Povorka ponosa

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
S4mpion

#376 Re: Povorka ponosa

Post by S4mpion »

laik1981 wrote: 12/08/2021 10:55
konektovan wrote: 12/08/2021 10:44

Ne bi dao pederima da su od zlata, :lol: a ni hetero heroindzijama.. :mrgreen:
Pitanje je bilo hipoteticko.. Primoran si da odlucis izmedju to dvoje..

U realnosti bi i ja to dijete dao nekom normalnom hetero paru, prije nego ovim sto sam ih nabrojao gore..

Vidim ovdje se pise o nekoj potencionalnoj zbunjenosti i istraumiranosti djece koju bi odgajao neki gej par..

U isto vrijeme hiljade djece u Sarajevu odgajaju retardi koji toj djeci svakodnevno priredjuju puno gore traume.. Ocevi koji na dnevnoj bazi izudaraju zenu, koji kad dobiju platu svrate na vockice i tu platu ostave, pa posle djetetu nemaju dati za sendvica, da ne pricamo o onima koji su usli u svijet teskog kriminala i koji odgajaju naredne generacije psihopata..
Evo ga, to je ta borba za ljudska prava koju bismo trebali poštovat'.

Čovjek građane Sarajeva prikazuje kao kockare, kriminalce i nasilnike, jer zaboli ga neka stvar, ima veze sa Sarajevom k'o Sarajevo sa Čečenijom.
tindbe

#377 Re: Povorka ponosa

Post by tindbe »

Dokle god je ovakvih upisa i frustracija, vidi se da je povorka još uvijek potrebna.
Vitezanin

#378 Re: Povorka ponosa

Post by Vitezanin »

MorningStar wrote: 12/08/2021 14:30
Vitezanin wrote: 12/08/2021 14:24 E, ako vam je najveći lični problem što na par sati nećete moći sjesti na piće u tom nekom xy kafiću koji je na ruti povorke i ako zbog toga mislite da ste u subotu kao građani ovog grada ugroženi, vi ste onda zaista sretni ljudi. Nemojte biti licemjerni, svega vam. Uostalom, sve ulice koje su zatvorene i svo silno osiguranje koji postoji nije zbog tih koji paradiraju nego zbog onih koji paradu ne žele i koji ove žele "poslati na Goli otok da se karaju tamo među 4 zida". Je li kontate?

PS U Sarajevu ima kafića i na Čaršiji, Grbavici, Socijanom,...
A zasto su lgbt ugrozeni ? Ako im je ugrozenost da nedo bog ne mogu izaci na paradu da svi vide kako su oni lgbt jer svakoga to interesuje - onda su oni zaista sretni ljudi. Nemojte da budete licemjerni.

PS: Ima u Sarajevu i ulica i setalista van strogog centra grada.
Dva partnera istog spola u zakonski nepriznatoj vezi. Jedan umre. Nasljedstvo, obaveze i sl: evo ti jedan primjer, kako se to rješava? Lična sigurnost: kažete, ko ih dira u gradu? Da kao test pošalješ nekoliko gay parova da se šetaju gradom, da vidimo šta ćeš dobiti. Aaa ne, to je provokacija, je li? Šta će oni to raditi van svoje kuće. Ne dira ih niko jer gayeve niko ni ne vidi zajedno na javnom prostoru. Znam da to nekima i paše, ali dok imaš hetero parove koji se bez problema mogu šetati gradom ruku pod ruku, poljubiti u kafiću a da ih niko ne pogleda, to trebaju ostvariti i ostali.
Primjeri koje sam dao su banalni, ali ti oslikavaju svakodnevnicu ljudi u okruženju poput našeg.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#379 Re: Povorka ponosa

Post by konektovan »

tindbe wrote: 12/08/2021 15:11 Dokle god je ovakvih upisa i frustracija, vidi se da je povorka još uvijek potrebna.
Kao povorka će nešto promijeniti?! :lol:
tindbe

