Afganistan

Post Reply
General War

#1876 Re: Afganistan

Post by General War »

Image davno
salik79

#1877 Re: Afganistan

Post by salik79 »

Point. wrote: 16/08/2021 18:00 Wow, čak jedan ima i to na twitteru. Napreduju. :thumbup:

Maloprije slušam izvještaj iz Kabula, reporter kaže da na ulicama Kabula nije vidjeo ni jednu ženu danas, talibani pretresaju stanove i kuće, zaustavljaju svako auto i gledaju gepek.

Koliko ovih kozojeba može biti u Kabulu, ako čitav pokret broji ca 75.000 ljudi? Da se skupi pola Kabula, satrali bi ih. Ako to doista žele, ako preferiraju ove vaskrsle srednjovjekovne tekovine onda nikom ništa, sretno im bilo.
Ima ih koliko hoces, samo sto to vas ne zanima, odnosno ne vjerujete dok vam to vasi mediji ne prenesu.

Ocito ti taj reporter laze:
Bloo
Globalna šefica

#1878 Re: Afganistan

Post by Bloo »

Bossona wrote: 16/08/2021 18:00 Nakon svega ispostavilo se da je greška što su bili tamo, da su se Afganistanci istinski htjeli osloboditi Talibana imali su priliku dvije decenije. Amerikanci im naoružali 350 000 vojnika potrošili milijarde na oružje i infrastrukturu, pokušali da im pomognu, na kraju shvatili da onaj ko neće sebi pomoći nema mu pomoći. Nakon ovog slijedi pregrupisavanje snaga i interesa. Afghanistan je za Ameriku rana koja krvari dvije decenije i košta previše i zato su digli sidro.

Nisu očekivali da su sterilni ovoliko oni koji su trbali preuzet sudbinu svoje države u svoje ruke i dešava se haos zbog vakuma vlasti koja je izdala i nestala i Talibana koji se bez otpora vraćaju. Očito je da hoće Talibane, eto sada su dobili što su željeli, barem većina.
Dobar dio onih koji ne žele živjeti po zakonima Talibana će napustiti Afganistan. Bidenu je Trump pripremio gorku pilulu on je progutao, očito je shvatio da je to bolje nego nastavak krvarenja i gubitak ljudskih života uz bacanje novca u rupu bez dna.
Oni koji su trebali da vode državu, te čak i oni na nižim nivoima vlasti su zapravo i dalje ostali neka vrsta fundamentalista.
Sjeti se samo slučaja ubistva Farkhunde Malikzade u KAbulu. U pitanju je masa ljudi, tuzbe pokrenute i protiv policije.
Sta ocekivati od takvih ljudi, a koji bi trebali da vode jedan narod,nakon odlaska AmerikanacA?
salik79

#1879 Re: Afganistan

Post by salik79 »

MorningStar wrote: 16/08/2021 18:00
salik79 wrote: 16/08/2021 17:50

Postavio sam ti njegov twitter nalog, bujrum klikni i citaj. Rekoh ti da zivi u sred Teherana. Imas i na linkedinu.
Pa jedan twit te kritike protiv iranske vlasti sale.. Ti odma kad ja spomenu slobodu medija na njega pa de argumentuj :D
Ja ti dao link i malo ti... Nevjerovatno :-) :roll:
MorningStar

#1880 Re: Afganistan

Post by MorningStar »

salik79 wrote: 16/08/2021 18:05
MorningStar wrote: 16/08/2021 18:00

Pa jedan twit te kritike protiv iranske vlasti sale.. Ti odma kad ja spomenu slobodu medija na njega pa de argumentuj :D
Dao mi link od profila , ne sa vidim jednu tu vijest twit nesto gdje doticni kritikuje iransku vlast... Sale vrdas :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1881 Re: Afganistan

Post by Truba »

Herr Flick wrote: 16/08/2021 17:39 Image

:lol: :lol:
:lol:
Imal ova muza
Mogli bi je udat onda nema posla
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1882 Re: Afganistan

Post by Velkoski »

čudnije mi je da CNN tamo drži ženu nakon svega što se dešavalo u Egiptu
Bossona

#1883 Re: Afganistan

Post by Bossona »

Bloo wrote: 16/08/2021 18:05
Bossona wrote: 16/08/2021 18:00 Nakon svega ispostavilo se da je greška što su bili tamo, da su se Afganistanci istinski htjeli osloboditi Talibana imali su priliku dvije decenije. Amerikanci im naoružali 350 000 vojnika potrošili milijarde na oružje i infrastrukturu, pokušali da im pomognu, na kraju shvatili da onaj ko neće sebi pomoći nema mu pomoći. Nakon ovog slijedi pregrupisavanje snaga i interesa. Afghanistan je za Ameriku rana koja krvari dvije decenije i košta previše i zato su digli sidro.

