Povorka ponosa

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
problemnatravunu

#251 Re: Povorka ponosa

Post by problemnatravunu »

Vidim ovdje ima mržnje na pretek, a ima i realnih ,normalnih, liberalnih likova.... :thumbup:

Samo ću reći, meni se jedno milijardu puta više gadi vidjeti i (ili) čuti onog dodika i njegove guzne havere, uz to, taj mi još uzima pare iz džepa i radi nam svima o glavi !

Kad god tog pavijana vidim ili čujem , poželim da mi dijete kad odraste ode što dalje odavde (zato sam ipak jako tužan) , vjerovatno u neku državu gdje ovi lgtbq i slični nisu nikome problem i niko se ne ibreti više
broj dva

#252 Re: Povorka ponosa

Post by broj dva »

studiorum_tuzlaensis wrote: 12/08/2021 00:16 Princip i etika u istu rečenicu. :-)

Dok god postoji ijedan hetero par koji traži djecu, homo treba da je na čekanju. I to dobra psihološka procjena prije usvajanja, jer dijete dok odrasta gleda u roditelje prije svega.
Treba mu omogućiti normalan život, a ne život gologuzog paradiranja i ostalih moralnih i seksualnih abominacija.

Mali voli dinosaure, a mala jahanje. Wow, garant gleda i Pepu prase, bravo za lezbejke.

Sta kad mali i mala prvi put osjete nešto prema suprotnom spolu sa 11 god? Zamisli tu konfuziju u glavi, zamisli sebe u toj poziciji...
Niti je moralna niti seksualna abomimacija nego sasvim normalna prirodna pojava.
Tebi je konfuzija u glavi, djeca koju sam spomenuo neće imati probleme.
kox

#253 Re: Povorka ponosa

Post by kox »

S4mpion wrote: 12/08/2021 02:11 Mislim da je incident iz davne 2008. obuzdalo okruglo 5 policajaca.

Inače, u zadnje vrijeme je vrlo popularna politika od Sarajeva nazor pravit' Džalalabad. "Daj 500 specijalaca za zaštitu povorke od krvoločnih građana Sarajeva."

Kad se u katedrali održavala misa za žrtve Blajburga, takođe je angažovano 500 specijalaca, da krvožedne Sarajlije ne bi zapalile katedralu, potpuno zanemarivši činjenicu da je nisu zapalili ni u ratnom periodu, kao ni bilo koju drugu crkvu.

Povorka ima veze sa borbom za prava isto onoliko koliko Sarajevo ima veze sa Čečenijom i Iranom, a ovdje se siti naslušasmo primjera iz Čečenije i Irana i Bog zna kojih još zemalja s kojima ne dijelimo čak ni kontinent.
2008 nije bilo 5 policajaca a ni krezubih ekstremista i navijača isto tako nije bilo 10. Bilo je mnogo više i jednih i drugih ali policije očito nedovoljno i svoj posao su vrlo loše odradili. I to nije bila parada nego izložba na Akademiji likovnih, dakle trebalo je osigurati jednu zgradu i okolinu pa je završilo kako je završilo.
Policija je odlično odradila posao prošli put, samo neka ponove isto i do vidjenja. Ne trebaju nam sad scene kako oni koji su prije koji mjesec tekbirali ispred ambasade Slovenije, navijači ili ko već mlate učesnike parade.
tranquil

#254 Re: Povorka ponosa

Post by tranquil »

Podržavam svaku borbu za bolji život, pa tako i ovu povorku ponosa.

Kada vidim ko se sve iznervirao zbog toga, još više podržavam :D
saint_mirad

#255 Re: Povorka ponosa

Post by saint_mirad »

nemojte biti naivni da je u pitanju samo povorka. tako se počinje, a čemu vodi pogledati kako danas izgleda prajd u san francisku ili los anđelesu.
¤ jelena ¤

#256 Re: Povorka ponosa

Post by ¤ jelena ¤ »

MorningStar wrote: 11/08/2021 22:07
¤ jelena ¤ wrote: 11/08/2021 22:05

U šakama onih koji bi da tuku pedere i prave probleme. Da nije njih, mogao bi bez ikakvih problema da šetaš do mile volje kroz povorku i oko nje, a ovako....bome....mogo bi i naki kamen da te strefi posred glave, daleko bilo, od strane nekog nepedera....pa otud i zabrane i uskraćivanja prava drugima da slobodno šeću tih par minuta...
Kako to ? Ja mogu prosetati svaki dan tom ulicom osim kad grupa ljudi organizovana od strane nevladinih organizacija odluci da ja taj dan ne mogu tu prosetati - ako ne setam sa njima ????
Ako me pogodi kamen pa ima policija , moze me pogoditi i metak na ferhadiji pa opet mogu setati tu kada ova skupina ne odluci da je to samo za njih taj dan i niko drugi ne moze proci.
Evo vako ti je to...

