https://euprava.gov.rs/ScoobyDooby wrote: ↑19/07/2021 09:54 Znal ko kako da se dobje obaj mail o vakcinaciji. Loznica je u pitanju.
Vakcine - iskustva
Moderator: O'zone
- beni-bu-man
#2501 Re: Vakcine - iskustva
- vjeshalica
#2502 Re: Vakcine - iskustva
-
ScoobyDooby
#2503 Re: Vakcine - iskustva
Hvala bio sam tu. Al kad se hocu registrovat i trazi lokaciju, samo gradove iz Srbije nudi.beni-bu-man wrote: ↑19/07/2021 09:58https://euprava.gov.rs/ScoobyDooby wrote: ↑19/07/2021 09:54 Znal ko kako da se dobje obaj mail o vakcinaciji. Loznica je u pitanju.
-
didgeridoo
-
didgeridoo
#2505 Re: Vakcine - iskustva
Ukucaj u google digitalni zeleni certifikat za strance.ScoobyDooby wrote: ↑19/07/2021 09:59Hvala bio sam tu. Al kad se hocu registrovat i trazi lokaciju, samo gradove iz Srbije nudi.
https://euprava.gov.rs/DigitalniZeleniSertifikatStranci
- beni-bu-man
#2506 Re: Vakcine - iskustva
jes primio obje doze pa ti treba zeleni ?ScoobyDooby wrote: ↑19/07/2021 09:59Hvala bio sam tu. Al kad se hocu registrovat i trazi lokaciju, samo gradove iz Srbije nudi.
https://euprava.gov.rs/DigitalniZeleniSertifikatStranci
- vjeshalica
#2507 Re: Vakcine - iskustva
https://euprava.gov.rs/DigitalniZeleniSertifikatStranciScoobyDooby wrote: ↑19/07/2021 09:59Hvala bio sam tu. Al kad se hocu registrovat i trazi lokaciju, samo gradove iz Srbije nudi.
-
ScoobyDooby
#2508 Re: Vakcine - iskustva
Da obje sam primio.
Hvala vam svima. Nasao sam. Sve ide dobro i onda kaze da mail nije validan.
Gmail koristim.

Edit
Ukucao drugi mail i proslo. Hvala svima. Zivi i zdravi bili
Hvala vam svima. Nasao sam. Sve ide dobro i onda kaze da mail nije validan.
Gmail koristim.
Edit
Ukucao drugi mail i proslo. Hvala svima. Zivi i zdravi bili
- Vitezanin
#2509 Re: Vakcine - iskustva
Mali update nakon druge doze, iako sam bio ok par sati nakon vakcine, druga doza me dobro otresla.
temperatura, hladno mi bilo, nisam mogao spavati pola noći, pa onda vrućina i na kraju glavobolja. Sad sam već malo bolje.
-
BiBi911
-
akcija007
#2511 Re: Vakcine - iskustva
Slucaj iz Splita - druga doza Pfizera - upala srcanog misica . Ko prima.Pfizer druga doza Oprez neka.obrati paznju na ovo
Drugu dozu Pfizera M. Š. je primila 31. svibnja. Od tada počinju njezini problemi, jer je s prvom bilo sve u redu...
- Prvog dana me je samo malo boljela lijeva ruka, a trećeg je više nisam mogla dići. Boljela me i desna, i to toliko da nisam mogla stisnuti šaku. Trećeg lipnja navečer otišla sam na Hitnu pomoć na Firule. U Kliničkom bolničkom centru Splitu mi, što mi je bilo čudno, nisu napravili EKG. Samo su mi izmjerili puls i tlak, rekli da im nije jasno... Kazala sam im da sam primila drugo cjepivo Pfizer, rekli su da to nema nikakve veze.
Budući da sam od ranije imala malu kvržicu na vrhu desnog dlana, posumnjali su na reumatoidni artritis, rekli da slijedom toga napravim pretrage krvi i zatražim uputnicu od moje liječnice. Bila je srijeda, dan uoči Tijelova, pa sam tek u petak otišla po uputnicu, u ponedjeljak izvadila krv, da bi nalazi stigli tek za tri tjedna. Ok, riječ je o nalazima koji se dugo čekaju, ali da su mi na Hitnoj barem napravili osnovnu krvnu sliku. Nisu ni to - još je u nevjerici Splićanka, koja do aktualnog slučaja nije imala nikakvih problema sa srcem.
