Vakcine - iskustva

Moderator: O'zone

Locked

Hocete li se vakcinisati protiv COVID-a koliko god puta bude trebalo?

-DA, naravno kad god kazu strucnjaci da treba i koliko god puta tu sam
89
30%
-NE, primio sam 2 doze i dosta od mene
62
21%
-NE, primio sam 3 ili primit cu uskoro trecu dozu i dosta od mene
48
16%
-NISAM se nikako vakcinisao protiv covida niti planiram
102
34%

Total votes: 301

seoBIH

#2226 Re: Vakcine - iskustva

Post by seoBIH »

Naslovnica wrote: 08/07/2021 20:18
NediM17 wrote: 08/07/2021 20:12 I sta je tu cudno, i u Srbiju kad ides po drugu dozu moras ici na isto mjesto.
Ne moraš.
Ne mroas, ali je red :) Vakcina ce te cekati u onom gradu gdje si se prvi put vakcinisao 100%, a sve drugo je ako ima, ima.
Naslovnica

#2227 Re: Vakcine - iskustva

Post by Naslovnica »

seoBIH wrote: 09/07/2021 09:27
Naslovnica wrote: 08/07/2021 20:18
Ne moraš.
Ne mroas, ali je red :) Vakcina ce te cekati u onom gradu gdje si se prvi put vakcinisao 100%, a sve drugo je ako ima, ima.
Slažem se da je i red da se ide na isto mjesto.
Ja sam tako uradio, s tim da sam poslao i obavještenje da neću moći doći u prevdviđenom terminu, ljudi mi odgovorili i zahvalili se.
high_volume

#2228 Re: Vakcine - iskustva

Post by high_volume »

problemnatravunu wrote: 09/07/2021 07:00

Usput, zna li iko dokle je ona tužba protiv skoro svih pobrojanih za nečinjenje glede nabavke vakcina i zaštite zdravlja naroda?
Podsjeti nas na tu tužbu, linkom ili konkretnijom informacijom
JohnnyS

#2229 Re: Vakcine - iskustva

Post by JohnnyS »

Ccccc vi bi tužili čovjeka koji nije htio eksperimentirati na svom pučanstvu kao Izraelci
xPaco1337

#2230 Re: Vakcine - iskustva

Post by xPaco1337 »

Ja sam na radnoj dozvoli u HR i u Dubrovniku sam upravo primio Janssen,za sad mi se malo pocne vrtiti i bude mi muka i nestane kroz par minuta.Ali proslo je tek cca 1-2h.Javim se uskoro dal mi je 5G proradio

P.S Rekli su da za sad Vakcina (jer se jedna doza prima samo) vrijedi 7mj
Haris.ba

#2231 Re: Vakcine - iskustva

Post by Haris.ba »

high_volume wrote: 09/07/2021 09:59
problemnatravunu wrote: 09/07/2021 07:00

Usput, zna li iko dokle je ona tužba protiv skoro svih pobrojanih za nečinjenje glede nabavke vakcina i zaštite zdravlja naroda?
Nije to tužba. Već krivična prijava.

Gledam nedavno odluku o vakcinaciji vezano za kovid. I lijepo se vlada ogradila i napisala da vakcinacija nije obavezna, tj. napisala da se vakcinacija preporučuje. :D

Kako će sada neko odgovarati, a nije bio obavezan za vakcinaciju? :D
mayab

#2232 Re: Vakcine - iskustva

Post by mayab »

Haris.ba wrote: 09/07/2021 12:24
high_volume wrote: 09/07/2021 09:59

Nije to tužba. Već krivična prijava.

Gledam nedavno odluku o vakcinaciji vezano za kovid. I lijepo se vlada ogradila i napisala da vakcinacija nije obavezna, tj. napisala da se vakcinacija preporučuje. :D

Kako će sada neko odgovarati, a nije bio obavezan za vakcinaciju? :D
https://www.slobodnaevropa.org/a/31163843.html
Doktor Bakir Nakaš podnio je krivičnu prijavu u ime 24 građanina Bosne i Hercegovine protiv Zorana Tegeltije, predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, Ankice Gudeljević, ministrice civilnih poslova BiH, Fadila Novalića premijera Federacije BiH i Vjekoslava Mandića, ministra zdravstva Federacije BiH.

Kao razlog je navedeno da u periodu od polovine septembra 2020. godine do polovine marta 2021.godine "nisu obavili ili izvršili svoje službene dužnosti u pogledu osiguravanja i direktne nabavke vakcina potrebnih za imunizaciju stanovništva od virusa COVID-19, čime su povrijedili i ugrozili pravo na život i zdravlje građana Bosne i Hercegovine".

