Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

GAU8

#16001 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

vjeshalica wrote: 17/07/2021 09:37
dzolix wrote: 17/07/2021 08:38
Znam ja da tebi Alisina izjava nista ne znaci a ako ti potvrdi organ onda ti i organ nista ne znaci .Znaci li ti Avaz.Vrijedi li ti potvrda na forumu ili hocesh potvrdu samo na sudu.
Hoce li ti vrijediti takav sud koji to potvrdi.
Image
Dokaz: Izjava u Avazu 🤣
Eto ti prilika da je tuziš za lažnu izjavu ako smiješ.
Ili smiješ samo ovdje prijetiti :)
vjeshalica

#16002 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by vjeshalica »

GAU8 wrote: 17/07/2021 09:41
vjeshalica wrote: 17/07/2021 09:37

Dokaz: Izjava u Avazu 🤣
Ko prijeti? Nije valjda da sve sto vam ne odgovara je prijetnja?
GAU8

#16003 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

vjeshalica wrote: 17/07/2021 09:43
GAU8 wrote: 17/07/2021 09:41
Smiješ li ili ne smiješ? Samo me to zanima.
Last edited by GAU8 on 17/07/2021 09:47, edited 1 time in total.
Billy The Pljuc

#16004 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Billy The Pljuc »

EliasVeskot wrote: 16/07/2021 09:00 Nemoj biti naivan. Ako misliš da će taj bolesni mozak promijeniti rođenje, varaš se. Takva vrsta psihopate nema potrebu da se kome pravda i objašnjava, prije će biti da i to jadno dijete odgoji u tom paklu laži i licemjerstva
Sretno joj bilo, i pored mnoštva kandidata za titulu najomraženije osobe na našim prostorima možda nije još uvijek No 1 ali je sasvim sigurno u samom vrhu. Kakva god da je, kontam da će imati osjećaje prema svom djetetu a uspjeti ga zaštiti u ovoj sredini će biti nemoguća misija, prije ili kasnije će doći u situaciju da odgovara istom na određena pitanja. Helem, njen problem, kontam da će se ispaliti kad se steknu uslovi, nema niti ona niti oni oko nje kapaciteta i mogućnosti da žive ovdje pod staklenim zvonom, nedodirljivi kao neki koje ću tek spomenuti.

Helem, ovo puštanje iz pritvora osumnjičenih u ovom slučaju, puštanje Osmice also, nedjelovanje po pitanju doktorice opšte prakse, suđenje respirator boys and klix itd. meni nije poražavajuće toliko nego samo pokazatelj koliko smo propalo društvo sa duboko korumpiranim institucijama.
GAU8

#16005 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

Billy The Pljuc wrote: 17/07/2021 09:47
EliasVeskot wrote: 16/07/2021 09:00 Nemoj biti naivan. Ako misliš da će taj bolesni mozak promijeniti rođenje, varaš se. Takva vrsta psihopate nema potrebu da se kome pravda i objašnjava, prije će biti da i to jadno dijete odgoji u tom paklu laži i licemjerstva
Sretno joj bilo, i pored mnoštva kandidata za titulu najomraženije osobe na našim prostorima možda nije još uvijek No 1 ali je sasvim sigurno u samom vrhu. Kakva god da je, kontam da će imati osjećaje prema svom djetetu a uspjeti ga zaštiti u ovoj sredini će biti nemoguća misija, prije ili kasnije će doći u situaciju da odgovara istom na određena pitanja. Helem, njen problem, kontam da će se ispaliti kad se steknu uslovi, nema niti ona niti oni oko nje kapaciteta i mogućnosti da žive ovdje pod staklenim zvonom, nedodirljivi kao neki koje ću tek spomenuti.

Helem, ovo puštanje iz pritvora osumnjičenih u ovom slučaju, puštanje Osmice also, nedjelovanje po pitanju doktorice opšte prakse, suđenje respirator boys and klix itd. meni nije poražavajuće toliko nego samo pokazatelj koliko smo propalo društvo sa duboko korumpiranim institucijama.
Dok se bude samo naprđivalo po forumu, bit će tako, ili čak još gore.
spreca

#16006 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by spreca »

Bila na poligrafu u MUPu i Tuzilastvu :lol: u istom MUPU i Tuzilastvu ciji su uposlenici hapseni zbog ztaskavanja i odvodjenja istrage u krivom smjeru.

