davnoAfganistan
- salik79
#1877 Re: Afganistan
Ima ih koliko hoces, samo sto to vas ne zanima, odnosno ne vjerujete dok vam to vasi mediji ne prenesu.Point. wrote: ↑16/08/2021 18:00 Wow, čak jedan ima i to na twitteru. Napreduju.
Maloprije slušam izvještaj iz Kabula, reporter kaže da na ulicama Kabula nije vidjeo ni jednu ženu danas, talibani pretresaju stanove i kuće, zaustavljaju svako auto i gledaju gepek.
Koliko ovih kozojeba može biti u Kabulu, ako čitav pokret broji ca 75.000 ljudi? Da se skupi pola Kabula, satrali bi ih. Ako to doista žele, ako preferiraju ove vaskrsle srednjovjekovne tekovine onda nikom ništa, sretno im bilo.
Ocito ti taj reporter laze:
- Bloo
- Globalna šefica
#1878 Re: Afganistan
Oni koji su trebali da vode državu, te čak i oni na nižim nivoima vlasti su zapravo i dalje ostali neka vrsta fundamentalista.Bossona wrote: ↑16/08/2021 18:00 Nakon svega ispostavilo se da je greška što su bili tamo, da su se Afganistanci istinski htjeli osloboditi Talibana imali su priliku dvije decenije. Amerikanci im naoružali 350 000 vojnika potrošili milijarde na oružje i infrastrukturu, pokušali da im pomognu, na kraju shvatili da onaj ko neće sebi pomoći nema mu pomoći. Nakon ovog slijedi pregrupisavanje snaga i interesa. Afghanistan je za Ameriku rana koja krvari dvije decenije i košta previše i zato su digli sidro.
Nisu očekivali da su sterilni ovoliko oni koji su trbali preuzet sudbinu svoje države u svoje ruke i dešava se haos zbog vakuma vlasti koja je izdala i nestala i Talibana koji se bez otpora vraćaju. Očito je da hoće Talibane, eto sada su dobili što su željeli, barem većina.
Dobar dio onih koji ne žele živjeti po zakonima Talibana će napustiti Afganistan. Bidenu je Trump pripremio gorku pilulu on je progutao, očito je shvatio da je to bolje nego nastavak krvarenja i gubitak ljudskih života uz bacanje novca u rupu bez dna.
Sjeti se samo slučaja ubistva Farkhunde Malikzade u KAbulu. U pitanju je masa ljudi, tuzbe pokrenute i protiv policije.
Sta ocekivati od takvih ljudi, a koji bi trebali da vode jedan narod,nakon odlaska AmerikanacA?
- salik79
#1879 Re: Afganistan
Ja ti dao link i malo ti... NevjerovatnoMorningStar wrote: ↑16/08/2021 18:00Pa jedan twit te kritike protiv iranske vlasti sale.. Ti odma kad ja spomenu slobodu medija na njega pa de argumentuj![]()
- MorningStar
#1880 Re: Afganistan
Dao mi link od profila , ne sa vidim jednu tu vijest twit nesto gdje doticni kritikuje iransku vlast... Sale vrdassalik79 wrote: ↑16/08/2021 18:05Ja ti dao link i malo ti... NevjerovatnoMorningStar wrote: ↑16/08/2021 18:00
Pa jedan twit te kritike protiv iranske vlasti sale.. Ti odma kad ja spomenu slobodu medija na njega pa de argumentuj![]()
![]()
![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1882 Re: Afganistan
čudnije mi je da CNN tamo drži ženu nakon svega što se dešavalo u Egiptu
-
Bossona
#1883 Re: Afganistan
Istinski mi je žao običnog naroda u razorenoj državi u kojoj odrastaju generacije u ratnim i postratnim traumama, gdje su ljudska prava i slobode u rukama ideoloških debila i vjerskih fanatika. Posebno mi je žao žena, djece i starijih osoba.Bloo wrote: ↑16/08/2021 18:05Oni koji su trebali da vode državu, te čak i oni na nižim nivoima vlasti su zapravo i dalje ostali neka vrsta fundamentalista.Bossona wrote: ↑16/08/2021 18:00 Nakon svega ispostavilo se da je greška što su bili tamo, da su se Afganistanci istinski htjeli osloboditi Talibana imali su priliku dvije decenije. Amerikanci im naoružali 350 000 vojnika potrošili milijarde na oružje i infrastrukturu, pokušali da im pomognu, na kraju shvatili da onaj ko neće sebi pomoći nema mu pomoći. Nakon ovog slijedi pregrupisavanje snaga i interesa. Afghanistan je za Ameriku rana koja krvari dvije decenije i košta previše i zato su digli sidro.
Nisu očekivali da su sterilni ovoliko oni koji su trbali preuzet sudbinu svoje države u svoje ruke i dešava se haos zbog vakuma vlasti koja je izdala i nestala i Talibana koji se bez otpora vraćaju. Očito je da hoće Talibane, eto sada su dobili što su željeli, barem većina.
