Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Capljina74

#46401 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

daddy-kool wrote: 20/08/2021 23:05
Capljina74 wrote: 20/08/2021 22:51

Što?

Zato što tu vezu treba u budućnosti istražiti?

Pa i govorim da ćemo pravu istinu znati kroz koju godinu. Sada su na udaru slučajevi koji su najčešće ili genetski predisponirani sa nekom fazon oboljenja ili teško bolesni.
Pa taj rad je case report o zeni koja je imala autoimunu bolest i krs od zdravlja (procitaj citav rad) i njenoj reakciji na vakcinu. I citav rad je mozda je od vakcine, trebali bi pogledati, mozda postoji veza. Mislim ok za case report ali za zakljucke dovoljno je pogledati milione ili sada milijarde vakcinisanih i nus pojave. I nema govora o nekakvim godinama reakcija je bila u 2-3 dana.
Nisi shvatio.

U takvim slučajevima ispliva reakcija u par dana.

Za razvoj autoimunih stanja treba da ipak prođe neki period.

Već rekoh virus ima taj kapacitet. Ide ka mimikriji.

Čim se javlja citokinska oluja znaš da je belaj i šta imaš.
Last edited by Capljina74 on 20/08/2021 23:11, edited 1 time in total.
daddy-kool

#46402 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Capljina74 wrote: 20/08/2021 22:56
As the coronavirus disease 2019 (COVID-19) pandemic caused by severe acute respiratory syndrome coronavirus 2 (SARS-CoV-2) continues to spread rapidly, there are still many unresolved questions of how this virus would impact on autoimmune inflammatory joint diseases and autoinflammatory disorders.
Tek ćemo pravo stanje saznati. Volio bih da griješim.
Opet da ti ponovim da procitas prije nego sto postavis kao potporu tvojim argumentima, odnosno unosenju sumnje i straha. Ne bi bilo lose da postavis i link, cisto da raja ne luta.
Capljina74

#46403 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

daddy-kool wrote: 20/08/2021 23:10
Capljina74 wrote: 20/08/2021 22:56

Tek ćemo pravo stanje saznati. Volio bih da griješim.
Opet da ti ponovim da procitas prije nego sto postavis kao potporu tvojim argumentima, odnosno unosenju sumnje i straha. Ne bi bilo lose da postavis i link, cisto da raja ne luta.
Ti ne čitaš ono što ja pišem.

Prvo će se razvijati kod osoba koje su već u nekoj fazi oboljenja, jer kod njih je već iskazana predispozicija.

Za sada se može istraživati uticaj virusa kod njih.
Last edited by Capljina74 on 20/08/2021 23:16, edited 1 time in total.
Ali_G

#46404 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ali_G »

Pa javlja se citokinska oluja i kod influence.
Cemu forsiranje vakcine ako vec imamo virus koji ce poharati populaciju. Meni to nikako ne ide u glavu
MorningStar

#46405 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MorningStar »

Ali_G wrote: 20/08/2021 23:15 Pa javlja se citokinska oluja i kod influence.
Cemu forsiranje vakcine ako vec imamo virus koji ce poharati populaciju. Meni to nikako ne ide u glavu
Da smanje smrtnost .. koja je veoma mala al hajd neka. Medjutim ono sto je veoma cudno je forsiranje vakcina onim koji su spremni na rizik od 0.3 % (a i to je gro starijih i onih sa drugim problemima i bolestima) pod plastom "zastite drugih" te sve restrikcije i gluposti.
Capljina74

#46406 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

Ali da li se virus influence maskira?

Vakcina nije obavila ono što je trebala da obavi. Fijasko.
daddy-kool

#46407 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Capljina74 wrote: 20/08/2021 23:08

Koliki period? Kao sto rekoh kovid je sa nama vec 2 godine gdje je poplava autoimunih bolesti? Slicno i za vakcine.
salik79

#46408 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

GandalfSivi wrote: 20/08/2021 22:51
salik79 wrote: 20/08/2021 22:31

Sta je za tebe "nezavisan izvor"?! Reuters i povezani mediji, ili? Zasto dr. Malone nije nezavisan izvor? Ko to stoji iza njega?!

