Neka ba, šta fali.
I na ovim forumskim temama o COVID-19 imaš one kojima je ovo sasvim normalna i logična mjera i koji će naći opravdanje za svaku nebulozu, ili će mudro prešutiti jer znaju da nisu u pravu.
Moderator: O'zone
Neka ba, šta fali.
U zadnje vrijeme je uradjeno dosta studija u kojima su vakcinisali ljude koje se prelezali sa mrna vakcinama. Rezultat je bio da se broj antitijela poveca 100 do 1000 puta. Nisam vidio da je bio ijedan slucaj u kojem se smanjio broj antitijela. Tako da je to nesto sto samo ti lupas, anonimus na forumu. Gdje je ikakav dokaz za to sto tvrdis ? Cisto sumnjam da je istina i da je to uobicajena pojava registrovana u bilo kojim osnovama imunologije. Sve i da jeste, ocigledno to nije slucaj sa covid i mrna vakcinamaCapljina74 wrote: ↑17/08/2021 22:23U bilo kojim osnovama imunologije.daddy-kool wrote: ↑17/08/2021 22:16
Ne znam drugar, nije da ti ne vjerujem, al ima li se gdje procitati da vakcine poslije prelezane bolesti u ovom slucaju slabe imunitet?
Već sam rekao da ga mogu i nabildovati, ali i uništiti
Eto ti pameti.gamer4ever wrote: ↑18/08/2021 08:41U zadnje vrijeme je uradjeno dosta studija u kojima su vakcinisali ljude koje se prelezali sa mrna vakcinama. Rezultat je bio da se broj antitijela poveca 100 do 1000 puta. Nisam vidio da je bio ijedan slucaj u kojem se smanjio broj antitijela. Tako da je to nesto sto samo ti lupas, anonimus na forumu. Gdje je ikakav dokaz za to sto tvrdis ? Cisto sumnjam da je istina i da je to uobicajena pojava registrovana u bilo kojim osnovama imunologije. Sve i da jeste, ocigledno to nije slucaj sa covid i mrna vakcinamaCapljina74 wrote: ↑17/08/2021 22:23
U bilo kojim osnovama imunologije.
Znaci kao sto sam i pretpostavio nemas nijednog dokaza da potvrdis svoju tvrdnju. Pa prije cu vjerovati studijama koje su objavljenje u respektabilnim casopisima nego tebi, anonimusu na forumu bez ijednog dokaza za to sto lupetaCapljina74 wrote: ↑18/08/2021 08:46Eto ti pameti.gamer4ever wrote: ↑18/08/2021 08:41
U zadnje vrijeme je uradjeno dosta studija u kojima su vakcinisali ljude koje se prelezali sa mrna vakcinama. Rezultat je bio da se broj antitijela poveca 100 do 1000 puta. Nisam vidio da je bio ijedan slucaj u kojem se smanjio broj antitijela. Tako da je to nesto sto samo ti lupas, anonimus na forumu. Gdje je ikakav dokaz za to sto tvrdis ? Cisto sumnjam da je istina i da je to uobicajena pojava registrovana u bilo kojim osnovama imunologije. Sve i da jeste, ocigledno to nije slucaj sa covid i mrna vakcinama
Kare lik mrrrrmmma vakcina ispraćena pa ubaci vakcine za Koronu... a onda mene popljuje...
Ja 'telegencije...
Ko je slag'o da je vakcinalni jači od prirodnog?
Da to nisu isti ti na koje se pozivaš?
Ko je slag'o da nećeš oboliti?
Ko je slag'o da nećeš širiti?
Telegencijo!
Nisi odgovorio na pitanja...gamer4ever wrote: ↑18/08/2021 08:50Znaci kao sto sam i pretpostavio nemas nijednog dokaza da potvrdis svoju tvrdnju. Pa prije cu vjerovati studijama koje su objavljenje u respektabilnim casopisima nego tebi, anonimusu na forumuCapljina74 wrote: ↑18/08/2021 08:46
Eto ti pameti.
Kare lik mrrrrmmma vakcina ispraćena pa ubaci vakcine za Koronu... a onda mene popljuje...
Ja 'telegencije...
Ko je slag'o da je vakcinalni jači od prirodnog?
Da to nisu isti ti na koje se pozivaš?
Ko je slag'o da nećeš oboliti?
Ko je slag'o da nećeš širiti?
Telegencijo!
