Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
splinter wrote: ↑23/07/2021 20:15
Nepunih 8 mjeseci od prebolovanog Covida, IgG još su tu. Nije neka vrijednost ali obzirom da su u pitanju neutralizacijska antitijela (Target S protein , RBD ) nije loše. Prirodni imunitet.
Još uvijek čekaš Novavax?
Elem, samo mi potvrdi, "spike test" je relevantan za nas ćipovane, da vidimo čiji je veći?!
Čekam
Jeste. Relevantan je.
Ja radio u Prolabu. 30KM
Naslovnica wrote: ↑23/07/2021 20:18
Elem, samo mi potvrdi, "spike test" je relevantan za nas ćipovane, da vidimo čiji je veći?!
Čekam
Jeste. Relevantan je.
Ja radio u Prolabu. 30KM
HVALA!
Doček'o je dabogda i zdravlju i pri pameti!
Primio ovu iz Zenice, sve dobro evo nakon cca. 34 h od vakcine. Malo osjetim da sam vise malaksao, ali nista strasno, ruka bas blago boli, ne smeta. Kazu revakcinacija nakon 1-1.5 mjesec, nesto mi to malo?
Mea_parvitas wrote: ↑23/07/2021 21:28
Primio ovu iz Zenice, sve dobro evo nakon cca. 34 h od vakcine. Malo osjetim da sam vise malaksao, ali nista strasno, ruka bas blago boli, ne smeta. Kazu revakcinacija nakon 1-1.5 mjesec, nesto mi to malo?
8-12 sedmica, bar je tako mojoj kevi bilo rečeno za AZ.
Morebit da su u međuvremenu i to promijenili?
Jutros je bila vijest da je za Pfizera najbolje revakcinisati se nakon 8 sedmica, prije toga bilo od treće do šeste.
U Njemackoj cesto nakon prve doze Zenece daju Pfizer, ne znam nakon koliko vremena. Digitalni obrazac sam dobio odmah na viber, a vakcina je proizvedena u Svedskoj.
Ipak su me juče ujutro pozvali za drugu dozu.. Izgleda ponovo im nije bio odziv kako su očekivali, tako da se našla jedna i za mene..
Znači druga doza primljena juče oko pola 9... I nikakvih reakcija.. osim laganog bola u ruci i to je to.. Jesam sinoć nešto bio kao umoran i rano zaspao, al to može biti i zbog toga što noć prije nisam dobro spavao
Mea_parvitas wrote: ↑23/07/2021 21:28
Naslovnica wrote: ↑23/07/2021 20:18
Čekam
Jeste. Relevantan je.
Ja radio u Prolabu. 30KM
Taj test jel se ispituje krv ili sta? Jel bocaju , ne kontam pa pitam.
splinter wrote: ↑23/07/2021 20:21
Čekam
Jeste. Relevantan je.
Ja radio u Prolabu. 30KM
Taj test jel se ispituje krv ili sta? Jel bocaju , ne kontam pa pitam.
Preko krvi, iz vene.
Ja preležao COVID-19 u novembru prošle godine, revakcinisan 07.07.2021., jutros radio test, po ovome što piše prekuc'o sam ga, dedemi.
"EMA-in odbor za sigurnost (PRAC) pručilo je 108 slučajeva GBS-a zabilježenih diljem svijeta do 30. lipnja, kada je više od 21 milijuna ljudi primilo ovo cjepivo. Među tim izvješćima zabilježen je jedan smrtni slučaj."
someone1828 wrote: ↑22/07/2021 10:00
Primio sam prvu dozu Pfizera 2. Jula, ali jos uvijek nisam dobio email ni poziv za revakcinaciju. Da li je iko bio u ovoj situaciji i sta ste radili?
ja sam 24,6. se vakcinisao u novom sadu pfizerom i dan ranije mi na email stigla poruka da 15.7. se revakcinisem... obavio sve OK... u subotu mi idu zena i sin za beograd, njima tad tacno pada 21 dan... znaci tamo gdje si vakcinisan, tu se i revakcinises, nije vise da mozes bilo gdje u srbiji se revakcinisati... ja kolko znam raje ko god je vakcinisan i otisao na revakcinaciju nije vracen... ev zenin rodjak vakcinisan u beogradu pfizeru, nije nista dobio za revakcinaciju, otisao 21vi dan i revakcinisali ga bez problema... moji isto nisu nista dobili za revakcinu al idu jer nije do sada niko vracen i nevakcinisan... samo nemoj ranije od 21 dana koji dan kasnije mozes a najbolje je u cajtung...
poneses onaj prvi papir da si dobio vakcinu i to je to... dobices papir drugi da si dobio obadvije vakcine i certifikat preko emaila ili na njihovoj stranici se regas i skines certifikat profesionalno i uljudno...
Hvala ti puno na info! Otisao sam ovaj vikend u Bg, primio uredno 2. dozu bez ikakvih problema.
ja sam 24,6. se vakcinisao u novom sadu pfizerom i dan ranije mi na email stigla poruka da 15.7. se revakcinisem... obavio sve OK... u subotu mi idu zena i sin za beograd, njima tad tacno pada 21 dan... znaci tamo gdje si vakcinisan, tu se i revakcinises, nije vise da mozes bilo gdje u srbiji se revakcinisati... ja kolko znam raje ko god je vakcinisan i otisao na revakcinaciju nije vracen... ev zenin rodjak vakcinisan u beogradu pfizeru, nije nista dobio za revakcinaciju, otisao 21vi dan i revakcinisali ga bez problema... moji isto nisu nista dobili za revakcinu al idu jer nije do sada niko vracen i nevakcinisan... samo nemoj ranije od 21 dana koji dan kasnije mozes a najbolje je u cajtung...
poneses onaj prvi papir da si dobio vakcinu i to je to... dobices papir drugi da si dobio obadvije vakcine i certifikat preko emaila ili na njihovoj stranici se regas i skines certifikat profesionalno i uljudno...
Hvala ti puno na info! Otisao sam ovaj vikend u Bg, primio uredno 2. dozu bez ikakvih problema.
Nama na cemu i drugi put, i moji se revakcinisali pfizerom u subotu u beogradu, bez problema ikakvih... ko kod moze nek ide u beograd nek se vakcinise, ja preferiram pfizer a ima i jos da biras... malo po kalimegdanu, malo po zoo vrtu, malo po uscu, centru itd... lijep grad, cist, uredan, ljubazni i usluzni, sve pet... uzeo mi sin sajkacu sa kokardom kao suvenir