Ne mroas, ali je red
Vakcine - iskustva
Moderator: O'zone
- seoBIH
#2226 Re: Vakcine - iskustva
-
Naslovnica
#2227 Re: Vakcine - iskustva
Slažem se da je i red da se ide na isto mjesto.
Ja sam tako uradio, s tim da sam poslao i obavještenje da neću moći doći u prevdviđenom terminu, ljudi mi odgovorili i zahvalili se.
-
high_volume
#2228 Re: Vakcine - iskustva
Podsjeti nas na tu tužbu, linkom ili konkretnijom informacijomproblemnatravunu wrote: ↑09/07/2021 07:00
Usput, zna li iko dokle je ona tužba protiv skoro svih pobrojanih za nečinjenje glede nabavke vakcina i zaštite zdravlja naroda?
- JohnnyS
#2229 Re: Vakcine - iskustva
Ccccc vi bi tužili čovjeka koji nije htio eksperimentirati na svom pučanstvu kao Izraelci
- xPaco1337
#2230 Re: Vakcine - iskustva
Ja sam na radnoj dozvoli u HR i u Dubrovniku sam upravo primio Janssen,za sad mi se malo pocne vrtiti i bude mi muka i nestane kroz par minuta.Ali proslo je tek cca 1-2h.Javim se uskoro dal mi je 5G proradio
P.S Rekli su da za sad Vakcina (jer se jedna doza prima samo) vrijedi 7mj
P.S Rekli su da za sad Vakcina (jer se jedna doza prima samo) vrijedi 7mj
- Haris.ba
#2231 Re: Vakcine - iskustva
Nije to tužba. Već krivična prijava.high_volume wrote: ↑09/07/2021 09:59Podsjeti nas na tu tužbu, linkom ili konkretnijom informacijomproblemnatravunu wrote: ↑09/07/2021 07:00
Usput, zna li iko dokle je ona tužba protiv skoro svih pobrojanih za nečinjenje glede nabavke vakcina i zaštite zdravlja naroda?
Gledam nedavno odluku o vakcinaciji vezano za kovid. I lijepo se vlada ogradila i napisala da vakcinacija nije obavezna, tj. napisala da se vakcinacija preporučuje.
Kako će sada neko odgovarati, a nije bio obavezan za vakcinaciju?
- mayab
#2232 Re: Vakcine - iskustva
https://www.slobodnaevropa.org/a/31163843.htmlHaris.ba wrote: ↑09/07/2021 12:24Nije to tužba. Već krivična prijava.
Gledam nedavno odluku o vakcinaciji vezano za kovid. I lijepo se vlada ogradila i napisala da vakcinacija nije obavezna, tj. napisala da se vakcinacija preporučuje.
Kako će sada neko odgovarati, a nije bio obavezan za vakcinaciju?![]()
Doktor Bakir Nakaš podnio je krivičnu prijavu u ime 24 građanina Bosne i Hercegovine protiv Zorana Tegeltije, predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, Ankice Gudeljević, ministrice civilnih poslova BiH, Fadila Novalića premijera Federacije BiH i Vjekoslava Mandića, ministra zdravstva Federacije BiH.
Kao razlog je navedeno da u periodu od polovine septembra 2020. godine do polovine marta 2021.godine "nisu obavili ili izvršili svoje službene dužnosti u pogledu osiguravanja i direktne nabavke vakcina potrebnih za imunizaciju stanovništva od virusa COVID-19, čime su povrijedili i ugrozili pravo na život i zdravlje građana Bosne i Hercegovine".
“Njihova zloupotreba službene dužnosti ima za posljedicu nekontrolisano širenje zarazne bolesti, smrt većeg broja ljudi, uskraćivanje prava na zdravstvenu zaštitu osiguranicima zdravstvenog osiguranja i kolaps zdravstvenog sistema u Bosni i Hercegovini”, navodi se u krivičnoj prijavi podnesenoj Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.
- deogest
#2233 Re: Vakcine - iskustva
Ma odradio bi ja CT glave, nije se zajebavat s tim nakon p'o kile slanog sira.
