Zato što su homo veći problem od poremećenog sistema...
Povorka ponosa
- nosara
-
Naslovnica
#328 Re: Povorka ponosa
https://povorkaponosa.ba/pitanja/udri me jace wrote: ↑12/08/2021 11:33koja prava konkretno traze? ako je borba za prava, to se zove protest. Eno sud rudarima zabranio da protestuju. vidi li neko poremecenost svega ovdje?
-
Hakiz
#329 Re: Povorka ponosa
Isto kao da pitaš zašto nezaposleni potroši nekoliko minuta da prelista oglase. Koja vajda, neka sjedi i čeka da mu neko pokuca na vrata i ponudi posao.
Budi proaktivan
A interventna je tu zbog onoga šta bi mi mogli, i prijetimo da hoćemo, uraditi njima, ne obratno.
Baby steps...
- Kikibombona
#330 Re: Povorka ponosa
Apsolutno, homici su melem za politicare. Ove druge kada vidim osjecam bijes jer me oni zapravo karaju. Homici su nevidljivi, posumnjas na nekoga, ali su ljudi u strahu i bas se kriju. Nisu vidljivi kod nas.problemnatravunu wrote: ↑12/08/2021 06:32 Vidim ovdje ima mržnje na pretek, a ima i realnih ,normalnih, liberalnih likova....![]()
Samo ću reći, meni se jedno milijardu puta više gadi vidjeti i (ili) čuti onog dodika i njegove guzne havere, uz to, taj mi još uzima pare iz džepa i radi nam svima o glavi !
Kad god tog pavijana vidim ili čujem , poželim da mi dijete kad odraste ode što dalje odavde (zato sam ipak jako tužan) , vjerovatno u neku državu gdje ovi lgtbq i slični nisu nikome problem i niko se ne ibreti više
Ipak, mora se priznati da je nas narod dosta omekšao stavove prema njima. Da mene pitaju predložio bih da povorku organizuju u svakom vecem gradu, pa i manjim gradicima.
Oni su pravi penicilin za zadrte seljacine i nalozene vjernike. Bas omeksavaju najprimitivniji dio drustva.
- ¤ jelena ¤
#331 Re: Povorka ponosa
Ne. Tvoj problem je što tvoje veličanstvo ne može u tih par sati godišnje prošetati istim putem kojim se kreće povorka i popiti kafu.MorningStar wrote: ↑12/08/2021 11:17Pa ko to nekoga sprjecava da seta osim sto policija ce sada sprjecavati gradjane.Jel moj problem sto neko hoce da nasrne na njih , pricas o kompromisnim rjesenjima a ne moze nigdje drugo nego glavnim setalistem - sto ne moze kompromis da paradiraju negdje gdje ih policija moze stititi bez da se zabranjuje nesto ostalim gradjanima.¤ jelena ¤ wrote: ↑12/08/2021 10:18
Evo vako ti je to...
Prvo....ne odlučuje grupa ljudi organizovana od nevladinih organizacija, nego policija države u kojoj živiš i ti ćeš to fino da poštuješ jer u suprotnom ćeš snositi posljedice....
Drugo.... ulice grada u kojem živiš ne služe samo zato da bi ti njima svakodnevno šetao u namjeri da ispijaš kafe i uživaš, nego da bi tuda slobodno šetali i neki drugi ljudi....
Jednom godišnje tu imaju pravo da prošetaju organizovano i homoseksualci, lgbt ekipa koja strašno smeta agresivnim i bahatim ljudima koji sebe nazivaju normalnim, a bili bi u stanju i da fizički na njih nasrnu, što se već dešavalo prije par godina.
Daklem....nema šetnje dok traje Prajd....policija ne da....čuva grupu ljudi koja je uredno prijavila okupljanje, na vrijeme obavijestila sugrađane i kraj priče.
A ti tog dana...tačnije tih par minuta ili sati....možeš pronaći kompromisno rješenje, jer si obaviješten na vrijeme, pa fino prošetati nekom drugom ulicom i popiti kafu negdje na nekom drugom mjestu, tačnije, možeš se kretati bilo gdje, samo ne onim putem kojim se kreće povorka i problem riješen.
