Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Naslovnica wrote: ↑21/08/2021 12:33
Ovo se ne može vidjeti ni kod nas na Alipašinom jbte.
Ha jbt, Nova Zenica je poznata po tome, kao djeca smo bezbroj puta gledale dopere kako se bodu u venu oko Papirne (stadion i park) i Bilinog polja. Druga velika baza je bila tada nedovrseni kompleks na Kmaberovic polju.
Cini mi se kako sada ima malo manje narkomanije nego prije 20 ili 30 godina. Ili mi se samo cini posto vise ne zalazim po coskovima.
doff wrote: ↑21/08/2021 13:21
Kiki bi sutra glasao i za Halida Genjca kad bi ovaj napustio SDA nastupao kao nezavisan kandidat. Od tog momenta se briše ranija historija, zaboravlja se da je i penziju zaradio jahajuci narod, masno naplaćeno....
Autobuska stanica! Šta reći, koju poslugu porati. Hvale se da je profunkcionirala, a samo naplaćuju stanicnu uslugu, ne prodaju karte, ne daju informacije. Platite marku da dođete do perona i u busu kupujete kartu.
Kad čovjek pomisli da ne može gore, razuvjere te.
Naravno da bih glasao.
Halid Genjac je pojedinac, a SDA je organizacija sa 50 000 Genjaca.
I logika je jasna, bolje 1 Genjac nego 50 000 Genjaca.
...
Zenica je strogo konzervativan i vjerski grad. Ja kao liberal cinim 2% populacije ovog grada i mogu jedino birati najmanje losu opciju. Za mene nema i nece biti dobre opcije. Nikad.
...
I ova ekipa sto pljuje Kasumovica su ideoloski isti kao on. Vecinska Zenica voli ljude poput Huse i Fude, a ja sa takvima ni kafu ne bih popio.
Bolan, nije Fudo saam, okupio je mafiju oko sebe, ali ti to ne vidiš. Vodi SDA politiku samo sa drugim ljudima.
On kao pojedinac sa svojim ljudima upravlja svim službama i JP. Kako ti to nije jasno. Upravlja onim s čime gradjani imaju direktan kontakt.
Znači glasao bi i za Asima i Bakira kad bi napustili SDA, iako su bili motor upravljanja strankom. Svaka ti čast, nama nikad neće bit bolje (kao sto i vidimo).
muhafuca wrote: ↑21/08/2021 14:48nisam ja bas siguran da su za sva vremena
ako pobjedi SDA na kantonu opet, mogu te nastaviti handriti sa kantona.
a ne znam kako stoje gore po manjim gradovima. vidjet cemo.
U opstini Zenica su gotovi za sva vremena. Vladali su 30 godina, skoro kao Tito. Narod ih apsolutno mrzi, to se moze vidjeti u svakoj prilici. Da su sutra izbori prosli bi jos gore.
U ZDK su im male sanse. NiP gradi jaku organizaciju. SDP je uvijek tu. Kasumovic ce pokupiti dosta glasova. Ako opozicija bude jedinstvena i organizovana, ne bih dao SDA i kmetovima vise od 20% sanse za pobjedu.
...
SDA je pokrenula zestoku kampanju protiv Kasumovica jer znaju da je on presudan faktor za izbore 2022. NiP, SDP i NS ne mogu oboriti SDA dinastiju u ZDK bez Kasumovica.
doff wrote: ↑21/08/2021 14:53
Bolan, nije Fudo saam, okupio je mafiju oko sebe, ali ti to ne vidiš. Vodi SDA politiku samo sa drugim ljudima.
On kao pojedinac sa svojim ljudima upravlja svim službama i JP. Kako ti to nije jasno. Upravlja onim s čime gradjani imaju direktan kontakt.
Znači glasao bi i za Asima i Bakira kad bi napustili SDA, iako su bili motor upravljanja strankom. Svaka ti čast, nama nikad neće bit bolje (kao sto i vidimo).