Nisi ni ti odgovorio na pitanja. Tj odgovor ti je da su sve studije lazirane. Sto znaci da si neki teoreticar zavjere jer takva tvrdnja spada u taj domen. A sa takvim se nema sta diskutovatiCapljina74 wrote: ↑18/08/2021 08:51Nisi odgovorio na pitanja...gamer4ever wrote: ↑18/08/2021 08:50
Znaci kao sto sam i pretpostavio nemas nijednog dokaza da potvrdis svoju tvrdnju. Pa prije cu vjerovati studijama koje su objavljenje u respektabilnim casopisima nego tebi, anonimusu na forumu
Nisu samo mrrrrrrmnaau vakcine nego imaš i ostale. Tako da ti radovi od stručnjaka koji lažu kao psi čim zinu ne mogu se podvesti pod kovid vakcine.
U Srbiji stoji da je mrnjau vakcina uslovno odobrena jer je u fazi ispitivanja čiji se kraj očekuje 2023.
A ti uzmi Naglića pa se edukuj o osnovnim postulatima imunologije. Tamo ti piše sve o čemu nemaš pojma
Ne bi bilo loše da vidimo te studije i rezultate.gamer4ever wrote: ↑18/08/2021 08:41U zadnje vrijeme je uradjeno dosta studija u kojima su vakcinisali ljude koje se prelezali sa mrna vakcinama. Rezultat je bio da se broj antitijela poveca 100 do 1000 puta. Nisam vidio da je bio ijedan slucaj u kojem se smanjio broj antitijela. Tako da je to nesto sto samo ti lupas, anonimus na forumu. Gdje je ikakav dokaz za to sto tvrdis ? Cisto sumnjam da je istina i da je to uobicajena pojava registrovana u bilo kojim osnovama imunologije. Sve i da jeste, ocigledno to nije slucaj sa covid i mrna vakcinamaCapljina74 wrote: ↑17/08/2021 22:23
U bilo kojim osnovama imunologije.
Navija lik kvejk arenu, a ovako o vakcinama sa socijalne distance...Naslovnica wrote: ↑18/08/2021 08:56Ne bi bilo loše da vidimo te studije i rezultate.gamer4ever wrote: ↑18/08/2021 08:41
U zadnje vrijeme je uradjeno dosta studija u kojima su vakcinisali ljude koje se prelezali sa mrna vakcinama. Rezultat je bio da se broj antitijela poveca 100 do 1000 puta. Nisam vidio da je bio ijedan slucaj u kojem se smanjio broj antitijela. Tako da je to nesto sto samo ti lupas, anonimus na forumu. Gdje je ikakav dokaz za to sto tvrdis ? Cisto sumnjam da je istina i da je to uobicajena pojava registrovana u bilo kojim osnovama imunologije. Sve i da jeste, ocigledno to nije slucaj sa covid i mrna vakcinama
BTW, po meni, ti si veći anonimus od @Capljina74 .
On bar ima nick Čapljina i čovjek se deklarisao kao veterinar, a ti si samo anonimni gejmer.![]()
Ja ti odgovorio.gamer4ever wrote: ↑18/08/2021 08:56Nisi ni ti odgovorio na pitanja. Tj odgovor ti je da su sve studije lazirane. Sto znaci da si neki teoreticar zavjere jer takva tvrdnja spada u taj domen. A sa takvim se nema sta diskutovatiCapljina74 wrote: ↑18/08/2021 08:51
Nisi odgovorio na pitanja...
Nisu samo mrrrrrrmnaau vakcine nego imaš i ostale. Tako da ti radovi od stručnjaka koji lažu kao psi čim zinu ne mogu se podvesti pod kovid vakcine.
U Srbiji stoji da je mrnjau vakcina uslovno odobrena jer je u fazi ispitivanja čiji se kraj očekuje 2023.
A ti uzmi Naglića pa se edukuj o osnovnim postulatima imunologije. Tamo ti piše sve o čemu nemaš pojma
To je sve dostupno na google. Ali evo par linkova:Naslovnica wrote: ↑18/08/2021 08:56
Ne bi bilo loše da vidimo te studije i rezultate.