Nisu očekivali da su sterilni ovoliko oni koji su trbali preuzet sudbinu svoje države u svoje ruke i dešava se haos zbog vakuma vlasti koja je izdala i nestala i Talibana koji se bez otpora vraćaju. Očito je da hoće Talibane, eto sada su dobili što su željeli, barem većina.
Dobar dio onih koji ne žele živjeti po zakonima Talibana će napustiti Afganistan. Bidenu je Trump pripremio gorku pilulu on je progutao, očito je shvatio da je to bolje nego nastavak krvarenja i gubitak ljudskih života uz bacanje novca u rupu bez dna.
Oni koji su trebali da vode državu, te čak i oni na nižim nivoima vlasti su zapravo i dalje ostali neka vrsta fundamentalista.
Sjeti se samo slučaja ubistva Farkhunde Malikzade u KAbulu. U pitanju je masa ljudi, tuzbe pokrenute i protiv policije.
Sta ocekivati od takvih ljudi, a koji bi trebali da vode jedan narod,nakon odlaska AmerikanacA?
Istinski mi je žao običnog naroda u razorenoj državi u kojoj odrastaju generacije u ratnim i postratnim traumama, gdje su ljudska prava i slobode u rukama ideoloških debila i vjerskih fanatika. Posebno mi je žao žena, djece i starijih osoba.
RandomAndCasual

#1884 Re: Afganistan

Post by RandomAndCasual »

Velkoski wrote: 16/08/2021 18:14 čudnije mi je da CNN tamo drži ženu nakon svega što se dešavalo u Egiptu
Nisu na vrijeme je izvukli i zamjenili, njihova bajna CIA im dala procjenu da nece kabul biti oslobodjen josh najmanje mjesec dana
RandomAndCasual

#1885 Re: Afganistan

Post by RandomAndCasual »

Point. wrote: 16/08/2021 18:00 Wow, čak jedan ima i to na twitteru. Napreduju. :thumbup:

Maloprije slušam izvještaj iz Kabula, reporter kaže da na ulicama Kabula nije vidjeo ni jednu ženu danas, talibani pretresaju stanove i kuće, zaustavljaju svako auto i gledaju gepek.

Koliko ovih kozojeba može biti u Kabulu, ako čitav pokret broji ca 75.000 ljudi? Da se skupi pola Kabula, satrali bi ih. Ako to doista žele, ako preferiraju ove vaskrsle srednjovjekovne tekovine onda nikom ništa, sretno im bilo.
Eto oni kozojebi a ti baratash ciframa koje su ti ameri ispljunili kao da su nepobitne cinjenice.
Bloo
Globalna šefica

#1886 Re: Afganistan

Post by Bloo »

Bossona wrote: 16/08/2021 18:20
Bloo wrote: 16/08/2021 18:05
Istinski mi je žao običnog naroda u razorenoj državi u kojoj odrastaju generacije u ratnim i postratnim traumama, gdje su ljudska prava i slobode u rukama ideoloških debila i vjerskih fanatika. Posebno mi je žao žena, djece i starijih osoba.
Ali oni koji ne zele da zive vise tamo, kako ce napustiti zemlju?
Nikako.
Zene i djeca i starije osobe nisu trcale za avionom, vec odrasli muskarci.
MorningStar

#1887 Re: Afganistan

Post by MorningStar »

Po nekim ovde na forumu ovi djaba se fataju za tockove aviona - talibani dolaze sa cvijecem :lol:
Plava Vjeverica

#1888 Re: Afganistan

Post by Plava Vjeverica »

meni je ovo expresno povlačanje Amerikanaca i sudržanost Talibana, pomalo sumnjivo.
Da se ne sprema nešto drugo iza žbunja ?
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#1889 Re: Afganistan

Post by Challenger_ »

"Situacija u Kabulu je bolja pod Talibanima nego pod Ašrafom Ganijem".
Ambasador Rusije u Avganistanu Dmitrij Žirnov saopštio je da namerava sutra da se provoza ulicama Kabula sa talibanima (organizacije zabranjene u Rusiji) kako bi se ubedio da je u gradu bezbedno.
On je u intervjuu radiju "Eho Moskva" rekao da su mu pripadnici pokreta "Taliban" dali da sam odabere "rutu".
Žirnov je dodao da je situacija u Kabulu za vreme talibana bolja, nego što je bila pri vladi Ašrafa Ganija.
"Sudeći po prvim danima njihove kontrole nad Kabulom, utisak je dobar. Situacija u Kabulu je bolja, nego za vreme Ašrafa Ganija. Tj, bolje je za vreme terorista talibana, nego za vreme Ganija", rekao je on.
Plava Vjeverica

#1890 Re: Afganistan

Post by Plava Vjeverica »

Velkoski wrote: 16/08/2021 18:14 čudnije mi je da CNN tamo drži ženu nakon svega što se dešavalo u Egiptu
sve je ovo pomalo sumnjivo
MorningStar

#1891 Re: Afganistan

Post by MorningStar »