#380 Re: Povorka ponosa

Post by tindbe »

konektovan wrote: 12/08/2021 15:13
tindbe wrote: 12/08/2021 15:11 Dokle god je ovakvih upisa i frustracija, vidi se da je povorka još uvijek potrebna.
Kao povorka će nešto promijeniti?! :lol:
Ne povorka kao povorka, nego svaki vid borbe jedne ugrožene zajednice ljudi koji žive među nama.
last mohicans

#381 Re: Povorka ponosa

Post by last mohicans »

Laik, svako drustvo je manje vise takvo, sa sličnim problemima. Mi često potenciramo zapad kao neki standard u svemu,
,pa navodimo da sa napunjenih 18 dobiju nogu iz kuce dugo očekivano osamostaljenje. Dok to kod nas nije slučaj, vjerujem da nema ni 1% takvih roditelja u cijeloj BiH koji bi to uradili, izuzev onih koji na insistiranje djece to urade i koji to finansijski mogu ispratiti. U svim drustvima ima loših roditelja, uređenim i neuređenim, to je neminovnost. Ali, nemojmo potencirati priču da ce eventualno usvajanje djece od strane gay parova bolje urediti drustvo, rijesiti nas takvih roditelja. Nece..Roditelj se jednostavno ne uči biti, ili jesi ili nisi. Nikad se necemo rijesiti takvih roditelja,uvijek ce ih biti i uređenija drustva često tu podbace.
S4mpion

#382 Re: Povorka ponosa

Post by S4mpion »

¤ jelena ¤ wrote: 12/08/2021 12:13
MorningStar wrote: 12/08/2021 12:03

Moje velicanstvo uvredjeno jer ne mogu proci kroz grad jer neko MORA da mase zastavama i govori kako voli da se handri u krevetu - ko je tu razmazen ,?

Aha kratkotrajno ogranicavaju mi se prava radi nekoga i to je ok. Mozemo li mi nakratko zabraniti lgbt recimo za vjerske praznike ??

Aha aha evo dosli smo do toga - znaci ako se bunim protiv ogranicavanja mojih prava ja sam nasilnik,treba me izolovati i zatvoriti.
Sve ti, srećo moja, zavisi od načina na koji se buniš.

Da, neko mora da maše zastavama jednom u godini dana.

Neko u ovoj državi i to mora, a kamo sreće da je takvih - što izlaze na ulice i time frustriraju beskompromisne (a morebit i naoružane) ispijače kafa po gradu - mnooogo više.
Sarajlije - naoružani teroristi koji ispijaju kafe po gradu. Definitivno tvrdnja vrijedna poštovanja.

Ako vam slučajno padne na pamet popit' kafu negdje, za vrijeme trajanja povorke, vjerovatno ste nasilni teroristi.

Borba za ljudska prava. :bih:
Last edited by S4mpion on 12/08/2021 15:20, edited 1 time in total.
konektovan

#383 Re: Povorka ponosa

Post by konektovan »

Jeca je tito.... :lol:
S4mpion

#384 Re: Povorka ponosa

Post by S4mpion »

tranquil wrote: 12/08/2021 13:18
MorningStar wrote: 12/08/2021 13:14

Jasta frustrirani su oni koji ne hodaju okolo nabijajuci i ponoseci se koje su seksualne orjentacije jer naravno svi moraju da znaju i cuju da su oni te seksualne orjentacije :lol:
Ne moram dalje gledati od ove teme da vidim ko ima frustracije zbog tuđe seksualnosti :lol:
Bez obzira, bio neko homoseksualac ili heteroseksualac, smatram da je čin poniženja i totalnog nepoštovanja jednu kompletnu osobu svoditi samo na njenu seksualnost.

Zamislite kada bi Alan Turing u historiji bio zapamćen samo kao homoseksualac.

