Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
madner

#23076 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by madner »

Sto se tice kadrova, NiP je tu najtanji.

Samo se ne kurce kao da su tri klase bolji kao ovi pa ne prave minus.
dječak sa šibicama

#23077 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by dječak sa šibicama »

Cijela prica oko restrikcija nema smisla jer koga stitis od nevakcinisanih, ako tvrde da vakcinisani ne moze imati teze simptome.

Prica kako vlast stiti ljude od njih samih je smijesna. Da je njima stalo do nasih zivota i zdravlja, ne bi bez pardona covjeka strpali u zatvor za metar drva, niti bi sa smjeskom pratili poskupljenja svega i svacega, nabavili bi vakcine u krajnjem slucaju a ne cekali donacije, svaka normalna drzava je davno nabavila vakcine samo BiH i dalje ima doniranu astru, ne bi sa smjeskom gledali kako gradjani idu u Srbiju na vakcinu, kod nas su politicari toliko izblamirani od samih sebe da im vise niko nista ne vjeruje. Ovo mislim na nase politikante, a globalno je jos sira prica.

Na kraju krajeva, ako je strah od zaraze pa ce uvoditi restrikcije, zasto te restrikcije nisu uvedene prije SFF, zasto je dopusteno masovno okupljanje gradjana, zasto turisti i dijaspora spartaju gradom, na aerodromu je krkljanac, na sve strane je krkljanac.
I sad kad oni odu, idemo opet lockdown, ma nemoj mi reci. Ja sam prvi bio za sve mjere ali nakon ovog ljeta, nece me Tito natjerati da postujem ikakve mjere. Vakcinisati se hocu, radi sebe i svojih najblizih, ali mogu da se nose svi zajedno sa korona mjerama i svojim covid propusnicama. Ja cu svoju spaliti, ako bude nekog spaljivanja kao u Italiji.
Patton44

#23078 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Patton44 »

MUNAFIK wrote: 22/08/2021 11:40
Patton44 wrote: 22/08/2021 11:35
Sta je s drugim.

Pa Forto nije prijetio nikom niti je on tu strucan za viruse i epidemije on treba da slusa struku, a njemu je struka VRANIC i Vranic prijeti kako nece imat milosti...

Ja ovo gledam vise sa politicke strane, Vranic je zreo da se nabije nogom i to bi u javnosti bilo OK, vec kad bi Fortu nabijali nogom to bi politicki zakuhalo dosta, SDA bi svršavala od uzbudjenja tako da nije pametno.

A nije Forto jos dosao do tog nivoa da je zasluzio nogu ali definitivno ide prema tome.
Al podrzava onog koji prijeti.
Bi vi i Stetu,al necete da kuhate. :run:
dječak sa šibicama

#23079 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by dječak sa šibicama »

Inace, ovi sto kritikuju vladu a podrzavaju govedju glavu i Ubicu zenskog lica, samo su tragikomicni.

Botine.
Hakiz

#23080 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

dječak sa šibicama wrote: 22/08/2021 12:14 Cijela prica oko restrikcija nema smisla jer koga stitis od nevakcinisanih, ako tvrde da vakcinisani ne moze imati teze simptome.

Prica kako vlast stiti ljude od njih samih je smijesna. Da je njima stalo do nasih zivota i zdravlja, ne bi bez pardona covjeka strpali u zatvor za metar drva, niti bi sa smjeskom pratili poskupljenja svega i svacega, nabavili bi vakcine u krajnjem slucaju a ne cekali donacije, svaka normalna drzava je davno nabavila vakcine samo BiH i dalje ima doniranu astru, ne bi sa smjeskom gledali kako gradjani idu u Srbiju na vakcinu, kod nas su politicari toliko izblamirani od samih sebe da im vise niko nista ne vjeruje. Ovo mislim na nase politikante, a globalno je jos sira prica.

