Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#23051 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by _BataZiv_0809 »

Patton44 wrote: 22/08/2021 11:28
_BataZiv_0809 wrote: 21/08/2021 17:29 Al se Vranic ispisa po vepru sina mi :izet:
:zid:
Pa sto onda obrisa objavu
Nema predaje ni povlacenja,il rezim il sloboda.Kad :janpi: pises,pa trijezan moras brisat. :pisnuo: :pisnuo:
4 covjeka morala odustat da on sjedne u skupstinu i on prica o izbornim pobjednicima i volji naroda :lol: :lol: :lol:
MUNAFIK

#23052 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by MUNAFIK »

Patton44 wrote: 22/08/2021 11:35
MUNAFIK wrote: 22/08/2021 11:18

Ja mislim da su ova dvojica operisani od realnosti i od toga kako ljudi zive...

Ne znam kako objasniti stvari koje oni bubaju JAVNO.

Dino i ekipa nakon onih prijetnji koje he Vranic izrekao trebaju istog smijeniti.
Sta je s drugim.

Pa Forto nije prijetio nikom niti je on tu strucan za viruse i epidemije on treba da slusa struku, a njemu je struka VRANIC i Vranic prijeti kako nece imat milosti...

Ja ovo gledam vise sa politicke strane, Vranic je zreo da se nabije nogom i to bi u javnosti bilo OK, vec kad bi Fortu nabijali nogom to bi politicki zakuhalo dosta, SDA bi svršavala od uzbudjenja tako da nije pametno.

A nije Forto jos dosao do tog nivoa da je zasluzio nogu ali definitivno ide prema tome.
mirza_15

#23053 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by mirza_15 »

spinel_ wrote: 22/08/2021 11:16 Vakcinisani isto siri virus, vakcinisani isto se razbolijeva, vakcinisanom traje imunitet 6-7 mjeseci i poslije toga je isti kao i nevakcinisani....

Fasizam jasta.
Vakcinisani ima tri puta manju šansu da se zarazi. Vakcinisani ima daleko manju šansu da se ozbiljno razboli. Nije tačno da imunitet traje 6-7 mjeseci i da je poslije toga isti kao nevakcinisani.

Ja sam na drugoj temi napisao, ja bih sačekao da dođe najavljeni Pfizer, nakon toga ostavio dva mjeseca da se vakciniše ko hoće, a onda ukinuo sve mjere, s tim da bi u zdravstvenim ustanovama posljednji prioritet bio onaj ko se zarazio, a nije vakcinisan.

A ovo fašizam i slobode...
Možeš li voziti automobil bez vozačke?
Možeš li proći na crveno ako nikoga nema na raskrsnici? Upali se crveno i ti stojiš kao debil iako nikog nigdje nema. Ograničili ti ljudi slobodu kretanja. Moraš voziti desnom stranom, poštovati znakove i kao pješak. Neko ti cestu napravio koju ne možeš preći gdje ti je najbliže (recimo Stup) nego moraš ići do podvožnjaka, a kažnjavaju ako pokušaš da pretčiš. Ograničili ti slobodu kretanja. Moraš po danu upali svjetla i dati zmigavac. Moraš se vezati, itd. itd. samo u saobraćaju da ne idemo u ostale segmente života (recimo da moraš platiti porez državi na svaki prihod ili prodaju). Hrpa ograničenja. Glupo bi bilo da sada, sve ovo gore, nazovemo fašizmom jer to unosi red umjesto anarhije. Apsolutna sloboda ne postoji i svako društvo ili nivo vlasti određuju pravila koja nisu uniformna. Ko misli da je sloboda da radi šta mu je čejf dobro se zaj... i ima problema sa elementarnom logikom. Ne govorim o konkretnim zabranama i restrikcijama za vakcinisane i nevakcinisane. To je za javne rasprave i preispitivanje da li je nešto potrebno ili nije, ali restrikcije za one koji nepoštuju zdravstvene preporuke nazvati fašizmom :?
MUNAFIK

#23054 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by MUNAFIK »

_BataZiv_0809 wrote: 22/08/2021 11:38
Nema predaje ni povlacenja,il rezim il sloboda.Kad :janpi: pises,pa trijezan moras brisat. :pisnuo: :pisnuo:
4 covjeka morala odustat da on sjedne u skupstinu i on prica o izbornim pobjednicima i volji naroda :lol: :lol: :lol:
Vranic se ispisao po sebi i jos jednom dokazo o kakvoj ublehi se radi, a uz to serviro je Zahiragicu zicer koji je ovaj zakuco i popiso se po Vranicu.