- Dali su mi i neke injekcije, malo mi se sve smirilo, dan i pol bila sam OK. Moja mi je liječnica još prepisala neke lijekove protiv bolova od kojih mi je bilo lakše, ali me je svejedno boljelo. Ali devetog lipnja bol se intenzivirala - boljele su me obje ruke, vrat, zglobovi, nisam mogla hodati. Pod ruku su me bližnji opet doveli na Hitnu pomoć. Gotovo sam kolabirala. I opet isti pregled, bez EKG-a, ičega... Slegnuli su ramenima, opet sam dobila dvije injekcije, Ketonala i Solu Medrola i opet kući. Je li bila gužva na Hitnoj?! Ne, nikoga nije bilo - prisjeća se Splićanka.
'OBUZEO ME STRAH'
Desetog lipnja bilo joj je lakše. U petak je, nakon posla, otišla ravno za Zagreb kako bi se provela na koncertu Lili Gee, vidjela majku kojoj je dva dana ranije bio rođendan, obišla brata i prijatelje. Malo se premišljala oko putovanja jer joj je još povremeno bilo loše, ali brat joj je kazao: "Pa dođi, seko, ima Hitna i u Zagrebu". Koncert je, veli, bio divan, okupilo se mnoštvo ljudi željnih izlaska, vibracije su bile prepozitivne, ali naša sugovornica nije imala snage držati ni poluispijenu čašu u rukama. Ujutro 12. lipnja, u šest sati, opet su je probudili jaki bolovi i stezanje u prsima. Nije mogla udahnuti zrak punim plućima.
- Brat me iste sekunde odvezao u bolnicu Merkur, odmah su mi napravili EKG, koji je pokazao blage promjene. I odmah su me poslali na rendgen srca i vađenje krvi u kojoj je bio povišen troponin, protein koji se otpušta u krv za vrijeme srčanog infarkta. I na ultrazvuk srca...
Dok su me pregledavali, liječnik na Merkuru mi je kazao da upravo imam srčani udar i zvao drugog kolegu, koji je to potvrdio i kazao da će me odmah odvesti na koronarografiju na Rebro, jer oni to subotom ne rade. Govorio mi je da će sve biti u redu. Užas, ne mogu vam opisati strah koji me je obuzeo, ali barem sam znala da sam u rukama liječnika. Koronarografija je pokazala da, hvala Bogu, nije u pitanju srčani udar nego miokarditis, upala srčanog mišića - kazuje naša sugovornica, podastirući liječničku dokumentaciju iz Zagreba u kojoj piše "miokarditis nakon cijepljenja protiv SARS-CoV-2 ".
- Rekli su mi, iako to nigdje tako ne piše, da ga je vjerojatno uzrokovalo cjepivo, a usput su mi radili i pretrage na neke viruse, čije sam rezultate dobila tek prije dva, tri dana. Bila sam pozitivna na neke od njih, a navodno svi ti virusi izazivaju upalu srčanog mišića. Izgleda da su, opet sam malo čitajući doznala, bili umrtvljeni u meni, te su reagirali na cjepivo - pretpostavlja M. Š., priznajući da je najviše ljuti što su joj na splitskoj Hitnoj pomoći, kad im je prilikom drugog dolaska kazala kako je prije osam, devet dana primila drugu dozu Pfizera i već jednom bila kod njih, govorili da zašto to stalno ponavlja i da to nema nikakve veze.
- A padala sam pred njima, nisam mogla ni stajati na nogama, a kamoli hodati. Krivo mi je da se nitko od njih nije sjetio da cjepivo može dovesti do upale srčanog mišića. A pisalo je i piše se o tome. Puno sam čitala o nuspojavama, pa imala sam i te bolove u zglobovima... Zašto me nisu odmah uputili na neke pretrage? Nadasve profesionalni liječnici u Merkuru ni u jednom trenutku nisu kudili splitske kolege, no značajna je njihova više puta ponovljena rečenica: "Imali ste sreće što ste došli u Zagreb" - s olakšanjem će Splićanka.
NE PONOVILO SE
Je li, nakon svega proživljenog, posumnjala u cijepljenje?