-
Astrix
#2234 Re: Vakcine - iskustva
Jutros dobio drugu dozu Pfizera i evo dok sam došao kući na mail mi stigao ovaj digitalni certifikat.
Nego me buni to što mi umjesto jmbg piše broj pasoša. Je li iko dobio išta slično. Da li da im se javim i pitam može li se ispraviti ili može i ovako proći?
Nego me buni to što mi umjesto jmbg piše broj pasoša. Je li iko dobio išta slično. Da li da im se javim i pitam može li se ispraviti ili može i ovako proći?
-
NediM17
#2235 Re: Vakcine - iskustva
Jeste malo glupo sto unose br. pasosa jer je to promjenjiva kategorija (izgubljen, istekao) za razliku od JMBG, ali tako je kako je.
-
Naslovnica
#2236 Re: Vakcine - iskustva
Prije svega postoje dvije vrste dokumenata koji se dobiju preko euprave.
Prvi dokument je potvrda o izvršenoj prvoj, a zatim i drugoj vakcinaciji, ukupno 2 papira. Ona mi je automatski stigla preko emaila.
Drugi dokument sam tražio preko elektronskog formulara euprave, a zove se digitalni zeleni certifikat.
Kod mene je obrnuto, na mjestu gdje je broj pasoša upisali JMBG.
Broj pasoša mi nigdje nisu unosili.
Ne planiram nešto okolo putovati i koristiti ovaj papir, ali nadam se da može proći i ovako.
-
kemoBHP
#2237 Re: Vakcine - iskustva
da dopunim samo sa iskustvomNaslovnica wrote: ↑09/07/2021 14:05
Prvi dokument je potvrda o izvršenoj prvoj, a zatim i drugoj vakcinaciji, ukupno 2 papira. Ona mi je automatski stigla preko emaila.
Drugi dokument sam tražio preko elektronskog formulara euprave, a zove se digitalni zeleni certifikat.
Ne planiram nešto okolo putovati i koristiti ovaj papir, ali nadam se da može proći i ovako.
E ovaj drugi dokument (taj digitalni zeleni certifikat) trazio preko ovog elektronskog formulara E-uprave i to za stranca. Pri zahtjevu je bilo potrebno unijeti broj ove potvdre (dakle broj ovog prvog dokumenta), a takodje je bilo polje da se unese broj pasosa (kao i format, jel za desktop ili mobilni itd). Kada je stigao na tom digitalnom certifikatu stoji broj pasosa, a ne JMBG.
Dakle, potvrda je sa JMBG, a digitalni certifikat sa br. pasosa. Po meni ima i smisla jer se uglavnom putuje s pasosem... Valjda nekom pomogne...
-
Astrix
#2238 Re: Vakcine - iskustva
Ja ga planiram koristiti za putovanja i trebat će mi, zato i pitam. Ovaj dokument za koji pitam baš piše da je digitalni zeleni certifikat. Zato sam ja odmah u početku pisao broj pasoša na onim prijavama jer mi treba za putovanje.Naslovnica wrote: ↑09/07/2021 14:05Prije svega postoje dvije vrste dokumenata koji se dobiju preko euprave.
Samo se eto nadam da kroati neće oko toga praviti neku frku. Znate li ikoga ko je putovao sa ovim certifikatom?
-
Naslovnica
#2239 Re: Vakcine - iskustva
Meni je i potvrda i certifikat sa JMBG.kemoBHP wrote: ↑09/07/2021 14:15da dopunim samo sa iskustvomNaslovnica wrote: ↑09/07/2021 14:05
Ne planiram nešto okolo putovati i koristiti ovaj papir, ali nadam se da može proći i ovako.prvi dokument tj. potvrda urucena mi na licu mjesta printano (u Bg) nakon revakcinacije, a stigla i na mail vrlo brzo. Na istoj unesen JMBG pored ostalih informacija.
E ovaj drugi dokument (taj digitalni zeleni certifikat) trazio preko ovog elektronskog formulara E-uprave i to za stranca. Pri zahtjevu je bilo potrebno unijeti broj ove potvdre (dakle broj ovog prvog dokumenta), a takodje je bilo polje da se unese broj pasosa (kao i format, jel za desktop ili mobilni itd). Kada je stigao na tom digitalnom certifikatu stoji broj pasosa, a ne JMBG.