Budite objektivni.
nosara

#23055 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by nosara »

Također tražimo odgovor i koji su se sve načelnici Trojke u Sarajevu preko reda vakcinisali te da li je načelnik Hasan Tanović u svojoj privatnoj ordinaciji Pfizerom vakcinisao i svoje saradnike i drugove.

:shock: :bih:
Patton44

#23056 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Patton44 »

aCme wrote: 22/08/2021 11:33 Uvredljivo i sramno je da su se premijer i ministri u Vladi KS preko reda tajno vakcinisali u svojom klimatiziranim kabinetima birajući Pfizer vakcine preporučene onkološkim pacijentima dok građanima, koji stoje u redovima na +40 stepeni i to na samo jednom organizovanom punktu za njih 400 hiljada, ministar Vranić i premijer Forto prijete represivnim mjerama ako se na vrijeme ne vakcinišu.

I druga doza na isti nacin. Ponovo Glovo izvrsio dostavu.
nosara

#23057 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by nosara »

mirza_15 wrote: 22/08/2021 11:42
spinel_ wrote: 22/08/2021 11:16 Vakcinisani isto siri virus, vakcinisani isto se razbolijeva, vakcinisanom traje imunitet 6-7 mjeseci i poslije toga je isti kao i nevakcinisani....

Fasizam jasta.
Vakcinisani ima tri puta manju šansu da se zarazi. Vakcinisani ima daleko manju šansu da se ozbiljno razboli. Nije tačno da imunitet traje 6-7 mjeseci i da je poslije toga isti kao nevakcinisani.

Ja sam na drugoj temi napisao, ja bih sačekao da dođe najavljeni Pfizer, nakon toga ostavio dva mjeseca da se vakciniše ko hoće, a onda ukinuo sve mjere, s tim da bi u zdravstvenim ustanovama posljednji prioritet bio onaj ko se zarazio, a nije vakcinisan.

Možeš li proći na crveno ako nikoga nema na raskrsnici? Upali se crveno i ti stojiš kao debil iako nikog nigdje nema. Ograničili ti ljudi slobodu kretanja. Moraš voziti desnom stranom, poštovati znakove i kao pješak. Neko ti cestu napravio koju ne možeš preći gdje ti je najbliže (recimo Stup) nego moraš ići do podvožnjaka, a kažnjavaju ako pokušaš da pretčiš. Ograničili ti slobodu kretanja. Moraš po danu upali svjetla i dati zmigavac. Moraš se vezati, itd. itd. samo u saobraćaju da ne idemo u ostale segmente života (recimo da moraš platiti porez državi na svaki prihod ili prodaju). Hrpa ograničenja. Glupo bi bilo da sada, sve ovo gore, nazovemo fašizmom jer to unosi red umjesto anarhije. Apsolutna sloboda ne postoji i svako društvo ili nivo vlasti određuju pravila koja nisu uniformna. Ko misli da je sloboda da radi šta mu je čejf dobro se zaj... i ima problema sa elementarnom logikom. Ne govorim o konkretnim zabranama i restrikcijama za vakcinisane i nevakcinisane. To je za javne rasprave i preispitivanje da li je nešto potrebno ili nije, ali restrikcije za one koji nepoštuju zdravstvene preporuke nazvati fašizmom :?
Evo jos jedared...

VELIKA STUDIJA S OXFORDA
‘Cijepljeni su zaštićeni od teških posljedica, ali zarazu mogu prenositi kao i necijepljeni, smisao covid potvrda je upitan‘

https://www.jutarnji.hr/life/znanost/ci ... n-15096402
spinel_

#23058 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by spinel_ »

Fasizam jasta.

Citiram.s druge teme info:

Austrija i Hrvatska uvode rok trajanja vakcinisanja, drugim rijecima nakon druge vakcine potvrda o vakcinisanju vazi u Hrvatskoj 210 a u Austriji 270 dana, nakon cega se subjekat mora opet vakcinisati ako zeli negdje putovati.

Koliko je 210 dana izracunato u mjesecima?

Prestani vise spinovati s glupostima u vezi saobracaja i slicno.
Prirodni i prelazani imunitet je jedino sto traje najduze. Sve ostalo je sranje.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#23059 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Chmoljo »

Patton44 wrote: 22/08/2021 10:36
Chmoljo wrote: 21/08/2021 22:18

U normalnoj demokratiji se odluci na osnovu rada ili nerada hoce li se nagraditi ili kazniti.

