Neke stvari su vaznije od drugih. Prvo smo pljuvali gdje su vakcine pa kada ljudi nabavise, prvi i jedini u drzavi na nivou kantona, onda pljujemo sto su se vakcinisali. Znate li sta hocete? Vakcina ima za sve a milionske gubitke za tunel i BH gas cemo svi mi iz svog dzepa godinama otplacivati. Ja im ne halalim.Naslovnica wrote: ↑20/08/2021 10:59Ma ja, vidi šta radi UZP respiratori, a vi se uhvatili Vlade KS...Styling wrote: ↑20/08/2021 10:54
Aha, znaci, treniracemo disciplinu i vladavinu prava, skakati po glavi i skidati glave Vladi KS a Federalna vlada i Vijece Ministara mogu kako hoce. Zato i jesmo u banani. Zato je vaznije sto je Forto dobio Pfizera od propalog milionskog projekta tunela Hranjen (zbog koeg bi u nekoj normalnoj drzavi neko vec u zatvoru bio), od rudara koji ce ostati bez posla (nisu interesantna tema), od BH gasa. Sve to nije vazno. Ma, bravo!![]()
Za tvoju informaciju, važno je i jedno i drugo i treće.
Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
- Styling
#22776 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#22777 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
ma taj ti je ko lamudan, sve kontra splita...drug_profi wrote: ↑20/08/2021 11:06Ne počinje se od fajzera, jer tako nikad do Hranjena nećemo doći.Tesla Edison wrote: ↑20/08/2021 11:00
Važno je. Danas Pfizer, a sutra tunel, prekosutra BH Gas,...
Tako se počinje. Od Pfizera do višemilionskih krađa.
Pfizer je više pogodio narod nego tunel, a znaš li zašto? Zato što je narod vjerovao ovoj vladi, vjerovali su u priče o poštenju i transparentnosti i na kraju, jedim potrezom su ubili tu vjeru kod naroda. Zato je to veći problem od tunela i BH Gasa.
Još da na to dodamo i lažno obećanje o rekonstrukciji pruge, i nabavci novih tramvaja, budući da je ista besmislena bez rekonstrukcije, i da zaključimo da je ova vlada definitivno izvršila politički samoubilački napad. Ubili su povjerenje u narodu, a samim tim, ubili su i sebe (politički).
Već obratno.
Koga je pogodila ta vakcinacija? Ne razumijem zašto vas je pogodila? Vi niste dobili vakcine, ili vam niko nije došao kući da vas vakciniše?
Meni je vala presmijesno da su se tek sad vakicnisali.
-
Naslovnica
#22778 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Opet ti istu priču.Styling wrote: ↑20/08/2021 11:02Nema tu poredjenja nikakvog. Samo treba ista pravila da vaze za sve. Ili smatras da SDA i HDZ imaju imunitet od zakona i pravila, obzirom da se oni tako vec godinama ponasaju? Podrzavas ih u njihovim aktivnostima i nacinu na koji rade?Naslovnica wrote: ↑20/08/2021 10:57
U ovakvim stvarima poređenja su tragikomična.
Ja sam ukrao 100 KM, ali su ukrali i oni?
Porediti se po dobrom, a ne po lošem.
Nije poređenje, nego pravdaš lošu stvar jedne strane lošim stvarima druge strane.
Ne mogu se porediti kriminal SDA, HDZ i ostalih, sa slučajem vakcinisanja članova Vlade KS u kancelarijama, vakicnom po izboru.
Jednostavn, to su skroz različite stvari. Jedno je kriminal, drugo nije.
Ne smatram da SDA i HDZ smiju biti iznad zakona i nadam se da će što prije doći na red i njihov kriminal i da će završiti iza rešetaka, sa oduzetom imovinom.
Argumenti kojima držiš stranu Vlade KS u ovom slučaju zaista nisu primjereni.
-
Naslovnica
#22779 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Naravno da su meleci o odnosu na zelene lopuže, ali NE SMIJU sebi dozvoliti da ih se proziva zbog ovakvih stvari. NE SMIJU!pici wrote: ↑20/08/2021 11:05kritika trojke je OK i ja imam stosta kritikovati al kad vidim alternativu u sdO gamadi... ma oni su meleci za ove zelene bandite...Naslovnica wrote: ↑20/08/2021 11:01
Ja sam glasao za stranke i predstavnike "trojke", nema veze sa SDA niti bih glasao za SDA taman da je zadnja stranka na svijetu.
