Zar ima drugi forum osim ovog?
Povorka ponosa
-
suspect_zero
#351 Re: Povorka ponosa
-
foxlife
#352 Re: Povorka ponosa
kad je bio onaj maraton ja u centra grada dosao preko vratnika darive bistrika parkirao na skenderiji i morao pjeske do titoveMorningStar wrote: ↑12/08/2021 12:03Moje velicanstvo uvredjeno jer ne mogu proci kroz grad jer neko MORA da mase zastavama i govori kako voli da se handri u krevetu - ko je tu razmazen ,?¤ jelena ¤ wrote: ↑12/08/2021 11:59
Ne. Tvoj problem je što tvoje veličanstvo ne može u tih par sati godišnje prošetati istim putem kojim se kreće povorka i popiti kafu.
Helem....u ovom slučaju tvoje pravo na slobodu kretanja samo je nakratko ograničeno i to ograničenje ti je uredno najavljeno mjesecima unaprijed... Po završetku povorke, tvoje pravo na slobodu kretanja više neće biti ograničeno grupom lgbt aktivista i ti ćeš slobodno moći da šetaš kao što si do sad mogao šetati.
Ali, ako ti nisi sposoban za pronalaženje kompromisnog rješenja u ovom slučaju, iako ti je režim funkcionisanja saobraćaja unaprijed najavljen; ako misliš da je tvoj pravac kretanja tokom jedne najobičnije šetnje i tvoje 365. ispijanje kafe u godini važnije od organizovane borbe za uskraćena prava hiljadama nekih drugih ljudi, tvojih sugrađana, pa bi u skladu s takvim mišljenjem i da se ponašaš, onda si definitivno neko ko je bahat, agresivan i opasan po okolinu pa ti pravo na slobodu kretanja treba potpuno uskratiti, izolovati te od ostatka društva i to na mnogo duži period od tih par sati privremenog ograničenja - za dobrobit i grada i države u kojoj živiš.
Aha kratkotrajno ogranicavaju mi se prava radi nekoga i to je ok. Mozemo li mi nakratko zabraniti lgbt recimo za vjerske praznike ??
Aha aha evo dosli smo do toga - znaci ako se bunim protiv ogranicavanja mojih prava ja sam nasilnik,treba me izolovati i zatvoriti.
ne znam da se ovoliko zalilo na to uskracivanje kretanja
- MorningStar
#353 Re: Povorka ponosa
Tako je , dodaj jos par rijeci : homofobija,sovinizam,fasisti, latentni gejevitranquil wrote: ↑12/08/2021 13:18Ne moram dalje gledati od ove teme da vidim ko ima frustracije zbog tuđe seksualnostiMorningStar wrote: ↑12/08/2021 13:14
Jasta frustrirani su oni koji ne hodaju okolo nabijajuci i ponoseci se koje su seksualne orjentacije jer naravno svi moraju da znaju i cuju da su oni te seksualne orjentacije![]()
![]()
-
foxlife
#354 Re: Povorka ponosa
- MorningStar
#355 Re: Povorka ponosa
Pjeske morao - sad ne mozes kao ni prosli put ni prici ulicama gdje se odvija parada, pjeske autom kako god nema - ne mozes nemas pravo jer eto zato.foxlife wrote: ↑12/08/2021 13:23kad je bio onaj maraton ja u centra grada dosao preko vratnika darive bistrika parkirao na skenderiji i morao pjeske do titoveMorningStar wrote: ↑12/08/2021 12:03
Moje velicanstvo uvredjeno jer ne mogu proci kroz grad jer neko MORA da mase zastavama i govori kako voli da se handri u krevetu - ko je tu razmazen ,?
Aha kratkotrajno ogranicavaju mi se prava radi nekoga i to je ok. Mozemo li mi nakratko zabraniti lgbt recimo za vjerske praznike ??
