Nadzornik wrote: ↑20/08/2021 14:43
Chmoljo wrote: ↑20/08/2021 13:46
Ukratko: dajte nam Pfizer da mozemo slobodno putovati u zemlje koje imaju restrikcije uslovljene vakcinacijom, ali nemojte nam nametati ovdje restrikcije uslovljene vakcinacijom.
Demokratija je precijenjena.
A moze li AstraZeneca koje ima vise nego dovoljno u BiH a koju smo skorom pa svi mi iz zemalja EU tj. zemalja koje imaju restrikcije uslovljene vakcinacijom primili...
pa ne moRe. hoće ljudi da biraju. ko da nikad nisu čuli da od birača nema jebača
btw, primio sam AZ. prije sam i sam mislio da je Pfizer najbolji, ali evo vidimo da ni on nije baš bez problema. prije nego što ću primiti čvrsto sam odlučio da ću prije AZ nego Pfizer.
ono što je najluđe apsolutno:
AZ je vakcina čija cijena i način čuvanja pruža ogromne mogućnosti da se pandemija zauzda i to bez prevelikog punjenja džepova "farmakomafiji" kako vole reći teoretičari i većina našeg naroda.
no, uvriježeno je mišljenje da su oni koji su najviše profitirali, i koji jesu kapitalistički šupci, govorim o Pfizeru dakako, najbolja udavača, i da bi samo njihovu vakcinu primili

toliko je umobolnih konstrukcija, toliko je umobolnih teorija, da ako pokušaš naći neki logičan slijed, jednostavno nećeš uspjeti.
tome svemu doprinosi i antipatični Vranić kojem je pandemija samo smetnja da se obračunava sa Sebijom. problem je što i kada je u pravu, to jednostavno ne nailazi na plodno tlo, zbog nastupa, garda, i ranije promašenih izjava.
šteta. Stevanović bi to daleko bolje iznio.