muhafuca wrote: ↑21/08/2021 11:13
Anquilla wrote: ↑21/08/2021 10:58
Takodjer, i parama vakcinisanih, posebno onih koji nisu vakcinisani u BIH.
Je li onda OK platiti troskove onim koji su isli u Srbiju zbog nedostatka vakcina ovdje?
apsolutno jest, treba refundirat troskove prevoza do srbije i nazad, nikakav problem.
tako se u normalnim zemljama radi
ako odes odradit neku proceduru u privatnu kliniku, zato sto u drzavnoj nisi mogao iz bilo kojeg razloga
drzava placa za tu proceduru, pitaj malo dijasporu, objasnit ce ti.
PCR vazi 48 sati, koliko besplatnih testova se treba dati ljudima koji odbijaju dostupnu vakcinu, bez zdravstvenog opravdanja?
koliko god je potrebno i koliko god se mjere drze na snazi
tj koliko god dugo zahtjevas dokaz o vakcinisanju ili PCR test za slobodu kretanja koja je osnovno ljudsko pravo
Mislim da sam vidjela vijest da Njemacka od oktobra ukida besplatno testiranje nevakcinisanim gradjanima, osim djeci i onim koji nisu vakcinisani zbog zdravstvenih razloga.
Kao sto rekoh, jednostavno se ne moze finasijski podnijet non-stop testira je na racun javnih sredstava.
Pandemija nam je pokazala koliko je to ustvari ljudsko pravo, sa policijskim satom i lockdownom.
Meni stvarno nije jasno da se ljudi toliko pozivaju na svoja ljudska prava kad je u pitanju njihov izbor da se ne vakcinisu, ali zaboravljaju svacija ostala ukoliko sire zaraznu bolest.
OK je kad neko kaze, evo necu ovim vakcinama, ja bih neku priznatu u EU, ali kad kazu necu nijednu, ali mi placaj testove.
Ne mislim na tebe, ne znam tvoj stav o vakcinama, nego uopsteno.