Izvor:
https://www.msn.com/de-de/nachrichten/c ... Fu?ocid=st

A reutersovi "facktcheckeri" ce to vec nekako obezvrijediti.

Inace, posto sam i sam zivio i studirao u Stuttgartu, potrazio sam objasnjenje istupanja u jednoj stuttgartskoj ordinaciji:
https://moehringer-hausarztpraxis.de/
Hocemo opet ovo? Zasto ne daju vakcine? :lol: :lol:

Pa legendo!!!
Lijepo sam ti dao link na stranicu ordinacije u stuttgartu u kojoj objasnjavaju zasto istupaju iz programa vakcinacije. Mediji ti to bas i nece direktno prenijeti, nego ce pokusati na bilo koji nacin opravdati, iako je jasno o cemu je rijec.
daddy-kool

#46409 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Ma nategnuta antivax prica.
Capljina74

#46410 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

daddy-kool wrote: 20/08/2021 23:19
Capljina74 wrote: 20/08/2021 23:08

Koliki period? Kao sto rekoh kovid je sa nama vec 2 godine gdje je poplava autoimunih bolesti? Slicno i za vakcine.
Evo samo što nije...

Šta ti je miokarditis... Da li je zvanično priznat kao nus pojava?
Last edited by Capljina74 on 20/08/2021 23:22, edited 1 time in total.
daddy-kool

#46411 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Ma ja ba...
salik79

#46412 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

Jos jednom, google translate, ako sta nije jasno recite da prevedem:
Exit from the Covid-19 vaccination campaign

Dear patients,
For medical reasons, after a long internal struggle, I decided to withdraw from the Covid-19 vaccination campaign until further notice.

The motto “primum nil nocere” - “first of all, do not harm” applies to all medical treatment. This means: the potential benefit of a medical measure must always be greater than the potential risk. The benefit of a Covid vaccination for the seriously ill or elderly patients originally referred to as priority 1 and priority 2 is in all probability higher than the risk of the vaccinations. Therefore, these patients have received a vaccination offer from us and we will also complete the vaccination cycles that have started.

In my opinion, the ratio of benefit to risk for all other patients can no longer be stated so clearly on the basis of the current data. On the one hand, there is the risk of a serious Covid 19 disease. Statistically speaking, younger people have a low risk of a severe course of Covid-19. The risk increases with age and previous illnesses. The aim of the Covid-19 vaccinations is to prevent the severe courses - whether they also prevent so-called long-covid syndromes has not yet been sufficiently investigated.

On the other hand, there is the safety of the available vaccines. All vaccines have only a conditional approval, as safety and efficacy have not been sufficiently proven to date. Technologically, all currently approved vaccines are breaking new ground, the safety of which has not yet been proven in the short or long term due to a lack of time. Consistently formulated, the current vaccination campaign is therefore a huge study in which all those willing to vaccinate take part as test subjects.

At least in the short term, the new vaccines show a side effect profile that we would not have tolerated as doctors at other times. Almost every day since the vaccinations for young people were opened, I have seen patients with symptoms that occurred shortly after the vaccination (e.g. fever, pain, nausea, skin rashes, lymph node swelling, sensory disorders, autoimmune diseases). This has already led to hospital admissions. Thank goodness I haven't had to see the potentially fatal diseases (such as myocarditis and blood clots) that are currently associated with vaccines in my practice.

At this point in time, we cannot have sufficient data on the long-term safety of the vaccines, because this assessment takes time that cannot be replaced by a lot of money or a large number of test subjects. There are also gaps in the data on fertility in women and men and on possible consequences for unborn life. This makes it almost impossible to compare benefits and risks. In the case of other vaccinations (e.g. tetanus, measles or TBE), this is possible for us through many years of use and our knowledge of good short-term and long-term tolerance. That is why I recommend these vaccinations to you in accordance with the STIKO vaccination recommendations.

There is a risk that the Covid-19 vaccination will harm you in the short term. Nobody can tell you at the moment whether I will harm you in the long term. Whether I will be of long-term use for you with the vaccination, either. I therefore cannot reconcile it with my conscience to continue vaccinating. So please allow me "first of all not to harm you"! I would be delighted if you continued to place your trust in me and thank you!

