BH klubovi u Evropi - općenito

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
il dottore

#18751 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by il dottore »

splinter wrote: 12/08/2021 21:47 Veležu su za prolaz večeras trebali smirenost, disciplina u zadnjem redu i nesrljanje, dakle sve ono čega zapravo nije bilo.
Šteta.
Realno kad primiš onakav gol i to u 3. minuti teško se vratiti, pa čak je i tad bolje stati na loptu nego srljati.
Mogao je Velež ovo proći, imao je protivnika kojim se mogao nositi, ali . . .
:thumbup:
Otprilike si sve rek'o. Neznanje i neiskustvo
Ovi su se fakat mogli proci
Logovan

#18752 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Logovan »

Micah wrote: 12/08/2021 21:40 Pa osjećaš se poraženo i uniženo i želiš pobjeći od svega toga. Nije nekakva mudrost, to je svuda u svijetu.
Da, ali ostani majku mu, gdje bježiš? Vazda neka bježanija ako je teži poraz. Skupi snage i ostani. Težak poraz, pa šta? Ostani.
studiorum_tuzlaensis wrote: 12/08/2021 21:41 Vidi se da nisi autom dolazio na Grbavicu, i još gubio 0:4. :D Možda 5:2 ali to je druga priča :D Kad moraš negdje poslije utakmice, ako ne požuriš malo prije kraja za posjećene tekme to znači +1,5-2h po ulicama Hrasnog i Grbavice. inače 1h. Semafori satraše.

Naravno da ne opravdavam izlaske, ostajem uvijek do kraja. Sad će krkljanac da krene od Malte do Vrbanje.
Hajmo biti iskreni pa reći da je takvih koji negdje moraju ići jako malo pa čak i ako izlaziš čisto da izbjegneš gužvu da što prije kući stigneš. A šta da je Velež imao vodstvo u 70 minuti? Znaš li koliko bi ljudi izašlo sa stadiona? Evo glave ako bi 15 ljudi izašlo. :D

Ako već hoćeš da izađeš, izađi 5 minuta prije kraja, a ne 20, 30 minuta.
mzungu

#18753 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by mzungu »

cestitke rodzeni, zao mi je sto niste, al opet :thumbup:
Baltazar_khan

#18754 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Baltazar_khan »

Lana je trebala bit pjevacica, bas je za kakve kafane.
ovo_malo_duse

#18755 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by ovo_malo_duse »

hrasno38 wrote: 12/08/2021 21:52 Najiskrenije cestitke Velezu i ovo se nikako ne treba posmatrati kao neuspjeh..vec naprotiv nesto sto bi trebalo da Velez ucvrsti u vrhu BH fudbala. Moje misljenje je da je Fedja veceras malo fulio i nije smio dozvoliti da Isic igra drugo poluvrijeme nakon onakvih kikseva.
Apsolutno se slazem, ali treba razumjeti i Fedju trebace mu Isic. Ni meni nisu jasni ovoliki kiksevi veceras imajuci u vidu kako je covjek odigrao odbranu u Svedskoj, bio je ako ne i najbolji pojedinac. Al jebiga da ga bas ovako nagazi peh veceras be shvatljivo.
luckylaka

#18756 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by luckylaka »

skafiskafsnjak wrote: 12/08/2021 21:23
Karikaturist wrote: 12/08/2021 21:15 I ne kontam ovo radovanje sto gubi Velez..
Patenicki forumski misevi.
Bolesnici
Debili obicni
Labirint

#18757 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Labirint »

ultima_palabra wrote: 12/08/2021 21:54
nadžak wrote: 12/08/2021 21:48 Nije on glupan, on je bezobrazno pašče nesportsko. Izgubio si, šta sad. Udarat onako kretenski igrača je za žestoke kazne.
A sta mu znaci kazna, kao da ce vise ikad igrati u Evropi…
:mrgreen: :mrgreen:
dert

#18758 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by dert »

jebajiga , jebajiga, jebajiga, jebajiga :shock: :twisted: :shock: :twisted:
Iker C

#18759 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Iker C »

Rezultat u dvomecu, 5:2 je realan odnos snaga izmedju dvije ekipe. Elfsborg je ispodprosjecna ekipa koja je koristila amaterske greske amaterske ekipe iz BiH.
Logovan

#18760 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Logovan »

Briši Armeniju iz grupe država čiji klubovi nikad nisu igrali grupnu fazu. :D
So What!

