A_A_AKCIJA wrote: ↑23/08/2021 00:14
Dakle, proboj imuniteta tj breakthrough između 4 do 7% se smatra izuzetno velikim i desio se u nekoliko okruga.
Jako mali procenti i na nekoliko mjesta. I kada se desi, simptomi su slabiji.
Imaš gomile ovih informacija i uglavnom su među težim hospitaliziranim slučajevima 98% nevakcinisani. Govorim o USA.
Da ne govorim da je situacija nemjerljivo bolja u odnosu na masovne grobnice u New Yorku prošle godine, a sve zbog vakcine.
Vakcine nisu savršene, ali su trenutno najbolje oružje koje postoji.
Evo, pitam te šta činiti? Šta bi ti uradio da možeš? Kako da vežemo kamilu i uzdamo se u Boga?
Čista matematika kaže da su ljudi u Sarajevu nastavili umirati tempom kao u martu i aprilu, bilo bi više mrtvih nego u ratu. U mojoj okolini je dosta ljudi umrlo, doduše stariji, ali opet ljudi. Samo jednoj prijateljici su u sedam dana umrla dvojica amidža i tetka. Dva dobra prijatelja, sportski tipovi u ranim četrdesetim jedva živi ostali. Volu rukama rep isčupati, pa opet.
Da pustimo zarazi da divlja do kolektivnog imuniteta, je po meni nehumano, jer sam vidio kako to izgleda. Čak i tu, znam ljude koji su koronu bolovali dva ili tri puta. Nema garancije kao ni sa vakcinom.
Jedino rješenje je lijek i/ili vakcina. Lijek nije ni na vidiku, tako da ostaju vakcine. Btw lijek bi bio višestruko isplatljiviji od vakcine ako govorimo o interesu farmaceutske industrije.
U Sarajevu ja ne vidim druge alternative osim mrkve i štapa kada su vakcine u pitanju. Udovoljavanje masama koje misle samo o svom komforu nije nikakvo rješenje. Moje mišljenje je da je Vranić jako kampanjski pristupio vakcinisanju i da se ovim potezom vadi, ali ponavljam ne vidim nikakav drugi put.