![]()
- Styling
#22780 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nista ja ne pravdam, procitaj moj prvi post. Ja sam se samo nadovezala na post gdje se proziva Vranic da iznese imena onih koji su se vakcinisali preko reda i trazim da se isto pravilo primjeni i na sve nivoe vlasti i ostale kantone. Trazim li previse? Ili neki treba da budu izuzeti jer ne pripadaju odgovarajucoj politickoj opciji? Apsolutno ne razumijem tvoj nastup.Naslovnica wrote: ↑20/08/2021 11:09Opet ti istu priču.
Nije poređenje, nego pravdaš lošu stvar jedne strane lošim stvarima druge strane.
Ne mogu se porediti kriminal SDA, HDZ i ostalih, sa slučajem vakcinisanja članova Vlade KS u kancelarijama, vakicnom po izboru.
Ne smatram da SDA i HDZ smiju biti iznad zakona i nadam se da će što prije doći na red i njihov kriminal i da će završiti iza rešetaka, sa oduzetom imovinom.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#22781 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Vazno je sve i Fajzer i respirator, samo treba imati isti aršin za sve.
- pici
#22782 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
naravno da je greska i po nekom pravu sto oni zastupaju moraju se snositi sankcije, u ovom slucaju suspenzija il ostavka odgovorne osobe ili osoba... da bi krenuli u eu mora se dlaka u jajetu gledat a zelene termite kazniti na izborima a onda cistku u sudovima i procesuirati sve koji su ogrezli u kriminalu i korupciji, ne samo zatvor nego oduzimanjem pokretne i nepokretne imovine... malo reda il smo europski insani il talibanci...Naslovnica wrote: ↑20/08/2021 11:10Naravno da su meleci o odnosu na zelene lopuže, ali NE SMIJU sebi dozvoliti da ih se proziva zbog ovakvih stvari. NE SMIJU!
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#22783 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ne bi trebalo. Samo ima jedan problem. Ne.mozemo imati svedski standard za jedne, a kandaharski za druge, prosto iz razloga jer igraju istu utakmicu. Ako jedni izgube, drugi ce pobijediti, i to je to.Naslovnica wrote: ↑20/08/2021 11:10Naravno da su meleci o odnosu na zelene lopuže, ali NE SMIJU sebi dozvoliti da ih se proziva zbog ovakvih stvari. NE SMIJU!
-
Naslovnica
#22784 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Vidiš kako se lopuže glasuju, k'o hijene.pici wrote: ↑20/08/2021 11:15naravno da je greska i po nekom pravu sto oni zastupaju moraju se snositi sankcije, u ovom slucaju suspenzija il ostavka odgovorne osobe ili osoba... da bi krenuli u eu mora se dlaka u jajetu gledat a zelene termite kazniti na izborima a onda cistku u sudovima i procesuirati sve koji su ogrezli u kriminalu i korupciji, ne samo zatvor nego oduzimanjem pokretne i nepokretne imovine... malo reda il smo europski insani il talibanci...Naslovnica wrote: ↑20/08/2021 11:10
Naravno da su meleci o odnosu na zelene lopuže, ali NE SMIJU sebi dozvoliti da ih se proziva zbog ovakvih stvari. NE SMIJU!
Zelena bagra od moje familije nikada nije dobila glasa i neće ni dobiti.
- drug_profi
#22785 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ma otvorenost će uvijek dobijati poene.
Nemoj se pravdati, objasni situaciju i kako je do nje doslo. Prihvati da si pogrijesio i obecaj da ce se paziti da ne bude slicnih gafova.
A u stvari ovoj se vladi samo i mogu gafovi prigovoriti. Moze se reci da im fali strucnosti, senzibiliteta.
Ali ne moze se reci da ne zele da rade ili da traće novac na nacin kako su to radile ranije vlade KS i trenutna Vlada Federacije.
Nemoj se pravdati, objasni situaciju i kako je do nje doslo. Prihvati da si pogrijesio i obecaj da ce se paziti da ne bude slicnih gafova.
A u stvari ovoj se vladi samo i mogu gafovi prigovoriti. Moze se reci da im fali strucnosti, senzibiliteta.
Ali ne moze se reci da ne zele da rade ili da traće novac na nacin kako su to radile ranije vlade KS i trenutna Vlada Federacije.
- madner
#22786 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Utakmica nije postena, no takva su pravila.
Moraju biti znatno bolji, ovaj drugi sastav vlade je 0.1 poen.
Moze se reci da su napravili vec par solidnih propusta.
Moraju biti znatno bolji, ovaj drugi sastav vlade je 0.1 poen.
Moze se reci da su napravili vec par solidnih propusta.
- Styling
#22787 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Svi drece oci na Vladu KS zbog vakcinacije a niko ne spominje da je kompletan KO SDA vakcinisan tajno na Kosecvu u momentu kada su vakcina nije bilo za siru populaciju. Zato SDA ovoliko spinuje ovu pricu, da svoje tragove zataskaju.