#18761 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by So What! »

Iako naravno podržavam uspjeh bilo kojeg domaćeg kluba, a pogotovo kultnog kao što je to Velež, pogotovo, znajući koliko dugo su sanjali izlaz u Evropu, a zatim i neki uspjeh u istoj, ipak ne mogu se oteti utisku da su podigli euforiju na jedan nenormalan nivo.

Iskreno to mi nije drago, jer je Velež simpatičan klub za kojeg baš svi navijaju i osim onog mostarskog, koji je neke skroz druge prirode, gotov da nemaju neki ozbiljan rivalitet s drugim klubom. Svagdje su dobrodošli, prihvaćeni i voljeni na kraju krajeva.

Poznajem nekoliko navijača Veleža i tačno sam se razočarao, kako ponekad ti ljudi stvaraju pretjeran kult, pomislio bih se iz izkompleksiranosti od klubova iz glavnog grada, pa su tako u bivšoj Jugoslaviji, njihove generacije bile zlatne, dali najbolje fudbalere, a od osvajanje kupa nije ravno ničemu, pa ni titulama koje Željezničar i Sarajevo imaju.

Tako i ovaj prolaz AEK-a je neviđen uspjeh nekog našeg tima u europskim utakmicama, a to što je Sarajevo igralo tri play-offa za Europa Ligu je totalno nerelevantno, a to što su i Željezničar i Sarajevo igrali posljednje pretkolo za Ligu Prvake je također nerelevatno, jer ipak oni nisu prošli AEK.

A prolazili su i Zrinjski i Slavija i Široki Brijeg i Željezničar i Sarajevo neke velike Europske utakmice, pravili čak i senzacije, ali to i dalje nije do koljena Veležovom uspjehu u Konferencijskoj ligi.

Nedavno sam isto tako pratio neku raspravu na Facebooku, neka stranica je objavila ko je bolji, Semir Tuce ili Elvir Baljić, iako totalno nerelevatno poređenje, ali ispljuvaše Baljića kao da se radi o amateru i kao tobože niko nije bio kao Semir Tuce, Bog Fudbala, Semir iz Svemira, a Baljić je jedan obični pjevač.

Upravo zbog takvog prečesto nerealnog odnosa prema nečemu, življenja u nekom prošlom i navodno slavnom vremenu, jako je teško razviti neke velike simpatije prema nečemu što se predstavlja zaista mnogo većim nego što jeste.

Žao mi je zbog poraza večeras, pogotovo ovako teškog, jer na drugu stranu Velež je s ovim nastupom pokazao ozbiljne ambicije i zaista lijepa je budućnost pred njima ako ovako nastave raditi, što se ne može reći za dva sarajevska kluba. Kakogod, riješiti se bespotrebnog hypea i slave i samo nastaviti dosadašnji rad, senzacija će uvijek čekati neki naš klub.
karanana

#18762 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by karanana »

Logovan wrote: 12/08/2021 22:34 Briši Armeniju iz grupe država čiji klubovi nikad nisu igrali grupnu fazu. :D
Koji klub je u pitanju iz armenije koji ce igrati grupnu fazu?
Ja iz armenije jedino vidim neki alashkert koji je danas prosao u playoff lige i igrati ce protiv rangersa.
Crvena Tifoza

#18763 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Crvena Tifoza »

Kako su ovi komentari iznad providni, svi spominju nekakvu neviđenu euforiju a da se primjetiti da su jedva dočekali ispadanje Veleža da mogu hraknuti po običaju. :-)
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#18764 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by izvrsni direktor »

So What! wrote: 13/08/2021 00:51 Iako naravno podržavam uspjeh bilo kojeg domaćeg kluba, a pogotovo kultnog kao što je to Velež, pogotovo, znajući koliko dugo su sanjali izlaz u Evropu, a zatim i neki uspjeh u istoj, ipak ne mogu se oteti utisku da su podigli euforiju na jedan nenormalan nivo.

Iskreno to mi nije drago, jer je Velež simpatičan klub za kojeg baš svi navijaju i osim onog mostarskog, koji je neke skroz druge prirode, gotov da nemaju neki ozbiljan rivalitet s drugim klubom. Svagdje su dobrodošli, prihvaćeni i voljeni na kraju krajeva.