Aha aha evo dosli smo do toga - znaci ako se bunim protiv ogranicavanja mojih prava ja sam nasilnik,treba me izolovati i zatvoriti.
ne znam da se ovoliko zalilo na to uskracivanje kretanja
-
foxlife
#356 Re: Povorka ponosa
nista dodao si samMorningStar wrote: ↑12/08/2021 13:23Tako je , dodaj jos par rijeci : homofobija,sovinizam,fasisti, latentni gejevi![]()
-
foxlife
#357 Re: Povorka ponosa
e pa da nema kretena koji bi kamenovali itd mogao bi proci pored njih i nastaviti svojim putemMorningStar wrote: ↑12/08/2021 13:25Pjeske morao - sad ne mozes kao ni prosli put ni prici ulicama gdje se odvija parada, pjeske autom kako god nema - ne mozes nemas pravo jer eto zato.
- MorningStar
#358 Re: Povorka ponosa
Dobro adnanefoxlife wrote: ↑12/08/2021 13:27nista dodao si samMorningStar wrote: ↑12/08/2021 13:23
Tako je , dodaj jos par rijeci : homofobija,sovinizam,fasisti, latentni gejevi![]()
![]()
A ovi drugi sto su jednako dosli da iskazu svoj stav oni su kaze:
"several hundreds FUNDAMENTALISTS"
Last edited by MorningStar on 12/08/2021 13:30, edited 1 time in total.
- ¤ jelena ¤
#359 Re: Povorka ponosa
Agresivni i bahati wannabe dominantni likovi, dvocifrenog koeficijenta inteligencije...

-
foxlife
#360 Re: Povorka ponosa
ja sam stevo ne adnanMorningStar wrote: ↑12/08/2021 13:28Dobro adnane![]()
A ovi drugi sto su jednako dosli da iskazu svoj stav oni su kaze:
"several hundreds FUNDAMENTALISTS"![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
otici cu na paradu da ovim lezbejkama dam kobasice
- spinel_
#361 Re: Povorka ponosa
Meni je njih zao.tranquil wrote: ↑12/08/2021 13:18Ne moram dalje gledati od ove teme da vidim ko ima frustracije zbog tuđe seksualnostiMorningStar wrote: ↑12/08/2021 13:14
Jasta frustrirani su oni koji ne hodaju okolo nabijajuci i ponoseci se koje su seksualne orjentacije jer naravno svi moraju da znaju i cuju da su oni te seksualne orjentacije![]()
![]()
A ti si isti onaj sto to podrzava a s druge strane je za totalni lockdown stanovnistva zbog toboze zastite zdravlja.
Sta ces, progledao covjek.
- ¤ jelena ¤
#362 Re: Povorka ponosa
-
poostar
#363 Re: Povorka ponosa
Balkancima ne smetaju ovakve parade u zemljama u kojima čiste klozete.
Čudan je to paradoks.
Čudan je to paradoks.
-
smijesni_ste
- ¤ jelena ¤
#365 Re: Povorka ponosa
- Vitezanin
#366 Re: Povorka ponosa
E, ako vam je najveći lični problem što na par sati nećete moći sjesti na piće u tom nekom xy kafiću koji je na ruti povorke i ako zbog toga mislite da ste u subotu kao građani ovog grada ugroženi, vi ste onda zaista sretni ljudi. Nemojte biti licemjerni, svega vam. Uostalom, sve ulice koje su zatvorene i svo silno osiguranje koji postoji nije zbog tih koji paradiraju nego zbog onih koji paradu ne žele i koji ove žele "poslati na Goli otok da se karaju tamo među 4 zida". Je li kontate?
PS U Sarajevu ima kafića i na Čaršiji, Grbavici, Socijanom,...