Dobar dio onih koji ne žele živjeti po zakonima Talibana će napustiti Afganistan. Bidenu je Trump pripremio gorku pilulu on je progutao, očito je shvatio da je to bolje nego nastavak krvarenja i gubitak ljudskih života uz bacanje novca u rupu bez dna.
Sjeti se samo slučaja ubistva Farkhunde Malikzade u KAbulu. U pitanju je masa ljudi, tuzbe pokrenute i protiv policije.
Sta ocekivati od takvih ljudi, a koji bi trebali da vode jedan narod,nakon odlaska AmerikanacA?
-
RandomAndCasual
-
RandomAndCasual
#1885 Re: Afganistan
Eto oni kozojebi a ti baratash ciframa koje su ti ameri ispljunili kao da su nepobitne cinjenice.Point. wrote: ↑16/08/2021 18:00 Wow, čak jedan ima i to na twitteru. Napreduju.
Maloprije slušam izvještaj iz Kabula, reporter kaže da na ulicama Kabula nije vidjeo ni jednu ženu danas, talibani pretresaju stanove i kuće, zaustavljaju svako auto i gledaju gepek.
Koliko ovih kozojeba može biti u Kabulu, ako čitav pokret broji ca 75.000 ljudi? Da se skupi pola Kabula, satrali bi ih. Ako to doista žele, ako preferiraju ove vaskrsle srednjovjekovne tekovine onda nikom ništa, sretno im bilo.
- Bloo
- Globalna šefica
#1886 Re: Afganistan
Ali oni koji ne zele da zive vise tamo, kako ce napustiti zemlju?Bossona wrote: ↑16/08/2021 18:20Istinski mi je žao običnog naroda u razorenoj državi u kojoj odrastaju generacije u ratnim i postratnim traumama, gdje su ljudska prava i slobode u rukama ideoloških debila i vjerskih fanatika. Posebno mi je žao žena, djece i starijih osoba.Bloo wrote: ↑16/08/2021 18:05
Oni koji su trebali da vode državu, te čak i oni na nižim nivoima vlasti su zapravo i dalje ostali neka vrsta fundamentalista.
Nikako.
Zene i djeca i starije osobe nisu trcale za avionom, vec odrasli muskarci.
- MorningStar
#1887 Re: Afganistan
Po nekim ovde na forumu ovi djaba se fataju za tockove aviona - talibani dolaze sa cvijecem 
-
Plava Vjeverica
#1888 Re: Afganistan
meni je ovo expresno povlačanje Amerikanaca i sudržanost Talibana, pomalo sumnjivo.
Da se ne sprema nešto drugo iza žbunja ?
Da se ne sprema nešto drugo iza žbunja ?
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#1889 Re: Afganistan
"Situacija u Kabulu je bolja pod Talibanima nego pod Ašrafom Ganijem".
Ambasador Rusije u Avganistanu Dmitrij Žirnov saopštio je da namerava sutra da se provoza ulicama Kabula sa talibanima (organizacije zabranjene u Rusiji) kako bi se ubedio da je u gradu bezbedno.
On je u intervjuu radiju "Eho Moskva" rekao da su mu pripadnici pokreta "Taliban" dali da sam odabere "rutu".
Žirnov je dodao da je situacija u Kabulu za vreme talibana bolja, nego što je bila pri vladi Ašrafa Ganija.
"Sudeći po prvim danima njihove kontrole nad Kabulom, utisak je dobar. Situacija u Kabulu je bolja, nego za vreme Ašrafa Ganija. Tj, bolje je za vreme terorista talibana, nego za vreme Ganija", rekao je on.
-
Plava Vjeverica
- MorningStar
#1891 Re: Afganistan
Kako covjek rastumaci da je sigurnosna situacija bolja iako jos talibani nisu ni uzeli kabul kako treba, za sat vremena coJk procjeni da je sve boljeChallenger_ wrote: ↑16/08/2021 18:33"Situacija u Kabulu je bolja pod Talibanima nego pod Ašrafom Ganijem".![]()
Ambasador Rusije u Avganistanu Dmitrij Žirnov saopštio je da namerava sutra da se provoza ulicama Kabula sa talibanima (organizacije zabranjene u Rusiji) kako bi se ubedio da je u gradu bezbedno.
On je u intervjuu radiju "Eho Moskva" rekao da su mu pripadnici pokreta "Taliban" dali da sam odabere "rutu".
Žirnov je dodao da je situacija u Kabulu za vreme talibana bolja, nego što je bila pri vladi Ašrafa Ganija.
"Sudeći po prvim danima njihove kontrole nad Kabulom, utisak je dobar. Situacija u Kabulu je bolja, nego za vreme Ašrafa Ganija. Tj, bolje je za vreme terorista talibana, nego za vreme Ganija", rekao je on.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#1892 Re: Afganistan
Inače, ambasade Rusije, Kine i Irana su dobile zaštitu talibana koji su zamjenili dosadašnje organe vlasti.