A sto se tice casnog Avaza,ne citam ga nikad a koristim ga samo ponekad u nuzdi,kad nema toalet papira
MensurM

#16007 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

spreca wrote: 17/07/2021 09:49 Bila na poligrafu u MUPu i Tuzilastvu :lol: u istom MUPU i Tuzilastvu ciji su uposlenici hapseni zbog ztaskavanja i odvodjenja istrage u krivom smjeru.

A sto se tice casnog Avaza,ne citam ga nikad a koristim ga samo ponekad u nuzdi,kad nema toalet papira
Avaz je najjače i najodanije glasilo porodice Memić. I to dosta govori...
GAU8

#16008 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

Sve je samo dreka ne bi li druga garnitura lopova preuzela mjesta od trenutnih lopova.

Kakva crna revolucija...

Fahro je istovremeno i opozicija i vlast, a sve vrijeme istovremeno šilji protiv vlasti svakom prilikom.

Definicija gliste.
Ludzak

#16009 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Ludzak »

Država je narod. A narod je država.
GAU8

#16010 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

Druže, ljudi bez muda i časti
K'o hijene se mlate oko komada vlasti...
vjeshalica

#16011 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by vjeshalica »

GAU8 wrote: 17/07/2021 09:47
vjeshalica wrote: 17/07/2021 09:43

Ja ovdje ne prijetim, drugo je sto se vi.zbog svojih stvari osjecate ugrozeno ili da vam neko prijeti....projekcije u mozgu su zajebana stvar pogotovo ako si na strani kriminala

Zasto dezuras na temi?🤣
vjeshalica

#16012 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by vjeshalica »

GAU8 wrote: 17/07/2021 10:05 Druže, ljudi bez muda i časti
K'o hijene se mlate oko komada vlasti...
Vidjeli smo na temi ko ima muda i cast i kome se naklonio. ;)
vjeshalica

#16013 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by vjeshalica »

MensurM wrote: 17/07/2021 09:53
spreca wrote: 17/07/2021 09:49 Bila na poligrafu u MUPu i Tuzilastvu :lol: u istom MUPU i Tuzilastvu ciji su uposlenici hapseni zbog ztaskavanja i odvodjenja istrage u krivom smjeru.

Avaz je najjače i najodanije glasilo porodice Memić. I to dosta govori...
Gdje je vas megafon Avdo Avdic smrad debilski?
GAU8

#16014 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

vjeshalica wrote: 17/07/2021 10:07
GAU8 wrote: 17/07/2021 09:47

Ja ovdje ne prijetim, drugo je sto se vi.zbog svojih stvari osjecate ugrozeno ili da vam neko prijeti....projekcije u mozgu su zajebana stvar pogotovo ako si na strani kriminala

Zasto dezuras na temi?🤣
Smiješ li ili ne?
vjeshalica

#16015 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by vjeshalica »

GAU8 wrote: 17/07/2021 10:11
vjeshalica wrote: 17/07/2021 10:07

Zasto dezuras na temi?🤣
Smiješ li ili ne?
Dobio si odgovor, nema potrebe da vodis tu kriminalnu politiku samnom obracanja. Ja se ne bojim olosi sa foruma prijetnji obracanja u pp i ostalih sranja iz tamnog vilajeta besposlicara zelenih. Nego objasni sirim narodnim masama, odakle ti na ovoj temi, koliko profila imas, sto dezuras i koji su ti motivi? Jasno je po upisima o cemu je rijec nije niko debil.
dzolix

#16016 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

Sud BiH odbio je prijedlog Tužilaštva BiH da se za 15 dana produži pritvor svim osumnjičenima u predmetu Memić. Svima je mjera pritvora zamijenjena mjerom zabrane napuštanja mjesta prebivališta. Inače, Tužilaštvo je koncem prošle sedmice protiv njih podiglo i optužnicu. Porodica Memić, zbog današanjih događanja, kaže, više nije sigurna u potvrđivanje optužnice. Odluka Suda očekuje se u sljedećih 7 dana.
https://federalna.ba/ukinut-pritvor-alisi-ramic-tcgby
-------------------------------------------------------------------------------------
Znaci nisu u kucnom pritvoru vec nemaju pravo napustiti opstinu u kojoj borave.
GAU8

#16017 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

vjeshalica wrote: 17/07/2021 10:13
GAU8 wrote: 17/07/2021 10:11
Smiješ li ili ne?
Dobio si odgovor, nema potrebe da vodis tu kriminalnu politiku samnom obracanja. Ja se ne bojim olosi sa foruma prijetnji obracanja u pp i ostalih sranja iz tamnog vilajeta besposlicara zelenih. Nego objasni sirim narodnim masama, odakle ti na ovoj temi, koliko profila imas, sto dezuras i koji su ti motivi? Jasno je po upisima o cemu je rijec nije niko debil.
Ne, nisam dobio odgovor.