- MorningStar
#367 Re: Povorka ponosa
A zasto su lgbt ugrozeni ? Ako im je ugrozenost da nedo bog ne mogu izaci na paradu da svi vide kako su oni lgbt jer svakoga to interesuje - onda su oni zaista sretni ljudi. Nemojte da budete licemjerni.Vitezanin wrote: ↑12/08/2021 14:24 E, ako vam je najveći lični problem što na par sati nećete moći sjesti na piće u tom nekom xy kafiću koji je na ruti povorke i ako zbog toga mislite da ste u subotu kao građani ovog grada ugroženi, vi ste onda zaista sretni ljudi. Nemojte biti licemjerni, svega vam. Uostalom, sve ulice koje su zatvorene i svo silno osiguranje koji postoji nije zbog tih koji paradiraju nego zbog onih koji paradu ne žele i koji ove žele "poslati na Goli otok da se karaju tamo među 4 zida". Je li kontate?
PS: Ima u Sarajevu i ulica i setalista van strogog centra grada.
-
marvelous
#368 Re: Povorka ponosa
Sweet Home Alabama. Ko će jebat ako neće svoj svogaHakiz wrote: ↑12/08/2021 11:23Tako to krene.Naslovnica wrote: ↑12/08/2021 11:17
Naravno.
Treba serbez češati jaja pred djecom, ono, može i seka bratu nasapunjati leđa ako ne može da dohvati.
Puni smo predrasuda, žalosno.![]()
Imaš klinca, tek krenuo da ga hvata pubertet, kaže seka namaži mi leđa. Maže on i počinje dole da se dešava. Pomisli klinac, ja sam bolestan, to mi je sestra, osjeti stid
Poslije nekoligo godina spomene se nudistička plaža, sada već mladić pogleda sestru, sjeti se onog stida i krene da urla, jeste normalni perverznjaci da gledamo jedni druge gole...
Šta je moralista tako počelo karijeru. A sreća pa se u zatvor ide zbog djela i ponekada riječi, ali ne i zbog misli.
I ne, nemam sestru ako si pomislio krenuti tim putem![]()
-
soha96
#369 Re: Povorka ponosa
Zamisli koji besposlicar i mlatimudan moras biti da danima raspravljas o nekakvoj paradi i da se svadjas oko toga. Ne mogu da shvatim taj nivo zatucanosti i nolife.a
-
Naslovnica
#370 Re: Povorka ponosa
Normala.marvelous wrote: ↑12/08/2021 14:33Sweet Home Alabama. Ko će jebat ako neće svoj svogaHakiz wrote: ↑12/08/2021 11:23
Tako to krene.
Imaš klinca, tek krenuo da ga hvata pubertet, kaže seka namaži mi leđa. Maže on i počinje dole da se dešava. Pomisli klinac, ja sam bolestan, to mi je sestra, osjeti stid
Poslije nekoligo godina spomene se nudistička plaža, sada već mladić pogleda sestru, sjeti se onog stida i krene da urla, jeste normalni perverznjaci da gledamo jedni druge gole...
Šta je moralista tako počelo karijeru. A sreća pa se u zatvor ide zbog djela i ponekada riječi, ali ne i zbog misli.
I ne, nemam sestru ako si pomislio krenuti tim putem![]()
![]()
Ispade da nije OK ona "čega se pametan stidi..."
- S4mpion
#371 Re: Povorka ponosa
Čisto hipotetičko pitanje i čista lažna dilema, karakteristična za huškačku LGBT propagandu.laik1981 wrote: ↑12/08/2021 10:25A sta mislis da li je bolje dati dijete nekom gej paru, koji cine recimo advokatica i uciteljica, ili hetero paru koji cine ovisnik o heroinu i kockar? Cisto hipoteticko pitanje?studiorum_tuzlaensis wrote: ↑12/08/2021 00:16 Princip i etika u istu rečenicu.![]()
Dok god postoji ijedan hetero par koji traži djecu, homo treba da je na čekanju. I to dobra psihološka procjena prije usvajanja, jer dijete dok odrasta gleda u roditelje prije svega.
Treba mu omogućiti normalan život, a ne život gologuzog paradiranja i ostalih moralnih i seksualnih abominacija.
Mali voli dinosaure, a mala jahanje. Wow, garant gleda i Pepu prase, bravo za lezbejke.
