Baš bezobrazno.
Je li to ne priznaju demokratske norme u demokratskoj zemlji?
A sutra će se žaliti kad opet neko bude tražio da se smanji ezan i tražit će da se zaštite prava vjernika, licemjerstvo na djelu.
Baš bezobrazno.
Tada i jeste namasko podne.
Sto se tice tolerancije i multietnicnosti Sarajevo se moze porediti sa Berlinom.. Ako neko misli da u Berlinu nema slucajeva rasne, vjerske i ostale netrpeljivosti i netolerancije, taj se zestoko vara.. Toga ima svugdje na svijetu.. Ja bih volio da je ovaj skup osiguravalo 20 policajaca.. Siguran sam da bi sve proslo ovako kako je proslo i sa 1000 policajaca..Milenkov buraz wrote: ↑14/08/2021 13:08Suludo je porediti nas sa Berlinom ali u okvirima BiH pa i regiona, Sarajevo jeste dossta tolerantno, multietnično u poređenju sa sredinama u BiH.
tovarish wrote: ↑14/08/2021 13:14Jel ti stvarno misliš da ih ovi talibani i drugi homofobi nebi napali i možda nekog ubili.Milenkov buraz wrote: ↑14/08/2021 13:01
Podrška da, rekao sam to i tokom prve parade imaju pravo iskazati svoje nezadovoljstvo a da im pritom niko ne razbije glavu. Samo se pitam da li se baš moralo zatvoriti pola grada u subotu u jeku turističke sezone, samo pitam.
Sjeti se onog festivala prije desetak godina, a od tada smo još zatucaniji i primitivniji. Tačnije, primitivci su se od tada još više razmahali, npr.čakijaš Zahiragić i ovaj taliban Musa.
Mi i sekularizam se nismo sreli ni u putu otkako su nas zajahali ovi što su "upalili" svjetlo početkom 90-tih.plain vanilla wrote: ↑14/08/2021 13:03
A ne, kod nas pod okriljem vjere mozes sta hoces. Svaku svoju netoleranciju pokrijemo vjerom.
Gejevi nek se ljube kod svoje kuce, a SFF se pomjerao zbog ramazana npr.
Toliko o sekularnoj drzavi.
A sta je sekularizam? Da kazes nekom "mrs u Afganistan" ili isto to eventalno covjeku sto je 4 godine bio na liniji i kome se to ne svidja.tovarish wrote: ↑14/08/2021 13:14Jel ti stvarno misliš da ih ovi talibani i drugi homofobi nebi napali i možda nekog ubili.Milenkov buraz wrote: ↑14/08/2021 13:01
Podrška da, rekao sam to i tokom prve parade imaju pravo iskazati svoje nezadovoljstvo a da im pritom niko ne razbije glavu. Samo se pitam da li se baš moralo zatvoriti pola grada u subotu u jeku turističke sezone, samo pitam.
Sjeti se onog festivala prije desetak godina, a od tada smo još zatucaniji i primitivniji. Tačnije, primitivci su se od tada još više razmahali, npr.čakijaš Zahiragić i ovaj taliban Musa.
Mi i sekularizam se nismo sreli ni u putu otkako su nas zajahali ovi što su "upalili" svjetlo početkom 90-tih.plain vanilla wrote: ↑14/08/2021 13:03
A ne, kod nas pod okriljem vjere mozes sta hoces. Svaku svoju netoleranciju pokrijemo vjerom.
Gejevi nek se ljube kod svoje kuce, a SFF se pomjerao zbog ramazana npr.
Toliko o sekularnoj drzavi.
Podsjeti me ti na: No teeth…? A moustache…? Smel like shit…? Bosnian girl!last mohicans wrote: ↑14/08/2021 13:10 Ja ne znam sto su ama bas sve ove lezbe masne,uljepljene, neuredne..na kilometar je mozes poznati. One kao da se trude ne biti lijepe,ne kontam.. Forto se bas asimilirao i uklopio.
Prije vjeru u četiri zida treba vratiti. Otkako su gmazovi izašli iz tih zidova imamo i ovo što smo dobili u zadnjih 30 godina. Dok je bila u četiri zida, ovaj prostor je najviše i napredovao.Anquilla wrote: ↑14/08/2021 13:07Jeste, neka su zatvorili.Milenkov buraz wrote: ↑14/08/2021 13:01
Ovo je jedan dan u godini kad izlaze da opravdano traže sva prava, na nama je da im damo podršku, pa makar da se ne žalimo na obustavu saobraćaja.