Drugo, niko nije ni spomenuo da li je fer, eticno ili ispravno da se pripradnici Minstarstva sigurnost kao prioritet vakcinisu prije sviju, u maju ukljucujuci i onkoloske bolesnike koji su u to vrijeme spas trazili u Srbiji. I to svi, znaci i oni po kancelarijama koji nemaju vise od 30 - 40 godina. Kakav su oni prioritet?
Drugo, niko nije ni spomenuo da li je fer, eticno ili ispravno da se pripradnici Minstarstva sigurnost kao prioritet vakcinisu prije sviju, u maju ukljucujuci i onkoloske bolesnike koji su u to vrijeme spas trazili u Srbiji. I to svi, znaci i oni po kancelarijama koji nemaju vise od 30 - 40 godina. Kakav su oni prioritet?
-
Naslovnica
#22788 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pa standard mora biti jedan.Chmoljo wrote: ↑20/08/2021 11:18Ne bi trebalo. Samo ima jedan problem. Ne.mozemo imati svedski standard za jedne, a kandaharski za druge, prosto iz razloga jer igraju istu utakmicu. Ako jedni izgube, drugi ce pobijediti, i to je to.Naslovnica wrote: ↑20/08/2021 11:10
Naravno da su meleci o odnosu na zelene lopuže, ali NE SMIJU sebi dozvoliti da ih se proziva zbog ovakvih stvari. NE SMIJU!
Švedski, a ne kandaharski.
To i očekujemo od ove Vlade, zar ne?
Ne smiju sebi dozvoljavati ovakve budalaštine, koliko god bile minorne, padaju u očima mnogih glasača i gube povjerenje.
Nije problem u SDA, oni imaju svoju bazu, problem je što će stranke trojke na glupostima izgubiti povjerenje dijela biračkog tijela, a svaki glas je važan.
- pici
#22789 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
ja se nadam da trojki kritika je za nauk, dok kod zelenih smradova to imponuje jos vecom kradjom i kriminalom... zalosno je da nemamo niti jednog procesuiranog glOvesinu iz stranaka koje vlOdaju a u dubiozi smo tj najkorumpiraniji u europi... budzet i drzavne firme se krcme koda su privatna svojina... dok je tako eu cemo gledat samo preko google mapa...Naslovnica wrote: ↑20/08/2021 11:19Vidiš kako se lopuže glasuju, k'o hijene.pici wrote: ↑20/08/2021 11:15
naravno da je greska i po nekom pravu sto oni zastupaju moraju se snositi sankcije, u ovom slucaju suspenzija il ostavka odgovorne osobe ili osoba... da bi krenuli u eu mora se dlaka u jajetu gledat a zelene termite kazniti na izborima a onda cistku u sudovima i procesuirati sve koji su ogrezli u kriminalu i korupciji, ne samo zatvor nego oduzimanjem pokretne i nepokretne imovine... malo reda il smo europski insani il talibanci...
Zelena bagra od moje familije nikada nije dobila glasa i neće ni dobiti.
- Styling
#22790 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Mi im, kao njihovi glasaci, sa svojim stavovima i konstantnim napadima ne pomazemo. Samo igramo u korist SDA koja to spinuje i kupi poene. Ima i do nas.Naslovnica wrote: ↑20/08/2021 11:24Pa standard mora biti jedan.
Švedski, a ne kandaharski.
To i očekujemo od ove Vlade, zar ne?
Ne smiju sebi dozvoljavati ovakve budalaštine, koliko god bile minorne, padaju u očima mnogih glasača i gube povjerenje.
Nije problem u SDA, oni imaju svoju bazu, problem je što će stranke trojke na glupostima izgubiti povjerenje dijela biračkog tijela, a svaki glas je važan.
-
sumirprimus
#22791 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
ovo je smijesna prica, vakcine treba da se apliciraju bilo gdje, i bilo kome i bilo kad.
ljudi u svijetu pa i susjedstvu po trznim centrima i skladistima daju vakcine, samo se kod nas i oko toga pravi fama.
plus ih proziva lik koji je primio tu istu vakcinu fajzera preko reda svih penzionera , vasih i nasih roditelja. koje jebno licemjerje sda ,gori su stoput od cetnika.fuj
ljudi u svijetu pa i susjedstvu po trznim centrima i skladistima daju vakcine, samo se kod nas i oko toga pravi fama.
plus ih proziva lik koji je primio tu istu vakcinu fajzera preko reda svih penzionera , vasih i nasih roditelja. koje jebno licemjerje sda ,gori su stoput od cetnika.fuj
- nosara
#22792 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
U svakom slucaju je sda mentalitet. Koja je razlika? Pa i bili su u sda. sda ih je stvorila.