Poznajem nekoliko navijača Veleža i tačno sam se razočarao, kako ponekad ti ljudi stvaraju pretjeran kult, pomislio bih se iz izkompleksiranosti od klubova iz glavnog grada, pa su tako u bivšoj Jugoslaviji, njihove generacije bile zlatne, dali najbolje fudbalere, a od osvajanje kupa nije ravno ničemu, pa ni titulama koje Željezničar i Sarajevo imaju.

Tako i ovaj prolaz AEK-a je neviđen uspjeh nekog našeg tima u europskim utakmicama, a to što je Sarajevo igralo tri play-offa za Europa Ligu je totalno nerelevantno, a to što su i Željezničar i Sarajevo igrali posljednje pretkolo za Ligu Prvake je također nerelevatno, jer ipak oni nisu prošli AEK.

A prolazili su i Zrinjski i Slavija i Široki Brijeg i Željezničar i Sarajevo neke velike Europske utakmice, pravili čak i senzacije, ali to i dalje nije do koljena Veležovom uspjehu u Konferencijskoj ligi.

Nedavno sam isto tako pratio neku raspravu na Facebooku, neka stranica je objavila ko je bolji, Semir Tuce ili Elvir Baljić, iako totalno nerelevatno poređenje, ali ispljuvaše Baljića kao da se radi o amateru i kao tobože niko nije bio kao Semir Tuce, Bog Fudbala, Semir iz Svemira, a Baljić je jedan obični pjevač.

Upravo zbog takvog prečesto nerealnog odnosa prema nečemu, življenja u nekom prošlom i navodno slavnom vremenu, jako je teško razviti neke velike simpatije prema nečemu što se predstavlja zaista mnogo većim nego što jeste.

Žao mi je zbog poraza večeras, pogotovo ovako teškog, jer na drugu stranu Velež je s ovim nastupom pokazao ozbiljne ambicije i zaista lijepa je budućnost pred njima ako ovako nastave raditi, što se ne može reći za dva sarajevska kluba. Kakogod, riješiti se bespotrebnog hypea i slave i samo nastaviti dosadašnji rad, senzacija će uvijek čekati neki naš klub.

Vrhunska lekcija iz marketinga i stvaranja brenda. Ovako se dize vrijednost klubu.
Seminarski rad studentima ekonomije da analiziraju korak po korak kako je velez stvorio ovoliku euforiju i brend imatce sta naucit.
A obzirom da je glavni finansijer i uspjesan biznismen, studente bi trebalo slati na casove u velez, ko onog ko je zaduzen za sve ovo, a siguran sam da je neko bio zaduzen .
Hocete da klubovi zive od vlastitih para, e pa ovo vam je tipican primjer kako se to radi. Ko se nije zelio reklamirati jucer na face, taj je budala, realno. A sljedeci put ce ostale televizije razmisliti zele li propustiti ovaku priliku, tako da ce biti spremni vise para dati velezu da bas oni prenose utakmicu a ne facetv. Prihod od tv prava je velika stavka u fiansiranju fudb klubova.
Naravno da nije nista veci uspjeh od dostignuca sarajeva ili zelje, ali ko je njima kriv pa to nisu promovisali ko velez? Kladimo se da ce se za 10 godina vise pricati o tome kako je velez prosao aek nego ijedan drugi prolaz nasih klubova.
A u sve ovome smatram da i facetv ima veliki udio, i oni su majstori za dizanje euforije
ultima_palabra

#18765 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by ultima_palabra »

Ljudi igraju Evropu nakon 33 godine (da ne pominjemo sta se izdesavalo u tom periodu), i onda izbace AEK iz Atine na onakav nacin.

Da nisu napravili euforiju, pitao bih se jesu li normalni :mrgreen:
Crvena Tifoza

#18766 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Crvena Tifoza »

ultima_palabra wrote: 13/08/2021 04:48 Ljudi igraju Evropu nakon 33 godine (da ne pominjemo sta se izdesavalo u tom periodu), i onda izbace AEK iz Atine na onakav nacin.

