vi hodate po restoranima nije vama loše u životu :mrgreen: a svaki klinac vam smeta :D.
Meni ne smeta nista. Pa ni puz u salati sto je neko spominjao prije ne znam ti koliko stranica :D da pozurim se javit na temu dok je otkljucano jer se izgleda zahuktava :razz:
Nivelacija

#53558 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Kikibombona wrote: 23/08/2021 17:58
Nivelacija wrote: 23/08/2021 17:48Kamo te gore da zajedno za šefom bjezis kroz malinjake :mrgreen:
Imate li ikakve aktivnosti u gradu ili se sve svodi na selo?

Ima li u vasoj stranci ijedna gradska njuska?

...

I bgm, zestoko ste krenuli, samo je mali problem sto ste se ljudima nepovratno ogadili.
Drug moj ti si toliko zaostao i zasljepljen mrznjom prema SDA da ne znas ni gdje udaras glavom ni guzicom.

Znas koji je gust prosle sedmice bio na Kamberovicu vidjeti iskljucivo carsijsku raju cijelu tribinu bez da je iko u politici kako u jedan glas skandira migrantu..Ali ti ne znas to jer nisi dio toga a predstavljao si se fanom NGG UO Čelika Robijaša ispravne price ali se prodade jeftino migrantima.

Image

Kako vas ovi najurise niz Šeriče bit ce te najureni i iz čaršije. Polahko.

To etiketiranje nekog da je SDA ko je ovdje javno napisao glasat cu za Uzunovica ali ne i Fudu je smijesno i jadno.

Saucesnik si.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#53559 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Crni cvijet wrote: 23/08/2021 18:26
Bobi wrote: 23/08/2021 16:42 Cim vi hodate po restoranima nije vama loše u životu :mrgreen: a svaki klinac vam smeta :D.
Meni ne smeta nista. Pa ni puz u salati sto je neko spominjao prije ne znam ti koliko stranica :D da pozurim se javit na temu dok je otkljucano jer se izgleda zahuktava :razz:
Jes vala, jel ih mozes zamislit da sjede negdje uzivo za jednim stolom :D ?
Kikibombona

#53560 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

Casual's wrote: 23/08/2021 18:02Brutalna ofanziva je to sto sto neko skonta kako nas vakufsko krme vec par godina laze da vraca 20 mil. duga godisnje?
Sve ove vijesti dolaze iz SDA fabrike pa njima naklonjena medijska masinerija, stranacki uhljebi, budzetlije i simpatizeri plasiraju na drustvenim mrezama.

Vjerovati SDA vijestima mogu jednako kao vjerovati cetniku ili ustasi. Nista sto dolazi od te gamadi necu procitati.

...

Kasumovic nece nikad pasti niti oslabiti dok SDA pljuje po njemu. Stavise, to mu daje snagu.

...

Zato predlazem tebi i ostalima da zajednicki isforsiramo druge politicke snage i oslabimo utjecaj Kasumovica.

Od tebe jos nikad nisam cuo da si promovisao neku drugu politicku opciju, sve se svodi na distribuciju SDA vijesti.

Ja bih te prvi podrzao da ovdje afirmises SDP, NS, cak u NiP, Platformu za progres, iako ne pripadam tom ideoloskom krugu. Al' kako da te podrzim kada ti ispaljujes municiju koju servira SDA? I ne samo ti, vec vecina vas sto napadate Kasumovica SDA municijom...

Jedino je Nivelacija do sada priznao da je SDA-ovac.
Casual's

#53561 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Riječ je o dokumentu o stanju dugova po gradovima u FBiH. Ne kontam kome moraš biti naklonjen da pročitaš to i da skontaš da lik godinama laže.
Nit je dug 60.000.000 KM, nit je on vratio 20.000.000 KM.

Govorimo o hajvanu koji je više puta izgovorio "kada slažem sam ću otici".

Koju opciju podržati? SDP i NS u Zenici su Fudine podguzne muhe. Koje su opcije ostale? NiP? :lol:
Kikibombona

#53562 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

Nivelacija

Ti si meni ok jer si posten i otvoreno si rekao da si SDA. Mrzim lukave ljude, takticare, hinje.

Robijasi imaju morali kredibilitet prigovoriti bilo kome.

