Povorka ponosa

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Naslovnica

#301 Re: Povorka ponosa

Post by Naslovnica »

Hakiz wrote: 12/08/2021 11:15
Naslovnica wrote: 12/08/2021 11:12
Ne znam, vjerovatno je do mene što ne podržavam freak show na otvorenom.
Ovo što se kod nas radi vezano za "ljudska prava i ravnopravnost" mi je OK, čak sam se svojevremeno i bubao sa ovom jednom biseksualkom iz organizacije skoro godinu dana.
Ali ovaj preak show sa golim guzicama, karinama i sličnim glupostima (sa sve djecom u pozadini), nekako ne podržavam. Isto kao što mi je nastran i nudizam kada je kompletna porodica na okupu, mama, tata, braco, seka, i svi goli. :shock:
To je sve u glavi, ti osjećaji neugode, stida, i ko zna šta se skriva iza tog stida :wink:

Nema to racionalan temelj.
Naravno.
Treba serbez češati jaja pred djecom, ono, može i seka bratu nasapunjati leđa ako ne može da dohvati.
Puni smo predrasuda, žalosno. :(
macmoodan

#302 Re: Povorka ponosa

Post by macmoodan »

Snake Eyes wrote: 12/08/2021 11:10S vremena na vrijeme sam se susretao sa dvije nadrkane lezbace, kao da su bile pupcano vezane, stalno su bile zajedno, mislim i da seru zajedno.
Nevjerovatna je kolicina nadrkanosti, arogancije, ironije, cinizma i agresivnosti koju su imale, s tim da je jedna prednjacila. Pomalo se ponasala kao bodyguard.
Bas da se zapitas koji im je kurac?!
Bio bi i ti nadrkan da se moraš nositi sa dva PMS-a mjesečno i sa pun kurac svakodnevne mržnje, al jebiga, nit su birale nit žele sebi uskratiti ljubav, pa im je lakše ako su nadrkane zajedno.
Jasnije?
Riddle

#303 Re: Povorka ponosa

Post by Riddle »

Hakiz wrote: 12/08/2021 11:11I to što kažeš.

Bolje biti gej i završiti Eton College i Oxford nego hetero i završiti mašinsku i univerzitet u Kiseljaku.
Kako kome, posto se to ne bira. A i to uopste nije bila poenta, vec utociste u liberalnijem drustvu.
Hakiz

#304 Re: Povorka ponosa

Post by Hakiz »

Naslovnica wrote: 12/08/2021 11:17
Hakiz wrote: 12/08/2021 11:15

To je sve u glavi, ti osjećaji neugode, stida, i ko zna šta se skriva iza tog stida :wink:

Nema to racionalan temelj.
Naravno.
Treba serbez češati jaja pred djecom, ono, može i seka bratu nasapunjati leđa ako ne može da dohvati.
Puni smo predrasuda, žalosno. :(
Tako to krene.

Imaš klinca, tek krenuo da ga hvata pubertet, kaže seka namaži mi leđa. Maže on i počinje dole da se dešava. Pomisli klinac, ja sam bolestan, to mi je sestra, osjeti stid

Poslije nekoligo godina spomene se nudistička plaža, sada već mladić pogleda sestru, sjeti se onog stida i krene da urla, jeste normalni perverznjaci da gledamo jedni druge gole...

Šta je moralista tako počelo karijeru. A sreća pa se u zatvor ide zbog djela i ponekada riječi, ali ne i zbog misli.

I ne, nemam sestru ako si pomislio krenuti tim putem :lol:
Last edited by Hakiz on 12/08/2021 11:29, edited 2 times in total.
Naslovnica

#305 Re: Povorka ponosa

Post by Naslovnica »

Riddle wrote: 12/08/2021 11:23
Hakiz wrote: 12/08/2021 11:11I to što kažeš.

Bolje biti gej i završiti Eton College i Oxford nego hetero i završiti mašinsku i univerzitet u Kiseljaku.
Kako kome, posto se to ne bira. A i to uopste nije bila poenta, vec utociste u liberalnijem drustvu.
Bitna je škola ali je bitnije kako se ko snađe u životu.
:gunjastajl:
suspect_zero

#306 Re: Povorka ponosa

Post by suspect_zero »

Snake Eyes wrote: 12/08/2021 11:10
Nijedan, odatle nadrkanost i frustracija :D

Zajebajem se, lično niti bih paradirala sa njima niti bih sada uzela kamen da ih gađam...ne dotiče me i nije me briga sve dok nikog ne uznemiravaju.