Your dr. J. Weiffenbach
Capljina74

#46413 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

daddy-kool wrote: 20/08/2021 23:22 Ma ja ba...
Da li je miokarditis priznat kao nus pojava?
daddy-kool

#46414 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Da malo na drugu stranu:

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/skor ... /210820111
Skoro 95 posto osoba u Engleskoj ima antitijela na koronavirus

Eh sad sta znace onoliki brojevi zarazenih uz ovaj podatak?
daddy-kool

#46415 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Capljina74 wrote: 20/08/2021 23:23
daddy-kool wrote: 20/08/2021 23:22 Ma ja ba...
Vakcine ili infekcije?
Capljina74

#46416 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

daddy-kool wrote: 20/08/2021 23:25 Da malo na drugu stranu:

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/skor ... /210820111
Skoro 95 posto osoba u Engleskoj ima antitijela na koronavirus

Eh sad sta znace onoliki brojevi zarazenih uz ovaj podatak?
Da postoji mala unakrsna reaktivnost između serovara.

Imunološki su različiti toliko da At jednog ne mogu spriječiti oboljevanje organizma drugim serovarom.
Last edited by Capljina74 on 20/08/2021 23:28, edited 1 time in total.
Capljina74

#46417 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

daddy-kool wrote: 20/08/2021 23:25
Capljina74 wrote: 20/08/2021 23:23

Vakcine ili infekcije?
Ako je nus pojava onda se misli na vakcinu.
Ali_G

#46418 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ali_G »

MorningStar wrote: 20/08/2021 23:16
Da smanje smrtnost .. koja je veoma mala al hajd neka. Medjutim ono sto je veoma cudno je forsiranje vakcina onim koji su spremni na rizik od 0.3 % (a i to je gro starijih i onih sa drugim problemima i bolestima) pod plastom "zastite drugih" te sve restrikcije i gluposti.
Mislim da je moderna civilizacija previse razmazena. U jednom periodu sam imao intenzivne kontakte sa danasnjim roditeljima. Nivo kontrole i zastite prema djeci granici sa normalnim.
Mislim da zbog toga imamo ovakvo stanje na “samo” 0.3% smrtnosti. Ne daj Boze da je broj umrlih ko kod Spanske gripe. Nikad se oporavili ne bi.
MorningStar

#46419 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MorningStar »

Ali_G wrote: 20/08/2021 23:27
MorningStar wrote: 20/08/2021 23:16

Mislim da je moderna civilizacija previse razmazena. U jednom periodu sam imao intenzivne kontakte sa danasnjim roditeljima. Nivo kontrole i zastite prema djeci granici sa normalnim.
Mislim da zbog toga imamo ovakvo stanje na “samo” 0.3% smrtnosti. Ne daj Boze da je broj umrlih ko kod Spanske gripe. Nikad se oporavili ne bi.
Skuplja pita neg tepsija sto bi rekli :D
GandalfSivi

#46420 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

salik79 wrote: 20/08/2021 23:20
GandalfSivi wrote: 20/08/2021 22:51

Hocemo opet ovo? Zasto ne daju vakcine? :lol: :lol:

Pa legendo!!!
Lijepo sam ti dao link na stranicu ordinacije u stuttgartu u kojoj objasnjavaju zasto istupaju iz programa vakcinacije. Mediji ti to bas i nece direktno prenijeti, nego ce pokusati na bilo koji nacin opravdati, iako je jasno o cemu je rijec.
Covjek, mit, legenda!!!

Evo ti ekskluziva, u Americi je broj vakcinacija sa 4 miliona dnavno pao na ispod miliona :lol: :lol: :lol:
salik79

#46421 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

GandalfSivi wrote: 20/08/2021 23:30
salik79 wrote: 20/08/2021 23:20

Covjek, mit, legenda!!!

Evo ti ekskluziva, u Americi je broj vakcinacija sa 4 miliona dnavno pao na ispod miliona :lol: :lol: :lol:
Exit from the Covid-19 vaccination campaign

Dear patients,
For medical reasons, after a long internal struggle, I decided to withdraw from the Covid-19 vaccination campaign until further notice.

The motto “primum nil nocere” - “first of all, do not harm” applies to all medical treatment. This means: the potential benefit of a medical measure must always be greater than the potential risk. The benefit of a Covid vaccination for the seriously ill or elderly patients originally referred to as priority 1 and priority 2 is in all probability higher than the risk of the vaccinations. Therefore, these patients have received a vaccination offer from us and we will also complete the vaccination cycles that have started.