Na kraju krajeva, ako je strah od zaraze pa ce uvoditi restrikcije, zasto te restrikcije nisu uvedene prije SFF, zasto je dopusteno masovno okupljanje gradjana, zasto turisti i dijaspora spartaju gradom, na aerodromu je krkljanac, na sve strane je krkljanac.
I sad kad oni odu, idemo opet lockdown, ma nemoj mi reci. Ja sam prvi bio za sve mjere ali nakon ovog ljeta, nece me Tito natjerati da postujem ikakve mjere. Vakcinisati se hocu, radi sebe i svojih najblizih, ali mogu da se nose svi zajedno sa korona mjerama i svojim covid propusnicama. Ja cu svoju spaliti, ako bude nekog spaljivanja kao u Italiji.
Zato što je epidemiološka slika, bazirana na brojevima koje oni kontrolišu, bila dobra.

Sutra će nekim čudom biti loša.

Slučajno je to poslije SFF, sasvim slučajno.
Hakiz

#23081 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

Ali, sva ova priča je postala i dosadna. A i spinuje se, predmet diskusije su mjere restikcije nevakcinisanim, ne vakcine same po sebi.

Imaju vlast, a to znači mogućnost da donose odluke koje onda građani moraju ispoštovati, sviđale im se ili ne.

Kome se sutrašnje odluke svide, svide.

Kome se ne svide, neka im to kažu u oktobru 2022.

Sve ostalo je presipanje iz šupljeg u prazno.
nosara

#23082 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by nosara »

Kakav bazen, tak'i i kadrovi, rece drug Peko drugu Koci jedne prilike... :D
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#23083 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by izvrsni direktor »

Prpa.ba wrote: 22/08/2021 12:08
EDIT: i kao takvi, miljama su ispred krnje SDA i njenih raspalih satelita DF-a i SBB-a. Na ove makar donekle djeluje pritisak javnosti,
I tu se sva prica zastavlja. Ako neces na vlasti da imas bolje, onda si jednostavno glup i ne zelis sebi dobro
izvrsni direktor

#23084 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

dječak sa šibicama wrote: 22/08/2021 12:00 Mozda su samo odigrali partiju pokera, SDP i NS su za represivne mjere a NiP kao nije, NS i SDP dobiju podrsku jednih, NiP podrsku drugih gradjana.

Zna se ko cilja na koju populaciju, NS sigurno ne racuna na glasove Sefike i Osmana iz Buljakovog koji smatraju da je korona prevara. NiP racuna.
:thumbup:
Hakiz

#23085 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

izvrsni direktor wrote: 22/08/2021 12:37
Prpa.ba wrote: 22/08/2021 12:08
EDIT: i kao takvi, miljama su ispred krnje SDA i njenih raspalih satelita DF-a i SBB-a. Na ove makar donekle djeluje pritisak javnosti,
I tu se sva prica zastavlja. Ako neces na vlasti da imas bolje, onda si jednostavno glup i ne zelis sebi dobro
Ali, šta je to bolje?

O ukusima se ne raspravlja...
nosara

#23086 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by nosara »

Njima je bolje... :zoka:
Hakiz

#23087 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

nosara wrote: 22/08/2021 12:47 Njima je bolje... :zoka:
A kako je njihovo jedinica mjere...

Mene ko uhljebi, taj mi je bolji.
Patton44

#23088 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Patton44 »

Chmoljo wrote: 22/08/2021 11:48
Patton44 wrote: 22/08/2021 10:36
Pa demokrate, kad mislite odlucit za Vranica i Stetu, ili cekate da sve sjebu,pa da ih neko drugi smjeni u okt.22.

Kad spomenu heroinu.Dok su drugi direktorovali, vanserijski hirurg Vranic je od 2012 do 2017 uradio 11 operacija.
I za sav taj nerad je primao oko 4000 maraka mjesecno.Kad ga je heroina natjerala 2018 da radom opravda ta primanja
imao je 56 operacija.Kad je shvatio da vise nema plate naguzove i da za istu mora radit dao je otkaz.I onda krenula suplja,zbog
mobinga,terora,diktature.E tako treba sa neradnicima,il ces radit il noga u guzicu.Ma jasno je to tebi,al se pravis dalabu.
Na izborima. To je onaj praznik kradje i precrtavanja listica. Imenovanje odbora po mjeri stranke gdje 100% glasova dobije jedna politicka opcija.