“Njihova zloupotreba službene dužnosti ima za posljedicu nekontrolisano širenje zarazne bolesti, smrt većeg broja ljudi, uskraćivanje prava na zdravstvenu zaštitu osiguranicima zdravstvenog osiguranja i kolaps zdravstvenog sistema u Bosni i Hercegovini”, navodi se u krivičnoj prijavi podnesenoj Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.
deogest

#2233 Re: Vakcine - iskustva

Post by deogest »

Ma odradio bi ja CT glave, nije se zajebavat s tim nakon p'o kile slanog sira.
Astrix

#2234 Re: Vakcine - iskustva

Post by Astrix »

Jutros dobio drugu dozu Pfizera i evo dok sam došao kući na mail mi stigao ovaj digitalni certifikat.

Nego me buni to što mi umjesto jmbg piše broj pasoša. Je li iko dobio išta slično. Da li da im se javim i pitam može li se ispraviti ili može i ovako proći?
NediM17

#2235 Re: Vakcine - iskustva

Post by NediM17 »

Jeste malo glupo sto unose br. pasosa jer je to promjenjiva kategorija (izgubljen, istekao) za razliku od JMBG, ali tako je kako je.
Naslovnica

#2236 Re: Vakcine - iskustva

Post by Naslovnica »

Astrix wrote: 09/07/2021 13:53 Jutros dobio drugu dozu Pfizera i evo dok sam došao kući na mail mi stigao ovaj digitalni certifikat.

Nego me buni to što mi umjesto jmbg piše broj pasoša. Je li iko dobio išta slično. Da li da im se javim i pitam može li se ispraviti ili može i ovako proći?
Prije svega postoje dvije vrste dokumenata koji se dobiju preko euprave.
Prvi dokument je potvrda o izvršenoj prvoj, a zatim i drugoj vakcinaciji, ukupno 2 papira. Ona mi je automatski stigla preko emaila.
Drugi dokument sam tražio preko elektronskog formulara euprave, a zove se digitalni zeleni certifikat.
Kod mene je obrnuto, na mjestu gdje je broj pasoša upisali JMBG.
Broj pasoša mi nigdje nisu unosili.
Ne planiram nešto okolo putovati i koristiti ovaj papir, ali nadam se da može proći i ovako.
kemoBHP

#2237 Re: Vakcine - iskustva

Post by kemoBHP »

Naslovnica wrote: 09/07/2021 14:05
Prvi dokument je potvrda o izvršenoj prvoj, a zatim i drugoj vakcinaciji, ukupno 2 papira. Ona mi je automatski stigla preko emaila.
Drugi dokument sam tražio preko elektronskog formulara euprave, a zove se digitalni zeleni certifikat.
Ne planiram nešto okolo putovati i koristiti ovaj papir, ali nadam se da može proći i ovako.
da dopunim samo sa iskustvom :) prvi dokument tj. potvrda urucena mi na licu mjesta printano (u Bg) nakon revakcinacije, a stigla i na mail vrlo brzo. Na istoj unesen JMBG pored ostalih informacija.

E ovaj drugi dokument (taj digitalni zeleni certifikat) trazio preko ovog elektronskog formulara E-uprave i to za stranca. Pri zahtjevu je bilo potrebno unijeti broj ove potvdre (dakle broj ovog prvog dokumenta), a takodje je bilo polje da se unese broj pasosa (kao i format, jel za desktop ili mobilni itd). Kada je stigao na tom digitalnom certifikatu stoji broj pasosa, a ne JMBG.

Dakle, potvrda je sa JMBG, a digitalni certifikat sa br. pasosa. Po meni ima i smisla jer se uglavnom putuje s pasosem... Valjda nekom pomogne...
Astrix

#2238 Re: Vakcine - iskustva

Post by Astrix »

Astrix wrote: 09/07/2021 13:53 Jutros dobio drugu dozu Pfizera i evo dok sam došao kući na mail mi stigao ovaj digitalni certifikat.

Ja ga planiram koristiti za putovanja i trebat će mi, zato i pitam. Ovaj dokument za koji pitam baš piše da je digitalni zeleni certifikat. Zato sam ja odmah u početku pisao broj pasoša na onim prijavama jer mi treba za putovanje.

Samo se eto nadam da kroati neće oko toga praviti neku frku. Znate li ikoga ko je putovao sa ovim certifikatom?
Naslovnica

#2239 Re: Vakcine - iskustva

Post by Naslovnica »

kemoBHP wrote: 09/07/2021 14:15
da dopunim samo sa iskustvom :) prvi dokument tj. potvrda urucena mi na licu mjesta printano (u Bg) nakon revakcinacije, a stigla i na mail vrlo brzo. Na istoj unesen JMBG pored ostalih informacija.

E ovaj drugi dokument (taj digitalni zeleni certifikat) trazio preko ovog elektronskog formulara E-uprave i to za stranca. Pri zahtjevu je bilo potrebno unijeti broj ove potvdre (dakle broj ovog prvog dokumenta), a takodje je bilo polje da se unese broj pasosa (kao i format, jel za desktop ili mobilni itd). Kada je stigao na tom digitalnom certifikatu stoji broj pasosa, a ne JMBG.

