Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
channel10
#52626 Re: Zeničani
Nisu losi za promjenu, ali mi se ne svidja biber koji se osjeti u tim cevapima.
-
scarr
- phillie
#52629 Re: Zeničani
Tako sam i ja jarane mislio kad sam cuo da ce Korpa doci u Ze. Tipa: "Nece se oni hljeba najesti ovdje" ali...imam kolegu koji radi sa njima i on je jako zadovoljan. Po njegovim rijecima, kada su pocinjali bilo ih je 10. Sada vec ubacuju jos kurira (da li su u medjuvremenu neki napustili, ne znam).
Vidim da sire asortiman parnera, pa nisu samo cevabzinice u opticaju, ima i apoteka, vocara, slasticarne... Misljenja sam da trebaju "ganjati" ove bez dostave
Na pocetku, kad im je jos cijena dostave bila promotivna (cini mi se 1 KM za cijeli reon Grada), prica mi, znao sam odnijeti kutiju cigara (iz duhanprometa kod Bege) u Ricice.
A sto se tice zavrtanja na kusuru, ja sam to rijesio placanjem karticom...kurir nema dodira sa tvojim parama. Tipujes ga ako hoces preko aplikacije i to je to.
PS. Jbg, ako Korpa u Zivinicama opstane, a u Zenici ne, onda mozemo kolektivno da proglasimo bankrot (bez ikakve namjere da ponizavam Zivinice).
Dobra ilustracija poduzetnickog duha kod nas. 4-5 dostavljaca na grad od preko 100 milja stanovnika. A fino se moze zaraditi, plus radis koliko ti zelis. Bolje od tacne milion puta. Ali radje lezi hljebe da te jedem
Last edited by phillie on 13/07/2021 15:06, edited 1 time in total.
-
UPSIDEDOWN
- dembele
#52631 Re: Zeničani
Dani sač na Odmutu između Ekora i zelenare, odlične pite.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#52632 Re: Zeničani
U tim godinama ja bih to s pjesmom radio. To je maltene sinekura za nosanje namejstaja, betonske šute u kantama od jupola, gajbi, zemljanih radova, rada na recepciji hotela, sto sam svojevremeno radio. I tad mi je vecina govorila da sam budala, bolje malo bazen, malo carsija ofo onophillie wrote: ↑13/07/2021 14:42Idealan posao za 20-25 populaciju, pa cak i stariju, koja se mozda nije jos snasla za posao, a u snazi su. Imas mogucnost da biras sebi satnicu kad ces raditi, ali vjerovatno je i to mnogima problem (jer kako ce na bazen, kako ce na fuka, kako ce propustiti ligu prvaka...) i onda ce cudimo sto sve propada oko nas...
-
Sydnor
#52633 Re: Zeničani
Meni je taj iz Kinga jednom u pola deset navečer u Sebuje donio platu mesa i piva i cigara
Ali to mi se sviđa kod njih, naruči jedan sednvič u Babino, dostavit će ga besplatno.
Ćevapi najbolji u Tandemu i kod Seje Pruscanovica.
Posla danas ima... ali kakvog...
-
oruzana_pobuna
#52634 Re: Zeničani
Meni su cevapi kod mog Mefe najbolji.... Uzimalo se dugo kod pasalica, sfuserio je sve zivo... Kod seje lepina ko podgrijan truleks nis posebno u pikolu je beton sve al zadimljen prpstor.....kod beslica odem al beslicevi su se pokupili ko cvarak..... Kod mefe uzimam meso u stotinama maraka 
-
Nivelacija
#52635 Re: Zeničani
Tek su počeli, sve ih je vise._BataZiv_0809 wrote: ↑13/07/2021 13:13 Dobra ilustracija poduzetnickog duha kod nas. 4-5 dostavljaca na grad od preko 100 milja stanovnika. A fino se moze zaraditi, plus radis koliko ti zelis. Bolje od tacne milion puta. Ali radje lezi hljebe da te jedem![]()
Ja narucujem.
Dok se uhodaju. Dok narod cuje...
Ali da se ne lazemo Zeničani imaju najlošiji poduzetnicki duh u drzavi a najveci potencijal.
-
belfy
#52636 Re: Zeničani
e, hvala za ovo decko. ja kuham samo nekih 30+ godina sto sebi, sto drugima, tako da je moguce da nisam na tvom nivou. samo, kako olako zakljuci da niti znam kuhati, niti kako se meso ponasa (valjda si to mislio pod funkcionise) kod kuhanja/przenja i nacin na koji ja spremam rostilj?gentoo wrote: ↑13/07/2021 07:54belfy wrote: ↑13/07/2021 01:15
onaj ko cevape przi na tavi bi trebao sutjeti ili biti spaljen na rostilju. probaj bajrin i na rostilj baciti pa napisi sta se desava. sada samo zamisljam kako odes negdje pojesti sta sa rostilja, a oni ti kazu "cek samo da tavu podgrijemo" ili "morat cete sacekati tava nam je trenutacno puna"...