A sto se tice Vranica i Sebije, jedno je od njih bar zavrsilo fakultet i specijalizaciju bez muljaze. Mislim da je zaista neuporedivo, makar Vranic bio najveci imbecil i lijenstina na dunjaluku.

Za to vrijeme heroina nije bila sposobna regularno zavrsiti skolu za svoje zvanje, a toliko je genijalna u svom menadzerisanju da, iako sam zdravstveno osiguran, svom djetetu sam skoro sve morao nositi u bolnicu. Dodatne kreme, pelene, maramice...

:thumbup:

I ti ovo sve znas, samo sto ja Vranica kritikujem bez zadrske, a ti ga glabas heroini makar ti se u usta posrala.
Pocelo sa tako prostim pitanjem,hocete li neradnika Vranica sad smijeniti,il cekat okt.22god.Onda krene ona standardna.
Ali znas SDA,heroina,Asim....bla bla.To se pikalo u predizbornoj 18-te,sta ce te pricat u predizbornoj 22-ge.Tesko na istu foru.

ps
Pravila ovog foruma vaze i za tebe.U svojoj kuci se mozes posrat kome hoces.Tvoja kuca tvoja pravila, radi sta hoces.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#23089 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

najveći problem ove vlade je što konaković nije predsjedavajući skupštine i sto se konakovic trenutačno bavi strankom i pripremama za opće izbore.

dok je konakovic bio tu, na svaki napad je reagirao i branio vladu i bio im vjetar u leđa. okeric to ne radi, a forto sam ne može.

vranić živi u svom svijetu, šteta u drugom mandatu katastrofalan i posvetio se više stranci nego poslu, a ostale ministre ne možeš pretjerano ni komentirati. što se kaže, nit smrde, nit mirišu.

jedini koji se ističe je adnan delić i čovjek konstantno radi, uvijek je u pogonu i pretpostavljam i da će imati zavidne rezultate.

a tu je naravno i prokletstvo 18 ruku u skupštini kantona sarajevo.
Last edited by malakh on 22/08/2021 14:27, edited 2 times in total.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#23090 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

Prpa.ba wrote: 22/08/2021 12:08 Odavno nisu stavljali slike smeca oko kontejnera, pa moraju nametnuti javnosti neku novu temu. :mrgreen:

I neka namecu kada imaju municije koju im dodaje saborac Vranic, a ni Forti nije mrsko. Za kontejnere je municiju dodao uvijek popularni Marjanovic svojim forsiranjem cijepanja ministarstva obrazovanja koje je odradjeno na vrat na nos i blokiralo spojena komunalna i infrastrukturna ministarstva. Stanje se tek sad izvlaci iz ambisa, i to doslovno na silu jer je baza pritisnula NiP da djeluje. :mrgreen: :-)

I sad umjesto da se poklope i izvine javnosti zbog tajnog Pfizerovanja, oni se bahate kao i Sebija i njeno nedemokratski izabrano mladunce u Skupstini KS.

Kome nije bilo jasno zasto SDP i NS sami nikad nece formirati vlast, neka ovo posluzi kao lekcija. Radi se o kadrovski tankim strankama, sto mozda ne bi bilo toliko strasno jer su svi tanki, nego su u pitanju i bahati i kadrovi odrodjeni od stvarnosti i bez stvarnog kontakta sa bazom.

Uz razliveni NiP koji se vise bavi jalovim pokusajima formiranja infrastrukture po cijeloj BiH, nije ni cudo da misevi kolo vode u izborni poraz 2022.