Sto se tice Kasumovica, niko na ovoj temi nije isporučio gore uvrede na njegov račun od mene. Valjda je do temperamenta. Sto se mene tice, moze sutra krepati kao pacov, eto sta i kako mislim o njemu...

...

Vi SDA-ovci morate shvatiti da nema povratka na staro. Ako se zelite otarasiti Kasumovica u dogledno vrijeme, podrzite NS, SDP, pa i NiP i Platformu ako ste konzervativnih i vjerskih svjetonazora.

...

Ja sa Kasumovicem nemam nijednu dodirnu tacku. Sve sam suprotno od njega u svakom pogledu i zelim da takav profil smeca bude proslost u mom gradu. Zelim da nas vode ljudi kakvi vode Cirih, Rotterdam, Lion, Antverpen i sl. Zelim da napravimo civilizacijski iskorak u oslobodimo se konzervativnog i vjerskog turbo folka, seljakluka i ostalog sto je okotila SDA.
Nivelacija

#53563 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Pusti ga ba i njegove pozive da se neko oslabi kad sam vidio da je iz Zenice i da gine na temi za Hadzikadica ja ga zvao sedmicu dana nevecer poslije obaveza da dokaze na djelu da mi pomogne da OSLABIMO SDA uvijek je bio zauzet tj bio zauzet forumom ovdje a meni lagao kako ne moze a ovdje kad ti citas bio spreman zivot dati. Jedini ucinak njegov je forum Klix i to je to.
Casual's

#53564 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Kikibombona wrote: 23/08/2021 19:11 Nivelacija

Ti si meni ok jer si posten i otvoreno si rekao da si SDA. Mrzim lukave ljude, takticare, hinje.

Robijasi imaju morali kredibilitet prigovoriti bilo kome.

Sto se tice Kasumovica, niko na ovoj temi nije isporučio gore uvrede na njegov račun od mene. Valjda je do temperamenta. Sto se mene tice, moze sutra krepati kao pacov, eto sta i kako mislim o njemu...

...

Vi SDA-ovci morate shvatiti da nema povratka na staro. Ako se zelite otarasiti Kasumovica u dogledno vrijeme, podrzite NS, SDP, pa i NiP i Platformu ako ste konzervativnih i vjerskih svjetonazora.

...

Ja sa Kasumovicem nemam nijednu dodirnu tacku. Sve sam suprotno od njega u svakom pogledu i zelim da takav profil smeca bude proslost u mom gradu. Zelim da nas vode ljudi kakvi vode Cirih, Rotterdam, Lion, Antverpen i sl. Zelim da napravimo civilizacijski iskorak u oslobodimo se konzervativnog i vjerskog turbo folka, seljakluka i ostalog sto je okotila SDA.
Druže, vidim da nekako pokušavaš mene prcati, kao ja SDA. Neko je spominjao 500 i neku stranicu foruma, pa uzmi i čitaj je.

Evo da ti otvoreno kažem, član sam najbolje i najpoštenije stranke na dunjaluku. Boje su joj crna i crvena, pa pogodi.

Ako ja ovdje serem o Eugenu savojskom iz Vakufa, serem zbog gore pomenute stranke. Ne kontam koji kurac vama FGR smeta istina?
Lik je slagao i za dug grada, lagao za Čelik, lagao za Ze-trans, lagao, lagao, lagao...

Isto tako, nadam se da ova priča o padu Vlade ima smisla. Za ove Savojski krembile, da ljudi vide koje su to lopine, a za zelene krembile da im se vrati ovo što rade sa MUP-om i Ramom.
Kikibombona

#53565 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

Casual's wrote: 23/08/2021 19:05Riječ je o dokumentu o stanju dugova po gradovima u FBiH. Ne kontam kome moraš biti naklonjen da pročitaš to i da skontaš da lik godinama laže.

Koju opciju podržati? SDP i NS u Zenici su Fudine podguzne muhe. Koje su opcije ostale? NiP? :lol:
Kada vidis da nesto objavi SDA-ovac, kao kada vidis da objavi cetnik, uopste ne citas sadrzaj. Crvena linija.

...

A sta planiras postici iznosenjem SDA vijesti i kritikovanjem Kasumovica ako ga nema ko zamijeniti?

