Terorizam Forte i kriznog staba

Moderator: O'zone

Locked
Naslovnica

#976 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Naslovnica »

Medobrundo25 wrote: 22/08/2021 19:43
nosara wrote: 22/08/2021 19:41 Image
Evo Melite fact chekera, zaboravite brojeve Melita kaze da je senzacionalizam, motaj kablove. :izet:
Ono se našlo iz Holandije javljati da pametuje.
Kakvi noliferi jbte.
:roll:
breuer

#977 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by breuer »

konektovan wrote: 22/08/2021 19:37
breuer wrote: 22/08/2021 19:25 a Arduana je provjeren izvor za navedenu činjenicu...

stanje od neki dan...nevakcinisani sa jedne svadbe (inače donijeli i proširili virus), svi završili na infuziji, težak kašalj, visoka temperatura, skoro hospitalizacija...

vakcinisani sa iste svadbe, bukvalno ne bi ni znali da je imaju da nisu izgubili miris i sl...
A zasto ne bi bila provjeren izvor??
pa zato što nije, ima li kakav zvanični podatak il to Arduana sama brojala...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#978 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by konektovan »

spinel_ wrote: 22/08/2021 19:39 Brauer je provjereni. On zna sve sa svadbe u detalje koje vakc a ko ne.
:lol: :thumbup:
breuer

#979 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by breuer »

spinel_ wrote: 22/08/2021 19:39 Brauer je provjereni. On zna sve sa svadbe u detalje koje vakc a ko ne.
pa znam jer sam bio :D
Medobrundo25

#980 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Medobrundo25 »

breuer wrote: 22/08/2021 19:50
:lol: :lol: :lol:
Bloo
Globalna šefica

#981 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Bloo »

konektovan wrote: 22/08/2021 19:17
Bloo wrote: 22/08/2021 19:15

A koliko je brojcano ljudi?
5,10,50...?
Od 35 sa akutnom infekcijom u Sarajevu,...60% je ovih, a 40 %onih.... :mrgreen:
Da, ali drugacije izgleda kad se napise broj ljudi, pa od toga procenti, zar ne?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#982 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by konektovan »

Bloo wrote: 22/08/2021 19:56

Da, ali drugacije izgleda kad se napise broj ljudi, pa od toga procenti, zar ne?
Eto, žena je i navela od koga je dobila informacije...
laik1981

#983 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by laik1981 »

A dodas na sve da je u populaciji jos uvijek puno vise nevakcinisanih i onda ovi procenti dobiju neku novu dimenziju..
muhafuca

#984 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by muhafuca »

konektovan wrote: 22/08/2021 20:00

Eto, žena je i navela od koga je dobila informacije...
nije to poenta, upotreba procenata ili realnih brojeva (kako kad pase)

je stari novinarski fazon - a ona je imala i brojeve i procente od kriznog staba
salik79

#985 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by salik79 »

A_A_AKCIJA wrote: 21/08/2021 17:07
salik79 wrote: 21/08/2021 15:53 Evo, da ne bude salik rek'o:

Pročitao članak i pokušao naći izvorni na engleskom.

Nekoliko stvari: obje verzije tvrde da bi se nešto moglo desiti, a ne da tako jeste.

Članak nije prošao peer review, što ne mora ništa da znači, ali isto tako može biti podvrgnut kritici.

Najbitnije, spominje se količina virusa ali ne i kakav je taj virus. Slabiji, umrtvljen ili jednak kao kod ostalih.

U slučaju da je sve kako se kaže, onda je to još jedan razlog da se primi vakcina. Potvrđuje da vakcine štite protiv delte i recimo da ne štite od prenosa. Ako je tako, onda su oni koji se nisu vakcinisali donji, jer će samo oni nastradati. Vakcinisani su zaštićeni.

Opet, sa terena podaci govore tako. Opet Izrael (halali :) )
Taking a sample from August 16, 2021:

154.7 severely ill patients in Israel were unvaccinated.
48.4 severely ill patients were partially vaccinated
And 19.8 severely ill patients were fully vaccinated
Dakle:
69% nisu vakcinisani
21% su dobili jednu dozu
9% su dobili obje doze.

Ako uzmemo da su na nekih 68% vakcinacije onda je situacija ova

Nekih 30% populacije daje 70% teško bolesnih.

Jako slični podaci dolaze iz USA, UK... Nema velikih odstupanja.
Ne bih bas rekao za Izrael da he tako, pogotovo slusajuci doktore sa prvih linija, koji vele da je 85-90% hospitaliziranih u potpunosti vakcinisano. Izrael ima problem jer je potpisao klauzulu o neobjavljivanju bilo kakvih podataka naustrb Pfizera u narednih, ako se dobro sjecam, 10 godina (vec je postavljano).