Ne kradu se izbori, ne kupuju se zastupnici, ne ucjenjuju se kroz porodice, ne igra se na najnize nacionalisticke strasti...

Hihi pihihi, ja bih se ubio da gazdi moram pljeskati na svaku i vikat: eno heroine. A neko za bolje i ne zna jbg.
Pa demokrate, kad mislite odlucit za Vranica i Stetu, ili cekate da sve sjebu,pa da ih neko drugi smjeni u okt.22.

Kad spomenu heroinu.Dok su drugi direktorovali, vanserijski hirurg Vranic je od 2012 do 2017 uradio 11 operacija.
I za sav taj nerad je primao oko 4000 maraka mjesecno.Kad ga je heroina natjerala 2018 da radom opravda ta primanja
imao je 56 operacija.Kad je shvatio da vise nema plate naguzove i da za istu mora radit dao je otkaz.I onda krenula suplja,zbog
mobinga,terora,diktature.E tako treba sa neradnicima,il ces radit il noga u guzicu.Ma jasno je to tebi,al se pravis dalabu.
Na izborima. To je onaj praznik kradje i precrtavanja listica. Imenovanje odbora po mjeri stranke gdje 100% glasova dobije jedna politicka opcija.

A sto se tice Vranica i Sebije, jedno je od njih bar zavrsilo fakultet i specijalizaciju bez muljaze. Mislim da je zaista neuporedivo, makar Vranic bio najveci imbecil i lijenstina na dunjaluku.

Za to vrijeme heroina nije bila sposobna regularno zavrsiti skolu za svoje zvanje, a toliko je genijalna u svom menadzerisanju da, iako sam zdravstveno osiguran, svom djetetu sam skoro sve morao nositi u bolnicu. Dodatne kreme, pelene, maramice...

:thumbup:

I ti ovo sve znas, samo sto ja Vranica kritikujem bez zadrske, a ti ga glabas heroini makar ti se u usta posrala.
made_in_sarajevo

#23060 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by made_in_sarajevo »

Sda proziva nekoga za vakcine, kad je cijeli svijetu vukao veze za vakcine, srbija nam dala da se vakcinisemo, mi povucemo veze da dobijemo hurme. Kad je cijeli svijet gledao kako da se spasi, sda ukrade 10miliona na respiratorima i tom prilikom ubije ljudi i ljudi. Kad je kanton reko evo pare dajte vakcine, fodil se sprdo nece oni drzave da se igraju i nece da budu pokusni kunici.

Dodje sda i proziva nekoga. Alija debilu bas si moro napraviti onog majmuna i na sve to napravis jos stranku da se ovi fasisti imaju gdje izivljavati nad narodom.

Pozivam zelene fasiste da kazu koliko ih se preko stranke vakcinisalo. Slobodno necemo vam nista
Bloo
Globalna šefica

#23061 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Bloo »

jedno 10 tema o virusu i ti na svakoj moras da trunis o istom.
Mozes li se prebaciti i ostati barem na temama namijenjenim za Covid.
@spinel_
mirza_15

#23062 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by mirza_15 »

aCme wrote: 22/08/2021 11:33 Uvredljivo i sramno je da su se premijer i ministri u Vladi KS preko reda tajno vakcinisali u svojom klimatiziranim kabinetima birajući Pfizer vakcine preporučene onkološkim pacijentima dok građanima, koji stoje u redovima na +40 stepeni i to na samo jednom organizovanom punktu za njih 400 hiljada, ministar Vranić i premijer Forto prijete represivnim mjerama ako se na vrijeme ne vakcinišu.

Nema 400k punoljetnih u KS
Tolika je navala na tom punktu, da sada odeš završio bi vakcinaciju za 5 minuta. Nema stajanja na +40 (trebalo bi povećati temperaturu radi jačeg dojma).
Ima dovoljno Pfizera za onkološke pacijente i pozivanje na njih je također pojačivač okusa.