Fudo je mali igrac. On nema mocnu organizaciju. Ako bi recimo sutra crko od srcanog udara, a meni prvom uopste ne bi bilo zao, ta struktura bi se urusila jer je on pojedinac.
SDA je ultra mocna mafijaska struktura. Umro Alija dosao Tihic, umor Tihic dosao Bakir. Stranku je napustilo gomilu likova ali mafijaska struktura ostaje netaknuta.
Eto Fudo nije organizacija a lik Grad razori. Boli me ona stvar jel organizacija ili pojedinac kakvim ga smatras, al devastirao je Grad. Taj pojedinac lagano ubacio suprugu i poče se širiti, ubacio inicijativu, vidiš da gradi infrastrukturu a ti ga i dalje smatras nebitnim pojedincem.
Druže, procjenjuješ ga, i to se grdno varaš. On ima pečat Grada, vrlo bitna stvar. Ima ljude oko sebe, kao kancer se širi i pored toga raspolaže budžetom od cca 50-60 mil. KM. Pored svega toga, ti ga smatras nebitnim. Aferim druže.
muhafuca wrote: ↑21/08/2021 14:48nisam ja bas siguran da su za sva vremena
ako pobjedi SDA na kantonu opet, mogu te nastaviti handriti sa kantona.
a ne znam kako stoje gore po manjim gradovima. vidjet cemo.
U opstini Zenica su gotovi za sva vremena. Vladali su 30 godina, skoro kao Tito. Narod ih apsolutno mrzi, to se moze vidjeti u svakoj prilici. Da su sutra izbori prosli bi jos gore.
U ZDK su im male sanse. NiP gradi jaku organizaciju. SDP je uvijek tu. Kasumovic ce pokupiti dosta glasova. Ako opozicija bude jedinstvena i organizovana, ne bih dao SDA i kmetovima vise od 20% sanse za pobjedu.
...
SDA je pokrenula zestoku kampanju protiv Kasumovica jer znaju da je on presudan faktor za izbore 2022. NiP, SDP i NS ne mogu oboriti SDA dinastiju u ZDK bez Kasumovica.
za zenicu se slazem - al mene zanima da je vlast u zenici funkcionalna, a to je tesko izvest ako te neko stalno
i namjerno handri sa kantona gdje god moze i kako god moze, tako da bih volio da padnu i na kantonu da se lakse dise.
doff wrote: ↑21/08/2021 15:12
Eto Fudo nije organizacija a lik Grad razori. Boli me ona stvar jel organizacija ili pojedinac kakvim ga smatras, al devastirao je Grad. Taj pojedinac lagano ubacio suprugu i poče se širiti, ubacio inicijativu, vidiš da gradi infrastrukturu a ti ga i dalje smatras nebitnim pojedincem.
Druže, procjenjuješ ga, i to se grdno varaš. On ima pečat Grada, vrlo bitna stvar. Ima ljude oko sebe, kao kancer se širi i pored toga raspolaže budžetom od cca 50-60 mil. KM. Pored svega toga, ti ga smatras nebitnim. Aferim druže.
Pa hajmo ovdje afirmisati Nasu stranku i SDP da oslabilo Fudinu moc.
doff wrote: ↑21/08/2021 15:12
Pa hajmo ovdje afirmisati Nasu stranku i SDP da oslabilo Fudinu moc.
Ja sam za to.
hajde dogovorite se da guramo bilo koga za koga sigurno znamo da nece ni sa fudom ni sa sda
najbolja ideja.
ima samo ovdje na forumu zgrnemo brat bratu 20 glasova
doff wrote: ↑21/08/2021 15:19
Koji SDP, onaj kojeg je Fuad pokorio i ponizio? Babajić se nešto koprca ili će ga usutit ili će napustiti SDP, po ostalima je Fuad urinirao.
Imamo to sto imamo. Da smo, recimo, masovno podrzali NS, da bez njih nema vecine u gradu, Fudo ne bi mogao raditi sto zeli.