In my opinion, the ratio of benefit to risk for all other patients can no longer be stated so clearly on the basis of the current data. On the one hand, there is the risk of a serious Covid 19 disease. Statistically speaking, younger people have a low risk of a severe course of Covid-19. The risk increases with age and previous illnesses. The aim of the Covid-19 vaccinations is to prevent the severe courses - whether they also prevent so-called long-covid syndromes has not yet been sufficiently investigated.

On the other hand, there is the safety of the available vaccines. All vaccines have only a conditional approval, as safety and efficacy have not been sufficiently proven to date. Technologically, all currently approved vaccines are breaking new ground, the safety of which has not yet been proven in the short or long term due to a lack of time. Consistently formulated, the current vaccination campaign is therefore a huge study in which all those willing to vaccinate take part as test subjects.

At least in the short term, the new vaccines show a side effect profile that we would not have tolerated as doctors at other times. Almost every day since the vaccinations for young people were opened, I have seen patients with symptoms that occurred shortly after the vaccination (e.g. fever, pain, nausea, skin rashes, lymph node swelling, sensory disorders, autoimmune diseases). This has already led to hospital admissions. Thank goodness I haven't had to see the potentially fatal diseases (such as myocarditis and blood clots) that are currently associated with vaccines in my practice.

At this point in time, we cannot have sufficient data on the long-term safety of the vaccines, because this assessment takes time that cannot be replaced by a lot of money or a large number of test subjects. There are also gaps in the data on fertility in women and men and on possible consequences for unborn life. This makes it almost impossible to compare benefits and risks. In the case of other vaccinations (e.g. tetanus, measles or TBE), this is possible for us through many years of use and our knowledge of good short-term and long-term tolerance. That is why I recommend these vaccinations to you in accordance with the STIKO vaccination recommendations.

There is a risk that the Covid-19 vaccination will harm you in the short term. Nobody can tell you at the moment whether I will harm you in the long term. Whether I will be of long-term use for you with the vaccination, either. I therefore cannot reconcile it with my conscience to continue vaccinating. So please allow me "first of all not to harm you"! I would be delighted if you continued to place your trust in me and thank you!

Your dr. J. Weiffenbach
daddy-kool

#46422 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Al najjaci je argument 'ne znamo sta ce biti za nekoliko godina'. Tako nest nejasno definisano da se ne moze pokazati uzrocno posljedica veza moze biti samo alat za sirenje straha i sumnje. Mislim ono, sta znas, mozda ovo sto danas udises ili pijes ce ti uzrokovati ne znam kakvu tegobu u buducnosti, ali hajde ti dokazi da nije to nego nesto drugo.

U pravu postoji nesto sto se zove osnovi sumnje. Sta je ovdje osnova sumnje?
Capljina74

#46423 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

daddy-kool wrote: 20/08/2021 23:41 Al najjaci je argument 'ne znamo sta ce biti za nekoliko godina'. Tako nest nejasno definisano da se ne moze pokazati uzrocno posljedica veza moze biti samo alat za sirenje straha i sumnje. Mislim ono, sta znas, mozda ovo sto danas udises ili pijes ce ti uzrokovati ne znam kakvu tegobu u buducnosti, ali hajde ti dokazi da nije to nego nesto drugo.

skafiskafsnjak

#46424 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

daddy-kool wrote: 20/08/2021 23:41 Al najjaci je argument 'ne znamo sta ce biti za nekoliko godina'. Tako nest nejasno definisano da se ne moze pokazati uzrocno posljedica veza moze biti samo alat za sirenje straha i sumnje. Mislim ono, sta znas, mozda ovo sto danas udises ili pijes ce ti uzrokovati ne znam kakvu tegobu u buducnosti, ali hajde ti dokazi da nije to nego nesto drugo.

Od takvih stvari mi je gora prisilna vakcinacija i diskriminacija nevakcinisanih.
daddy-kool

#46425 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Capljina74 wrote: 20/08/2021 23:43

Da li je registrovan prilikom infekcije (skoro pa redovno)?
Locked