Uvijek se pretjeruje u ovakvim situacijama.
Da se razumijemo, i ja sam stava da su sa vakcinacijom Pfizerom u svojim kabinetima napravili veliku grešku koja zaslužuje kritiku i da su trebali otići na Zetru i primiti AZ, ali se pretjeruje sa pokušajima da se pojača dojam.
nosara

#23063 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by nosara »

Ne damo ostavke! Iz hiljadu razloga! :lol:
seoBIH

#23064 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by seoBIH »

Sucur Allahu ako je najgore sto im mogu nacin vakcinacija, kaka je zena kod adzije i sl.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#23065 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by konektovan »

seoBIH wrote: 22/08/2021 11:54 Sucur Allahu ako je najgore sto im mogu nacin vakcinacija, kaka je zena kod adzije i sl.
Nije to najgore,...ali poceli su se ponašati kao i sda, bahato, ljigavo..
Vakcinacija nije jedina afera, ima ih još na desetine...od zapošljavanja, tj.uhljebljavanja, pa do nekih drugih stvari koje još nisu izasle po medijima..
mirza_15

#23066 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by mirza_15 »

nosara wrote: 22/08/2021 11:47

Evo jos jedared...

VELIKA STUDIJA S OXFORDA
‘Cijepljeni su zaštićeni od teških posljedica, ali zarazu mogu prenositi kao i necijepljeni, smisao covid potvrda je upitan‘

Ništa od toga nisam doveo u pitanje. Može vakcinisani prenijeti virus jednako kao i ne vakcinisani ako se zarazi delta sojem, ali je vjerovatnoća da će se zaraziti tri puta manja nego kod nevakcinisanog. Druga je stvar što je velika vjerovatnoća da neće ni znati da je zaražen. Ali ako uzmeš u obzir idealnu situaciju gdje se i takva osoba kreće u krugu vakcinisanih koji opet imaju daleko manju vjerovatnoću da će se zaraziti, a dalje daleko manju vjerovatnoću da će ozbiljno oboljeti, zaključak se sam nameće
dječak sa šibicama

#23067 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by dječak sa šibicama »

Mozda su samo odigrali partiju pokera, SDP i NS su za represivne mjere a NiP kao nije, NS i SDP dobiju podrsku jednih, NiP podrsku drugih gradjana.

Zna se ko cilja na koju populaciju, NS sigurno ne racuna na glasove Sefike i Osmana iz Buljakovog koji smatraju da je korona prevara. NiP racuna.
mirza_15

#23068 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by mirza_15 »

dječak sa šibicama wrote: 22/08/2021 12:00 Mozda su samo odigrali partiju pokera, SDP i NS su za represivne mjere a NiP kao nije, NS i SDP dobiju podrsku jednih, NiP podrsku drugih gradjana.

Zna se ko cilja na koju populaciju, NS sigurno ne racuna na glasove Sefike i Osmana iz Buljakovog koji smatraju da je korona prevara. NiP racuna.
U buljakovom Semir Efendić osvaja glasove :mrgreen:
nosara

#23069 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by nosara »

mirza_15 wrote: 22/08/2021 11:59
nosara wrote: 22/08/2021 11:47

Evo jos jedared...

VELIKA STUDIJA S OXFORDA

Ništa od toga nisam doveo u pitanje. Može vakcinisani prenijeti virus jednako kao i ne vakcinisani ako se zarazi delta sojem, ali je vjerovatnoća da će se zaraziti tri puta manja nego kod nevakcinisanog. Druga je stvar što je velika vjerovatnoća da neće ni znati da je zaražen. Ali ako uzmeš u obzir idealnu situaciju gdje se i takva osoba kreće u krugu vakcinisanih koji opet imaju daleko manju vjerovatnoću da će se zaraziti, a dalje daleko manju vjerovatnoću da će ozbiljno oboljeti, zaključak se sam nameće
Tema su eventualne mjere. U tom kontekstu je beznacajno ko prenosi virus, jer svi prenose. Dakle, mjere nemaju temelj.
Patton44

#23070 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Patton44 »

_BataZiv_0809 wrote: 22/08/2021 11:38
:-) Poveco sam ti,mozda nisio vidio dobro.

ps
Stranacke kalkulacije,nista cudno.
Pa i Suljevic je odusto od Fed.Dom.Nar. radi kifle,a Stevanovic da pomogne Bogicu B.
the_stick

#23071 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by the_stick »

Ovo s vakcinisanjem postaje dosadno… vakcinisali se u tajnosti, pojeli govno i eto… bilo je vrijedno paznje oko dan, a sad vec postaje preseravanje…

Vranic je prica za sebe… taj je vec odavno izgubio kompas i svakim danom je sve gori… na njemu trojka moze pokazati da je bolja od oponenata… ako oni ne smijene njega, bojim se da ce on sahraniti njih… politicki, naravno… svaki argument protiv smjene jer ni oni drugi svoje ne smjenjuju je jednostavno glup…