Uvijek je lako pljuvati i biti negativan, hajmo afirmisati neku drugu politiku. Kao narod smo smece, mnogo pokvareni i korumpirani, ne treba ocekivati previse...
...
Muha
Bez Fude ili SDA se nece moci praviti vlast u ZDK.
Ja sam za to da recimo ojacamo SDP i NS pa da premijer ZDK bude neko iz SDP-a.
Fudo u suštini nikada nije bio opozicija SDA politici već SDA vlasti . A kako bi i bio kada se zna, gdje je "pekao" zanat.
Zajednički nazivnik i jednima i drugima je da su svrha sami sebi, tj. da se u četverogodišnjem mandatu što više namire kroz pljačku, korupciju i da uhljebe armiju poslušnika.
Rješavanje problema koji su paralizovali ovaj grad i unapređenje kvalitete života običnih građana nikada nisu bili a kako sada stvari stoje i neće biti predmetom njihovog interesovanja.
Sydnor wrote: ↑21/08/2021 10:23
Glasao sam za KF na izborima oba puta ali prije bih sebi ruku odsjekao nego glasao i treći put za njega ili njegovu stranku nakrcanu idiotima.
Idući izbori ide glas za bilo koga pismenog iz bilo koje stranke koja nije Fudina inicijativa, A SDA, SDA.
Makar ću lakše spavat znajući da nisam dao glas grobaru Zenice.
Nasa stranka ili SDP, ko ti je blizi?
Ove izbore sam glasao za onog Nermina i Babaju iz SDP, a prošle sam glasao za NS. Bliži mi je SDP, NS me razočarao.
Mada i taj SDP liže guzicu Fuadu. Totalno razočarenje.
Ključ pobjede unutar kantona je u rezultatskom ovladavanju u sredinama kao što su Kakanj ili Tešanj. Ko napravi rezultat tamo, dobio je izbore. Ne zbog veličine, već zbog potentnosti biračkog tijela koje glasa isključivo za probrane kadrove za koje misle da mogu zastupati te lokalne sredine. Zenica ima veliki problem u tome što kada neko bude izabran na višim nivoima, kantonu, entitetu ili državi, zaboravi na naredne četiri godine gdje je živio. To se u manjim sredinama ne dešava.
Sydnor wrote: ↑21/08/2021 15:48Ove izbore sam glasao za onog Nermina i Babaju iz SDP, a prošle sam glasao za NS. Bliži mi je SDP, NS me razočarao.
Mada i taj SDP liže guzicu Fuadu. Totalno razočarenje.
Moramo shvatiti da smo kao narod smece, a u politiku idu najgori od nas. Definitivno moramo smanjiti ocekivanja i realno sagledati situaciju.
...
BiH je demokratski ustrojena zemlja, vlast prave stranke koje imaju 51% glasova. Progresivni Zenicani su totalna manjina i to svi znamo. Umjetnost je iz ovakve situacije, koja je losa u svakom pogledu, izvuci maksimum.
...
Mi nazalost nemamo bolje od SDP i NS. I necemo imati dok kao narod ne napravimo civilizacijski iskorak.
...
Od pljuvacine nema nikakve koristi, a vidim da je to nacin djelovanja vecine forumasa, koji su navodno protiv SDA. Pa hajmo isforisirati SDP - NS da u ZDK 2022. preuzmu najodgovornije pozicije i makar malo naprave zaokret u odnosu na SDA politiku.
Covjek otvoreno lobira na najveceg ubicu Zenice u njezinoj historiji. Bez ikakvog stida i srama.
E pa dok je Tesnja, Visokog sada, Olova, Breze, Kaknja, a i razočarane Zenice zbog najveceg dzelata u povijesti Zenice SDA ce pomesti izbore kao nikada do sada.
Nek mu neko javi da SDP u Zenici ne postoji. Da je to ugasena stranka smještena u čosak Fudinog čmara.