MorningStar wrote: ↑11/08/2021 22:07
¤ jelena ¤ wrote: ↑11/08/2021 22:05
U šakama onih koji bi da tuku pedere i prave probleme. Da nije njih, mogao bi bez ikakvih problema da šetaš do mile volje kroz povorku i oko nje, a ovako....bome....mogo bi i naki kamen da te strefi posred glave, daleko bilo, od strane nekog nepedera....pa otud i zabrane i uskraćivanja prava drugima da slobodno šeću tih par minuta...
Kako to ? Ja mogu prosetati svaki dan tom ulicom osim kad grupa ljudi organizovana od strane nevladinih organizacija odluci da ja taj dan ne mogu tu prosetati - ako ne setam sa njima ????
Ako me pogodi kamen pa ima policija , moze me pogoditi i metak na ferhadiji pa opet mogu setati tu kada ova skupina ne odluci da je to samo za njih taj dan i niko drugi ne moze proci.
Evo vako ti je to...
Prvo....ne odlučuje grupa ljudi organizovana od nevladinih organizacija, nego policija države u kojoj živiš i ti ćeš to fino da poštuješ jer u suprotnom ćeš snositi posljedice....
Drugo.... ulice grada u kojem živiš ne služe samo zato da bi ti njima svakodnevno šetao u namjeri da ispijaš kafe i uživaš, nego da bi tuda slobodno šetali i neki drugi ljudi....
Jednom godišnje tu imaju pravo da prošetaju organizovano i homoseksualci, lgbt ekipa koja strašno smeta agresivnim i bahatim ljudima koji sebe nazivaju normalnim, a bili bi u stanju i da fizički na njih nasrnu, što se već dešavalo prije par godina.
Daklem....nema šetnje dok traje Prajd....policija ne da....čuva grupu ljudi koja je uredno prijavila okupljanje, na vrijeme obavijestila sugrađane i kraj priče.
A ti tog dana...tačnije tih par minuta ili sati....možeš pronaći kompromisno rješenje, jer si obaviješten na vrijeme, pa fino prošetati nekom drugom ulicom i popiti kafu negdje na nekom drugom mjestu, tačnije, možeš se kretati bilo gdje, samo ne onim putem kojim se kreće povorka i problem riješen.