Policija ne da nema price - interesantan stav jednog borca za prava onih ili ovih - policija buba lgbt po rusiji - sto se bune na sve strane -, nema price jel ?
Znaci njihovo pravo da paradiraju nadilazi prava ostalih na slobodno kretanje i svi treva da se povinuju tome.
Helem....u ovom slučaju tvoje pravo na slobodu kretanja samo je nakratko ograničeno i to ograničenje ti je uredno najavljeno mjesecima unaprijed... Po završetku povorke, tvoje pravo na slobodu kretanja više neće biti ograničeno grupom lgbt aktivista i ti ćeš slobodno moći da šetaš kao što si do sad mogao šetati.
Ali, ako ti nisi sposoban za pronalaženje kompromisnog rješenja u ovom slučaju, iako ti je režim funkcionisanja saobraćaja unaprijed najavljen; ako misliš da je tvoj pravac kretanja tokom jedne najobičnije šetnje i tvoje 365. ispijanje kafe u godini važnije od organizovane borbe za uskraćena prava hiljadama nekih drugih ljudi, tvojih sugrađana, pa bi u skladu s takvim mišljenjem i da se ponašaš, onda si definitivno neko ko je bahat, agresivan i opasan po okolinu pa ti pravo na slobodu kretanja treba potpuno uskratiti, izolovati te od ostatka društva i to na mnogo duži period od tih par sati privremenog ograničenja - za dobrobit i grada i države u kojoj živiš.
- MorningStar
#332 Re: Povorka ponosa
Moje velicanstvo uvredjeno jer ne mogu proci kroz grad jer neko MORA da mase zastavama i govori kako voli da se handri u krevetu - ko je tu razmazen ,?¤ jelena ¤ wrote: ↑12/08/2021 11:59Ne. Tvoj problem je što tvoje veličanstvo ne može u tih par sati godišnje prošetati istim putem kojim se kreće povorka i popiti kafu.MorningStar wrote: ↑12/08/2021 11:17
Pa ko to nekoga sprjecava da seta osim sto policija ce sada sprjecavati gradjane.Jel moj problem sto neko hoce da nasrne na njih , pricas o kompromisnim rjesenjima a ne moze nigdje drugo nego glavnim setalistem - sto ne moze kompromis da paradiraju negdje gdje ih policija moze stititi bez da se zabranjuje nesto ostalim gradjanima.
Policija ne da nema price - interesantan stav jednog borca za prava onih ili ovih - policija buba lgbt po rusiji - sto se bune na sve strane -, nema price jel ?
Znaci njihovo pravo da paradiraju nadilazi prava ostalih na slobodno kretanje i svi treva da se povinuju tome.
Helem....u ovom slučaju tvoje pravo na slobodu kretanja samo je nakratko ograničeno i to ograničenje ti je uredno najavljeno mjesecima unaprijed... Po završetku povorke, tvoje pravo na slobodu kretanja više neće biti ograničeno grupom lgbt aktivista i ti ćeš slobodno moći da šetaš kao što si do sad mogao šetati.
Ali, ako ti nisi sposoban za pronalaženje kompromisnog rješenja u ovom slučaju, iako ti je režim funkcionisanja saobraćaja unaprijed najavljen; ako misliš da je tvoj pravac kretanja tokom jedne najobičnije šetnje i tvoje 365. ispijanje kafe u godini važnije od organizovane borbe za uskraćena prava hiljadama nekih drugih ljudi, tvojih sugrađana, pa bi u skladu s takvim mišljenjem i da se ponašaš, onda si definitivno neko ko je bahat, agresivan i opasan po okolinu pa ti pravo na slobodu kretanja treba potpuno uskratiti, izolovati te od ostatka društva i to na mnogo duži period od tih par sati privremenog ograničenja - za dobrobit i grada i države u kojoj živiš.
Aha kratkotrajno ogranicavaju mi se prava radi nekoga i to je ok. Mozemo li mi nakratko zabraniti lgbt recimo za vjerske praznike ??