pricao mi je jedan prijatelj - krenemo mi da organizujemo rostilj, a odmah pita bitno: ko nosi resetku, ko tavu, a ko ulje?![]()
Nisi shvatio poentu decko.. a po razmisljanju nisi ni kakav kuhar niti znas kako razlicito meso funkcionise na razlicitim temperaturama (i vremenu izlozenosti istoj..). Poenta je bila u kvalitetu i sastavu a ne ko, dje, kad i sta przi a da bi to znao i vidio nije dovoljno samo da na jakoj vatri sa supljom podlogom spalis iste za 2 min i prevrnes![]()
i nisam bas siguran ko nije shvatio poentu. ja sam se samo nasalio na to gdje svi ocjenjuju cevape sa rostilja uleti neko i kaze "e, da vidite kako to na tavi..." svakom njegovo svakako. ako uzivas u Bajrinim cevapima pravljenim u tavi to je sasvim ok. o ukusima se ne raspravlja.
-
veliki_ah
#52637 Re: Zeničani
Znam da je korpa imala problema kad je dolazila u ze jer nisu mogli da dogovore restorane. Niko nije htio pristati cim kazu da uzimaju procenat od narudzbe. Mislim sa u sarajevu uzimaju 15-25%, a da u ze nisu pristajali ni za ispod 10%. To je donekle i razumljivo jer je nekima tolika marza, ali opet je to porazna cinjenica.
Takodjer znam da je tuzla poderala, tj da su veliko iznenadjenje za korpu jer ima bas puno posla. Mostar je ispod prosjeka.
Takodjer znam da je tuzla poderala, tj da su veliko iznenadjenje za korpu jer ima bas puno posla. Mostar je ispod prosjeka.
-
kuglanje_ze
#52638 Re: Zeničani
Slažem se, a odmah iza Ekinović.UPSIDEDOWN wrote: ↑13/07/2021 15:04Najbolja pita u Zenici je na Meokušnicama "Bosanski burek" , kakva Lađana i Pita Shop..
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#52639 Re: Zeničani
Ekinovic i sareni burek najjaci na dunjaluku 
-
zona072
#52640 Re: Zeničani
Ja sam najviše volio Bešlića, ali eto i do mene dolaze priče o padu kvalitete, Sejo vrlo dobar slatkast ćevap, Piccolo vrlo dobar. Ovo ostalo nije za moju ukus iako sam probao npr Merdanović vazdušasto meso (neko je govorio o sodi bikarboni ili nesto tako se stavlja da ćevap bude takav), King ok loša lepina, Tandem nisam fan. E da i ja sam jedan od onih koji je volio Rasimove ćevape i suhu lepinu.
Što se tiče pite Lađana je za mene prevara, omjer tijesta i fila nije propocionalan, osjećam se prevareno kada to nije makar u omjeru 50:50, pita shop isti fazon.
Ekinović mi je dobar, ovo ostalo ne znam kako kad, generalno sam razočaran kvalitetom pite u Zenici, jebiga studiralo se po šeheru pa mi je kriteriji za pitu malo skočio :D
Što se tiče pite Lađana je za mene prevara, omjer tijesta i fila nije propocionalan, osjećam se prevareno kada to nije makar u omjeru 50:50, pita shop isti fazon.
Ekinović mi je dobar, ovo ostalo ne znam kako kad, generalno sam razočaran kvalitetom pite u Zenici, jebiga studiralo se po šeheru pa mi je kriteriji za pitu malo skočio :D
-
Nivelacija
#52641 Re: Zeničani
Jes grad taman, fakat ne radi 1/3 sijalica po gradu.
I mostovi polovicno. Da je barem rjesio ovaj grad i osvjetlio za ovih 5 godina.
I mostovi polovicno. Da je barem rjesio ovaj grad i osvjetlio za ovih 5 godina.
-
withpeace
#52642 Re: Zeničani
Kod Ekinovica je samo fazon sto naprave ujutro pa sve nestane do 12, sirnica vrela mu je sto posto najbolja u gradu cak i sire. Kad se nema vremena pica u A&M-u. Najbolja pica iz pekare sigurno, i imaju predobre kroasane ma da im one slatke kifle šiju sve. Najbolje pecivo……..
-
oruzana_pobuna
#52643 Re: Zeničani
AM je bio strasna pica prije jedno 10/15g... sad je karna.... doduse tijesto je fantasticno ako konzument odluci da mu je pecivo dosta bez puno nekih dodataka 
-
Nivelacija
#52644 Re: Zeničani
Nemoj zezati poslije Mlinara najjaca pekara ubjedljivo.oruzana_pobuna wrote: ↑13/07/2021 22:33 AM je bio strasna pica prije jedno 10/15g... sad je karna.... doduse tijesto je fantasticno ako konzument odluci da mu je pecivo dosta bez puno nekih dodataka![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#52645 Re: Zeničani
A rekaBu iz Lindapeka u 3 ujutro? halucinacije od njega dobit..ahahaah.