U cemu je poenta, sta je cilj?
Kikibombona

#53566 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

Casual's wrote: 23/08/2021 19:27Druže, vidim da nekako pokušavaš mene prcati, kao ja SDA. Neko je spominjao 500 i neku stranicu foruma, pa uzmi i čitaj je.

Evo da ti otvoreno kažem, član sam najbolje i najpoštenije stranke na dunjaluku. Boje su joj crna i crvena, pa pogodi.

Ako ja ovdje serem o Eugenu savojskom iz Vakufa, serem zbog gore pomenute stranke. Ne kontam koji kurac vama FGR smeta istina?
Lik je slagao i za dug grada, lagao za Čelik, lagao za Ze-trans, lagao, lagao, lagao...

Isto tako, nadam se da ova priča o padu Vlade ima smisla. Za ove Savojski krembile, da ljudi vide koje su to lopine, a za zelene krembile da im se vrati ovo što rade sa MUP-om i Ramom.
Pljuvanje bez ponudjene alternative je besmisleno i kontraproduktivno.

Vecina mojih drugara smatra da su svi ista govna, SA CIME SE JA NE SLAZEM, ali ti ljudi ne trose vrijeme na politiku. Ako su svi isti, zasto bi se zamarali?

Ako se vec bavis politickim temama ispravno bi bilo ponuditi rjesenje.

...

Ja ljude pozivam da glasaju za NS, SDP, NiP i Platformu, da se oslabi SDA i Nemilsko-babinskan inicijativa.
skoronikako

#53567 Re: Zeničani

Post by skoronikako »

Bitno je biti na pravoj strani pa makar i ne mogao nista promjeniti.

Fuad Kasumovic je izuzetno nesposoban u svakodnevnom vodjenju grada. SDA pak jede govna sa MUPom, nadam se da ce ih sprijeciti u tome. Dakle dvije politicke opcije za koju ja necu glasati.

SDP se prodao Fuadu, dakle prekrizeni su. A-SDA je odron svakako.

Ukoliko NS ne bude kandidovao Sanju mogli bi dobiti moj glas. Ona se prodala Fuadu i dok je neki predstavnik NSa, smatram da se i NS prodao Fuadu.
Nivelacija

#53568 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Kikibombona wrote: 23/08/2021 19:54
Casual's wrote: 23/08/2021 19:05Riječ je o dokumentu o stanju dugova po gradovima u FBiH. Ne kontam kome moraš biti naklonjen da pročitaš to i da skontaš da lik godinama laže.

Kada vidis da nesto objavi SDA-ovac, kao kada vidis da objavi cetnik, uopste ne citas sadrzaj. Crvena linija.

...

A sta planiras postici iznosenjem SDA vijesti i kritikovanjem Kasumovica ako ga nema ko zamijeniti?

Evo ja te vise nikada necu citirati jer si oslijepio mrznjom.
Je li ČINJENICA da ovo sto je SDA iznijela JE ISTINA A ONO sto Kasumović govori o dugu 5 godina LAŽ?

BUDI NA STRANI ISTINE PA MAKAR BIO SAM.
Kikibombona

#53569 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

skoronikako wrote: 23/08/2021 20:00 Bitno je biti na pravoj strani pa makar i ne mogao nista promjeniti.

Fuad Kasumovic je izuzetno nesposoban u svakodnevnom vodjenju grada. SDA pak jede govna sa MUPom, nadam se da ce ih sprijeciti u tome. Dakle dvije politicke opcije za koju ja necu glasati.

SDP se prodao Fuadu, dakle prekrizeni su. A-SDA je odron svakako.

Ukoliko NS ne bude kandidovao Sanju mogli bi dobiti moj glas. Ona se prodala Fuadu i dok je neki predstavnik NSa, smatram da se i NS prodao Fuadu.
Ti od svih forumasa, svjesno ili ne, najvise navodis vodu na mlin SDA i Kasumovicu, a sada cu obrazloziti zasto.

Tvoji komentari su u 99% slucajeva anti-Fudo. Nema nikakve afirmacije, samo ostra kritika. Ne nudis nikakvo rjesenje i nikakvu nadu. SDA-ovac ce reci bravo za komentar, a Fudovac da si SDA bot. Upleo si se u njihova seoska nadjebavanja, svjesno ili ne.