Cirkus.
Cirkus.
-
Naslovnica
#22793 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Po načinu na koji se oglašavaš na temi, ni ne očekujem da razumiješ.Styling wrote: ↑20/08/2021 11:13Nista ja ne pravdam, procitaj moj prvi post. Ja sam se samo nadovezala na post gdje se proziva Vranic da iznese imena onih koji su se vakcinisali preko reda i trazim da se isto pravilo primjeni i na sve nivoe vlasti i ostale kantone. Trazim li previse? Ili neki treba da budu izuzeti jer ne pripadaju odgovarajucoj politickoj opciji? Apsolutno ne razumijem tvoj nastup.Naslovnica wrote: ↑20/08/2021 11:09
Opet ti istu priču.
Odnosno, vjerovatno i razumiješ ali imaš totalno pogrešan pristup.
Zašto se uopšte dovode u situaciju da ih se proziva zbog ovakve stvari?
Mogli su ovo drugačije uraditi i profitirati.
-
Naslovnica
#22794 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nije tačno.Styling wrote: ↑20/08/2021 11:23 Svi drece oci na Vladu KS zbog vakcinacije a niko ne spominje da je kompletan KO SDA vakcinisan tajno na Kosecvu u momentu kada su vakcina nije bilo za siru populaciju. Zato SDA ovoliko spinuje ovu pricu, da svoje tragove zataskaju.
Svi smo jebavali majke SDA licemjerima zbog načina njihove vakcinacije, pljuvalo se i sve što ide uz to.
Nemojte greške jednih pravdati greškama drugih, to nije način.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
-
Naslovnica
#22796 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Reci to glasačima._BataZiv_0809 wrote: ↑20/08/2021 11:13 Vazno je sve i Fajzer i respirator, samo treba imati isti aršin za sve.
- Roccohljup
#22797 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
malo je reći da me je ova vlada (ali i većina u KS) dosadašnjim radom razočarala, a zaista sam očekivao puno više. Sve se svelo na čupanje iz nekih glupih situacija u koje su se sami upetljali bez ikakve potrebe. Pola ministara se ne vidi nikako (ne znam jel iko upratio šta nova ministrica pravde radi), neki načelnici se više slikaju nego što rade (tanovića ni na mapi
). Helem......duboko razočarenje 
- Styling
#22798 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Zato sto ce pojedinci prozivati i osnovano i neosnovano. Da li je ova prozivka opravdana? Da li taj koji proziva ima osnova za to? Ne racunam rekla-kazala? Da li zaista ima povoda za ove prozivke? ili nalijecemo na jos jedan SDA spin?Naslovnica wrote: ↑20/08/2021 11:27Po načinu na koji se oglašavaš na temi, ni ne očekujem da razumiješ.Styling wrote: ↑20/08/2021 11:13
Nista ja ne pravdam, procitaj moj prvi post. Ja sam se samo nadovezala na post gdje se proziva Vranic da iznese imena onih koji su se vakcinisali preko reda i trazim da se isto pravilo primjeni i na sve nivoe vlasti i ostale kantone. Trazim li previse? Ili neki treba da budu izuzeti jer ne pripadaju odgovarajucoj politickoj opciji? Apsolutno ne razumijem tvoj nastup.
Odnosno, vjerovatno i razumiješ ali imaš totalno pogrešan pristup.
Zašto se uopšte dovode u situaciju da ih se proziva zbog ovakve stvari?
Mogli su ovo drugačije uraditi i profitirati.
-
Hakiz
#22799 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Kopiraću se ovdje:
Sinofarm, Sinovak i Sputnjik nisu odobreni u EU. Ko ih primi i poželi otići rodbini, na službeni put, turistički u EU, moraće raditi test pred svako putovanje. AZ je na lošem glasu zbog ugrušaka.
Forto kaže, ko ih ne primi, neće smjeti u institucije kantona.
On je sebi obezbijedio Pfizer.
Zaista, ako taj diktat prođe, zbogom zauvijek.
- Styling
#22800 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Hajmo iz pocetka? Kakva greska je napravljena?Naslovnica wrote: ↑20/08/2021 11:29Nije tačno.Styling wrote: ↑20/08/2021 11:23 Svi drece oci na Vladu KS zbog vakcinacije a niko ne spominje da je kompletan KO SDA vakcinisan tajno na Kosecvu u momentu kada su vakcina nije bilo za siru populaciju. Zato SDA ovoliko spinuje ovu pricu, da svoje tragove zataskaju.
Svi smo jebavali majke SDA licemjerima zbog načina njihove vakcinacije, pljuvalo se i sve što ide uz to.
Nemojte greške jednih pravdati greškama drugih, to nije način.