Kad bih morao opisivati ovaj mandat vlade, rekao bih da NiP za jedan korak naprijed uradi i jedan korak unazad, a SDP i NS za jedan korak naprijed urade dva koraka unazad bespotrebnim kurcenjem i prehljebljivanjem.

EDIT: i kao takvi, miljama su ispred krnje SDA i njenih raspalih satelita DF-a i SBB-a. Na ove makar donekle djeluje pritisak javnosti, a NiP je svjestan da im egzistencija kao pokreta zavisi od rezultata pa ce uz neminovne kikseve i progurati korisne stvari. :mrgreen:
odličan post.

ne mogu se oteti dojmu kako im je sda perfektno nametnula paradigmu da je samo kanton sarajevo u fokusu javnosti, a da nitko pojma nema što se događa u ostalim kantonima, u federalnoj ili državnoj vladi. svi mediji se konstantno bave kantonom sarajevo.

zanimljivo je recimo da skoro svi znaju ministre iz vlade ks, a da nemaju pojma tko su ministri u federalnoj vladi koja je formirana prije 7-8 godina.

ne znam da li je kasno, ali obaveza trojke mora biti prebacivanje fokusa javnosti na federalnu vladu, jer ne smije sebi dozvoliti da igraju po taktici sda i da se pobjednik u tom bošnjačkom korpusu rješava kroz prizmu sarajevske vlade.
Hakiz

#23091 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

malakh wrote: 22/08/2021 14:25
Prpa.ba wrote: 22/08/2021 12:08 Odavno nisu stavljali slike smeca oko kontejnera, pa moraju nametnuti javnosti neku novu temu. :mrgreen:

I neka namecu kada imaju municije koju im dodaje saborac Vranic, a ni Forti nije mrsko. Za kontejnere je municiju dodao uvijek popularni Marjanovic svojim forsiranjem cijepanja ministarstva obrazovanja koje je odradjeno na vrat na nos i blokiralo spojena komunalna i infrastrukturna ministarstva. Stanje se tek sad izvlaci iz ambisa, i to doslovno na silu jer je baza pritisnula NiP da djeluje. :mrgreen: :-)

I sad umjesto da se poklope i izvine javnosti zbog tajnog Pfizerovanja, oni se bahate kao i Sebija i njeno nedemokratski izabrano mladunce u Skupstini KS.

Kome nije bilo jasno zasto SDP i NS sami nikad nece formirati vlast, neka ovo posluzi kao lekcija. Radi se o kadrovski tankim strankama, sto mozda ne bi bilo toliko strasno jer su svi tanki, nego su u pitanju i bahati i kadrovi odrodjeni od stvarnosti i bez stvarnog kontakta sa bazom.

Uz razliveni NiP koji se vise bavi jalovim pokusajima formiranja infrastrukture po cijeloj BiH, nije ni cudo da misevi kolo vode u izborni poraz 2022.

Kad bih morao opisivati ovaj mandat vlade, rekao bih da NiP za jedan korak naprijed uradi i jedan korak unazad, a SDP i NS za jedan korak naprijed urade dva koraka unazad bespotrebnim kurcenjem i prehljebljivanjem.

EDIT: i kao takvi, miljama su ispred krnje SDA i njenih raspalih satelita DF-a i SBB-a. Na ove makar donekle djeluje pritisak javnosti, a NiP je svjestan da im egzistencija kao pokreta zavisi od rezultata pa ce uz neminovne kikseve i progurati korisne stvari. :mrgreen:
odličan post.

ne mogu se oteti dojmu kako im je sda perfektno nametnula paradigmu da je samo kanton sarajevo u fokusu javnosti, a da nitko pojma nema što se događa u ostalim kantonima, u federalnoj ili državnoj vladi. svi mediji se konstantno bave kantonom sarajevo.

zanimljivo je recimo da skoro svi znaju ministre iz vlade ks, a da nemaju pojma tko su ministri u federalnoj vladi koja je formirana prije 7-8 godina.

ne znam da li je kasno, ali obaveza trojke mora biti prebacivanje fokusa javnosti na federalnu vladu, jer ne smije sebi dozvoliti da igraju po taktici sda i da se pobjednik u tom bošnjačkom korpusu rješava kroz prizmu sarajevske vlade.
Ma, SDA treba samo da sjedi i čeka. Kako su ovi krenuli i kako ih ovdje brane, sami sebi će dohakati.
Škobo Habu

#23092 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Škobo Habu »

Sve što je pojedinac bliže političkoj kuhinji "trojke" to veći vonj zaudara.