Da ne povjeruješ kakvi sve ljudi učestvuju u povorci. :-)
last mohicans

#385 Re: Povorka ponosa

Post by last mohicans »

Evo sve kontam kako nazvati ove kafa ili kofein teroristima :lol: Kao oni sto nisu masku nosili,pa ih prozvase bioteroristima.
Idemedosumom

#386 Re: Povorka ponosa

Post by Idemedosumom »

Sta je, jos niste krenuli o usvajanju djece? :D

Kad se vec mora desiti, nadam se da ce biti bez incidenta.
smijesni_ste

#387 Re: Povorka ponosa

Post by smijesni_ste »

soha96 wrote: 12/08/2021 14:36
smijesni_ste wrote: 12/08/2021 13:46

:thumbup:
Zamisli koji besposlicar i mlatimudan moras biti da danima raspravljas o nekakvoj paradi i da se svadjas oko toga. Ne mogu da shvatim taj nivo zatucanosti i nolife.a
Bujrum sjest nemoj jest
mirza_15

#388 Re: Povorka ponosa

Post by mirza_15 »

Jesu li ljubitelji incesta između punoljetnih osoba dobili svoje slovo u skraćenici? Ako nisu još, zašto nisu? Sve i jedan argument koji potegnu ovi, mogu i oni. Sve i jedan. Nisu nasilni, sloboda izbora, nikog ne diraju... I da, obavezno da nam na ulici promovišu incest kao vrijednost i da im mi tu promociju još i platimo. Do škola još nisu došli, ali polako.
Tanqueray

#389 Re: Povorka ponosa

Post by Tanqueray »

poostar wrote: 12/08/2021 13:45 Balkancima ne smetaju ovakve parade u zemljama u kojima čiste klozete.
Čudan je to paradoks.
Bravo majstore, pogodak u sridu :thumbup:
Idemedosumom

#390 Re: Povorka ponosa

Post by Idemedosumom »

mirza_15 wrote: 12/08/2021 15:25 Jesu li ljubitelji incesta između punoljetnih osoba dobili svoje slovo u skraćenici? Ako nisu još, zašto nisu? Sve i jedan argument koji potegnu ovi, mogu i oni. Sve i jedan. Nisu nasilni, sloboda izbora, nikog ne diraju... I da, obavezno da nam na ulici promovišu incest kao vrijednost i da im mi tu promociju još i platimo. Do škola još nisu došli, ali polako.
Ne pika se to, ako im se omakne, moze se zaceti i roditi dijete s teskocama. :P
tranquil

#391 Re: Povorka ponosa

Post by tranquil »

S4mpion wrote: 12/08/2021 15:22
tranquil wrote: 12/08/2021 13:18

Ne moram dalje gledati od ove teme da vidim ko ima frustracije zbog tuđe seksualnosti :lol:
Bez obzira, bio neko homoseksualac ili heteroseksualac, smatram da je čin poniženja i totalnog nepoštovanja jednu kompletnu osobu svoditi samo na njenu seksualnost.

Zamislite kada bi Alan Turing u historiji bio zapamćen samo kao homoseksualac.

Da ne povjeruješ kakvi sve ljudi učestvuju u povorci. :-)
Totalno se slažem, osim sa zadnjom rečenicom, koju ne mogu da dešifrujem. Svođenje osobe na seksualnost ne rade učesnici u povorci, nego ovi iz anti-tima, na koje se i referenciram kada pominjem one koji su frustrirani tuđom seksualnošću :-) Koliko moraš biti frustriran drugim ljudima, i to do te mjere da si spreman da, kao što si sam rekao, poniziš i ne poštuješ drugu osobu, tako što ih svodiš na seksualnost, i odričeš im pravo da javno kažu ko su, nego ih tjeraš "u 4 zida". Nema goreg poniženja i nepoštovanja od toga.
S4mpion

#392 Re: Povorka ponosa

Post by S4mpion »

Juni wrote: 12/08/2021 14:59 Homoseksualce kao takve niti podržavam, niti ne podržavam ( niti mislim da im je moja podrška potrebna!)
Ali:
Puna podrška pravu na slobodu javnog okupljanja za sve (sa izuzetkom onih koji pozivaju na nasilje), pa tako i za gay zajednicu!
P. S.
Ko si, bolan, da odredujes šta je i ko je normalan, šta će ko da radi ("nemam ništa protiv njih, nek rade sta hoce u svoja cetiri zida,ali šta ce paradirati" )
Sjedi ti u svoja cetiri zida, ako ti se sjedi. Bavi se, bolan, svojim životom i pusti ljude koji nikome ne žele zlo na miru.
Svoje frustracije iživi i pokaži hrabrost na onima koji su ih prouzročili! Svi znamo koji su to.
Ispravka krivog navoda*