Mnogo ljudi u ovom gradu živi, svakavih, pa i onih koji ovako djecu odgajaju (istina, sudeći po konta protestu, velika su manjina, ali ipak...)![]()
![]()
Vjerujem da je to neki dublji,psiholoski problem. One ne žele da se njihova ljepota percipira kao sto to vecina muškaraca i žena to rade, uz odredena odstupanja. Ne kontam kako jedna drugoj ne zele biti ciste, sređene,okupane ili je to ovo "sređeno".MorningStar wrote: ↑14/08/2021 13:11Dosta mrznje prema hetero muskarcu je mislim uzrokovano timlast mohicans wrote: ↑14/08/2021 13:10 Ja ne znam sto su ama bas sve ove lezbe masne,uljepljene, neuredne..na kilometar je mozes poznati. One kao da se trude ne biti lijepe,ne kontam.. Forto se bas asimilirao i uklopio.![]()
Pa kakve to veze ima? Ako time pravis polaritet Holandjani vs Bosanci....rrec cu samo koliko me zaboli k.... za to sta su ti gejevi iz holandskog bataljona pisali. Jao boli me, ne mogu da spavam zbog toga...ne znam odakl3 uopce ljudima danas da se zale na sve zivo i mrtvoBloo wrote: ↑14/08/2021 13:18Podsjeti me ti na: No teeth…? A moustache…? Smel like shit…? Bosnian girl!last mohicans wrote: ↑14/08/2021 13:10 Ja ne znam sto su ama bas sve ove lezbe masne,uljepljene, neuredne..na kilometar je mozes poznati. One kao da se trude ne biti lijepe,ne kontam.. Forto se bas asimilirao i uklopio.
A koju ce pobogu si brate agendu propagirati nego tu?dječak sa šibicama wrote: ↑14/08/2021 13:21 Sto kaze velkoski, da ne propagiraju agendu refjudzis velkam i jos neki detalji, jos bi im se pridruzio zbog ogoljivanja bolesti naseg drustva, fasizam, rasizam, diskriminacija svega i svacega, od zena, ljudi sa posebnim potrebama pa na dalje.
Ti fulaš poentu i pokušavaš pokazati nešto što ne stoji. Na pitanje da li su prve dvije parade osiguravali policajci u Berlinu nisi imao odgovor. Ja sam ti rekao da se održala davne 1979. godine naravno da je bilo policajaca ali džaba tebi pisati. Naravno da je pravo svakog pojedinca podržati ili ne podržati paradu ponosa, vjerovati da neko nekog voli tek tako je samo za naivne. Naravno da je Sarajevo tolerantno po svim parametrima kada ga porediš sa Banjalukom ili Širokim ali to tebi smeta pa onda kreneš porediti sa Berlinom ti a ne ja. I naravno da laska da se Sarajevo i na taj način poredi sa Berlinom i eto neka je "naj netolerantiji" grad u kojem se održala parada ponosa opet je bolje nego "najtolerantniji" u kojem se nije održala.dječak sa šibicama wrote: ↑14/08/2021 13:14 Ti ga poredis sa Berlinom kad napises kako je sve super i Sarajevo tolerantno parada prosla bez problema i to je kao dokaz da ljudi vole lgbt.
Sve prodje bez problema jer je tu 1000 policajaca, da ih nema bilo bi haosa.
Kao sto je bilo u BG na pocetku, kad policija nije znala ili htjela osigurati skup. Danas u BG paradu niko ne smije pogledati ruzno. A opet vecina ljudi, kao i kod nas, ogromna vecina, ne zeli ovo gledati u svom dvoristu.
Nije BIjeljinom bolan već Banjalukom i Širokim ako već hoćeš tako.dječak sa šibicama wrote: ↑14/08/2021 13:24 Previse si opterecen Sirokim i Bijeljinom pa ne vidis da ja govorim o Torontu.
Zivio.
Dobro to je u njihovom svijetu dio kompletne price, ljubav za sve, pravimo se da su svi isti, djeca cvijeca i tako dalje.Piaty wrote: ↑14/08/2021 13:22A koju ce pobogu si brate agendu propagirati nego tu?dječak sa šibicama wrote: ↑14/08/2021 13:21 Sto kaze velkoski, da ne propagiraju agendu refjudzis velkam i jos neki detalji, jos bi im se pridruzio zbog ogoljivanja bolesti naseg drustva, fasizam, rasizam, diskriminacija svega i svacega, od zena, ljudi sa posebnim potrebama pa na dalje.
Ikamet se uci kao poziv na klanjanje farz namaza (poslije ezana), tako da se on nikada ne uci prije ezana. Salavati se uce prije ezana. A ezan se moze uciti i mimo namaskog vremena, recimo za vrijeme neke elementarne nepogode i sl..