Zašto niko ne postavlja pitanja svih tih silnih ostavki? Ministarstvo obrazovanja? Imamo šture informacije o razlozima ostavki, ali razlozi su daleko od onih koji se navode u javnosti. Najgore je što akteri prešućuju bitne stvari radi mira u kući, pa tako postaju sučesnici u samoj raboti.

Neke afere će početi izlaziti na površinu, poput nacrta zakona o Visokom obrazovanju. Poznato je da nacrt zakona oboren samo zato što unutar "trojke" postoje persone kojima stari zakon omogućava sve ono što novim ne bi mogli postići. Zato je i prolongiran radi ličnih interesa do jeseni, iako je bio dogovoren sa SDP-om, ali je SDP u zadnji čas oborio zakon. Biće zanimljivo kada se otkrije ko stoji iza tog biznisa, zbog kojeg je SDP privatni interes stavio ispred javnog.

Misliš da sam Forto nije upoznat sa tim?
Styling

#23093 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

Hakiz wrote: 22/08/2021 10:08
Styling wrote: 22/08/2021 09:14

Tacno da je tajna, kada se radi o sistemskim oboljenima, ali ne i o zaraznim bolestima. Tada nema tajnosti jer je ugrozeno i moje zdravlje. Poslodavac ne smije od mene sakriti taj podatak jer je u tom slucaju saucesnik u ugorzavanju mog zdravlja.
Smije. Tvoje je da budeš u zdravoj okolini, ne da znaš ko je bolestan. Njegovo je da ti zdravu okolinu obezbijedi.

Može se dogoditi da jedan dan iznenada stolica pored tvoje, na kojoj je radio tvoj kolega, bude prazna. A onda, poslije mjesec, opet on bude na njoj.

Niko ti ne mora reći zašto je bila prazna taj mjesec.
Ne smije, jer ja kada sazna, tuzicu poslodavca za ugrozavanje mog zivota. Gdje ti zivis?
Styling

#23094 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

nosara wrote: 22/08/2021 12:02
mirza_15 wrote: 22/08/2021 11:59

Ništa od toga nisam doveo u pitanje. Može vakcinisani prenijeti virus jednako kao i ne vakcinisani ako se zarazi delta sojem, ali je vjerovatnoća da će se zaraziti tri puta manja nego kod nevakcinisanog. Druga je stvar što je velika vjerovatnoća da neće ni znati da je zaražen. Ali ako uzmeš u obzir idealnu situaciju gdje se i takva osoba kreće u krugu vakcinisanih koji opet imaju daleko manju vjerovatnoću da će se zaraziti, a dalje daleko manju vjerovatnoću da će ozbiljno oboljeti, zaključak se sam nameće
Tema su eventualne mjere. U tom kontekstu je beznacajno ko prenosi virus, jer svi prenose. Dakle, mjere nemaju temelj.
A zasto onda kompletna Evropa uvodi mjere? U Francuskoj ne mozes ni u javni prevoz bez kovid potvrde, Italija uvodi zelene pasose. To oni glupi a vi antivakseri i borci za ljudska prava, pametni.
Styling

#23095 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

malakh wrote: 22/08/2021 14:09 najveći problem ove vlade je što konaković nije predsjedavajući skupštine i sto se konakovic trenutačno bavi strankom i pripremama za opće izbore.

dok je konakovic bio tu, na svaki napad je reagirao i branio vladu i bio im vjetar u leđa. okeric to ne radi, a forto sam ne može.

vranić živi u svom svijetu, šteta u drugom mandatu katastrofalan i posvetio se više stranci nego poslu, a ostale ministre ne možeš pretjerano ni komentirati. što se kaže, nit smrde, nit mirišu.

jedini koji se ističe je adnan delić i čovjek konstantno radi, uvijek je u pogonu i pretpostavljam i da će imati zavidne rezultate.