Challenger_ wrote: 16/08/2021 18:33
"Situacija u Kabulu je bolja pod Talibanima nego pod Ašrafom Ganijem".
Ambasador Rusije u Avganistanu Dmitrij Žirnov saopštio je da namerava sutra da se provoza ulicama Kabula sa talibanima (organizacije zabranjene u Rusiji) kako bi se ubedio da je u gradu bezbedno.
On je u intervjuu radiju "Eho Moskva" rekao da su mu pripadnici pokreta "Taliban" dali da sam odabere "rutu".
Žirnov je dodao da je situacija u Kabulu za vreme talibana bolja, nego što je bila pri vladi Ašrafa Ganija.
"Sudeći po prvim danima njihove kontrole nad Kabulom, utisak je dobar. Situacija u Kabulu je bolja, nego za vreme Ašrafa Ganija. Tj, bolje je za vreme terorista talibana, nego za vreme Ganija", rekao je on.
Kako covjek rastumaci da je sigurnosna situacija bolja iako jos talibani nisu ni uzeli kabul kako treba, za sat vremena coJk procjeni da je sve bolje :lol:
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#1892 Re: Afganistan

Post by Challenger_ »

Inače, ambasade Rusije, Kine i Irana su dobile zaštitu talibana koji su zamjenili dosadašnje organe vlasti.
salik79

#1893 Re: Afganistan

Post by salik79 »

MorningStar wrote: 16/08/2021 18:07
salik79 wrote: 16/08/2021 18:05

Dao mi link od profila , ne sa vidim jednu tu vijest twit nesto gdje doticni kritikuje iransku vlast... Sale vrdas :lol:
Pa, da malo skrolas, primjetio bi cak da dotle ide da insinuira da unuka Imama Homeinija k.s. nosi sat vrijedan 12.000 $... Skoro svaki tweet je kriticki prema bilo cemu sto nije u reformistickom taboru. Cak ih proziva za vakcine, koje je Zarif htio nabaviti, a ovi odbijali... Nema za sta ne proziva konzervativce, zato sam ti i dao link, da se mozes i sam uvjeriti. A mogao sam ti postaviti samo jedan link, kao npr. ovaj:

Baba Jefimija

#1894 Re: Afganistan

Post by Baba Jefimija »

Položaj žena u islamskom svijetu je poražavajući. Baš me zanima kako će tek žene da tretiraju talibani. Pa kad na moru vidim one jadnice zamotane u haljetine na plaži na +60 i one njihove jebache koji se ponašaju kao plejboji. Fuuj. I onda kažu kako je to normalno i kako to tako treba biti.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1895 Re: Afganistan

Post by konektovan »

Baba Jefimija wrote: 16/08/2021 18:40 Položaj žena u islamskom svijetu je poražavajući. Baš me zanima kako će tek žene da tretiraju talibani. Pa kad na moru vidim one jadnice zamotane u haljetine na plaži na +60 i one njihove jebache koji se ponašaju kao plejboji. Fuuj. I onda kažu kako je to normalno i kako to tako treba biti.
Sto su jadnice??? Same su to izabrale...
MorningStar

#1896 Re: Afganistan

Post by MorningStar »

salik79 wrote: 16/08/2021 18:39

Pa, da malo skrolas, primjetio bi cak da dotle ide da insinuira da unuka Imama Homeinija k.s. nosi sat vrijedan 12.000 $... Skoro svaki tweet je kriticki prema bilo cemu sto nije u reformistickom taboru. Cak ih proziva za vakcine, koje je Zarif htio nabaviti, a ovi odbijali... Nema za sta ne proziva konzervativce, zato sam ti i dao link, da se mozes i sam uvjeriti. A mogao sam ti postaviti samo jedan link, kao npr. ovaj:

Cek znaci po tebi je pisanje protiv vlasti sto objavi da kcerka od homija nosi sat od 12 000 dolara ? Gdje tu konstrukt kao sto recimo CNN odradi protiv trumpa ili FOX protiv bajdena ? Covjek objavio da kcerka homija nosi sat od 12000 dolara sve sa slikom = kritika vlasti ? :lol:
Ili napisao "zasto da se nadje ovaj iz neke struje sa onim iz druge struje= kritika vlasti"

PS nije los satic , halal garant :D
Last edited by MorningStar on 16/08/2021 18:43, edited 1 time in total.
salik79

#1897 Re: Afganistan

Post by salik79 »

salik79 wrote: 16/08/2021 18:39

Umalo da zaboravim ovo oko sata:
Baba Jefimija

#1898 Re: Afganistan

Post by Baba Jefimija »

konektovan wrote: 16/08/2021 18:42
Baba Jefimija wrote: 16/08/2021 18:40 Položaj žena u islamskom svijetu je poražavajući. Baš me zanima kako će tek žene da tretiraju talibani. Pa kad na moru vidim one jadnice zamotane u haljetine na plaži na +60 i one njihove jebache koji se ponašaju kao plejboji. Fuuj. I onda kažu kako je to normalno i kako to tako treba biti.
Sto su jadnice??? Same su to izabrale...
Jeste izabrale su :lol:
MorningStar

#1899 Re: Afganistan

Post by MorningStar »

Cuj "insinuira" a ona se slikala sa satom :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1900 Re: Afganistan

Post by Truba »

Talibidens :lol:
84 milijuna razloga za propast