Svaki put se digne kao neka medijska frka oko Parade, a u stvari besklinac....NVO sektor uzme lovu a učesnicima ostaju isti problemi koje su imali prije Parade.
Pod tim problemima ne misli na dozvolu za brak, djecu...nego isti koje imaju i ostali, posao, stambeno, plate....naša realnost je da danas ni hetero ne može sklopit brak i planirat dijete zbog sranja u kojem jesmo.
udri me jace

#307 Re: Povorka ponosa

Post by udri me jace »

da li je ovdje rijec o borbi za neka svoja prava ili je ovo promocija pederluka?
Naslovnica

#308 Re: Povorka ponosa

Post by Naslovnica »

udri me jace wrote: 12/08/2021 11:28 da li je ovdje rijec o borbi za neka svoja prava ili je ovo promocija pederluka?
Ovo prvo.
Snake Eyes

#309 Re: Povorka ponosa

Post by Snake Eyes »

suspect_zero wrote: 12/08/2021 11:27

Zajebajem se, lično niti bih paradirala sa njima niti bih sada uzela kamen da ih gađam...ne dotiče me i nije me briga sve dok nikog ne uznemiravaju.

Svaki put se digne kao neka medijska frka oko Parade, a u stvari besklinac....NVO sektor uzme lovu a učesnicima ostaju isti problemi koje su imali prije Parade.
Pod tim problemima ne misli na dozvolu za brak, djecu...nego isti koje imaju i ostali, posao, stambeno, plate....naša realnost je da danas ni hetero ne može sklopit brak i planirat dijete zbog sranja u kojem jesmo.
Mudra zena.
macmoodan

#310 Re: Povorka ponosa

Post by macmoodan »

MorningStar wrote: 12/08/2021 11:17Znaci njihovo pravo da paradiraju nadilazi prava ostalih na slobodno kretanje i svi treva da se povinuju tome.
Za vrijeme SFF-a zatvorena Radićeva, Zelenih Beretki jedva prohodna, zatvoren Ajfelov most.
Znaci njihovo pravo da se zabavljaju nadilazi prava ostalih na slobodno kretanje i svi treba da se povinuju tome.
Za Novu godinu zatvorena Titova.
Znaci njihovo pravo da slave nadilazi prava ostalih na slobodno kretanje i svi treba da se povinuju tome.
Za vrijeme Sarajevskog polumaratona nekoliko ulica zatvoreno.
Znaci njihovo pravo da trče nadilazi prava ostalih na slobodno kretanje i svi treba da se povinuju tome.
Za vrijeme Giro di Sarajevo nekoliko ulica zatvoreno.
Znaci njihovo pravo da voze bicikle nadilazi prava ostalih na slobodno kretanje i svi treba da se povinuju tome.

Neće malograđanima nikada dosaditi izmišljanje nebuloznih izgovora za prosipanje mržnje, ali neće ni nama dosaditi borba za normalan život!
MorningStar

#311 Re: Povorka ponosa

Post by MorningStar »

Kako su prostrli po novinama internetu tv u pred prvu paradu - kad prodje sve posle je trebalo da bude med i mlijeko svi problemi rijeseni svi sretni i zadovoljni :lol:
Snake Eyes

#312 Re: Povorka ponosa

Post by Snake Eyes »

macmoodan wrote: 12/08/2021 11:20
Snake Eyes wrote: 12/08/2021 11:10S vremena na vrijeme sam se susretao sa dvije nadrkane lezbace, kao da su bile pupcano vezane, stalno su bile zajedno, mislim i da seru zajedno.
Nevjerovatna je kolicina nadrkanosti, arogancije, ironije, cinizma i agresivnosti koju su imale, s tim da je jedna prednjacila. Pomalo se ponasala kao bodyguard.
Bio bi i ti nadrkan da se moraš nositi sa dva PMS-a mjesečno i sa pun kurac svakodnevne mržnje, al jebiga, nit su birale nit žele sebi uskratiti ljubav, pa im je lakše ako su nadrkane zajedno.
Jasnije?
Samo nek se ne pitaju sta bi kada jednom izazovu incident.
laik1981

#313 Re: Povorka ponosa

Post by laik1981 »

Ma ove parade ne podrzava ni ogroman broj gejeva.. Masu je njih koji su svjesni da mnogi uzimaju ogromnu lovu manipulisuci tom populacijom i toboze borbom za njihova prava..
macmoodan

#314 Re: Povorka ponosa

Post by macmoodan »

laik1981 wrote: 12/08/2021 11:31 Ma ove parade ne podrzava ni ogroman broj gejeva.. Masu je njih koji su svjesni da mnogi uzimaju ogromnu lovu manipulisuci tom populacijom i toboze borbom za njihova prava..
Evo čovjek pričao sa ogromnim brojem gejeva i zna
Hakiz

#315 Re: Povorka ponosa

Post by Hakiz »

"Prvo moraš puzati, da bi mog'o hodati..."