Dakle, potvrda je sa JMBG, a digitalni certifikat sa br. pasosa. Po meni ima i smisla jer se uglavnom putuje s pasosem... Valjda nekom pomogne...
Meni je i potvrda i certifikat sa JMBG. :lol:
Ta moja opcija ima više smisla jer JMBG ostaje zauvijek, a i tim prije što su se mnogi od nas vakcinisali u Srbiji bez pasoša, uz pokaz LK.
dark side of the moon

#2240 Re: Vakcine - iskustva

Post by dark side of the moon »

Kako si se registrovao na eupravi? U polju adresa nema opcije "strani drzavljani" ili sl. I treba li skenirati pasos?

https://registracija.eid.gov.rs/sr-Latn ... ry=Serbian
Naslovnica

#2241 Re: Vakcine - iskustva

Post by Naslovnica »

dark side of the moon wrote: 09/07/2021 16:59

Kako si se registrovao na eupravi? U polju adresa nema opcije "strani drzavljani" ili sl. I treba li skenirati pasos?

https://euprava.gov.rs/DigitalniZeleniSertifikatStranci
dark side of the moon

#2242 Re: Vakcine - iskustva

Post by dark side of the moon »

Naslovnica wrote: 09/07/2021 17:39
dark side of the moon wrote: 09/07/2021 16:59

https://euprava.gov.rs/DigitalniZeleniSertifikatStranci
Zivio ti meni...ne znam kako ja ovo nisam nasao...lutam po stranici, google nista :-)
Naslovnica

#2243 Re: Vakcine - iskustva

Post by Naslovnica »

dark side of the moon wrote: 09/07/2021 18:20
Zivio ti meni...ne znam kako ja ovo nisam nasao...lutam po stranici, google nista :-)
:thumbup:
BadBoy

#2244 Re: Vakcine - iskustva

Post by BadBoy »

Astrix wrote: 09/07/2021 14:16

Ja ga planiram koristiti za putovanja i trebat će mi, zato i pitam. Ovaj dokument za koji pitam baš piše da je digitalni zeleni certifikat. Zato sam ja odmah u početku pisao broj pasoša na onim prijavama jer mi treba za putovanje.

Samo se eto nadam da kroati neće oko toga praviti neku frku. Znate li ikoga ko je putovao sa ovim certifikatom?
Prošli petak sam baš bio kod kroata i potvrda o vakcinaciji AZ iz Srbije sasvim ok prošla.
arnelau

#2245 Re: Vakcine - iskustva

Post by arnelau »

Pozdrav, moj otac (52. godiste) prije mjesec dan revakcinisan Sinopharmom i danas radio antitjela na spike protein i rezultat bio 0,6 a referentna vrijednost je od 1-pozitivan. On dakle nije jos razvio dovoljno antitjela. Nalaz radio u Sanasi Elisa- metod, 25 KM
Naslovnica

#2246 Re: Vakcine - iskustva

Post by Naslovnica »

arnelau wrote: 09/07/2021 20:47 Pozdrav, moj otac (52. godiste) prije mjesec dan revakcinisan Sinopharmom i danas radio antitjela na spike protein i rezultat bio 0,6 a referentna vrijednost je od 1-pozitivan. On dakle nije jos razvio dovoljno antitjela. Nalaz radio u Sanasi Elisa- metod, 25 KM
Ma neka ode do Srbije ako može i bubne se jednom dozom Pfizera na ta 2 Sinopharma i to je to.
Jedino ako nije neki hronični bolesnik, u Srbiji obično njima daju Kineze.
Evelinda

#2247 Re: Vakcine - iskustva

Post by Evelinda »

...
Last edited by Evelinda on 09/07/2021 23:20, edited 1 time in total.
Naslovnica

#2248 Re: Vakcine - iskustva

Post by Naslovnica »

Evelinda wrote: 09/07/2021 22:01 Da li je neko nakon Pfizera radio antitjela na spike i koliko je iznosio rezultat?
Uradiću ja za desetak dana pa javim. :thumbup:
Neki dan sam primio drugu dozu Pfizera.
Last edited by Naslovnica on 09/07/2021 23:29, edited 1 time in total.
bavi

#2249 Re: Vakcine - iskustva

Post by bavi »

Naslovnica wrote: 09/07/2021 22:33
Evelinda wrote: 09/07/2021 22:01 Da li je neko nakon Pfizera radio antitjela na spike i koliko je iznosio rezultat?
Nije.
:D
NediM17

#2250 Re: Vakcine - iskustva

Post by NediM17 »

Otkad je nije bilo, ja se vec zabrin'o da joj vakcina nije dohakala. :lol:
Locked