Pitanje na koje nisam dobio odgovor je bilo:
Eto ti prilika da je tuziš za lažnu izjavu ako smiješ..
Dakle, da li smiješ ili ne?
vjeshalica

#16018 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by vjeshalica »

GAU8 wrote: 17/07/2021 10:21
vjeshalica wrote: 17/07/2021 10:13

Ne, nisam dobio odgovor.

Eto ti prilika da je tuziš za lažnu izjavu ako smiješ..
Gdje sam ja napisala da je lazna izjava? O cemu ti? Sto podmeces
GAU8

#16019 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

vjeshalica wrote: 17/07/2021 10:24
GAU8 wrote: 17/07/2021 10:21

Ne, nisam dobio odgovor.

Izbjegavanje odgovora znači da ne smiješ, ali da ne želiš da to verbalizuješ.
Pošteno.
vjeshalica

#16020 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by vjeshalica »

GAU8 wrote: 17/07/2021 10:26
vjeshalica wrote: 17/07/2021 10:24
Pošteno.
Sta sam napisala?
Sto ne citiras?
Ne smijes.
td_maajka

#16021 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

MensurM wrote: 16/07/2021 23:58
dzolix wrote: 16/07/2021 23:50
To su njihovi iskazi pred istraziocima i tuziocima.Kad je bilo sudjenje neki od njih nisu svjedochili a dosta ih je promijenilo iskaz .
Suđenju. Ana Rizvanović rekla da su uletjeli u kuću i rekli da su udarili nekog kolima, Alma Seferović rekla da su joj Ljubo i Bekrija rekli da policiji ne spominje nikakav kombi, par ih je reklo da se tu noć mimoišlo u Aleji s Ljubinim kombijem, Hadžović Zineti su rekli da policiji kaže da ne zna ništa o kombiju...
Hadzovic Zinetu znam licno cijeli zivot.
Ona je upravo bila jedan od svjedoka zbog kojih je sudsko vijece na kantonalnom sudu pocelo ozbiljnije propitivati rad i materijale kantonalnog tuzilastva u ovom slucaju. Zena je dosla na rociste i bila sokirana onim sto joj je tuzioc procitao kao njen iskaz. Vise puta je rekla da to uopce nije rekla tako kako je tamo predstavljeno, a ponesto nije rekla nikako. Zena ne zna citati ni pisati, zna se iskljucivo potpisati. Stavili su pred nju nekakav iskaz, koji nije bio njen i rekli, potpisi ovdje… I ona potpisala, misleci da to tako mora.

Jos jedan momenat je bio iskaz vjestaka Ivice Perovica, kada je tvrdio da je komad zelene plastike usred obradjivanja porastao u odnosu na to koje je velicine bio kada je slikam na licu mjesta. Na pitanje sudije da objasni kako ga je to obradjivao, ovaj je odgovorio da je to zbog rezanja bilo. Dakle REZANJEM je komad plastike PORASTAO skoro duplo.

Stvarno mi se vise zeludac okrece kad citam ove vase nebuloze, van svake pameti.
GAU8

#16022 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

vjeshalica wrote: 17/07/2021 10:29
GAU8 wrote: 17/07/2021 10:26

Pošteno.
Sta sam napisala?
Sto ne citiras?
Ne smijes.
Imaš tastaturu, bujrum. :lol:

Edit: ja ne želim.
vjeshalica

#16023 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by vjeshalica »

GAU8 wrote: 17/07/2021 10:31
vjeshalica wrote: 17/07/2021 10:29

Sta sam napisala?
Sto ne citiras?
Ne smijes.

Bi ti, al nemeres jer nema.

Vidi se sta je napisano nemam potrebu da lazem
td_maajka

#16024 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

vjeshalica wrote: 17/07/2021 10:35
GAU8 wrote: 17/07/2021 10:31

Bi ti, al nemeres jer nema.