Ne možeš građane Sarajeva porediti sa Čečenima,
ne možeš iranske ludnice i zatvore za homoseksualce koristit' kao argument opravdanosti sarajevske povorke ponosa,
ne možeš građane, koji piju kafu ili sjede kući, nazivati naoružanim teroristima spremnim da kamenuju honoseksualce,
ne možeš uzimati specijalne slučajeve kako bi svoje komšije heteroseksualce prikazao lošim roditeljima

,a da, pri tom, tvrdiš kako nikome ne misliš zlo, jer to je laž, ova povorka, koja se krije ispod borbe ljudskih prava, je prepuna zlobne propagande usmjerene na ovaj grad i njegove građane.
laik1981

#393 Re: Povorka ponosa

Post by laik1981 »

Kakva sizofrena pucanja.. Kakve samo projekcije.. Nije bolest sve sto boli..
MorningStar

#394 Re: Povorka ponosa

Post by MorningStar »

S4mpion wrote: 12/08/2021 15:30
Juni wrote: 12/08/2021 14:59 Homoseksualce kao takve niti podržavam, niti ne podržavam ( niti mislim da im je moja podrška potrebna!)
Ali:
Puna podrška pravu na slobodu javnog okupljanja za sve (sa izuzetkom onih koji pozivaju na nasilje), pa tako i za gay zajednicu!
P. S.
Ko si, bolan, da odredujes šta je i ko je normalan, šta će ko da radi ("nemam ništa protiv njih, nek rade sta hoce u svoja cetiri zida,ali šta ce paradirati" )
Sjedi ti u svoja cetiri zida, ako ti se sjedi. Bavi se, bolan, svojim životom i pusti ljude koji nikome ne žele zlo na miru.
Svoje frustracije iživi i pokaži hrabrost na onima koji su ih prouzročili! Svi znamo koji su to.
Ispravka krivog navoda*

Ne možeš građane Sarajeva porediti sa Čečenima,
ne možeš iranske ludnice i zatvore za homoseksualce koristit' kao argument opravdanosti sarajevske povorke ponosa,
ne možeš građane, koji piju kafu ili sjede kući, nazivati naoružanim teroristima spremnim da kamenuju honoseksualce,
ne možeš uzimati specijalne slučajeve kako bi svoje komšije heteroseksualce prikazao lošim roditeljima

,a da, pri tom, tvrdiš kako nikome ne misliš zlo, jer to je laž, ova povorka, koja se krije ispod borbe ljudskih prava, je prepuna zlobne propagande usmjerene na ovaj grad i njegove građane.
A sad pitanje ,zasto ovu "hrabrost" ne pokazu tamo a ne ovdje da dosadjuju gdje 95% ljudi ne interesuje jesi li l g b t q w i sta vec.
mirza_15

#395 Re: Povorka ponosa

Post by mirza_15 »

Idemedosumom wrote: 12/08/2021 15:28
mirza_15 wrote: 12/08/2021 15:25 Jesu li ljubitelji incesta između punoljetnih osoba dobili svoje slovo u skraćenici? Ako nisu još, zašto nisu? Sve i jedan argument koji potegnu ovi, mogu i oni. Sve i jedan. Nisu nasilni, sloboda izbora, nikog ne diraju... I da, obavezno da nam na ulici promovišu incest kao vrijednost i da im mi tu promociju još i platimo. Do škola još nisu došli, ali polako.
Ne pika se to, ako im se omakne, moze se zaceti i roditi dijete s teskocama. :P
I to se može danas znati na vrijeme, pa pobačaj. Napredovala medicina. A može i homo incest. Dva brata, dvije sestre, Otac i sin (punoljetan), mama i kčerka... Gdje su njihova prava i obavezno da ih promovišu kao vrijednost :mrgreen:
Tanqueray