- Ja sam u svemu tome laik. Naravno da jesam, razmišljala sam kako se više ne bih cijepila, jer sam nešto čitala kako bi se Pfizer mogao primati i treći put. Sad me je malo strah da mi se ne bi nešto slično ponovilo. Ali nije mi bilo primarno zato progovoriti o ovome nego da se na splitskoj Hitnoj drugačije organizira posao, da se pacijenti adekvatno obrađuju i da znaju prepoznati moguće nuspojave cjepiva. A ne da govore: "Nije ti ništa", a ja ne mogu stajati na nogama. Zapravo ne, ne bih se više cijepila.
Drugu dozu Pfizera M. Š. je primila 31. svibnja. Od tada počinju njezini problemi, jer je s prvom bilo sve u redu...
- Prvog dana me je samo malo boljela lijeva ruka, a trećeg je više nisam mogla dići. Boljela me i desna, i to toliko da nisam mogla stisnuti šaku. Trećeg lipnja navečer otišla sam na Hitnu pomoć na Firule. U Kliničkom bolničkom centru Splitu mi, što mi je bilo čudno, nisu napravili EKG. Samo su mi izmjerili puls i tlak, rekli da im nije jasno... Kazala sam im da sam primila drugo cjepivo Pfizer, rekli su da to nema nikakve veze.
Budući da sam od ranije imala malu kvržicu na vrhu desnog dlana, posumnjali su na reumatoidni artritis, rekli da slijedom toga napravim pretrage krvi i zatražim uputnicu od moje liječnice. Bila je srijeda, dan uoči Tijelova, pa sam tek u petak otišla po uputnicu, u ponedjeljak izvadila krv, da bi nalazi stigli tek za tri tjedna. Ok, riječ je o nalazima koji se dugo čekaju, ali da su mi na Hitnoj barem napravili osnovnu krvnu sliku. Nisu ni to - još je u nevjerici Splićanka, koja do aktualnog slučaja nije imala nikakvih problema sa srcem.
- Dali su mi i neke injekcije, malo mi se sve smirilo, dan i pol bila sam OK. Moja mi je liječnica još prepisala neke lijekove protiv bolova od kojih mi je bilo lakše, ali me je svejedno boljelo. Ali devetog lipnja bol se intenzivirala - boljele su me obje ruke, vrat, zglobovi, nisam mogla hodati. Pod ruku su me bližnji opet doveli na Hitnu pomoć. Gotovo sam kolabirala. I opet isti pregled, bez EKG-a, ičega... Slegnuli su ramenima, opet sam dobila dvije injekcije, Ketonala i Solu Medrola i opet kući. Je li bila gužva na Hitnoj?! Ne, nikoga nije bilo - prisjeća se Splićanka.
'OBUZEO ME STRAH'
Desetog lipnja bilo joj je lakše. U petak je, nakon posla, otišla ravno za Zagreb kako bi se provela na koncertu Lili Gee, vidjela majku kojoj je dva dana ranije bio rođendan, obišla brata i prijatelje. Malo se premišljala oko putovanja jer joj je još povremeno bilo loše, ali brat joj je kazao: "Pa dođi, seko, ima Hitna i u Zagrebu". Koncert je, veli, bio divan, okupilo se mnoštvo ljudi željnih izlaska, vibracije su bile prepozitivne, ali naša sugovornica nije imala snage držati ni poluispijenu čašu u rukama. Ujutro 12. lipnja, u šest sati, opet su je probudili jaki bolovi i stezanje u prsima. Nije mogla udahnuti zrak punim plućima.
- Brat me iste sekunde odvezao u bolnicu Merkur, odmah su mi napravili EKG, koji je pokazao blage promjene. I odmah su me poslali na rendgen srca i vađenje krvi u kojoj je bio povišen troponin, protein koji se otpušta u krv za vrijeme srčanog infarkta. I na ultrazvuk srca...
Dok su me pregledavali, liječnik na Merkuru mi je kazao da upravo imam srčani udar i zvao drugog kolegu, koji je to potvrdio i kazao da će me odmah odvesti na koronarografiju na Rebro, jer oni to subotom ne rade. Govorio mi je da će sve biti u redu. Užas, ne mogu vam opisati strah koji me je obuzeo, ali barem sam znala da sam u rukama liječnika. Koronarografija je pokazala da, hvala Bogu, nije u pitanju srčani udar nego miokarditis, upala srčanog mišića - kazuje naša sugovornica, podastirući liječničku dokumentaciju iz Zagreba u kojoj piše "miokarditis nakon cijepljenja protiv SARS-CoV-2 ".