AM je bio cudo tamo nekad 2004. kad se tek pojavio i kad smo uvidjeli da pekara nije samo šiptarska kifla i slanac
Baj d vej radi li Parna pekara (za ovu mladjariju-iza zgrade Borca gdje je DM u centru grada). Tu su bile glavne kifle krajem 90tih. Sjecam se ko da je jutros bilo idem po kifle, pa cu u skolu, a na walkmanu kasetasu slusam Ricky Martin Shake your bon bon
AM je bio cudo tamo nekad 2004. kad se tek pojavio i kad smo uvidjeli da pekara nije samo šiptarska kifla i slanac
Baj d vej radi li Parna pekara (za ovu mladjariju-iza zgrade Borca gdje je DM u centru grada). Tu su bile glavne kifle krajem 90tih. Sjecam se ko da je jutros bilo idem po kifle, pa cu u skolu, a na walkmanu kasetasu slusam Ricky Martin Shake your bon bon
- N.N.
#52646 Re: Zeničani
Radi Parna i dalje...
Ja se tu sjecam nekog sendvica od pola metra haman
I sada znam navratiti da uzmem Bavarski ljebac
Ja se tu sjecam nekog sendvica od pola metra haman
I sada znam navratiti da uzmem Bavarski ljebac
-
Bolonjeze
#52647 Re: Zeničani
Kad će gastro ponuda burgera, sendviča, priloga, sosova i salata u Zenici odskočiti? Svaki menu svakog fast fooda je kao jaje jajetu, isti, hamburger, chikenburger, topli sendvič duguljasti, hot dog, pržena kobasica i to je to...Kad će neko odskočiti i otvoriti nešto novo. Igrom slučaja bio sam neki dan u Beogradu i posjetio Burger festival. Kakve sam probao sendviče, burgere i priloge zavrtilo mi se u glavi, american style otkida sve. Čak pojedini imaju svoja originalna peciva a ne ona generička iz pekare. U Zenici samo ketchup, majoneza, eventualno negdje senf i onaj bijeli sos što je onomad imao Jumbo...
-
withpeace
#52648 Re: Zeničani
Mlinar meni nista posebno, jedino im dobra reklama. Pizza po izgledu je ona zamrznuta pa ispecena kupovna, gnjecava, slana i debela. Ovo ostalo okej pecivo sa visnjom ali nista vise od toga. Od Mlinara bas gotivim primorski hljeb kada odem na more, da takav ima u Zenici jeo bi ga samog. A sto se tice opcenito fast foodova u Zenici jednostavno prave ono sto prolazi. Zaobilaze nas svi jer nam je kupovna moc jaka kao u Nambiji. Ne mozemo ocekivati da nam dodje KFC, Mcdonalds ili neki veci lanac kad ljudi ne daju marke sa pecivo. Nama je nas jedan jedini Fast Fudo obecao McDonalds XD Do dan danas nisam cuo glupljeg obecanja………
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#52649 Re: Zeničani
Kad bude klijentele za to.Bolonjeze wrote: ↑13/07/2021 23:42 Kad će gastro ponuda burgera, sendviča, priloga, sosova i salata u Zenici odskočiti? Svaki menu svakog fast fooda je kao jaje jajetu, isti, hamburger, chikenburger, topli sendvič duguljasti, hot dog, pržena kobasica i to je to...Kad će neko odskočiti i otvoriti nešto novo. Igrom slučaja bio sam neki dan u Beogradu i posjetio Burger festival. Kakve sam probao sendviče, burgere i priloge zavrtilo mi se u glavi, american style otkida sve. Čak pojedini imaju svoja originalna peciva a ne ona generička iz pekare. U Zenici samo ketchup, majoneza, eventualno negdje senf i onaj bijeli sos što je onomad imao Jumbo...
Kome da pravis te burgere kad je raji hambaš iz Velme skup?
- cenecimoveocino
#52650 Re: Zeničani
A do kad je zapravo radno vrijeme Ekinovica? do 12 kao sto kazes ili?withpeace wrote: ↑13/07/2021 22:26 Kod Ekinovica je samo fazon sto naprave ujutro pa sve nestane do 12, sirnica vrela mu je sto posto najbolja u gradu cak i sire. Kad se nema vremena pica u A&M-u. Najbolja pica iz pekare sigurno, i imaju predobre kroasane ma da im one slatke kifle šiju sve. Najbolje pecivo……..
Tu sam jedno vrijeme mjesec dana skoro svako jutro jeo jer se tako zatrefila situacija, brutalne su sve pite koje pravi, ali ja sam dolazio ujutru u pola 9.
Last edited by cenecimoveocino on 14/07/2021 00:09, edited 2 times in total.