Aha aha evo dosli smo do toga - znaci ako se bunim protiv ogranicavanja mojih prava ja sam nasilnik,treba me izolovati i zatvoriti.
- nosara
#333 Re: Povorka ponosa
Gluposti. Nista nece postici, samo ce ih drustvo jos vise izolovati.Hakiz wrote: ↑12/08/2021 11:56Isto kao da pitaš zašto nezaposleni potroši nekoliko minuta da prelista oglase. Koja vajda, neka sjedi i čeka da mu neko pokuca na vrata i ponudi posao.
Budi proaktivan
A interventna je tu zbog onoga šta bi mi mogli, i prijetimo da hoćemo, uraditi njima, ne obratno.
Baby steps...
A poredjenje s nezaposlenom osobom i oglasima je do jaja.
-
Hakiz
#334 Re: Povorka ponosa
Eto, opet isto, samo dva posta potrebna da se počne kvalifikovati sagovornika kao glupana.nosara wrote: ↑12/08/2021 12:04Gluposti. Nista nece postici, samo ce ih drustvo jos vise izolovati.Hakiz wrote: ↑12/08/2021 11:56
Isto kao da pitaš zašto nezaposleni potroši nekoliko minuta da prelista oglase. Koja vajda, neka sjedi i čeka da mu neko pokuca na vrata i ponudi posao.
Budi proaktivan
Baby steps...
A poredjenje s nezaposlenom osobom i oglasima je do jaja.
Nije ni čudo što smo ovakvi.
-
Ariel
- Vozim: auto
#335 Re: Povorka ponosa
Jesi ti onaj morning star sa drugog foruma?MorningStar wrote: ↑12/08/2021 12:03Moje velicanstvo uvredjeno jer ne mogu proci kroz grad jer neko MORA da mase zastavama i govori kako voli da se handri u krevetu - ko je tu razmazen ,?¤ jelena ¤ wrote: ↑12/08/2021 11:59
Ne. Tvoj problem je što tvoje veličanstvo ne može u tih par sati godišnje prošetati istim putem kojim se kreće povorka i popiti kafu.
Aha kratkotrajno ogranicavaju mi se prava radi nekoga i to je ok. Mozemo li mi nakratko zabraniti lgbt recimo za vjerske praznike ??
Aha aha evo dosli smo do toga - znaci ako se bunim protiv ogranicavanja mojih prava ja sam nasilnik,treba me izolovati i zatvoriti.
- MorningStar
#336 Re: Povorka ponosa
Jesi ti ariel sa drugog foruma ?Ariel wrote: ↑12/08/2021 12:10Jesi ti onaj morning star sa drugog foruma?MorningStar wrote: ↑12/08/2021 12:03
Moje velicanstvo uvredjeno jer ne mogu proci kroz grad jer neko MORA da mase zastavama i govori kako voli da se handri u krevetu - ko je tu razmazen ,?
-
Ariel
#337 Re: Povorka ponosa
Jesam ali ja nisam vise na tom forumu
- MorningStar
#338 Re: Povorka ponosa
-
Ariel
#339 Re: Povorka ponosa
Pa banovali su me
- ¤ jelena ¤
#340 Re: Povorka ponosa
Sve ti, srećo moja, zavisi od načina na koji se buniš.MorningStar wrote: ↑12/08/2021 12:03Moje velicanstvo uvredjeno jer ne mogu proci kroz grad jer neko MORA da mase zastavama i govori kako voli da se handri u krevetu - ko je tu razmazen ,?¤ jelena ¤ wrote: ↑12/08/2021 11:59
Ne. Tvoj problem je što tvoje veličanstvo ne može u tih par sati godišnje prošetati istim putem kojim se kreće povorka i popiti kafu.
Da, neko mora da maše zastavama jednom u godini dana.
Neko u ovoj državi i to mora, a kamo sreće da je takvih - što izlaze na ulice i time frustriraju beskompromisne (a morebit i naoružane) ispijače kafa po gradu - mnooogo više.