Dakle, potvrda je sa JMBG, a digitalni certifikat sa br. pasosa. Po meni ima i smisla jer se uglavnom putuje s pasosem... Valjda nekom pomogne...
Ta moja opcija ima više smisla jer JMBG ostaje zauvijek, a i tim prije što su se mnogi od nas vakcinisali u Srbiji bez pasoša, uz pokaz LK.
- dark side of the moon
#2240 Re: Vakcine - iskustva
Kako si se registrovao na eupravi? U polju adresa nema opcije "strani drzavljani" ili sl. I treba li skenirati pasos?Naslovnica wrote: ↑09/07/2021 14:05Prije svega postoje dvije vrste dokumenata koji se dobiju preko euprave.
https://registracija.eid.gov.rs/sr-Latn ... ry=Serbian
-
Naslovnica
#2241 Re: Vakcine - iskustva
https://euprava.gov.rs/DigitalniZeleniSertifikatStrancidark side of the moon wrote: ↑09/07/2021 16:59Kako si se registrovao na eupravi? U polju adresa nema opcije "strani drzavljani" ili sl. I treba li skenirati pasos?Naslovnica wrote: ↑09/07/2021 14:05
- dark side of the moon
#2242 Re: Vakcine - iskustva
Zivio ti meni...ne znam kako ja ovo nisam nasao...lutam po stranici, google nistaNaslovnica wrote: ↑09/07/2021 17:39https://euprava.gov.rs/DigitalniZeleniSertifikatStrancidark side of the moon wrote: ↑09/07/2021 16:59
Kako si se registrovao na eupravi? U polju adresa nema opcije "strani drzavljani" ili sl. I treba li skenirati pasos?
-
Naslovnica
#2243 Re: Vakcine - iskustva
dark side of the moon wrote: ↑09/07/2021 18:20Zivio ti meni...ne znam kako ja ovo nisam nasao...lutam po stranici, google nista![]()
-
BadBoy
#2244 Re: Vakcine - iskustva
Prošli petak sam baš bio kod kroata i potvrda o vakcinaciji AZ iz Srbije sasvim ok prošla.Astrix wrote: ↑09/07/2021 14:16Ja ga planiram koristiti za putovanja i trebat će mi, zato i pitam. Ovaj dokument za koji pitam baš piše da je digitalni zeleni certifikat. Zato sam ja odmah u početku pisao broj pasoša na onim prijavama jer mi treba za putovanje.Naslovnica wrote: ↑09/07/2021 14:05
Samo se eto nadam da kroati neće oko toga praviti neku frku. Znate li ikoga ko je putovao sa ovim certifikatom?
-
arnelau
#2245 Re: Vakcine - iskustva
Pozdrav, moj otac (52. godiste) prije mjesec dan revakcinisan Sinopharmom i danas radio antitjela na spike protein i rezultat bio 0,6 a referentna vrijednost je od 1-pozitivan. On dakle nije jos razvio dovoljno antitjela. Nalaz radio u Sanasi Elisa- metod, 25 KM
-
Naslovnica
#2246 Re: Vakcine - iskustva
Ma neka ode do Srbije ako može i bubne se jednom dozom Pfizera na ta 2 Sinopharma i to je to.
Jedino ako nije neki hronični bolesnik, u Srbiji obično njima daju Kineze.
- Evelinda
#2247 Re: Vakcine - iskustva
...
Last edited by Evelinda on 09/07/2021 23:20, edited 1 time in total.
-
Naslovnica
#2248 Re: Vakcine - iskustva
Uradiću ja za desetak dana pa javim.
Neki dan sam primio drugu dozu Pfizera.
Last edited by Naslovnica on 09/07/2021 23:29, edited 1 time in total.
- bavi
#2249 Re: Vakcine - iskustva
-
NediM17
#2250 Re: Vakcine - iskustva
Otkad je nije bilo, ja se vec zabrin'o da joj vakcina nije dohakala.