Prvo....ne odlučuje grupa ljudi organizovana od nevladinih organizacija, nego policija države u kojoj živiš i ti ćeš to fino da poštuješ jer u suprotnom ćeš snositi posljedice....

Drugo.... ulice grada u kojem živiš ne služe samo zato da bi ti njima svakodnevno šetao u namjeri da ispijaš kafe i uživaš, nego da bi tuda slobodno šetali i neki drugi ljudi....
Jednom godišnje tu imaju pravo da prošetaju organizovano i homoseksualci, lgbt ekipa koja strašno smeta agresivnim i bahatim ljudima koji sebe nazivaju normalnim, a bili bi u stanju i da fizički na njih nasrnu, što se već dešavalo prije par godina.

Daklem....nema šetnje dok traje Prajd....policija ne da....čuva grupu ljudi koja je uredno prijavila okupljanje, na vrijeme obavijestila sugrađane i kraj priče.

A ti tog dana...tačnije tih par minuta ili sati....možeš pronaći kompromisno rješenje, jer si obaviješten na vrijeme, pa fino prošetati nekom drugom ulicom i popiti kafu negdje na nekom drugom mjestu, tačnije, možeš se kretati bilo gdje, samo ne onim putem kojim se kreće povorka i problem riješen.
¤ jelena ¤

#257 Re: Povorka ponosa

Post by ¤ jelena ¤ »

tranquil wrote: 12/08/2021 09:21 Podržavam svaku borbu za bolji život, pa tako i ovu povorku ponosa.

Apsolutno. :thumbup: :D
Impressum
Location: njih je zivot razocarao dok skakucu jer ne mrze Bosnu koja je sampion oooo oooo oooo

#258 Re: Povorka ponosa

Post by Impressum »

forza pederi

drago mi je zbog ovih sto se nerviraju zbog povorke :mrgreen:
Last edited by Impressum on 12/08/2021 10:24, edited 1 time in total.
Revolucionar ★

#259 Re: Povorka ponosa

Post by Revolucionar ★ »

Ma kad vidim kakvi slucajevi prave anti-lgbt skup, onda protiv ovih prvih tesko mogu imat nešto :-) I dalje cijenim da parada kao sredstvo borbe je apsolutno rasipanje javnih sredstava, i u nasem podneblju neucinkovit nacin nametanja misljenja.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#260 Re: Povorka ponosa

Post by konektovan »

problemnatravunu wrote: 12/08/2021 06:32 Vidim ovdje ima mržnje na pretek, a ima i realnih ,normalnih, liberalnih likova.... :thumbup:

Samo ću reći, meni se jedno milijardu puta više gadi vidjeti i (ili) čuti onog dodika i njegove guzne havere, uz to, taj mi još uzima pare iz džepa i radi nam svima o glavi !

Kad god tog pavijana vidim ili čujem , poželim da mi dijete kad odraste ode što dalje odavde (zato sam ipak jako tužan) , vjerovatno u neku državu gdje ovi lgtbq i slični nisu nikome problem i niko se ne ibreti više
Ja lično ne podržavam, ne mislim ni mijenjati svoje mišljenje, ali isto tako, ne podrzavam ni bilo kakav oblik nasilja prema istim...
Za pavijana, imamo isto mišljenje..
laik1981

#261 Re: Povorka ponosa

Post by laik1981 »

studiorum_tuzlaensis wrote: 12/08/2021 00:16 Princip i etika u istu rečenicu. :-)

Dok god postoji ijedan hetero par koji traži djecu, homo treba da je na čekanju. I to dobra psihološka procjena prije usvajanja, jer dijete dok odrasta gleda u roditelje prije svega.
Treba mu omogućiti normalan život, a ne život gologuzog paradiranja i ostalih moralnih i seksualnih abominacija.

Mali voli dinosaure, a mala jahanje. Wow, garant gleda i Pepu prase, bravo za lezbejke.

Sta kad mali i mala prvi put osjete nešto prema suprotnom spolu sa 11 god? Zamisli tu konfuziju u glavi, zamisli sebe u toj poziciji...
A sta mislis da li je bolje dati dijete nekom gej paru, koji cine recimo advokatica i uciteljica, ili hetero paru koji cine ovisnik o heroinu i kockar? Cisto hipoteticko pitanje?
oldtajmer

#262 Re: Povorka ponosa

Post by oldtajmer »

sve i da si najveci homofob, kada skontas da zivis u najgoroj i haman najsiromasnijoj zemlji europe, gdje svaki dan prijete secesijom, ratom i drugim pizdarijama, moras biti najveci idiot da ti ova parada ne bude na zadnjem mjestu u zivotu
konektovan

