Averus wrote: ↑28/07/2021 09:38
Izvinite na malo off-topic, ali ne znam gdje bih pitao ovo, al' eto ima veze sa kupovinom stana:
Ima li neko iskustva sa stanovima koji su na posljednjem spratu u zgradama sa ravnim krovom?
Znam da se mnogi žale na vlagu i prokišnjavanje, ali me zanima da li je to ikad riješeno, ili je čovjek osuđen da sanira svako malo nastalu štetu?
Ima li kakvih dugoročnih rješenja, a koja ne zavise od upravitelja isl?
Zadnji sprat, ravni krov.
Evo taman nam je ogled ovo ljeto koje je i kisno i prevruce.
Sto se tice prokisnjavanja, to je uvijek mogucnost. Ja sam prije kupovine dooobro zagledao i nisam nasao trag curenja. I ispostavilo se da sam u pravu, bilo je dosta padavina u zadnjih 8-9 mjeseci koliko smo tu, ali nista. Medjutim kod komsije ima curenja, ali pokusacemo ko zgrada da apliciramo za renovaciju krova u opstini. U nasem bbloku jedino nasem ulazu krov nije renoviran.
Ako se naspe pijeska moxe se napraviti fina izolacija, a minsmo kontali, posto je plafon visi od 2,60 da uradimo stiropor i to bi bila fantasticna izolacija, a nije preskupo.
Al nije nam hica jer sto se tice vrucine, bilo je vruce ali nije nepodnosljivo. U stvari, veci efekat smo imali kad smo zamracili prozore storama pa je postalo izuzetno ugodno. Orijentacija stana je inace sjever-jug, dvostran je i propuh cuda cini.
Ovo ti je onako iskustvo iz prve ruke, pa se nadam da sam ti dijelom i odgovorio. Ja sam isto uvijek govorio nikad zadnji sprat, ali eto, poklopilo se puno toga tako da sam napravio kompromis.