Vidi se sta je napisano nemam potrebu da lazem
Sta vjeshalica ima prijavljivati Alisu?
Ona je vec prijavljena pametni nas GAU, ili mislis da je optuznica protiv nje pala s neba?
skaljicmufid

#16025 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by skaljicmufid »

Pošto se bliži vrijeme kada će sudija označiti kraj ove pravosudne utakmice, sudija Državnog suda odbijanjem optužnice Državnog tužilaštva, a sudije Vrhovnog suda prihvatanjem optužnice Kantonalnalog tužilaštva i osudom Seferovića,

dakle Državni tužioče - gasi mješalicu, motaj kablove, gasi svjetlo, doviđenja i prijatno, bilo bi zanimljivo sumirati tko je na gubitku, a tko na dobitku ovim sudskim odlukama i, posebno, ovim pravosudnim slučajem:

Na trajnom DOBITKU su:

- advokati jer su zaradili, zarađuju i godinama će zarađivati od ovog slučaja, posebno jedan od njih koji je od prosječnog sarajevskog advokata postao državna mega odvjetnička zvijezda zbog čega je veoma tražen tako da sada mora odbijati angažmane, a one kojih se prihvati trostruko naplaćuje; kao i jedan od njih koji je i ranije branio i zastupao rome, a sada je postao za njih božanstvo zbog čega će ih zastupati do kraja svog radnog vijeka, poznato je da su romi najizdašniji klijenti;
- jedna skromna i samozatajna prodavačica iz DM koja je postala općinska zastupnica i mlada političarka u usponu;
- neke od opozicionih stranaka jer su dobili dodatne birače zbog njihove "nabrijanosti" ovim slučajem i konotacija koje proističu iz njega;
- mediji koji imaju temu za koju se njihovi konzumenti otimaju i žele svaki put neku informaciju više;
- umjetnici nadahnuće za filmove i knjige koji će im možda donijeti neku regionalnu, europsku ili svjetsku nagradu, slavu i bogaćenje, a nama državljanima ove države ponos što nismo poznati samo zbog sarajevskog atentata, ratnih zločina, Troje iz Gabele, Gospe iz Međugorja i Visočke piramide.

Na kratkotrajnom DOBITKU su:

- jedan skromni ograničeni sudija općinskog suda koji je ranije samo zbog primjene nacionalnog ključa kod izbora postao sudija Kantonalnog suda, koji je zbog ovog slučaja postao slavan i slavljen kao nezavisni hrabri profesionalac zbog čega je čak postao i vd predsjednika tog suda, ali...
- Glavna Državna tužiteljica koja je za dio federalne javnosti postala beskompromisna hrabra heroina državnog pravosuđa spremna da se uhvati u klinč i sa nedodirljivim korumpiranim moćnicima boreći se i za pravdu malih ljudi dirnuta njihovim očinskim i sestrinskim suzama, ali...

Možete nastaviti..

Na GUBITKU su:

- dio javnosti jer je bila dezinformirana i na neki način sluđena zbog čega je izgubila povjerenje u pravosuđe i pravnu državu;
- porodica Memić jer nikada neće prihvatiti istinu i sudske odluke zbog čega će imati otvorenu ranu do kraja života;
- pravosuđe jer im je narušen ugled, značaj i dostojanstvo, ali će se njihovi nositelji zbog svojih izdašnih plaća nekako nositi sa tim problemom;
- državni, federalni i kantonalni budžeti zbog krajnje nepotrebnog trošenja ljudskih i materijalnih resursa, posebno naknada šteta uhapšenim i pritvaranim licima;
- pomenuti skromni i ograničeni sudija Kantonalnog suda jer će na njemu ostati trajan pečat i etiketa stručne i ljudske nekompetentnosti koje će mu staviti pravosudne kolege i znalci, te ga koštati eventualnog napredovanja;
- tužitelji Državnog tužilaštva koji su učestvovali u istrazi i podizanju optužnice, iz razloga copy - paste: "jer će na njima ostati
trajan pečat i etiketa stručne i ljudske nekompetentnosti koje će im staviti pravosudne kolege i znalci, te ih koštati eventualnog napredovanja;
- Glavna, koju će ovaj slučaj, kao i slučaj "Osmica, koštati gubitka priželjkivanog drugog mandata, a možda i sadašnjeg.

Možete nastaviti...
Locked