Znači, prava se ukidaju jer su skupa.Anquilla wrote: ↑21/08/2021 11:25Mislim da sam vidjela vijest da Njemacka od oktobra ukida besplatno testiranje nevakcinisanim gradjanima, osim djeci i onim koji nisu vakcinisani zbog zdravstvenih razloga.muhafuca wrote: ↑21/08/2021 11:13
apsolutno jest, treba refundirat troskove prevoza do srbije i nazad, nikakav problem.
tako se u normalnim zemljama radi
ako odes odradit neku proceduru u privatnu kliniku, zato sto u drzavnoj nisi mogao iz bilo kojeg razloga
drzava placa za tu proceduru, pitaj malo dijasporu, objasnit ce ti.
koliko god je potrebno i koliko god se mjere drze na snazi
tj koliko god dugo zahtjevas dokaz o vakcinisanju ili PCR test za slobodu kretanja koja je osnovno ljudsko pravo
Kao sto rekoh, jednostavno se ne moze finasijski podnijet non-stop testira je na racun javnih sredstava.
Pandemija nam je pokazala koliko je to ustvari ljudsko pravo, sa policijskim satom i lockdownom.
Meni stvarno nije jasno da se ljudi toliko pozivaju na svoja ljudska prava kad je u pitanju njihov izbor da se ne vakcinisu, ali zaboravljaju svacija ostala ukoliko sire zaraznu bolest.
OK je kad neko kaze, evo necu ovim vakcinama, ja bih neku priznatu u EU, ali kad kazu necu nijednu, ali mi placaj testove.
Ne mislim na tebe, ne znam tvoj stav o vakcinama, nego uopsteno.
Boldirano: Da ukoliko je zaražen neko. Ako nije? Smiju mi se kada kažem presumpcija nevinosti, ali zašto ne?
Jedno je kada vidiš nekoga da kiše, kašlje (makar ne zbog korone), znoji se a nije 40, "izgleda bolesno" da mu ne daš ući negdje ako ne pokaže da nema koronu. Indicije postoje.
Ali onoga ko "izgleda zdrav" ne smiješ optužiti da je možda bolestan i tražiti mu dokaz. Nema indicija.
A države će uraditi ono ćta hoće, bez obzira na demokratska i ljudska prava. I otići u rat, slat svoju mladost da gine, da proizvođači oružja zarade i pored milona ljudi na drmonstracijama protiv rata.
Tako i sa koronom.