- salik79
#1893 Re: Afganistan
Pa, da malo skrolas, primjetio bi cak da dotle ide da insinuira da unuka Imama Homeinija k.s. nosi sat vrijedan 12.000 $... Skoro svaki tweet je kriticki prema bilo cemu sto nije u reformistickom taboru. Cak ih proziva za vakcine, koje je Zarif htio nabaviti, a ovi odbijali... Nema za sta ne proziva konzervativce, zato sam ti i dao link, da se mozes i sam uvjeriti. A mogao sam ti postaviti samo jedan link, kao npr. ovaj:MorningStar wrote: ↑16/08/2021 18:07Dao mi link od profila , ne sa vidim jednu tu vijest twit nesto gdje doticni kritikuje iransku vlast... Sale vrdas![]()
-
Baba Jefimija
#1894 Re: Afganistan
Položaj žena u islamskom svijetu je poražavajući. Baš me zanima kako će tek žene da tretiraju talibani. Pa kad na moru vidim one jadnice zamotane u haljetine na plaži na +60 i one njihove jebache koji se ponašaju kao plejboji. Fuuj. I onda kažu kako je to normalno i kako to tako treba biti.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1895 Re: Afganistan
Sto su jadnice??? Same su to izabrale...Baba Jefimija wrote: ↑16/08/2021 18:40 Položaj žena u islamskom svijetu je poražavajući. Baš me zanima kako će tek žene da tretiraju talibani. Pa kad na moru vidim one jadnice zamotane u haljetine na plaži na +60 i one njihove jebache koji se ponašaju kao plejboji. Fuuj. I onda kažu kako je to normalno i kako to tako treba biti.
- MorningStar
#1896 Re: Afganistan
Cek znaci po tebi je pisanje protiv vlasti sto objavi da kcerka od homija nosi sat od 12 000 dolara ? Gdje tu konstrukt kao sto recimo CNN odradi protiv trumpa ili FOX protiv bajdena ? Covjek objavio da kcerka homija nosi sat od 12000 dolara sve sa slikom = kritika vlasti ?salik79 wrote: ↑16/08/2021 18:39Pa, da malo skrolas, primjetio bi cak da dotle ide da insinuira da unuka Imama Homeinija k.s. nosi sat vrijedan 12.000 $... Skoro svaki tweet je kriticki prema bilo cemu sto nije u reformistickom taboru. Cak ih proziva za vakcine, koje je Zarif htio nabaviti, a ovi odbijali... Nema za sta ne proziva konzervativce, zato sam ti i dao link, da se mozes i sam uvjeriti. A mogao sam ti postaviti samo jedan link, kao npr. ovaj:MorningStar wrote: ↑16/08/2021 18:07
Dao mi link od profila , ne sa vidim jednu tu vijest twit nesto gdje doticni kritikuje iransku vlast... Sale vrdas![]()
Ili napisao "zasto da se nadje ovaj iz neke struje sa onim iz druge struje= kritika vlasti"
PS nije los satic , halal garant
Last edited by MorningStar on 16/08/2021 18:43, edited 1 time in total.
- salik79
#1897 Re: Afganistan
Umalo da zaboravim ovo oko sata:salik79 wrote: ↑16/08/2021 18:39Pa, da malo skrolas, primjetio bi cak da dotle ide da insinuira da unuka Imama Homeinija k.s. nosi sat vrijedan 12.000 $... Skoro svaki tweet je kriticki prema bilo cemu sto nije u reformistickom taboru. Cak ih proziva za vakcine, koje je Zarif htio nabaviti, a ovi odbijali... Nema za sta ne proziva konzervativce, zato sam ti i dao link, da se mozes i sam uvjeriti. A mogao sam ti postaviti samo jedan link, kao npr. ovaj:MorningStar wrote: ↑16/08/2021 18:07
Dao mi link od profila , ne sa vidim jednu tu vijest twit nesto gdje doticni kritikuje iransku vlast... Sale vrdas![]()
-
Baba Jefimija
#1898 Re: Afganistan
Jeste izabrale sukonektovan wrote: ↑16/08/2021 18:42Sto su jadnice??? Same su to izabrale...Baba Jefimija wrote: ↑16/08/2021 18:40 Položaj žena u islamskom svijetu je poražavajući. Baš me zanima kako će tek žene da tretiraju talibani. Pa kad na moru vidim one jadnice zamotane u haljetine na plaži na +60 i one njihove jebache koji se ponašaju kao plejboji. Fuuj. I onda kažu kako je to normalno i kako to tako treba biti.
- MorningStar
#1899 Re: Afganistan
Cuj "insinuira" a ona se slikala sa satom 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1900 Re: Afganistan
Talibidens
84 milijuna razloga za propast
84 milijuna razloga za propast