A, evo sada i ovo (iako i sami znamo da nam mainstream mediji ovakve informacije daju na kasicicu) :

Hakiz

#986 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Hakiz »

Bloomberg laže, to je opskurni, ravnozemljaški medij. A to što su zabrinuti, ne znači da je tako.

Vranić zna bolje.

:evil:
A_A_AKCIJA

#987 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by A_A_AKCIJA »

salik79 wrote: 22/08/2021 22:13
A_A_AKCIJA wrote: 21/08/2021 17:07

Pročitao članak i pokušao naći izvorni na engleskom.

Nekoliko stvari: obje verzije tvrde da bi se nešto moglo desiti, a ne da tako jeste.

Članak nije prošao peer review, što ne mora ništa da znači, ali isto tako može biti podvrgnut kritici.

Najbitnije, spominje se količina virusa ali ne i kakav je taj virus. Slabiji, umrtvljen ili jednak kao kod ostalih.

U slučaju da je sve kako se kaže, onda je to još jedan razlog da se primi vakcina. Potvrđuje da vakcine štite protiv delte i recimo da ne štite od prenosa. Ako je tako, onda su oni koji se nisu vakcinisali donji, jer će samo oni nastradati. Vakcinisani su zaštićeni.

Opet, sa terena podaci govore tako. Opet Izrael (halali :) )

Dakle:
69% nisu vakcinisani
21% su dobili jednu dozu
9% su dobili obje doze.

Ako uzmemo da su na nekih 68% vakcinacije onda je situacija ova

Nekih 30% populacije daje 70% teško bolesnih.

Jako slični podaci dolaze iz USA, UK... Nema velikih odstupanja.
Ne bih bas rekao za Izrael da he tako, pogotovo slusajuci doktore sa prvih linija, koji vele da je 85-90% hospitaliziranih u potpunosti vakcinisano. Izrael ima problem jer je potpisao klauzulu o neobjavljivanju bilo kakvih podataka naustrb Pfizera u narednih, ako se dobro sjecam, 10 godina (vec je postavljano).

A, evo sada i ovo (iako i sami znamo da nam mainstream mediji ovakve informacije daju na kasicicu) :

Ovo je citat iz članka sa Bloomberga
A newly released, far larger CDC case study of infections in New York state, meanwhile, found that the number of breakthrough infections has steadily ticked up since May, accounting for almost 4% of cases by mid-July. Those researchers cautioned that factors such as easing public health restrictions and the rise of the highly contagious delta variant might impact the results.

Yet another CDC case study, in Colorado, found that the breakthrough infection rate in one county, Mesa, was significantly higher than the rest of the state, at 7% versus about 5%. The report suggested it was perhaps because the delta variant was circulating more widely there, but also noted the ages of patients in Mesa and the lower vaccination rate may have played a role.
Dakle, proboj imuniteta tj breakthrough između 4 do 7% se smatra izuzetno velikim i desio se u nekoliko okruga.

Jako mali procenti i na nekoliko mjesta. I kada se desi, simptomi su slabiji.

Imaš gomile ovih informacija i uglavnom su među težim hospitaliziranim slučajevima 98% nevakcinisani. Govorim o USA.
Da ne govorim da je situacija nemjerljivo bolja u odnosu na masovne grobnice u New Yorku prošle godine, a sve zbog vakcine.

Vakcine nisu savršene, ali su trenutno najbolje oružje koje postoji.

Evo, pitam te šta činiti? Šta bi ti uradio da možeš? Kako da vežemo kamilu i uzdamo se u Boga?

Čista matematika kaže da su ljudi u Sarajevu nastavili umirati tempom kao u martu i aprilu, bilo bi više mrtvih nego u ratu. U mojoj okolini je dosta ljudi umrlo, doduše stariji, ali opet ljudi. Samo jednoj prijateljici su u sedam dana umrla dvojica amidža i tetka. Dva dobra prijatelja, sportski tipovi u ranim četrdesetim jedva živi ostali. Volu rukama rep isčupati, pa opet.

Da pustimo zarazi da divlja do kolektivnog imuniteta, je po meni nehumano, jer sam vidio kako to izgleda. Čak i tu, znam ljude koji su koronu bolovali dva ili tri puta. Nema garancije kao ni sa vakcinom.

Jedino rješenje je lijek i/ili vakcina. Lijek nije ni na vidiku, tako da ostaju vakcine. Btw lijek bi bio višestruko isplatljiviji od vakcine ako govorimo o interesu farmaceutske industrije.