On bar ima nick Čapljina i čovjek se deklarisao kao veterinar, a ti si samo anonimni gejmer.![]()
Koja je razlika izmedju laganja i laziranja u ovom kontekstu ? Ako mislis da mediji koji prenose studije lazu, same studije su dostupne. Ne tvrdim nista sigurno uopsteno za vakcine, nego da imunitet ne opada od njih. Sto se tice drugih tema koje jos nisu studirane, ko zna, kao npr hoce li biti stetne poslije godinu dvije, neke nuspojave koje nisu jos otkrivene i slCapljina74 wrote: ↑18/08/2021 09:02
Ja ti odgovorio.
Naveo u grubo stvari koje se dešavaju poslije vakcinacije, a ti ćeš dijeliti lekcije koji nemaš tri dana te škole.
Ko je lagao?
To te pitam. Ne kažem da je to lažirao, nego ko je lagao?
Za razliku od tebe znam probleme koji se javljaju u stvaranju RNK vakcine, a ovi se igraju sa ljudima tako što gledamo jedan rijaliti u kome si ti i ostali ogledne životinje.
Zato samo idiot može nešto tvrditi kao sigurno za njih. One su ekspirimentalne.
69 umrlih ispod 70 godina, osmi lockdown ( cini mi se ). Kakva briga za ljude, ovi se bas bore za svakog covjeka. Respekt
Čuj fenomen...gamer4ever wrote: ↑18/08/2021 09:13To je sve dostupno na google. Ali evo par linkova:Naslovnica wrote: ↑18/08/2021 08:56
https://jamanetwork.com/journals/jama/f ... le/2782139
https://www.news-medical.net/news/20210 ... iants.aspx
https://apnews.com/article/science-heal ... 41a7310c2e
https://www.10news.com/news/in-depth/wh ... vaccinated
Ovo su uglavnom clanci koji govore o tome, fenomen ima i ime "hybrid immunity". Uglavnom zastita ja jace nego od ljudi koji su ili samo preboljeli ili samo vakcinisani. Iako su ovo samo clanci, u skoro svakom ima link na studije koje se spominju, ako ti je potreban i takav dokaz
Dokaz za šta?gamer4ever wrote: ↑18/08/2021 09:13To je sve dostupno na google. Ali evo par linkova:Naslovnica wrote: ↑18/08/2021 08:56
https://jamanetwork.com/journals/jama/f ... le/2782139
https://www.news-medical.net/news/20210 ... iants.aspx
https://apnews.com/article/science-heal ... 41a7310c2e
https://www.10news.com/news/in-depth/wh ... vaccinated
Ovo su uglavnom clanci koji govore o tome, fenomen ima i ime "hybrid immunity". Uglavnom zastita ja jace nego od ljudi koji su ili samo preboljeli ili samo vakcinisani. Iako su ovo samo clanci, u skoro svakom ima link na studije koje se spominju, ako ti je potreban i takav dokaz
Vjerujes mi da dramaticno ispadas glupgamer4ever wrote: ↑18/08/2021 08:56Nisi ni ti odgovorio na pitanja. Tj odgovor ti je da su sve studije lazirane. Sto znaci da si neki teoreticar zavjere jer takva tvrdnja spada u taj domen. A sa takvim se nema sta diskutovatiCapljina74 wrote: ↑18/08/2021 08:51
Nisi odgovorio na pitanja...
Mojne grubo, čovjek našao fenomenomenalne stvari na Guglu.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑18/08/2021 09:22Vjerujes mi da dramaticno ispadas glupgamer4ever wrote: ↑18/08/2021 08:56
Nisi ni ti odgovorio na pitanja. Tj odgovor ti je da su sve studije lazirane. Sto znaci da si neki teoreticar zavjere jer takva tvrdnja spada u taj domen. A sa takvim se nema sta diskutovati![]()
Inace, ne daj se smesti, sega mi citati kako te covjek mezi![]()
Pa veterinar ne more biti epidemiolog, on bude epizootiolog, ali ti si još jedan pametnjaković.Point. wrote: ↑18/08/2021 09:26 Ono kad veterinari postanu epidemiolozi, imunolozi, virolozi i ostali olozi. Samo na klixu forumu se mogu naći ovako kvalitetni stručnjaci. Da ne govorim o automehaničarima, besposlićarima, bravarima, bankarima i ostalim koji bolnicu vide samo kad su bolesni koji znaju u bocu od čega su vakcine, kako djeluju i kako će djelovati, šta rade organizmu a šta ne, tajne planove Bill Gatesa i farmaceutske mračne sile.