#263 Re: Povorka ponosa

Post by konektovan »

laik1981 wrote: 12/08/2021 10:25

A sta mislis da li je bolje dati dijete nekom gej paru, koji cine recimo advokatica i uciteljica, ili hetero paru koji cine ovisnik o heroinu i kockar? Cisto hipoteticko pitanje?
Ne treba ni jednom...
¤ jelena ¤

#264 Re: Povorka ponosa

Post by ¤ jelena ¤ »

Treba li podsjetiti da je upravo jedan hetero par, tj. ti normalni, jel....svoje biološko dijete napustio i sveo na nešto što se nekom daje....
konektovan

#265 Re: Povorka ponosa

Post by konektovan »

oldtajmer wrote: 12/08/2021 10:34 sve i da si najveci homofob, kada skontas da zivis u najgoroj i haman najsiromasnijoj zemlji europe, gdje svaki dan prijete secesijom, ratom i drugim pizdarijama, moras biti najveci idiot da ti ova parada ne bude na zadnjem mjestu u zivotu
O ovoj paradi, se najviše piše i prica ovdje ....u realnosti, ljudi su zaokupljeni svim i svacim, ponajviše egzistencijalnim pitanjima..
konektovan

#266 Re: Povorka ponosa

Post by konektovan »

¤ jelena ¤ wrote: 12/08/2021 10:36 Treba li podsjetiti da je upravo jedan hetero par, tj. ti normalni, jel....svoje biološko dijete napustio i sveo na nešto što se nekom daje....
Ne brini se ti za to...imaju institucije koje se tim bave.
laik1981

#267 Re: Povorka ponosa

Post by laik1981 »

konektovan wrote: 12/08/2021 10:34
laik1981 wrote: 12/08/2021 10:25
Ne treba ni jednom...
Hipoteticko pitanje.. Kada bi morao izabrati izmedju takvog gej i hetero para?
konektovan

#268 Re: Povorka ponosa

Post by konektovan »

laik1981 wrote: 12/08/2021 10:38
konektovan wrote: 12/08/2021 10:34

Ne treba ni jednom...
Vec sam ti dao odgovor..
laik1981

#269 Re: Povorka ponosa

Post by laik1981 »

konektovan wrote: 12/08/2021 10:40
laik1981 wrote: 12/08/2021 10:38
Vec sam ti dao odgovor..
Ma nisi dao odgovor.. Tesko prevaliti preko jezika..
konektovan

#270 Re: Povorka ponosa

Post by konektovan »

laik1981 wrote: 12/08/2021 10:43
konektovan wrote: 12/08/2021 10:40

Vec sam ti dao odgovor..
Ma nisi dao odgovor.. Tesko prevaliti preko jezika..
Ne bi dao pederima da su od zlata, :lol: a ni hetero heroindzijama.. :mrgreen:
Dr Kova

#271 Re: Povorka ponosa

Post by Dr Kova »

tranquil wrote: 12/08/2021 09:21 Podržavam svaku borbu za bolji život, pa tako i ovu povorku ponosa.

tako je! :thumbup:
¤ jelena ¤

#272 Re: Povorka ponosa

Post by ¤ jelena ¤ »

Šta dao?

Vreću krompira?
konektovan

#273 Re: Povorka ponosa

Post by konektovan »

¤ jelena ¤ wrote: 12/08/2021 10:46 Šta dao?

Vreću krompira?
Ne bi dao dijete...da ti prevedem?!
Dr Kova

#274 Re: Povorka ponosa

Post by Dr Kova »

Podržavam apsolutno i žao mi je što nisam tu u subotu da im se pridružim kao 2019. Ljudi hoće prava kao i mi, legalan brak, da mogu usvojiti djecu, da ih neko ne napadne ako se drže za ruke po gradu. Mada ne čudi me da ih većina ljudi ne podržava, mi smo ionako zaostalo društvo, malograđani.

Nego, jedno retoričko za ove što pjene po temi... Kako biste se osjećali da vam sutra sin kaže da je gay...
Hakiz

#275 Re: Povorka ponosa

Post by Hakiz »

Buckethead wrote: 12/08/2021 10:51 Podržavam apsolutno i žao mi je što nisam tu u subotu da im se pridružim kao 2019. Ljudi hoće prava kao i mi, legalan brak, da mogu usvojiti djecu, da ih neko ne napadne ako se drže za ruke po gradu. Mada ne čudi me da ih većina ljudi ne podržava, mi smo ionako zaostalo društvo, malograđani.

Nego, jedno retoričko za ove što pjene po temi... Kako biste se osjećali da vam sutra sin kaže da je gay...
To je nemoguće, ne mogu oni takvog napraviti :lol:
Post Reply