Mene vise brine sutrasnji dan kada donose odluku o skoli i nasoj djeci… nakon vakcinacije prosvjetnih radnika i svih sloboda koje su se uzivale u toku citavog ljeta i pogotovo SFF-a, svaki model osim potpunog povratka ucenika u klupe je za mene skandalozan…

Za mene je vlada sutra na jednom od vecih ispita..
Hakiz

#23072 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

zubi wrote: 22/08/2021 10:45
Prpa.ba wrote: 22/08/2021 10:37 Tipa, ugostitelji mogu raditi, ali svi radnici i gosti moraju biti vakcinisani.
Pa zar nije to upravo ovo za sta se zalažu forto i vranic??
Jeste i nije. Oni govore o institucijama koje kontroliše kanton, samo za njih imaju ingerencije.

Samo, dok mi je za neesencijalnih za život stvari privatnih biznisa tipa restoran, utakmica, koncert to možda i OK na volju gazdi, za pristup institucijama kantona što može biti od životne važnosti, prodavnice hrane, lijekova itd nije OK.

A da ne bi restoran imao veća prava od samoposluge ili institucije, ne može ni restoran :lol:
Prpa.ba

#23073 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Prpa.ba »

Odavno nisu stavljali slike smeca oko kontejnera, pa moraju nametnuti javnosti neku novu temu. :mrgreen:

I neka namecu kada imaju municije koju im dodaje saborac Vranic, a ni Forti nije mrsko. Za kontejnere je municiju dodao uvijek popularni Marjanovic svojim forsiranjem cijepanja ministarstva obrazovanja koje je odradjeno na vrat na nos i blokiralo spojena komunalna i infrastrukturna ministarstva. Stanje se tek sad izvlaci iz ambisa, i to doslovno na silu jer je baza pritisnula NiP da djeluje. :mrgreen: :-)

I sad umjesto da se poklope i izvine javnosti zbog tajnog Pfizerovanja, oni se bahate kao i Sebija i njeno nedemokratski izabrano mladunce u Skupstini KS.

Kome nije bilo jasno zasto SDP i NS sami nikad nece formirati vlast, neka ovo posluzi kao lekcija. Radi se o kadrovski tankim strankama, sto mozda ne bi bilo toliko strasno jer su svi tanki, nego su u pitanju i bahati i kadrovi odrodjeni od stvarnosti i bez stvarnog kontakta sa bazom.

Uz razliveni NiP koji se vise bavi jalovim pokusajima formiranja infrastrukture po cijeloj BiH, nije ni cudo da misevi kolo vode u izborni poraz 2022.

Kad bih morao opisivati ovaj mandat vlade, rekao bih da NiP za jedan korak naprijed uradi i jedan korak unazad, a SDP i NS za jedan korak naprijed urade dva koraka unazad bespotrebnim kurcenjem i prehljebljivanjem.

EDIT: i kao takvi, miljama su ispred krnje SDA i njenih raspalih satelita DF-a i SBB-a. Na ove makar donekle djeluje pritisak javnosti, a NiP je svjestan da im egzistencija kao pokreta zavisi od rezultata pa ce uz neminovne kikseve i progurati korisne stvari. :mrgreen:
Last edited by Prpa.ba on 22/08/2021 12:11, edited 1 time in total.
made_in_sarajevo

#23074 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by made_in_sarajevo »

A cekaj malo, sta se sda brine za vladu, vakcine kao prvo nisu kurcem pomakli da nabave vakcine i tako zastite ljude, drugo pokrali su pare gdje god su mogli na koroni i trece i glavno, javno su rekli da ih vlast ne zanima dok je korona. Dakle javno rekli nabijemo vas na kurac, crknite i kad prodje sve mi cemo ganjati da opet uzjasemo na vlast i da vicemo kako smo vas mi odbranili i izljecili.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#23075 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

TRAŽE ODGOVORE
0
Klub SDA u Skupštini KS traži ostavku Vlade zbog tajne vakcinacije Pfizerom
zahiragicu podnesi ostavku u KS kao poslanik ili daj otkaz u ZZO, uHljebu drugome mjesto otimas, sjedis na dvije stolice... po kojem zakonu mozes zamrznuti radno mjesto na cetri godine i biti u skupstinskoj klupi...
Locked