![]()
Stvar je u tome da za tu tvoju tvrdnju, da covid vakcine mogu unistit imunitet kod ljudi koji su prelezali, nema nijednog jedinog dokaza. I sta se tu ima vise diskutovati uoste ?Capljina74 wrote: ↑18/08/2021 09:20
Jesi li ti pročitao šta sam napisao u o one što si kvotao? Pa u prvom odgovoru si kvotao upravo dio gdje govorim da se može nabildovati, ali i uništiti.
Sve je u vremenu davanja vakcine. Ovo je grubo rečeno. Države različito vakcinišu te ljude što znači da niko nema pojma šta i kako te da još eksperimentišu.
I sta sve to ima veze sa njegovom tvrdnjom da covid vakcine mogu unistit imunitet kod nekih ljudi koji se prelezali covid ?Naslovnica wrote: ↑18/08/2021 09:22 Dokaz za šta?
Pošto vidim da si wannabe stručnjak na polju virusologije.![]()
@Capljina74 je govorio o drugim stvarima, a te sigurno nećeš pronaći na naslovnicama mainstream medija.
Ja sam prebolio COVID-19 i revakcinisao se, po onom nekakvom spike testu imam antitijela više nego mašina može da izmjeri, ali mi opet kažu da nosim masku, da držim distancu, da se ne zajebavam, da mogu prenositi zarazu, da mogu oboljeti, u iznimno rijetkim slučajevima da mogu i umrijeti, da nisu sigurni koliko sam zaštićen glede Delta soja (iako je on poznat skoro godinu dana), i slično.
Da nije žalosno - bilo bi smiješno.
Oćeš ćirilicom da ti napišem da bi shvatio?gamer4ever wrote: ↑18/08/2021 09:30Stvar je u tome da za tu tvoju tvrdnju, da covid vakcine mogu unistit imunitet kod ljudi koji su prelezali, nema nijednog jedinog dokaza. I sta se tu ima vise diskutovati uoste ?Capljina74 wrote: ↑18/08/2021 09:20
Jesi li ti pročitao šta sam napisao u o one što si kvotao? Pa u prvom odgovoru si kvotao upravo dio gdje govorim da se može nabildovati, ali i uništiti.
Sve je u vremenu davanja vakcine. Ovo je grubo rečeno. Države različito vakcinišu te ljude što znači da niko nema pojma šta i kako te da još eksperimentišu.
Ni bosanski ti nije jaca strana, fenomen moze znaciti i pojava, i na to sam mislioCapljina74 wrote: ↑18/08/2021 09:27Mojne grubo, čovjek našao fenomenomenalne stvari na Guglu.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑18/08/2021 09:22
Vjerujes mi da dramaticno ispadas glup![]()
Inace, ne daj se smesti, sega mi citati kako te covjek mezi![]()
A što šejh guglo kaže...
Zbog čega si se ti nakon prebolijevnja i oporavka, u relativno kratkom roku, vakcinisao i revakcinisao?Naslovnica wrote: ↑18/08/2021 09:22 Dokaz za šta?
Pošto vidim da si wannabe stručnjak na polju virusologije.![]()
@Capljina74 je govorio o drugim stvarima, a te sigurno nećeš pronaći na naslovnicama mainstream medija.
Ja sam prebolio COVID-19 i revakcinisao se, po onom nekakvom spike testu imam antitijela više nego mašina može da izmjeri, ali mi opet kažu da nosim masku, da držim distancu, da se ne zajebavam, da mogu prenositi zarazu, da mogu oboljeti, u iznimno rijetkim slučajevima da mogu i umrijeti, da nisu sigurni koliko sam zaštićen glede Delta soja (iako je on poznat skoro godinu dana), i slično.
Da nije žalosno - bilo bi smiješno.
Da si normalan, a ne teoreticar zavjere, sad bih te pitao ako je tako, zasto onda ta pojava / fenomen nije jos dokazan u nijednoj studiji sto se tice covid bolesti ? Ali sta imam sa tobom pricati kad si izvalio da svi lazu / sve studije su laziraneCapljina74 wrote: ↑18/08/2021 09:33Oćeš ćirilicom da ti napišem da bi shvatio?gamer4ever wrote: ↑18/08/2021 09:30
Stvar je u tome da za tu tvoju tvrdnju, da covid vakcine mogu unistit imunitet kod ljudi koji su prelezali, nema nijednog jedinog dokaza. I sta se tu ima vise diskutovati uoste ?
То је опција код сваке вакцине, не само код Ковид.