Parni valjak.
MorningStar

#316 Re: Povorka ponosa

Post by MorningStar »

macmoodan wrote: 12/08/2021 11:30
MorningStar wrote: 12/08/2021 11:17Znaci njihovo pravo da paradiraju nadilazi prava ostalih na slobodno kretanje i svi treva da se povinuju tome.
Za vrijeme SFF-a zatvorena Radićeva, Zelenih Beretki jedva prohodna, zatvoren Ajfelov most.
Znaci njihovo pravo da se zabavljaju nadilazi prava ostalih na slobodno kretanje i svi treba da se povinuju tome.
Znaci njihovo pravo da slave nadilazi prava ostalih na slobodno kretanje i svi treba da se povinuju tome.
Znaci njihovo pravo da trče nadilazi prava ostalih na slobodno kretanje i svi treba da se povinuju tome.
Znaci njihovo pravo da voze bicikle nadilazi prava ostalih na slobodno kretanje i svi treba da se povinuju tome.

Neće malograđanima nikada dosaditi izmišljanje nebuloznih izgovora za prosipanje mržnje, ali neće ni nama dosaditi borba za normalan život!
Cek znaci za vrijeme sff a ja ne mogu prosetati radicevom ili zelenih beretki to kazes ? Sto je zatvoren ajfelov most kad dje kud ??
Kako ke zatvorena titova za novu ? Dodjes prodjes hodas sta je problem ?? Jel mogu ja za vrijeme maratona da hodam trotoarom ? Jek trce trotoarom ili ulicom ??

To je mrznja da , fasizam homofofija i malogradjanstvo. Klasicna imbecilnost i zluradost nvo glasila koji ako se ne slozis i ne ponavljas za njima sta govore = fasista.
udri me jace

#317 Re: Povorka ponosa

Post by udri me jace »

Naslovnica wrote: 12/08/2021 11:29
udri me jace wrote: 12/08/2021 11:28 da li je ovdje rijec o borbi za neka svoja prava ili je ovo promocija pederluka?
Ovo prvo.
koja prava konkretno traze? ako je borba za prava, to se zove protest. Eno sud rudarima zabranio da protestuju. vidi li neko poremecenost svega ovdje?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#318 Re: Povorka ponosa

Post by konektovan »

udri me jace wrote: 12/08/2021 11:33
Naslovnica wrote: 12/08/2021 11:29

Ovo prvo.
koja prava konkretno traze? ako je borba za prava, to se zove protest. Eno sud rudarima zabranio da protestuju. vidi li neko poremecenost svega ovdje?
Naravno da je poremećenost.
macmoodan

#319 Re: Povorka ponosa

Post by macmoodan »

MorningStar wrote: 12/08/2021 11:33
macmoodan wrote: 12/08/2021 11:30

Cek znaci za vrijeme sff a ja ne mogu prosetati radicevom ili zelenih beretki to kazes ? Sto je zatvoren ajfelov most kad dje kud ??
Kako ke zatvorena titova za novu ? Dodjes prodjes hodas sta je problem ?? Jel mogu ja za vrijeme maratona da hodam trotoarom ? Jek trce trotoarom ili ulicom ??

To je mrznja da , fasizam homofofija i malogradjanstvo. Klasicna imbecilnost i zluradost nvo glasila koji ako se ne slozis i ne ponavljas za njima sta govore = fasista.
Pa ko ti brani da šetaš za vrijeme povorke? Ako se na vrijeme prijaviš možeš i svoj transparent ponijeti.
nosara

#320 Re: Povorka ponosa

Post by nosara »

Podrzavam. Ali nista ne dobivaju povorkama koje cuva murija. Naprotiv.
tranquil

#321 Re: Povorka ponosa

Post by tranquil »

konektovan wrote: 12/08/2021 11:37

Tako je, jašta je nego poremećeno. Neka u svoja četiri zida slobodno zabranjuju povorku ponosa, ne zanima me šta rade tamo, ali ne mogu svoje bolesne zabrane svima nametati!

Jel' dobro ovo? :-D
Hakiz

#322 Re: Povorka ponosa

Post by Hakiz »

nosara wrote: 12/08/2021 11:41 Podrzavam. Ali nista ne dobivaju povorkama koje cuva murija. Naprotiv.
Ne budi ciničan.
broj dva

#323 Re: Povorka ponosa

Post by broj dva »

Izvini molim te a šta je poremećeno (osim društvenog odnosa prema seksualnoj orjentaciji)?
Da smo stari grci bilo nam čudno što je nekom neobično...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#324 Re: Povorka ponosa

Post by konektovan »

tranquil wrote: 12/08/2021 11:41

Tako je, jašta je nego poremećeno. Neka u svoja četiri zida slobodno zabranjuju povorku ponosa, ne zanima me šta rade tamo, ali ne mogu svoje bolesne zabrane svima nametati!

Mislm na poremećenost sistema....ne zalijeći se
laik1981

#325 Re: Povorka ponosa

Post by laik1981 »

konektovan wrote: 12/08/2021 11:44
tranquil wrote: 12/08/2021 11:41

Mislm na poremećenost sistema....ne zalijeći se
E protiv tih poremecaja svi treba da se borimo, al nesto i nismo bas zainteresovani..
Post Reply