- Rekli su mi, iako to nigdje tako ne piše, da ga je vjerojatno uzrokovalo cjepivo, a usput su mi radili i pretrage na neke viruse, čije sam rezultate dobila tek prije dva, tri dana. Bila sam pozitivna na neke od njih, a navodno svi ti virusi izazivaju upalu srčanog mišića. Izgleda da su, opet sam malo čitajući doznala, bili umrtvljeni u meni, te su reagirali na cjepivo - pretpostavlja M. Š., priznajući da je najviše ljuti što su joj na splitskoj Hitnoj pomoći, kad im je prilikom drugog dolaska kazala kako je prije osam, devet dana primila drugu dozu Pfizera i već jednom bila kod njih, govorili da zašto to stalno ponavlja i da to nema nikakve veze.
- A padala sam pred njima, nisam mogla ni stajati na nogama, a kamoli hodati. Krivo mi je da se nitko od njih nije sjetio da cjepivo može dovesti do upale srčanog mišića. A pisalo je i piše se o tome. Puno sam čitala o nuspojavama, pa imala sam i te bolove u zglobovima... Zašto me nisu odmah uputili na neke pretrage? Nadasve profesionalni liječnici u Merkuru ni u jednom trenutku nisu kudili splitske kolege, no značajna je njihova više puta ponovljena rečenica: "Imali ste sreće što ste došli u Zagreb" - s olakšanjem će Splićanka.
NE PONOVILO SE
Je li, nakon svega proživljenog, posumnjala u cijepljenje?
- Ja sam u svemu tome laik. Naravno da jesam, razmišljala sam kako se više ne bih cijepila, jer sam nešto čitala kako bi se Pfizer mogao primati i treći put. Sad me je malo strah da mi se ne bi nešto slično ponovilo. Ali nije mi bilo primarno zato progovoriti o ovome nego da se na splitskoj Hitnoj drugačije organizira posao, da se pacijenti adekvatno obrađuju i da znaju prepoznati moguće nuspojave cjepiva. A ne da govore: "Nije ti ništa", a ja ne mogu stajati na nogama. Zapravo ne, ne bih se više cijepila.
- spinel_
#2512 Re: Vakcine - iskustva
Pojedini bi na taj slucaj rekli imunoloski odgovor.
Ako od Pf moze da se dobije taj miokarditis pitanje je onda sta je opasnije - virus od kojeg ne mozes dobiti miokarditis ili....?
Mah, opet kad razmislim to je 1 u 500.000.
Benefiti su veci.
Ako od Pf moze da se dobije taj miokarditis pitanje je onda sta je opasnije - virus od kojeg ne mozes dobiti miokarditis ili....?
Mah, opet kad razmislim to je 1 u 500.000.
Benefiti su veci.
- zubi
-
BadBoy
#2514 Re: Vakcine - iskustva
Korona apsolutno izaziva miokarditis i to u mnogo većem procentu. Ja znam par ljudi koji su par mjeseci nakon preležanog COVID dobili upalu srčane ovojnice
- zubi
#2515 Re: Vakcine - iskustva
svaka nus pojava vakcine jeste zapravo i moguca posljedica korone, cak i ona neposredna reakcija na vakcinu je kao mini-korona, original simptomi...
-
blablablabla1235
#2516 Re: Vakcine - iskustva
Ma cijepe svakoga tko se pojavi, već mjesecima, bez ikakve najave, manje više biraš cjepivo po želji.mali_balon wrote: ↑17/07/2021 11:18Hos da kazes odem na more i jedna dan odem u njihov dom zdravlja, ili gdje se vakcinisu, i kazem evo ja bi da se vakcinisem ili se moze i mkasuz na vakcinu otici....sa bh papirimaakcija007 wrote: ↑17/07/2021 10:40 Hrvatska ne vakcinise Hrvate iz BiH jos . Odnosno vakcinise trenutno samo sve Hrvate i sve strance koji imaju prijavljeno prebivaliste u HR bez obzira gdje imaju zdravstveno osiguranje.
Tek je jucer Plenkovic rekao da ce omoguciti vakcinaciju svim Hrvatima iz BiH, ostatka svijeta, svim strancima i turistima koji iskazu zelju za vakcinacijom u Hrvatskoj.
