klix wrote: ↑14/08/2021 19:05
Kada dušebrižnici, veliki BošnjOci i moralne gromade počnu pričati o vjeri i moralu, volim da im kažem, da je i homoseksualce neko takvima stvorio. To je tako određeno. Zapisano im, džaba vam sve.

Onda me smrknuto gledaju, ali ne znaju šta da kažu.
Evo ja sam našao poređenje sa kanibalizmom.
Mnogi uzgajivači svinja primjećuju radoznalost ovih životinja, što se izražava u činjenici da pojedinci, kada istražuju svijet oko sebe, mogu kušati sve, uključujući i njihove cimere. Glavni predmet ozljede su repovi, navika koja predstavlja prilično ozbiljnu opasnost, jer se može razviti u slučajeve kanibalizma koji završavaju smrću.
U čemu je problem?
Nestandardno ponašanje nastaje zbog prirodne sklonosti prasadi, koji, dok proučavaju okoliš, zabijaju u usta i žvaću sve što im dođe. Da stvar bude još gora, svinjama je okus krvi vrlo privlačan. Čak i ako je ugriz bio slučajan, ali krv je tekla, „napadnuta“ životinja ukusi i tada će se suočiti sa takvom svinjom biti prilično problematično. Osim toga, loša navika je vrlo zarazna: ako se mjere ne poduzmu na vrijeme, druge svinje mogu lako usvojiti takvo ponašanje.
Zašto se javlja nenormalno ponašanje
Ako se vlasnik suočava s takvim uzrokom kao što su ozljede repa, potrebno je razumjeti što je bio provocirajući faktor. To se može nalaziti u okolini, prehrani, značajkama sadržaja itd. Vrijedno je detaljnije razmotriti neke činjenice..
Značajke ponašanja
Ugrizanje repa može se definirati kao nadomjesni učinak koji nastaje kao rezultat činjenice da svinje ne trebaju dobiti vlastitu hranu, kao i rezultat proučavanja okoliša. Ako takva „studija“ dovede do krvarenja, svinja će još više početi osjećati poriv za grickanjem problematičnog područja. Štoviše, kod nekih pasmina sklonost nenormalnom ponašanju veća je nego kod drugih.
Sadržajne značajke
Slučajevi kanibalizma razvijali su se potpuno drugačije, ovisno o karakteristikama sadržaja životinja:
pri korištenju slame kao stelje, slučajevi nepravilnog ponašanja pojavili su se u 0,4%;
kada se drži na drvenim podovima - 2,1%
u zatvorenom - 1,7%
otvoreni sadržaj - 1,2%.
Slama može smanjiti vjerojatnost pojave kanibalizma, jer će svinje rado istražiti svoje leglo, a ne susjede. Ali ako je većina svinja prekrivena daskama, tada prisutnost slame praktički ne djeluje.