- tranquil
#341 Re: Povorka ponosa
Offtopic, ali izraz "Frustirirani ispijači kafa" tako dobro zvuči, da ću ga uzeti za ime budućeg benda.¤ jelena ¤ wrote: ↑12/08/2021 12:13Sve ti, srećo moja, zavisi od načina na koji se buniš.MorningStar wrote: ↑12/08/2021 12:03
Moje velicanstvo uvredjeno jer ne mogu proci kroz grad jer neko MORA da mase zastavama i govori kako voli da se handri u krevetu - ko je tu razmazen ,?
Neko u ovoj državi i to mora, a kamo sreće da je takvih - što izlaze na ulice i time frustriraju beskompromisne (a morebit i naoružane) ispijače kafa po gradu - mnooogo više.
Ontopic, vezano za ljude frustrirane povorkom:

-
smijesni_ste
#342 Re: Povorka ponosa
Znaju takvi granicu odnosno šta smiju, a šta ne.exliberal-ex wrote: ↑12/08/2021 04:18 Danas pricam sa jaranom iz Sarajeva i on tako treba to sve motkom preko ledja, cuj parada, cuj pederi..
Pa rekoh eno ti na televizij pola onih sto vode emisije su iz te grupe sto ih nenalupas...
Isto kao prije 2 godine ovdje, čak i da nije bilo onakvo obezbjeđenje, volio bih vidjeti mudonju koji bi npr. kamenovao američkog ambasadora i ekipu
-
STARx
- ¤ jelena ¤
#344 Re: Povorka ponosa
Ako tražiš ženski lead vokal u budućem bendu - tu sam.tranquil wrote: ↑12/08/2021 12:33Offtopic, ali izraz "Frustirirani ispijači kafa" tako dobro zvuči, da ću ga uzeti za ime budućeg benda.¤ jelena ¤ wrote: ↑12/08/2021 12:13
Sve ti, srećo moja, zavisi od načina na koji se buniš.
![]()
-
Hakiz
#345 Re: Povorka ponosa
A gdje nestadoše beskompromisni?tranquil wrote: ↑12/08/2021 12:33Offtopic, ali izraz "Frustirirani ispijači kafa" tako dobro zvuči, da ću ga uzeti za ime budućeg benda.¤ jelena ¤ wrote: ↑12/08/2021 12:13
- ¤ jelena ¤
#346 Re: Povorka ponosa
Ih,, pa nije to samo puko prepisivanje, nego kreiranje imena benda....cc.... 
- tranquil
#347 Re: Povorka ponosa
Sa beskompromisnim je predugo, tri riječi su optimalne za ime benda.

A ove što bi lupali po povorci da uzmemo za udaračku sekciju, da budu makar za nešto korisni.
A ove što bi lupali po povorci da uzmemo za udaračku sekciju, da budu makar za nešto korisni.
-
Piaty
#348 Re: Povorka ponosa
Jel istina da su pripadnici lgbta iz RS nesto diskriminirani na ovoj paradi. Ja ih podrzavam u njihovim pravima i da ne ucestvuju u Sarajevu
- MorningStar
#349 Re: Povorka ponosa
Jasta frustrirani su oni koji ne hodaju okolo nabijajuci i ponoseci se koje su seksualne orjentacije jer naravno svi moraju da znaju i cuju da su oni te seksualne orjentacijetranquil wrote: ↑12/08/2021 12:33Offtopic, ali izraz "Frustirirani ispijači kafa" tako dobro zvuči, da ću ga uzeti za ime budućeg benda.¤ jelena ¤ wrote: ↑12/08/2021 12:13
![]()
- tranquil
#350 Re: Povorka ponosa
Ne moram dalje gledati od ove teme da vidim ko ima frustracije zbog tuđe seksualnostiMorningStar wrote: ↑12/08/2021 13:14Jasta frustrirani su oni koji ne hodaju okolo nabijajuci i ponoseci se koje su seksualne orjentacije jer naravno svi moraju da znaju i cuju da su oni te seksualne orjentacije![]()