Ali moja preporuka, ako nemaš hrvatski OIB (ne državljanstvo nego baš oib), da se telefonski najaviš u "Zavod za javno zdravstvo" u mjestu u koju ideš (googlaj gdje se nalazi- nazoveš da vidiš kad rade/cijepe). Znači da ne ideš na mjesto masovnog cijepljenja - to su one arene i slično. To prvenstveno zbog papira, ovi što masovno cijepe su iz lokalnog Doma zdravlja koji baš i ne znaju sistem u koji unose podatke i rade to po šabloni.
A ovi zavodi to rade i inače za pomorce i slične, pa će ti dati kartončić za primljene doze, ubaciti u kompjuterski sistem za EU covid passport, ali i rješiti nešto što se zove "Žuta knjižica". To je nekakav međunarodni certifikat, priznat svuda u svijetu. Tako da danas-sutra nemaš problema ni u BIH ni negdje drugdje.
-
mali_balon
#2517 Re: Vakcine - iskustva
Hvala n info i uputamablablablabla1235 wrote: ↑20/07/2021 04:05Ma cijepe svakoga tko se pojavi, već mjesecima, bez ikakve najave, manje više biraš cjepivo po želji.mali_balon wrote: ↑17/07/2021 11:18
Hos da kazes odem na more i jedna dan odem u njihov dom zdravlja, ili gdje se vakcinisu, i kazem evo ja bi da se vakcinisem ili se moze i mkasuz na vakcinu otici....sa bh papirima
Ali moja preporuka, ako nemaš hrvatski OIB (ne državljanstvo nego baš oib), da se telefonski najaviš u "Zavod za javno zdravstvo" u mjestu u koju ideš (googlaj gdje se nalazi- nazoveš da vidiš kad rade/cijepe). Znači da ne ideš na mjesto masovnog cijepljenja - to su one arene i slično. To prvenstveno zbog papira, ovi što masovno cijepe su iz lokalnog Doma zdravlja koji baš i ne znaju sistem u koji unose podatke i rade to po šabloni.
A ovi zavodi to rade i inače za pomorce i slične, pa će ti dati kartončić za primljene doze, ubaciti u kompjuterski sistem za EU covid passport, ali i rješiti nešto što se zove "Žuta knjižica". To je nekakav međunarodni certifikat, priznat svuda u svijetu. Tako da danas-sutra nemaš problema ni u BIH ni negdje drugdje.
- vaučer
#2518 Re: Vakcine - iskustva
Primio drugu dozu Pfizera jučer. Sve ok, malkice umorniji nego nakon prve ali ništa značajno. Radio, vježbao normalno uz par paracetamola.
Spreman za putovanje.
Spreman za putovanje.
-
nadezdakov
#2519 Re: Vakcine - iskustva
Pa zar Vam nije doktor rekao da dva,tri dana odmorite od fizičkih aktivnosti/sporta?
Naš narod je nevjerojatan.
- vaučer
#2520 Re: Vakcine - iskustva
Pa nije mi rekla medicinska sestra da ležim u sobi, nego da se pazim i ne pretjerujem. Radim na kompu i onda sam hodao i vozio biciklo. Ništa strašno. Da sam imao jače simptome ne bih ni to. 
-
someone1828
#2521 Re: Vakcine - iskustva
Primio sam prvu dozu Pfizera 2. Jula, ali jos uvijek nisam dobio email ni poziv za revakcinaciju. Da li je iko bio u ovoj situaciji i sta ste radili?
-
adsubzero
#2522 Re: Vakcine - iskustva
Ides na revakcinaciju kad ti je zakazano nakon 21 dan. Nebitan je poziv.someone1828 wrote: ↑22/07/2021 10:00 Primio sam prvu dozu Pfizera 2. Jula, ali jos uvijek nisam dobio email ni poziv za revakcinaciju. Da li je iko bio u ovoj situaciji i sta ste radili?
-
BijesniPuz
#2523 Re: Vakcine - iskustva
I ja primio isti dan..someone1828 wrote: ↑22/07/2021 10:00 Primio sam prvu dozu Pfizera 2. Jula, ali jos uvijek nisam dobio email ni poziv za revakcinaciju. Da li je iko bio u ovoj situaciji i sta ste radili?
Mama i ja..
I danas zovu za mamu, sutra revakcinacija... Pitam sta je sa mnom... kaze nema vakcina....
-
NediM17
#2524 Re: Vakcine - iskustva
Gdje to, vjerovatno samo kod nas moze biti?
-
BijesniPuz
#2525 Re: Vakcine - iskustva
Pa kod nas u nasoj prelijepoj BiH.. Unsko-sanski kanton..