U Sarajevu ja ne vidim druge alternative osim mrkve i štapa kada su vakcine u pitanju. Udovoljavanje masama koje misle samo o svom komforu nije nikakvo rješenje. Moje mišljenje je da je Vranić jako kampanjski pristupio vakcinisanju i da se ovim potezom vadi, ali ponavljam ne vidim nikakav drugi put.
cvrčak_na_hedonizmu

#988 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

A_A_AKCIJA wrote: 23/08/2021 00:14
U Sarajevu ja ne vidim druge alternative osim mrkve i štapa kada su vakcine u pitanju. Udovoljavanje masama koje misle samo o svom komforu nije nikakvo rješenje. Moje mišljenje je da je Vranić jako kampanjski pristupio vakcinisanju i da se ovim potezom vadi, ali ponavljam ne vidim nikakav drugi put.
Dino dragi,

Ako ti i Drljevic ne vidite drugu alternativu onda je zaista tako. Jer moras biti bas budala da odbijes sansu da budes pokusni kunic za eksperimentalnu vakcinu koja NIJE prosla sva testiranja o cijim se dugorocnim posljedicama NE ZNA nista i gdje proizvodjac NEMA nikakvu odgovornost. Ako neces - stap, ako hoces - mrkva. Sta ako bude kakav problem, nece, vjerujte mi na rijec, Elmemi. Genijalno :D

:ljulja:
Dr Kova

#989 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Dr Kova »

breuer wrote: 22/08/2021 19:50
:lol: :lol: :thumbup:
salik79

#990 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by salik79 »

A_A_AKCIJA wrote: 23/08/2021 00:14
salik79 wrote: 22/08/2021 22:13

Ovo je citat iz članka sa Bloomberga
A newly released, far larger CDC case study of infections in New York state, meanwhile, found that the number of breakthrough infections has steadily ticked up since May, accounting for almost 4% of cases by mid-July. Those researchers cautioned that factors such as easing public health restrictions and the rise of the highly contagious delta variant might impact the results.

Yet another CDC case study, in Colorado, found that the breakthrough infection rate in one county, Mesa, was significantly higher than the rest of the state, at 7% versus about 5%. The report suggested it was perhaps because the delta variant was circulating more widely there, but also noted the ages of patients in Mesa and the lower vaccination rate may have played a role.
Dakle, proboj imuniteta tj breakthrough između 4 do 7% se smatra izuzetno velikim i desio se u nekoliko okruga.

Jako mali procenti i na nekoliko mjesta. I kada se desi, simptomi su slabiji.

Imaš gomile ovih informacija i uglavnom su među težim hospitaliziranim slučajevima 98% nevakcinisani. Govorim o USA.
Da ne govorim da je situacija nemjerljivo bolja u odnosu na masovne grobnice u New Yorku prošle godine, a sve zbog vakcine.

Vakcine nisu savršene, ali su trenutno najbolje oružje koje postoji.

Evo, pitam te šta činiti? Šta bi ti uradio da možeš? Kako da vežemo kamilu i uzdamo se u Boga?

Čista matematika kaže da su ljudi u Sarajevu nastavili umirati tempom kao u martu i aprilu, bilo bi više mrtvih nego u ratu. U mojoj okolini je dosta ljudi umrlo, doduše stariji, ali opet ljudi. Samo jednoj prijateljici su u sedam dana umrla dvojica amidža i tetka. Dva dobra prijatelja, sportski tipovi u ranim četrdesetim jedva živi ostali. Volu rukama rep isčupati, pa opet.

Da pustimo zarazi da divlja do kolektivnog imuniteta, je po meni nehumano, jer sam vidio kako to izgleda. Čak i tu, znam ljude koji su koronu bolovali dva ili tri puta. Nema garancije kao ni sa vakcinom.

Jedino rješenje je lijek i/ili vakcina. Lijek nije ni na vidiku, tako da ostaju vakcine. Btw lijek bi bio višestruko isplatljiviji od vakcine ako govorimo o interesu farmaceutske industrije.

U istom clanku (a bloomberg sam postavio upravo iz razloga jer je to masmedij koji je na fonu zvanicne price i preko kojega, na kapaljku, dobivamo i te podatke) :
“It’s quite clear that we have more breakthroughs now,” said Monica Gandhi, an infectious disease expert at the University of California, San Francisco. “We all know someone who has had one. But we don’t have great clinical data.”
One of the best known outbreaks among vaccinated people occurred in the small beach town of Provincetown, Massachusetts, as thousands of vaccinated and unvaccinated alike gathered on dance floors and at house parties over the Fourth of July weekend to celebrate the holiday -- and what seemed like a turning point in the pandemic. About three-fourths of the 469 infections were among vaccinated people.
Research out of Israel seems to back the idea that protection from severe disease wanes in the months after inoculation, and more recently, that breakthrough cases may eventually lead to an uptick in hospitalizations.
Case studies and data from some states in the U.S. have similarly shown an increase in breakthrough cases over time. But with the delta variant also on the rise, it’s difficult to tell whether waning immunity to any type of coronavirus infection is to blame, or if the vaccinations are particularly ineffective against the delta variant.
I konacno, ne znate vi nista, a i ono sto znate ne zelite, ili necete, otvoreno da kazete. Za sada....
For the time being, there are simply more questions than answers. Are breakthrough infections ticking up because of the delta variant, waning immunity or a return to normal life? Are vaccinated people more vulnerable to severe illness than previously thought? Just how common are breakthrough infections? It’s anyone’s guess.