To je to. :thumbup:
nosara

#18767 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by nosara »

Back to swamp. :bih:
sinuhe

#18768 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by sinuhe »

Priliku treba iskoristiti. Pobjeda nad AEK-om se potvrdi pobjedom nad Elfsborgom.
Baba Jefimija

#18769 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Baba Jefimija »

So What! wrote: 13/08/2021 00:51 Iako naravno podržavam uspjeh bilo kojeg domaćeg kluba, a pogotovo kultnog kao što je to Velež, pogotovo, znajući koliko dugo su sanjali izlaz u Evropu, a zatim i neki uspjeh u istoj, ipak ne mogu se oteti utisku da su podigli euforiju na jedan nenormalan nivo.

Prolazak drugog pretkola ćipiripi kupa je neviđenii uspjeh :lol:
perfect_guy

#18770 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by perfect_guy »

karanana wrote: 13/08/2021 01:43
Logovan wrote: 12/08/2021 22:34 Briši Armeniju iz grupe država čiji klubovi nikad nisu igrali grupnu fazu. :D
Ja iz armenije jedino vidim neki alashkert koji je danas prosao u playoff lige i igrati ce protiv rangersa.
i ako zijane idu u grupu konferencijske
El_comadante

#18771 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by El_comadante »

šteta. hajd što su ispali ali ovaj rezultat je previsok. ali šta da se radi. okrenut se prvenstvu i opet da gedamo Velež u Europi.
Logovan

#18772 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Logovan »

karanana wrote: 13/08/2021 01:43
Da, Alashkert. Prosli su u play off EL, ako ispadnu idu u grupnu fazu KL.
So What!

#18773 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by So What! »

Crvena Tifoza wrote: 13/08/2021 03:36 Kako su ovi komentari iznad providni, svi spominju nekakvu neviđenu euforiju a da se primjetiti da su jedva dočekali ispadanje Veleža da mogu hraknuti po običaju. :-)
Nije istina, Velez je pokazao da ovo godinama sto su gradili je jedan odlican produkt, pocevsi od stadiona, navijaca, igrackog kadra i rezultata. Ja navijam i za Siroki Brijeg kada igra evropske utakmice, a kamoli Velez.

Postoji nesto sto se zove konstruktivna kritika, a to neki ljudi ne mogu prihvatiti i shvataju previse licno. Prolazak AEK-a je uspjeh, ali na nacionalnom nivou nije nesto sto je nevidjeno do sad.

Na temi o Olimpijadi, raja se dozvala i ustanovila da ne mozemo slaviti 6. mjesto Amela Tuke, jer to samo doprinosi nasem gubitnickom mentalitetu, gdje smo jos uvijek nacija bez olimpijske medalje, kao i ucesnika u grupnoj fazi nekog evropskog takmicenja.
ultima_palabra wrote: 13/08/2021 04:48 Ljudi igraju Evropu nakon 33 godine (da ne pominjemo sta se izdesavalo u tom periodu), i onda izbace AEK iz Atine na onakav nacin.

Slavija Istocno Sarajevo, bio ugasen krajem Drugog svjetskog rata, obnovljen 1992. godine, zatim se 2009. godine plasira u Evropa ligu i hladno izbaci Aalborg, koji je godinu dana ranije bio treci u grupnoj fazi Lige Prvaka, a zatim ga na penale izbaci Manchester City u sesnaestini finala Evropa Lige.

Nisam vidio tada neki hype oko toga, jer su u sljedecem kolu su ispali na slican nacin poput Veleza od slovackih Kosica i nikada vise nisu odigrali evropsku utakmicu.

Ja se najiskrenije nadam da to nece biti slucaj sa Velezom, jer ipak se radi o iskrenoj i ozbiljnoj fudbalskoj prici, ali ne valja ni sa cim pretjerivati.
FantomX

#18774 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by FantomX »

Čestitam Veležu na dosadašnjem uspjehu u Konferencijskoj Ligi, trećem po redu takmičenju. Za njih nakon 33 godine strašan uspjeh. Simpatični su nema se šta reči. :thumbup:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#18775 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by hrasno38 »

Crvena Tifoza wrote: 13/08/2021 03:36 Kako su ovi komentari iznad providni, svi spominju nekakvu neviđenu euforiju a da se primjetiti da su jedva dočekali ispadanje Veleža da mogu hraknuti po običaju. :-)
Sto se mene tice nije tacno!
Post Reply