Sta kad mali i mala prvi put osjete nešto prema suprotnom spolu sa 11 god? Zamisli tu konfuziju u glavi, zamisli sebe u toj poziciji...
-
Juni
#372 Re: Povorka ponosa
Homoseksualce kao takve niti podržavam, niti ne podržavam ( niti mislim da im je moja podrška potrebna!)
Ali:
Puna podrška pravu na slobodu javnog okupljanja za sve (sa izuzetkom onih koji pozivaju na nasilje), pa tako i za gay zajednicu!
P. S.
Ko si, bolan, da odredujes šta je i ko je normalan, šta će ko da radi ("nemam ništa protiv njih, nek rade sta hoce u svoja cetiri zida,ali šta ce paradirati" )
Sjedi ti u svoja cetiri zida, ako ti se sjedi. Bavi se, bolan, svojim životom i pusti ljude koji nikome ne žele zlo na miru.
Svoje frustracije iživi i pokaži hrabrost na onima koji su ih prouzročili! Svi znamo koji su to.
Ali:
Puna podrška pravu na slobodu javnog okupljanja za sve (sa izuzetkom onih koji pozivaju na nasilje), pa tako i za gay zajednicu!
P. S.
Ko si, bolan, da odredujes šta je i ko je normalan, šta će ko da radi ("nemam ništa protiv njih, nek rade sta hoce u svoja cetiri zida,ali šta ce paradirati" )
Sjedi ti u svoja cetiri zida, ako ti se sjedi. Bavi se, bolan, svojim životom i pusti ljude koji nikome ne žele zlo na miru.
Svoje frustracije iživi i pokaži hrabrost na onima koji su ih prouzročili! Svi znamo koji su to.
- S4mpion
#373 Re: Povorka ponosa
Niko to ne spori, dijete sigurno nije napravljeno od strane dvojice muškaraca ili dvije žene. To je argument koji obara tvrdnju da su hetero parovi savršeni roditelji, međutim, problem je što apsolutno niko tu tvrdnju ovdje nije iznio.¤ jelena ¤ wrote: ↑12/08/2021 10:36 Treba li podsjetiti da je upravo jedan hetero par, tj. ti normalni, jel....svoje biološko dijete napustio i sveo na nešto što se nekom daje....
-
mali_balon
#374 Re: Povorka ponosa
Vise su mi dosadni sa svojim zahtjevima nego sto ih ne gotivim.....jbte postali su ugrozeniji od hrvata...
Treba ih ignorisat i nek paradiraju po igmanu koliko hoce...jbte cijeli grad blokiran...hajmo i mi malih cuna paradirat....i mi i nasa prava su ugrozena
Treba ih ignorisat i nek paradiraju po igmanu koliko hoce...jbte cijeli grad blokiran...hajmo i mi malih cuna paradirat....i mi i nasa prava su ugrozena
- S4mpion
#375 Re: Povorka ponosa
Nije to nikakva borba za ljudska prava, ovu povorku čini gomila seljadije kojoj pljuvanje ovog časnog grada i njegovih građana ne čini nikakav problem, jer su sarajevski asfalt prvi put ugledali 93'.Buckethead wrote: ↑12/08/2021 10:51 Podržavam apsolutno i žao mi je što nisam tu u subotu da im se pridružim kao 2019. Ljudi hoće prava kao i mi, legalan brak, da mogu usvojiti djecu, da ih neko ne napadne ako se drže za ruke po gradu. Mada ne čudi me da ih većina ljudi ne podržava, mi smo ionako zaostalo društvo, malograđani.
Nego, jedno retoričko za ove što pjene po temi... Kako biste se osjećali da vam sutra sin kaže da je gay...
Da ti odgovorim na pitanje:
Nikada mu ne bih tolerisao da sere po ovom gradu i ljudima, a još manje bih mu tolerisao da mu neka seljačina, koja je u Sarajevo šljegla iz neke šume, drži lekcije o tome kakve su Sarajlije i kakav je Sarajevo grad, poredeći ga sa Čečenijom i Iranom.