Sto se tice Okerica, slazem se, mislim da pozicija na kojoj sjedi prevazilazi njegove intelektualne kapacitete i da nije dorastao zadatku.

Ne moze se reci da ministri nista ne rade, pogotovo ministar infrastrukture, ministrica socijalne zastite, i ova ministrica obrazovanja pokusava d anadje neki model koji ce fercerati. Steta se tskodje trudi, stalno se nesto desava, a tacno je da je Adnan trenutno najjaca karika vlade.
Naslovnica

#23096 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Naslovnica »

Styling wrote: 22/08/2021 15:02
nosara wrote: 22/08/2021 12:02

Tema su eventualne mjere. U tom kontekstu je beznacajno ko prenosi virus, jer svi prenose. Dakle, mjere nemaju temelj.
A zasto onda kompletna Evropa uvodi mjere? U Francuskoj ne mozes ni u javni prevoz bez kovid potvrde, Italija uvodi zelene pasose. To oni glupi a vi antivakseri i borci za ljudska prava, pametni.
To naprosto nije tačno, ne bubaj.
Pojedine države uvode (i to za pojedine slučajeve), a ne KOMPLETNA Evropa.
I kod većine tih država ti važi potvrda o 6 mjeseci nakon prebolovanog covid-19.
izvrsni direktor

#23097 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Hakiz wrote: 22/08/2021 12:40
izvrsni direktor wrote: 22/08/2021 12:37

Ali, šta je to bolje?

O ukusima se ne raspravlja...
sda clanu je bolje da je sda na vlasti..logicno. normalan svijet uporedi dvije strane i vidi koja je bolja...svakom sa i bilo kakvim IQ vecim od broja cipela je jasno koja je opcija po nas i drzavu bolja
malakh

#23098 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

Styling wrote: 22/08/2021 15:08
malakh wrote: 22/08/2021 14:09 najveći problem ove vlade je što konaković nije predsjedavajući skupštine i sto se konakovic trenutačno bavi strankom i pripremama za opće izbore.

Sto se tice Okerica, slazem se, mislim da pozicija na kojoj sjedi prevazilazi njegove intelektualne kapacitete i da nije dorastao zadatku.

Ne moze se reci da ministri nista ne rade, pogotovo ministar infrastrukture, ministrica socijalne zastite, i ova ministrica obrazovanja pokusava d anadje neki model koji ce fercerati. Steta se tskodje trudi, stalno se nesto desava, a tacno je da je Adnan trenutno najjaca karika vlade.
ja pak mislim da se steta nimalo ne trudi i da je u ovom sazivu vlade, ubjedljivo najgori ministar. pogledati pod posljednju isplatu za stajaliste na otoci. a rekonstrukciju pruge vuče još iz prethodnog mandata.

jedno veliko nista i od najboljeg do najgoreg ministra.

u medjuvremenu je od operativca postao politicar.
malakh

#23099 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

Hakiz wrote: 22/08/2021 14:36
Ma, SDA treba samo da sjedi i čeka. Kako su ovi krenuli i kako ih ovdje brane, sami sebi će dohakati.
sda ce dozivjeti krah na izborima. to je sada evidentno. samo sto ovi drugi, svojim glupostima nece moci osigurati znacajniju pobjedu i opet ce se patiti sa vecinama od 18-19 ruku.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#23100 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

bivsi-nacelnik-opcine-centar-nedzad-ajn ... s1550.html
ovo je strasno... dno dna

kad mi štovaoci ovakvih tenderskosadaklijskominderaskih kriminalaca pocMu o moralu namah me ufati sraČka od te gamadi...
Locked