“It is generally the case that we have to make public health decisions based on imperfect data,” Frieden said. “But there is just a lot we don’t know.”
Kako da nema, samo sto nekome ne odgovara to rjesenje, a doktori koji su izlijecili ogroman broj pacijenata se kunu u taj lijek:

Bas kao sto nije odgovarao ni metod lijecenja krvnom plazmom (najjeftinije moguce) onog italijanskog ljekara, koji se prije nepunih mjesec dana morao samoubiti iz zasjede.
Trappist

#991 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Trappist »

nosara wrote: 22/08/2021 19:41 Image
Auuu pa da nam nije ovo mogy :D :D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#992 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Bobi »

Trappist wrote: 23/08/2021 10:09 Auuu pa da nam nije ovo mogy
Koja, Melita ili Arduana? A sta je s mogy ?
Trappist

#993 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Trappist »

Bobi wrote: 23/08/2021 10:13
Trappist wrote: 23/08/2021 10:09 Auuu pa da nam nije ovo mogy
Koja, Melita ili Arduana? A sta je s mogy ?
Melita naravno :D pa tokom prve godine pandemije je bila najredovnija, po citav dan objavljivala istrazivanja, podrzavala lockdowne, pljuvala po svedskoj, sama sebe nazivala hobi naucnicom, imala par profila, i onda misteriozno nestala :D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#994 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Bobi »

Trappist wrote: 23/08/2021 10:17 i onda misteriozno nestala
Nismo je banovali..ama bas nishta ako sumnjate na nas :lol: .Sto kazes samo je nestala.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#995 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by liaar »

kritikos wrote: 20/08/2021 22:04
World Health Organization: More than 8 million die from tobacco use every year

The WHO estimates that more than 8 million people die prematurely due to tobacco use each year. This is the latest available WHO estimate as of June 2021.

More than 7 million of those deaths are the result of direct tobacco use. About 1.2 million are non-smokers who are dying because they are exposed to second-hand smoke.
Koliko je ono od covida umrlo u ovih godinu ipo dana?
ovih 7 miliona su umrli svojom voljom. Ne tjera te niko da pušiš cigare, a za COVID te niko ne pita hoćeš li ga, dobiješ ga svakako.

Ništa mi gore nema nego kad stručnjaci krenu porediti smrti od duhana/alkohola/saobraćajnih nesreća sa smrću od virusa u toku pandemije.
kritikos

#996 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by kritikos »

liaar wrote: 23/08/2021 10:45
kritikos wrote: 20/08/2021 22:04

Koliko je ono od covida umrlo u ovih godinu ipo dana?
ovih 7 miliona su umrli svojom voljom. Ne tjera te niko da pušiš cigare, a za COVID te niko ne pita hoćeš li ga, dobiješ ga svakako.

Ništa mi gore nema nego kad stručnjaci krenu porediti smrti od duhana/alkohola/saobraćajnih nesreća sa smrću od virusa u toku pandemije.
Imaš izbor. Vakciniš se. Ko neće rizikuje svoj život kao i pušač. Pasivnih pušača umre 1.2 miliona i niko ih ne pita ništa.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#997 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by liaar »

kritikos wrote: 23/08/2021 10:51
liaar wrote: 23/08/2021 10:45

Imaš izbor. Vakciniš se. Ko neće rizikuje svoj život kao i pušač. Pasivnih pušača umre 1.2 miliona i niko ih ne pita ništa.
Koliko ljudi umre u svijetu da ih niko ne pita ništa (udari ga auto, ubiju ga na cesti tokom pljačke, itd itd) ?
kritikos

#998 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by kritikos »

liaar wrote: 23/08/2021 10:55
kritikos wrote: 23/08/2021 10:51

Koliko ljudi umre u svijetu da ih niko ne pita ništa (udari ga auto, ubiju ga na cesti tokom pljačke, itd itd) ?
Previše, milionima više nego što se naziva pandemijom.
salik79

#999 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by salik79 »

.....
Last edited by salik79 on 23/08/2021 11:02, edited 1 time in total.
salik79

#1000 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by salik79 »

....
Locked