SDA i Fudo raspolazu identicnim glasackim tijelom. Mentalitet Briznik i Orahovica. Apsolutno isti ljudi glasaju za ove dvije opcije. I to je na nasu zalost minimalno 70% glasackog tijela sto ce reci da je u narednih 10 godina bez NJIHA nemoguce praviti vlast.

...

E sad, zasto su tvoji komentari pogubni za Zenicu, iako se radi o malom utjecaju?

Tvoji komentari su izrazito defetisticki, fatalisticki, bez mrvice nade. Moja mater nikad nije glasala uprkos naporima koje sam ulozio. Komentari ljudi poput tebe je dodatno uvjeravaju da ne treba glasati. Vecina mojih drugara takodje ne izlazi na izbore. Sve mahom ljudi sa previsokim kriterijima kojima svaka sitnica smeta. Jedva sam jednog dugogodisnjeg apstinenata odveo na zadnje izbore.

Tvoji komentari direktno pogadjaju ovih 30%, mahom urbanog sloja, obrazovanih, naprednijih shvatanja u odnosu na vecinu. Ti im redovno porucujes da ne izlaze na izbore.

I onda se desi da SDA i Fudo sa 70% glasacke baze dobiju 90% glasova, jer urban narod ne izadje glasati. Pogledaj Vijece, omjer selo vs grad.

SDA i Fudini glasaci su ultra disciplinovani, sa nikakvim kriterijima. Oni ce glasati sigurno. Ali zato treba ogaditi glasanje ljudima sa asfalta.

To i jeste nova SDA taktika koju je promovirao Salko Zildzic: govorite ljudima da su svi isti i da ne vrijedi glasati, to ce nam donijeti pobjedu na izborima.
Kikibombona

#53570 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

Nivelacija wrote: 23/08/2021 20:16
Kikibombona wrote: 23/08/2021 19:54

...

Evo ja te vise nikada necu citirati jer si oslijepio mrznjom.
Je li ČINJENICA da ovo sto je SDA iznijela JE ISTINA A ONO sto Kasumović govori o dugu 5 godina LAŽ?

BUDI NA STRANI ISTINE PA MAKAR BIO SAM.
Ne pada mi na pamet da skidam fekalije sa SDA medijskih glasila.

Kazem ti, njihova istina je ista kao cetnicka, ustaska, nacisticka, cionisticka... mozda nekad i potkace istinu ali ja njihova govna iz mjera predostrožnosti necu citati.
Nivelacija

#53571 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Nije tebi dobro nikako, ziv bio.
Kikibombona

#53572 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

Kao da odes na ustasku stranicu traziti istinu o nevinim hrvatskim zrtvama koje su pobili komunisti.

Cim je ustasko, odmah znaj da je smece. Ili cetnicko.

Tako i ove SDA istine, koji su u laganju i kriminalu jednako sto cetnici i ustase u zlocinu.

To covjek koji drzi do sebe nece citati.
Casual's

#53573 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Kikibombona wrote: 23/08/2021 19:58
Casual's wrote: 23/08/2021 19:27Druže, vidim da nekako pokušavaš mene prcati, kao ja SDA. Neko je spominjao 500 i neku stranicu foruma, pa uzmi i čitaj je.

Pljuvanje bez ponudjene alternative je besmisleno i kontraproduktivno.

Vecina mojih drugara smatra da su svi ista govna, SA CIME SE JA NE SLAZEM, ali ti ljudi ne trose vrijeme na politiku. Ako su svi isti, zasto bi se zamarali?

Ako se vec bavis politickim temama ispravno bi bilo ponuditi rjesenje.

...

Ja ljude pozivam da glasaju za NS, SDP, NiP i Platformu, da se oslabi SDA i Nemilsko-babinskan inicijativa.
Nudiš mi da biram između Jašara i Rame? Pa taj izbor me ne interesuje. Radije ću ostati svoj i srati po i jednima i drugima.
-Chesterfield-

#53574 Re: Zeničani

Post by -Chesterfield- »

Image
Casual's

#53575 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Ko su clanovi kakanjske inicijative u ZDK? Koliko znam to je Nezavisni blok. :D
Post Reply