#396 Re: Povorka ponosa

Post by Tanqueray »

S4mpion wrote: 12/08/2021 15:30 Ne možeš građane Sarajeva porediti sa Čečenima,

Kako bi ih it slatko zakamenjo :-?
S4mpion

#397 Re: Povorka ponosa

Post by S4mpion »

Vitezanin wrote: 12/08/2021 15:12
MorningStar wrote: 12/08/2021 14:30

A zasto su lgbt ugrozeni ? Ako im je ugrozenost da nedo bog ne mogu izaci na paradu da svi vide kako su oni lgbt jer svakoga to interesuje - onda su oni zaista sretni ljudi. Nemojte da budete licemjerni.

PS: Ima u Sarajevu i ulica i setalista van strogog centra grada.
Dva partnera istog spola u zakonski nepriznatoj vezi. Jedan umre. Nasljedstvo, obaveze i sl: evo ti jedan primjer, kako se to rješava? Lična sigurnost: kažete, ko ih dira u gradu? Da kao test pošalješ nekoliko gay parova da se šetaju gradom, da vidimo šta ćeš dobiti. Aaa ne, to je provokacija, je li? Šta će oni to raditi van svoje kuće. Ne dira ih niko jer gayeve niko ni ne vidi zajedno na javnom prostoru. Znam da to nekima i paše, ali dok imaš hetero parove koji se bez problema mogu šetati gradom ruku pod ruku, poljubiti u kafiću a da ih niko ne pogleda, to trebaju ostvariti i ostali.
Primjeri koje sam dao su banalni, ali ti oslikavaju svakodnevnicu ljudi u okruženju poput našeg.
Ne znam kada si zadnji put bio u Sarajevu, ali homoseksualci njime hodaju slobodno i sve se zna, jedan Božo Vrećo Sarajevom hladno prošeta u haljini, a, kako vi, sa strane, prikazujete, ispade da bi im se Sarajlije krvi napile čim ih ugledaju, pustite tu seljačku priču i navratite malo češće u Sarajevo, vidjećete da to nije nikakav Džalalabad.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#398 Re: Povorka ponosa

Post by arman1 »

Pitajte se šta je za naše društvo gore, ovi gejevi što bi nešto da paradiraju ili pederi koje svake dvije godine birama i koji nas evo 25 godina jebu u mozak bez vazelina, ni turu ne plačaju.
¤ jelena ¤

#399 Re: Povorka ponosa

Post by ¤ jelena ¤ »

S4mpion wrote: 12/08/2021 15:01
¤ jelena ¤ wrote: 12/08/2021 10:36 Treba li podsjetiti da je upravo jedan hetero par, tj. ti normalni, jel....svoje biološko dijete napustio i sveo na nešto što se nekom daje....
Niko to ne spori, dijete sigurno nije napravljeno od strane dvojice muškaraca ili dvije žene. To je argument koji obara tvrdnju da su hetero parovi savršeni roditelji, međutim, problem je što apsolutno niko tu tvrdnju ovdje nije iznio.
OK, na ovaj slamnati monolog nema potrebe ni odgovarati, je li tako? ;-)

Ali ja ću ipak dodati da je to odgovor na komentar da homo par mora biti na čekanju sve dok je i jednog hetero para zainteresovanog za usvajanje djeteta, što je van pameti jer se uopšte ne dovodi u pitanje kakav je taj hetero par i kakve kvalitete posjeduje.
konektovan

#400 Re: Povorka ponosa

Post by konektovan »

S4mpion wrote: 12/08/2021 15:34
Vitezanin wrote: 12/08/2021 15:12

Ne znam kada si zadnji put bio u Sarajevu, ali homoseksualci njime hodaju slobodno i sve se zna, jedan Božo Vrećo Sarajevom hladno prošeta u haljini, a, kako vi, sa strane, prikazujete, ispade da bi im se Sarajlije krvi napile čim ih ugledaju, pustite tu seljačku priču i navratite malo češće u Sarajevo, vidjećete da to nije nikakav Džalalabad.
:thumbup:
Post Reply